2/10/14

Διευκολύνσεις Κύπρου στη γαλλική αεροπορία κατά των τζιχαντιστών - ΒΙΝΤΕΟ

Διευκολύνσεις και στη γαλλική πολιτική αεροπορία στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου, θα παράσχει η Κυπριακή Δημοκρατία, πέραν της συμμετοχής των Βρεττανικών Βάσεων στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε.
Σε δηλώσει του ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ανέφερε ότι είναι καθήκον της Κύπρου να συμμετάσχει στο διεθνή συνασπισμό αφού όπως είπε διακυβεύονται οι αξίες του πολιτισμόυ και η ελευθερία.  Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Κύπρος θέλοντας να υποδείξει τη σημασία του γεωστρατηγικού της χώρου, συμμετέχει κυρίως δια της γεωγραφικής της θέσης. «Είναι καθήκον μας να συμμετάσχουμε, όπως και όλη η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα σε αυτή τη μάχη, γιατί είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ελευθερία μας η οποία διατρέχει κινδύνους από αυτές τις αρρωστημένες νοοτροπίες» των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ, σημείωσε.

Ο κ. Κασουλίδης απέρριψε εξάλλου ισχυρισμούς ότι η Κύπρος καθίσταται στόχος δια της συμμετοχής της στο διεθνή συνασπισμό, λέγοντας ότι «στόχος θα είμαστε ούτως ή άλλως ως Χριστιανοί».
Για δεύτερη φορά βρετανικά αεροσκάφη τύπου Tornado που είχαν απογειωθεί από τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπληξαν στόχους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι δύο αεροσκάφη εξαπέλυσαν τέσσερις πυραύλους Brimstone κατά ημιφορτηγού που έφερε οπλισμό και κατά συνοδευτικού οχήματος.

Ήταν η έβδομη εξόρμηση των αεροσκαφών από το Ακρωτήρι μετά την έγκριση που έδωσαν την Παρασκευή οι Βρετανοί βουλευτές για συμμετοχή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Η πρώτη ενεργή εμπλοκή των βρετανικών Tornado έγινε το πρωί της Τρίτης, με δύο επιθέσεις κατά στόχων τζιχαντιστών που επιτίθεντο σε Κούρδους μαχητές στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.