15/7/14

Διεθνές συνέδριο για τη Γενοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Αποφάσισε η Παγκόσμια Επιτροπή Γενοκτονίας
Τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία αποφάσισε η Παγκόσμια Επιτροπή Γενοκτονίας που συνεδρίασε το Σάββατο 12 Ιουλίου υπό την προεδρία του κ. Γεωργίου Παρχαρίδη.
Η Επιτροπή θεώρησε ως  «πρώτο και αταλάντευτο σκοπό της τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των  Ελλήνων του Πόντου και τη χάραξη στρατηγικής για την επίτευξη του σκοπού αυτού». Αποφάσισε, δε, τη σύσφιξη των σχέσεων και κοινές δράσεις με τις Ελληνικές Κοινότητες του εξωτερικού καθώς και τις οργανώσεις Εβραίων - Αρμενίων και Ασσυρίων.

Για την κάλυψη των σχετικών εξόδων η Επιτροπή αποφάσισε το άνοιγμα λογαριασμού αποκλειστικά και μόνο για την Γενοκτονία.

Με επιστολή του, εξάλλου, το Προεδρείο της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ θα ζητήσει την ενεργό συμπαράσταση όλων των αρχηγών των κόμματων του Ελληνικού Κοινοβουλίου  και την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε για τις θέσεις των κομμάτων τους όσον αφορά την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη:

- Να κηρυχθεί αργία η 19η Μαΐου και να τιμάται την ίδια ημέρα η σχετική  Επέτειος .

- Να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινού αγώνα απ’ όλους τους Έλληνες της Ανατολής,  για Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας  Ελλήνων Ποντίων και Μικρασιατών.

- Να δημιουργηθεί κατάλογος Πανεπιστημιακών τμημάτων που ασχολούνται με τις Γενοκτονίες, να καταγραφούν τα  μουσεία Γενοκτονίας και άλλες σχετικές ενέργειες.

-Να δημιουργηθεί εξειδικευμένη ιστοσελίδα (Ελληνικά και Αγγλικά) καθώς και  ντοκυμαντέρ για την Γενοκτονία.

-Να δημιουργηθεί συνοπτικό τρίπτυχο με το ιστορικό και τις θέσεις της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε .  Το ενημερωτικό αυτό θα μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες και θα διανέμεται προς ενημέρωση δημοσιογράφων, πολιτικών,  ερευνητικών κέντρων για την Γενοκτονία, ακτιβιστών κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.