27/11/14

Θυμωμένος ο Ερντογάν με τα ΜΜΕ για τον Κολόμβο

Θυμωμένος ο Ερντογάν με τα ΜΜΕ για τον Κολόμβο
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέφυγε σε όρους της ψυχανάλυσης για να καταγγείλει τα ειρωνικά σχόλια με τα οποία τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υποδέχθηκαν τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα, διαπιστώνοντας ότι διακατέχονται από “πρόβλημα του εγώ”, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

“Εδώ και μόλις δύο εβδομάδες είπα ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Εκτοτε, γίνομαι στόχος σφοδρής κριτικής εκ μέρους των δυτικών μέσων. Απλώς και μόνο διότι επανέλαβα ένα γεγονός που βασίζεται στην επιστημονική έρευνα, επικρίθηκα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και τους ξένους που ζουν ανάμεσά μας (αναφορά στους Τούρκους που είναι προσανατολισμένοι προς τη Δύση) και διακατέχονται από ένα πρόβλημα του εγώ”, είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ισλαμικό οικονομικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Και ο Ερντογάν συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση προς εκείνους που , κατά τη γνώμη του, εμποδίζουν τους μουσουλμάνους “να αμφισβητήσουν οτιδήποτε”.

“Ενοχλήθηκαν διότι τους υπενθυμίσαμε ιστορικά γεγονότα. Αρνούνται την αμφισβήτηση οποιουδήποτε πράγματος…πιστέψτε με , δεν μάς αγαπούν…υποστηρίζουν το σύστημα που έχουν οικοδομήσει επάνω σε αδικίες”, είπε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει στις 15 Οκτωβρίου ότι μουσουλμάνοι θαλασσοπόροι είχαν ανακαλύψει την Αμερική την 12ο αιώνα.

“Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος”, είχε διαβεβαιώσει ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, σε συνάντηση μουσουλμάνων κληρικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής που οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.

“Μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φθάσει στην Αμερική από το 1178. Ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας”, επέμεινε και, παρασυρμένος από τη φόρα του, δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει στην οικοδόμηση ενός τζαμιού στην τοποθεσία που περιγράφεται από τον γενοβέζο θαλασσοπόρο.

“Θα ήθελα να το συζητήσω με τους κουβανούς αδελφούς, ένα τζαμί θα πήγαινε και σήμερα μια χαρά στον λόφο αυτόν”, συνέχισε.

Ελάχιστος αριθμός μουσουλμάνων ιστορικών και θεολόγων έχουν τελευταία θέσει υπό αμφισβήτηση την ανακάλυψη του Χριστόφορου Κολόμβου, ισχυριζόμενοι ότι είχε υπάρξει μουσουλμανική παρουσία στην Αμερική πριν από το 1492, αν και δεν έχει εντοπισθεί ποτέ κάποιο ίχνος του ισλάμ στην ήπειρο αυτή.

Σε αμφιλεγόμενο άρθρο του που δημοσιεύθηκε το 1996, ο ιστορικός Γιούσεφ Μρούεχ είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή των περιγραφών του Κολόμβου, στην οποία ο θαλασσοπόρος έκανε λόγο για ένα τζαμί στην Κούβα. Αλλά οι συνάδελφοί του απέκλεισαν την εκδοχή του λέγοντας ότι αυτό το “τζαμί” δεν ήταν παρά μία μεταφορά για την περιγραφή του σχήματος ενός τοπίου.
 

7 σχόλια:

  1. Από οποια άποψη και αν το δει κανεις δεν είναι για γέλια, είναι για κλάματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ridiculous for the moment. Turkey had employed in the past more than 100 professors from various US universities to deny the Armenian Genocide. A Greek research wrote a book on the matter exposing the amounts of money these ¨experts¨ had received for their support mostly in the form of grants, donations and free accomodations in Turkey´s top hotels.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι καλο να βλεπει κανεις οτι ο αρχηγος των εχθρων μου, ο γενιτσαρος ταγιιιιιιιπ, τα εχει χασει. Του σαλεψε, τρελλαθηκε.
    Ειναι αποκομμενος απο την πραγματικοτητα.
    Θα κανει πολλα λαθη τωρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επομενη ανακοινωση του παρανοικου θα ειναι οτι και οι Εσκιμωοι ειναι μουσουλμανοι...και αποδειξη θα ειναι τα Ιγκλου που μοιαζουν με τζαμια χωρις μιναρε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έχασε τελείως! Να γιατί υποστηρίζει τους άλλους παράφρονες της ISIS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Multiple choise question.
    Ὅταν ὁ Κολόμβος εἶδε τό ...."τζαμί" στήν Κούβα, τί ἔκανε;
    α) Τόν σταυρό του.
    β) Φώναξε ἔντρομος, Jesus Christ!
    γ) Διέταξε Ἰσπανική ὑποχώρηση πρός τήν Εὐρώπη.
    δ) Ἔσπασε ἕνα αὐγό τοῦ Κολόμβου.
    ε) Ἔσπασε ἔξι αὐγά Τουρκίας.
    στ) Ζήτησε νά φάει ἀμέσως ἕνα ἰμάμ-μπαϊλντί.
    ζ) Κάπνισε τήν πίπα τῆς εἰρήνης, μέ τόν Ἰνδιάνο ἀρχηγό τῶν ἐκεῖ μουσουλμάνων, Συννεφιασμένο Βουνό πάνω ἀπό τό τζαμί, πρόγονο τοῦ σημερινοῦ προέδρου τῆς Τουρκίας.
    η) Κήρυξε σταυροφορία γιά τήν ἀπελευθέρωση τῶν ἁγίων τόπων τῆς νέας Ἠπείρου ἀπό τούς ἀπίστους.
    θ) Ἔβγαλε τίς παντόφλες του καί τίς πέταξε ψηλά ἀπό τή χαρά του.
    ι) Ἀποκάλυψε ὅτι ἦταν μουσουλμάνος καί ὁ ίδιος, ἀλλά ὅτι δέν τό γνώριζε πρίν.
    ια) Ἔστειλε τηλεγράφημα στόν Ἐρντογκάν ὅτι "ἀποστολή έξετελέσθη".
    ιβ) Ἔγραψε στό ἡμερολόγιο τοῦ πλοίου : "Τί σοῦ εἶναι ὁ Νταβούτογλου... Ἀκόμη καί στίς Ἀνατολικές Ἰνδίες ἔφτιαξε μουσουλμανική μειονότητα γιά νά τήν "προστατεύῃ" ἡ Τουρκία!"
    ιγ) Κύτταξε καλλίτερα, εἶδε ὅτι ἐπρόκειτο μόνο γιά ἕνα λόφο, μέ ἕναν λεπτό και ψηλό βράχο δίπλα του, σάν μιναρέ, καί φώναξε μέ ἀνακούφιση : Δόξα τῶ Θεῶ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεχρι τωρα ακουγα για τους νεφελιμ του λιακοπουλου και γελουσα ειρωνια. Εχω αρχισει να το ξανασκεφτομαι, απο τοτε που ειδα τους βρυκολακες του isis να κοβουν κεφαλια. Αυτο δεν μπορει να γινει απο ανθρωπο. Ειναι εντελως αδυνατο να γινει απο ανθρωπο. Μονο ανθρωπομορφα τερατα μπορουν να το κανουν. Ετσι εχω την αισθηση οτι πραγματι κυκλοφορουν αναμεσα μας οι νεφελιμ!!!! (λες ρε?!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.