28/10/14

Οι αμερικανικές επιθέσεις έχουν καταστρέψει σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων του ‘ΙΚ’

Οκτώβριος 28, 2014. Η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων του ‘ισλαμικού κράτους’ έχουν καταφέρει να καταστρέψουν σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης από τα 2.500 τεθωρακισμένα που έκλεψαν οι εξτρεμιστές από τα ιρακινά στρατόπεδα. Ένας μεγάλος αριθμός των οποίων είναι αμερικανικής προέλευσης.

Αξιωματούχοι από την αμερικανική ηγεσία ανέφεραν ότι οι αεροπορικές επιθέσεις έχουν διαβρώσει τις χερσαίες δυνατότητες του ‘ισλαμικού κράτους’. Οι καθημερινές αεροπορικές επιδρομές έχουν ως στόχο την καταστροφή, κυρίως, των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού τα οποία έχουν αποκτηθεί από τις αποθήκες του ιρακινού στρατού τον Ιούνιο του 2004.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού, στρατηγού Lloyd Austin, οι συνεχείς επιθέσεις των αμερικανικών αεροσκαφών, ανάγκασαν τους εξτρεμιστές του ‘ΙΚ’, να μετακινούνται με πολιτικά οχήματα με μικρότερους αριθμούς μαχητών: «Αυτό εμποδίζει την ικανότητά τους να μετατοπίσουν μαζικά δυνάμεις μάχης», είπε.

Σύμφωνα, εξάλλου με εκτιμήσεις του αμερικανικού στρατού, οι εξτρεμιστές έχουν κατασχέσει περίπου 2.500 τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης και οχήματα Humvee του πεζικού, που διαφυλάσσονταν από τον ιρακινό στρατό σε στρατόπεδα της βόρειας Συρίας, στη Μοσούλη.

Σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης, ο Αμερικανός στρατηγός, δεν αναφέρθηκε σε αριθμό καταστροφής αρμάτων μάχης των τρομοκρατών.

Ο Austin επεσήμανε την αδυναμία των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ, να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες, λόγω της αναδιοργάνωσης και έλλειψης εκπαίδευσης του στρατού, αφού στις πρώτες επιθέσεις των εξτρεμιστών, κατέρρευσαν πέντε τμήμα του ιρακινού στρατού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καταπολέμηση του ‘ΙΚ’ θα πάρει αρκετό χρόνο αφού οι χερσαίες τοπικές δυνάμεις, είχαν εγκαταλειφθεί λόγω της κακής ηγεσίας στη χώρα, και θα πρέπει τώρα να αναδιοργανωθούν και να καταρτισθούν.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.