21/10/14

Βουλευτές μπουκαδόροι - Χρυσαυγίτες άλλου χρώματος

Πανεπιστήμια, οι νέες βίλες Αμαλίες και Υπατείες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Θέλουμε ένα κόμμα στην εξουσία που θα μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γιάφκες ή στην 
καλύτερη περίπτωση σε τσαντίρια;
Τα όσα συνέβησαν χθες στο πανεπιστήμιο της Αθήνας δεν είναι κάτι απλό και συνηθισμένο. Δεν είναι επεισόδια που γράφονται σε κάποια λίστα και ξεχνιούνται σε λίγο καιρό. Δεν είναι μια εικόνα σαν κι αυτές που βλέπουμε πολύ συχνά και την προσπερνάμε.
Είναι επεισόδια που έγιναν κυρίως από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της νεολαίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αγαστή συνεργασία με γνωστούς μπαχαλάκηδες φοιτητές που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε αμφιθέατρο από τότε που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε για τον τσαμπουκά που θα γίνει το επόμενο διάστημα σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας σε μια επιχείρηση που ονομάζεται «φωτιά στην κοινωνία». Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ απλό: «Προκαλούμε κοινωνική αναταραχή μέχρι τις Προεδρικές εκλογές ώστε να εμφανίζονται οι εκλογές ως η μόνη λύση για τη χώρα».
Όσο πιο μεγάλη ένταση υπάρχει σε κοινωνικό επίπεδο τόσο καλύτερα για εκείνους που σχεδίασαν και υλοποιούν αυτή την επιχείρηση.
Όμως, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι... θεμιτό στο πλαίσιο του ευρύτερου πολιτικού πολέμου, αυτό που δεν είναι θεμιτό είναι το «όραμα» του κ. Τσίπρα και της παρέας του για το ελληνικό Πανεπιστήμιο. Μιλούμε εδώ και δεκαετίες για τους μπαχαλάκηδες που έχουν διαλύσει τις σχολές. Ακραίοι φοιτητές, ανεπάγγελτοι εξωπανεπιστημιακοί, επαγγελματίες συνδικαλιστές και αριστερά ή ακροαριστερά έχουν στήσει «μαγαζάκι» στα Πανεπιστήμια και δεν θέλουν κανείς να τους το χαλάσει.
Κι έτσι, τι βλέπουμε εδώ και δεκαετίες; Στο όνομα ενός πανεπιστημιακού ασύλου, μιας κακώς εννοούμενης ερμηνείας της ακαδημαϊκής ελευθερίας οι σχολές που στέλνουμε τα παιδιά μας είναι χώροι διακίνησης ναρκωτικών, έχουν στήσει μαγαζάκια λαθρομετανάστες, άθλια κ...παιδα βρομίζουν τους τοίχους και τα αμφιθέατρα με βλακώδη πολιτικά συνθήματα κι όχι μόνο. Οι καθηγητές δεν τολμούν να μιλήσουν, προπηλακίζονται από τις γνωστές φοιτητικές παρατάξεις οι οποίες λύνουν και δένουν σε βάρος χιλιάδων φοιτητών που θέλουν να μορφωθούν και να πάνε ένα βήμα παραπέρα.
Αυτό το άθλιο πανεπιστήμιο, που έχει γίνει χώρος όπου βασιλεύει ο τρόμος, θέλει να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του.
Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με υπουργό Παιδείας την... βουλευτίνα Φωτίου που μπούκαρε σήμερα στο ΕΚΠΑ. Ή γιατί όχι, να κάνουν υπουργό τον πρώην πρύτανη, θεατράνθρωπο Πελεγρίνη που έχει γίνει της... προσκολλήσεως. Ακόμη καλύτερα; Ο Σκουρλέτης που υπερασπίστηκε τις «βίλες Αμαλίες».
Δεν είναι οικονομία που κάνουμε την κολοτούμπα και δεν έγινε τίποτε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Εκεί που γίνονται κάποιες προσπάθειες να αλλάξει η κατάσταση. Να γίνει πιο ανθρώπινη η διαβίωση, να μπει μια τάξη. Σκεφτείτε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά και να παίρνει αποφάσεις για την ακαδημαϊκή ζωή. Έχει κλείσει συμφωνία με τους μπαχαλάκηδες να μη διαλύουν τις σχολές; Έχει συμφωνήσει με τους λαθρομετανάστες να μην πουλάνε την πραμάτεια τους; Έχει κάνει τα κονέ του με τους αναρχικούς να μην καίνε έπιπλα και να μην αρπάζουν υπολογιστές;
Αν τα έχει κάνει όλα αυτά χαλάλι του η εξουσία. Πολύ φοβούμαστε όμως ότι αυτά που ζήσαμε χθες ή που ζούμε εδώ και χρόνια στα πανεπιστήμια είναι ελάχιστα μπροστά σ' εκείνα που θα γραφτούν με μαύρα γράμματα στην ακαδημαϊκή ιστορία.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν. Θέλουμε πανεπιστήμια που θα κάνουν άφοβα τα παιδιά μας μάθημα χωρίς να είναι υποχρεωμένα να ζουν σε ένα άθλιο περιβάλλον τρομοκρατίας; Ή θέλουμε να μπει επιτέλους κάποια τάξη, να εφαρμοστεί ο νόμος;
Θέλουμε νέες Υπατείες και βίλες Αμαλίες; Θέλουμε τα πανεπιστήμια να γίνουν χώροι όπου συζητάνε χωρίς άδεια για το πώς θα ξεκινήσει ο ένοπλος αγώνας;
Θέλουμε βουλευτές να μπουκάρουν και να κάνουν κατάληψη λες και είναι τσιφλίκια τους; Θέλουμε μια ισχνή μειοψηφία να συνεχίζει να διαλύει τις σχολές και κανείς να μην πηγαίνει ποτέ φυλακή; Θέλουμε ένα κόμμα στην εξουσία που θα μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γιάφκες ή στην καλύτερη περίπτωση σε τσαντίρια;

5 σχόλια:

 1. Προφανῶς καὶ ὁ τίτλος ποὺ υἱοθετεῖ τὸ σαμαρικὸ πρακτορεῖ οπροπαγάνδας εἶναι παραπλανητικὸς ποὺ προσπαθεῖ νὰ πείσει τοὺς ἠλιθίους δεξιούληδες περὶ τῆς σοβαρῆς δεξιᾶς ποὺ μάχεται τὰ δύο ἄκρα. Τὸ κύριο ἀκραῖο κόμμα στὴν Ἑλλάδα εἶναι τὸ μαγαζὶ τοῦ Ἀντώνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Βουλευτές μπουκαδόροι - Χρυσαυγίτες άλλου χρώματος"
  Κε Καλεντερίδη ο τίτλος είναι δικός σας?
  Συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις.
  Ο ακτιβισμός των βουλευτών της ΧΑ αποσκοπούσε και πέτυχε στην προσπάθεια επιβολής του νόμου.
  Δεκαετίες τώρα οι βουλευτές και συνδικαλιστές των υπολοίπων κομμάτων με πρωτοστατούσα την "αριστερά" προβαίνουν σε παράνομες δράσεις με σκοπό την εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων προς άγρα ψήφων. Η αθλιότητα στο χώρο των πανεπιστημίων έχει υπογραφή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο χώρος των πανεπιστημίων πρέπει να είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και τίποτα άλλο.

  Δυστυχώς στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που γίνεται όταν περνάς στο πανεπιστήμιο είναι να έρχονται για να σε στρατολογήσουν κυριολεκτικά από την πόρτα της σχολής!

  Δεξιοί, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές.

  Ο καθένας με τον τρόπο του και έναν στόχο που δεν τον ξεχνάει ποτέ: Να σε στρατολογήσει

  Όσο μεγαλύτερη αξία θεωρούν ότι έχει το υποψήφιο πρωτοετές ψάρι τόσο περισσότερο επιμένουν και προσπαθούν να σε καλοπιάσουν με διάφορους τρόπους.

  Η σημερινή κατάντια των Ελληνικών πανεπιστημίων είναι αποτέλεσμα των πρακτικών όλων των κομμάτων χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

  Μαζί όλοι το φτιάξατε το "μαγαζί" και χρησιμοποιείτε τις κομματικές σας νεολαίες όπως σας συμφέρει κάθε φορά τον καθένα.

  Όταν ήμουν προπτυχιακός ήταν να ανέβει πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή έκθεση και η νεολαία των δεξιών μανία για κατάληψη.

  Στρατολογούνται για μια δωρεάν μπουκάλα ποτό σε ένα πράσινο ή μπλε πάρτι και sos σημειώσεις μαθημάτων με τη σφραγίδα της πολιτικής νεολαίας.

  Οι άλλοι ουρλιάζουν "τα λαϊκά στρώματα", αγώνας μπλα μπλα, αφήνουν τα μούσια και το παίζουν κάτι ανάμεσα σε Τσε και Μωϋσή.

  Κομματικά πιθηκάκια όλοι ανεξαρτήτως κόμματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χρήστο
  ο τίτλος είναι δικός μου και ο παραλληλισμός έγκειται στο ότι και οι μεν και οι δε επιλέγουν την αυτοδικία για να διορθώσουν τα κατά τη γνώμη τους κακώς κείμενα.
  Αυτό και μέχρι εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστώ. Η γνώμη σας μου είναι πάντα σεβαστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.