31/7/14

Independent: Μυστική συνάντηση Μέρκελ - Πούτιν για την Ουκρανία;

Image
Τι αναφέρει βρετανική εφημερίδα για την σύρραξη στην Ουκρανία.

Μυστική διπλωματία για εξεύρεση λύσης στην Ουκρανική κρίση αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Άνγκελα Μέρκελ σε συνεργασία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν εμφανίζονται να είναι κοντά σε μία είδους συμφωνία για απεμπλοκή από την κρίση που μαστίζει εδώ και μήνες την ευρύτερη περιοχή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι δύο πολιτικοί ηγέτες επιχειρούν να λύσουν τον Γόρδιο Δεσμό, με μία συμφωνία για την σταθεροποίηση των συνόρων της Ουκρανίας, αλλά και τη βοήθεια για οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με κεντρικό πυλώνα το φυσικό αέριο.

Σε περίπτωση που μία τέτοια συμφωνία γίνει αποδεκτή από τη Ρωσία, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να πείσει τη διεθνή κοινότητα για την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας και την προσάρτησή της με οποιονδήποτε τρόπο στη Ρωσία, κάτι που θα γίνει πολύ δύσκολα αποδεκτό από ορισμένα μέλη του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, διπλωμάτες που συμμετέχουν στις μυστικές διαβουλεύσεις, αποκαλύπτουν ότι το πρώτο σκέλος μίας τέτοιας συμφωνία θα απαιτεί από τη Ρωσία να αποσύρει τη στήριξη -οικονομική και στρατιωτική- που παρέχει αυτή τη στιγμή στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, με αντάλλαγμα μία κάποιου είδους αυτονομία της περιοχής.

Στο ίδιο πλαίσιο, και σε περίπτωση που οι μυστικές επαφές έχουν ευτυχή κατάληξη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δε θα υποβάλει αίτηση για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, και ο πρόεδρος Πούτιν δε θα επιχειρήσει να μπλοκάρει τη συμφωνία της Ουκρανίας για την εμπορική συνεργασία με την Ε.Ε.

Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert
Πηγή: Independent

3 σχόλια:

  1. ..... η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να πείσει τη διεθνή κοινότητα για την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας και την προσάρτησή της με οποιονδήποτε τρόπο στη Ρωσία....

    Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να μην γίνει αυτό!

    Είναι εκ των ουκ άνευ. Σιγά να μην αφήσει η Ρωσία το πυρηνικό της οπλοστάσιο στους Ουκρανούς, δηλαδή στην Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η λύση προυποθέτει κάποιο βαθμό ελευθερίας των Γερμανών από τους Αμερικανοσιωνιστές, γεγονός λίαν αμφισβητήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Dimitri
    Καθόλου αμφισβητήσιμο.
    Σε προτρέπω να διαβάσεις με προσοχή τα διάφορα σχόλια του καθ. Ήφαιστου, και ιδιαίτερα το τελευταίο στην ανάρτηση για τη διαρροή της τηλ. συνομιλίας Νετανιάχου/Ομπάμα, είναι στην 6η σειρά τώρα στις δημοφιλείς αναρτήσεις του ιστολογίου (Αποκαλυπτική Συνομιλία Ομπάμα - Νετανιάχου).
    Διάβασε και τη παραπομπή που αναφέρεται μεταξύ άλλων στη Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.