28/10/14

Μετά τον καυγά τους, ο Μπάιντεν πάει στον Ερντογάν

Μετά τον καυγά τους, ο Μπάιντεν πάει στον Ερντογάν
Είδηση-έκπληξη “βγήκε” από τον Λευκό Οίκο χθες Δευτέρα, όταν ανακοινώθηκε ότι ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόζεφ Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 20 και 21 Νοεμβρίου, ανταποκρινόμενος σε προσωπική πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπάιντεν θα επισκεφθεί επίσης το Μαρόκο και την Ουκρανία.

Η συνάντηση έρχεται μετά τον άγριο καυγά μεταξύ του κ. Μπάιντεν και του κ. Ερντογάν, όταν από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ο πρώτος εκστόμισε συγκλονιστικές αλήθειες και αποκάλυψε βαθιά κρυμένα μυστικά για το ρόλο της Τουρκίας και άλλων χωρών της περιοχής στη Συρία και το Ιράκ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε αποκαλύψει ότι η Αγκυρα, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες πρόσφεραν εκατομμύρια δολάρια και τόνους οπλισμού στους τζιχαντιστές, οι οποίοι αφού εγκατέλειψαν τη Συρία τα έστρεψαν εναντίον της Δύσης.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή έχει διευθετηθεί τηλεφωνική συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στις αμέσως προσεχείς ημέρες, στην διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και την εισβολή της Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στις 17 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο Μαρακές του Μαρόκου, ηγούμενος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, στην 5η Ετήσια Παγκόσμια Σύνοδο Επιχειρηματικότητα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουκρανία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ποροσένκο, την κυβέρνηση της χώρας και ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών.
Τέλος στην Τουρκία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και μη κυβερνητικούς εκπροσώπους.

mignatiou.com

2 σχόλια:

  1. Ο Μπαιντεν είναι θιασώτης του ΕΡΝΤΟΓΆΝ.
    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185863#.VE-gIiKsV8E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΗΠΑ και η Τουρκία ανεξαρτήτως των όποιον μεταξύ τους εντάσεων δεν παύουν να είναι στρατηγικοί εταίροι. Μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι ενώ το 2003 κατά την εισβολή στο Ιράκ οι Τουρκία φάνηκε αναξιόπιστη, το 2004 της έδωσαν ότι ήθελε στο σχέδιο Ανάν. Και ίσως τώρα της δώσουν την Κυπριακή ΑΟΖ και το μισό Αιγαίο για την στάση της στο θέμα του ISIS. Άλλωστε ο πρόεδρος Ομπάμα, σύμφωνα με δήλωσή του, συμβουλεύεται τον πρόεδρο Ερντογκάν στο πως θα μεγαλώσει τις κόρες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.