15/9/14

Προκαλεί η Άγκυρα για το Αντιρατσιστικό - Ζητάει την ποινική δίωξη όσων ενοχλούν την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Από εκεί που το φοβούνταν, τώρα το χαιρετίζουν. Το Αντιρατσιστικό, υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα ανοίξει το δρόμο για να τιμωρούνται όσοι κάνουν διακρίσεις εις βάρος των ατόμων τουρκικής καταγωγής στην Ελλάδα.
Κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στο Κάρντιφ, ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εκφράσει το φόβο πως η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που ποινικοποιεί τους αρνητές της Γενοκτονίας Ποντίων, Αρμενίων, Μικρασιατών ίσως δημιουργήσει προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πάγια τακτική…
Λίγα 24ωρα μετά, ο φόβος του Τούρκου προέδρου είχε μετατραπεί σε ικανοποίηση της τουρκικής κυβέρνησης για την υιοθέτηση του Αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Μάλιστα μέσω του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αφού χαρακτήρισε «αβάσιμα» τα ψηφίσματα της ελληνικής Βουλής για τις Γενοκτονίες, προχώρησε σε μια νέα πρόκληση: έθεσε θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη καθώς και «κοινότητας ατόμων τουρκικής καταγωγής σε Κω και Ρόδο». 
Το επίμαχο απόσπασμα από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας
Η Άγκυρα χαιρέτισε κατά τα άλλα την ψήφιση του νομοσχεδίου με το σκεπτικό ότι «ανοίγει τον δρόμο για την τιμωρία πράξεων και δηλώσεων με σκοπό τις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση» επισημαίνοντας ότι αυτές τις συμπεριφορές «τις έχουν υποστεί τα μέλη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και η κοινότητα των τουρκικής καταγωγής ατόμων που ζουν στην Κω και τη Ρόδο»! 
Η τελευταία αυτή αναφορά, που δεν γίνεται συχνά σε τουρκικά επίσημα έγγραφα, προκάλεσε προβληματισμό στο ΥΠΕΞ για το αν θα έπρεπε να εκδοθεί απάντηση, έγραψε η εφημερίδα Καθημερινή.
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή του νόμου, που «αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε αβάσιμα ψηφίσματα της ελληνικής Βουλής στο παρελθόν», κάτι που όπως επισημαίνει «ενέχει τον κίνδυνο του περιορισμού της ελευθερίας του λόγου».
Οι Τούρκοι βασίζουν την ικανοποίησή τους στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, που έκανε στη Βουλή στις 5 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής και δεν στρέφεται κατά καμιάς χώρας, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης. 
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Αυτές είναι οι συνέπειες όταν οι υποδουλωμένοι γελοίοι, αδυνατούν να γράψουν στο νομοσχέδιο ξεκάθαρα και ολογράφως τις γενοκτονίες των Ποντιων και των Αρμενιων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kάθε που ξετυλίγει ο καθείς το δικό του αφήγημα για αδιαμσιβήτητα ιστορικά γεγονότα όπως οι γενοκτονίες , όπως η σε εξέλιξη Τουρκοποίηση της Δυτικής Θράκης (το δικαίωμα έκφρασης και λόγου δύναται και πρέπει να το ασκεί ο καθείς μας) διαφαίνεται και η τιμή που έχουν λάβει, που έχουν κοστολογηθεί στο παζάρι των αργυραμοιβών τα ιδανικά του Ελληνισμού.Και τούτο γιατί στην πλειονότητα τους τα αφηγήματα υπηρετούν λογικές στρατευμένης σκέψης.

    Το πρώτο βήμα που δίνει στην προσέγγιση αυτή τον ψευδομανδύα του ορθολογισμού είναι η αποϊδεολογικοποίηση της εκάστοτε ασκηθείσας πολιτικής.Το δεύτερο βήμα είναι η ουδετεροποίηση όρων όπως Ελληνικό Κράτος και Ελληνική Πολιτεία. Το τρίτο προκύπτει απο τον συνδυασμό των ανωτέρω δύο και παράγει την παράλυση της διαδικασίας της εθνικής συνειδητοποίησης.

    Φθάσαμε ως εδω μεσα απο μια πορεία βασανιστική στον χρόνο με θετικές και αρνητικές εμπειρίες οι οποίες αποτελούν και την παρακαταθήκη μας , την σερμαγιά μας. Αν τις περιγράφουμε με λόγο ουδέτερο , με λόγο που σκοπό έχει να μην αγγίξει τα κακώς κείμενα υπονομεύουμε την κοινή μας πορεία ως Ελληνες στο μέλλον και την διαδικασία συνέχισης της εκπλήρωσης της ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού

    Μια διαδικασία που περνά μέσα τόσο απο την απόκτηση Εθνικής συνείδησης , όσο και απο την αφύπνιση της και την σφυρηλάτηση της/. Θα σταθώ λοιπόν στο σημείο της διαλεκτική,ς της κατάκτησης της αλήθειας μέσα απο τον συγκερασμό διαμετρικά αντίθετων αντιλήψεων ως προκύπτει με την εφαρμογή του διαλέγεσθαι. Ενα διαλέγεσθαι που ξετυλίγεται πάνω στο τρίπτυχο Θέση-Αντίθεση-Σύνθεση και το οποίο με την σειρά του παράγει την ανώτερη μορφή αλήθειας και καταργεί τα οποία προσωπικά αφηγήματα.Να γιατί ο διάλογος είναι χρήσιμος και να γιατί ο καθείς μας θα πρέπει να αφήνει παράθυρα να λαμβάνει χώρα.

    Να γιατί η Πνευματική Εξαθλίωση παράγει ηθική κατάρρευση σε ατομικό επίπεδο και σε δεύτερο χρόνο σε συλλογικό.Μια πνευματική εξαθλίωση που παράγεται τόσο απο εθνιομηδενιστικές αντιλήψεις και απο μοντέλα αποδόμησης ςτης Εθνικής Συνείδησης αλλά παράγεται και απο την επιφανειακή γνώση, απο την στείρα εγκυκλοπαιδική απομνημόνευση η οποία οδηγεί στην αφυδάτωση της ιστορικής μας μνήμης.

    Να γαιτί απαιτείται κάθε ώρα και κάθε λεπτό να μην διστάζουμε να θέτουμε στην δοκιμασία της καμίνου όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το γίγνεσθαι μας , εμπλουτισμένα με οτι παράγει ως πολιτικό πολιτισμό ο Ελληνισμός σήμερα , λαμβάνοντας μέσα απο την διαδικασία αυτή την απόλυτη διασφάλιση της Εθνικής μας κληρονομιάς και της ταυτότητας μας.

    Να γιατί η οποία πρόκληση πρέπει να λαμβάνει απάντηση πολλαπλάσιας ισχύος που να καθιστά την επανάληψη της αυτοκτονική διαδικασία.Μας παραδόθηκε ο όρος "κτήμα ες αεί" , ως πολλά ιδανικά και αυτός στο ανταλλακτήριο αξιών έλαβε την τιμή του , κοστολογείται και εκποιείται κατα το δοκούν.

    Ομως η πρόκληση παραμένει ανελέητη, ποιοι , πως και γιατί δεν κατέστησαν την Ιστορία μας καθολικότητα, ποιοι , πως και γιατί την εκοψαν και την έραψαν σε προκρούστιες λογικές; Οσοι δεν απαντούν ξεκάθαρα στο αμείλικτο αυτό ερώτημα δεν δύνανται να σηκώνουν μπαϊράκι, ροσομπαντιέρα,,φλάμπουρο ή λάβαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.