28/11/14

Μια Ιστορική Μη-Ψήφος της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Του Μιχαήλ Στυλιανού
H είδηση, που πνίγηκε στο μακρόσυρτο σήριαλ της ηρωικής μάχης κατά του Μνημονίου, θα ανακουφίσει τους υποδίκους της Χρυσής Αυγής και θα χαροποιήσει τους δικηγόρους τους:
Η Ελλάδα δεν εψήφισε στον ΟΗΕ σχέδιο απόφασης για την καταδίκη της αναβίωσης του ναζισμού και την ποινική δίωξη της προπαγανδιστικής ηρωοποίησης του.

Το γεγονός συνέβη την περασμένη βδομάδα. Το σχέδιο ψηφίσματος είχε τις υπογραφές πλειάδας χωρών, ήταν μακροσκελές, επεκαλείτο πλήθος διεθνών συμφωνιών, διακηρύξεων και προηγουμένων αποφάσεων του διεθνούς οργανισμού και προέβαινε σε μακρά σειρά εισηγήσεων προς τα κράτη μέλη, που μπορούν πρόχειρα να συνοψισθούν στα εξής:
΄Εκφραση μεγάλης ανησυχίας για τα φαινόμενα αναβίωσης και ηρωοποίησης του ναζισμού/φασισμού σε διάφορες χώρες και πρόσκληση κινητοποίησης των κρατών εναντίον του κινδύνου. Αφ’ ενός με προληπτικά μέτρα εκπαίδευσης και προστασίας των νέων από την διάβρωση των κηρυγμάτων μίσους και αφ ετέρου με μέτρα απαγόρευσης των τελετών, μνημοσύνων, παρελάσεων και συμβόλων ηρωοποίησης του ναζισμού. Του ορισμού ως νομικά διωκόμενων αδικημάτων -πέραν των πράξεων βίας- της διάδοσης ιδεών περί φυλετικής υπεροχής και λοιπών ρατσιστικών διακρίσεων και μίσους σε βάρος ανθρώπων άλλου χρώματος, φυλής, εθνότητας ή προέλευσης. Καθώς και της δίωξης των υπευθύνων για την παροχή βοήθειας, χρηματικής ή άλλης, για την προαγωγή των ναζιστικών θεωριών.
Το μακροσκελές κείμενο απαρίθμησης των εκδηλώσεων του ναζιστικού/φασιστικού ακτιβισμού που υποδεικνύονται στις κυβερνήσεις προς αντιμετώπισιν υπερκαλύπτει το κατηγορητήριο σε βάρος των προφυλακισμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε, με 115 ψήφους επί συνόλου 193 και έγινε απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η Ελλάδα –σφάγιο του ναζισμού- δεν διέσπασε την ενότητα του ευρωπαϊκού ποιμνίου και ακολούθησε την επιλογή της αποχής…
Εναντίον της καταδίκης και της δίωξης του ναζισμού εψήφισαν η Ουκρανία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες!
Είναι περίεργο, αλλά μια βδομάδα μετά το γεγονός, δεν έχουν ακουσθεί ακόμη (οι γνώριμες σε μας, λόγω Χρυσής Αυγής) κραυγές καταγγελίας, ή διαμαρτυρίας έστω, του κ. Χάρις της Διεθνούς ΄Ενωσης εβραϊκών οργανώσεων, για την ανωτέρω βαρύγδουπη άρνηση καταδίκης ηρωοποίησης του ναζισμού, εφευρέτη και λειτουργού των κρεματορίων με θύματα εκατομμύρια Εβραίων.(Στην πιο προβεβλημένη πτυχή της δράσης του, οι οποία επιπλέον περιλαμβάνει εικοσάδα τουλάχιστον εκατομμυρίων σφαγιασμένων στη Ρωσία και σε κατεχόμενες από τα γερμανικά στρατεύματα ευρωπαϊκές χώρες- και στην Ελλάδα κατά μεγαλύτερη μάλιστα πληθυσμιακή αναλογία.)
Λιγότερο ίσως περίεργο είναι ότι ούτε από τους ιθαγενείς υψίφωνους «προοδευτικούς», όλων των κομματικών αποχρώσεων, των ΜΚΟ και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων,υψώθηκε φωνή διαμαρτυρίας για την -ανόσια και υβριστική για την Ιστορία- επιλογή του εκπροσώπου της «Πατρίδας της Δημοκρατίας» ενώπιον του ερωτήματος «Καταδίκη ή Όχι» του Ναζισμού στο ΟΗΕ.
Το ότι το άγρυπνο και μαστιγιοφόρο αμερικανικό ίδρυμα επαγρύπνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch δεν έβγαλε άχνα γι’ αυτόν τον φόνο δεν ξενίζει βέβαια  κανέναν.
Στη Γαλλία, το όργανο των Γκωλλιστών «Επιτροπή Βαλμύ» χαρακτηρίζει, σε άρθρο του, προδοσία του Συντάγματος» την γαλλική αποχή . Σημειώνει ότι το Σύνταγμα του 1946, που ισχύει και σήμερα αφού το επικαλείται το Σύνταγμα του 1958, τονίζει τα εξής στο προοίμιο του:
«Την επομένη της νίκης που κατήγαγαν οι ελεύθεροι λαοί κατά των καθεστώτων τα οποία επεχείρησαν να υποδουλώσουν και ευτελίσουν την ανθρώπινη προσωπικότητα, ο γαλλικός λαός διακηρύσσει εκ νέου ότι κάθε άνθρωπος, χωρίς διάκριση φυλής, θρησκείας ή φρονήματος, έχει δικαιώματα απαράγραπτα και ιερά»
Και ο σχολιαστής της ψηφοφορίας σημειώνει:
 «Μέχρι που ακόμη είναι ικανές να πέσουν οι χώρες της Ευρώπης; Μέχρι τον πάτο, δεν χωρεί αμφιβολία. Το εφιαλτικό ερώτημα είναι πού βρίσκεται ο πάτος;
Να ένα ερώτημα ιδιαίτερης βαρύτητας για την «πατρίδα της δημοκρατίας» -έστω ως τσίχλα πολιτικής δημαγωγίας, ή ως αφίσα τουριστικής διαφήμισης.

14 σχόλια:

  1. ....Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε πριν από μερικές ημέρες πρόταση της Ρωσίας που καταδίκαζε τις προσπάθειες ηρωοποίησης της ναζιστικής ιδεολογίας και η άρνηση των εγκλημάτων πολέμου από τους ναζί.

    Ο συντάξας το σημείωμα αποφεύγει να το αναφέρει οι λόγοι προφανείς. Θα υποχρεωθεί να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:

    1) Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν εξασφάλισε δάνειο 9 εκατ. ευρώ από τράπεζα ρωσικών συμφερόντων. Το Κόμμα της Κας Λεπέν ποια θέση έχει διατυπώσει σχετικά με την ναζιστική ιδεολογίας και την άρνηση των εγκλημάτων πολέμου από τους ναζί;

    2) Το Νεοφασιστικό Μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ποιά θέση έχει διατυπώσει σχετικά με την ναζιστική ιδεολογίας και την άρνηση των εγκλημάτων πολέμου από τους ναζί; και χαίρει της Ρωσικής στήριξης;

    Δέν θα περίμενα ποτέ να αναφερθεί πώς ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ο οποίος και ανδρώθηκε κατά την θητεία του στην KGB γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι των χρήσιμων ηλιθίων και με τρόπο βολικό ως προς τα ρωσικά συμφέροντα χρησιμοποιεί ζητήματα τέτοιας μορφής .

    (Και) Η Ρωσική διπλωματία επιχειρεί να αναστρέψει το κλίμα δυσφορίας που παρήγαγαν δράσεις της στην διεθνή κοινή Γνώμη με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της και παράλληλα να διατηρήσει σε καλό επίπεδο την ήπια ισχύ της .Πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική της οποία ακολουθούν απο καιρό σε καιρό πολλές χώρες με στόχο να νομιμοποιήσουν δράσεις και συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και παράλληλα να νομιμοποιήσουν την χρήση βίας σε εξωτερικό και εσωτερικό επίπεδο

    -Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἔχω μπερδευτῆ τελείως.

    Ποιὸ κράτος εἶναι φασιστικὸ καὶ ποιὸ ὄχι;

    Οὐκρανία; Ἰσραήλ; Τουρκία;
    Τὸ σύνολο τῆς Εὐρώπης κυβερνᾶται δημοκρατικά;
    Ἡ Χώρα μου εἶναι δημοκρατικὴ,ὅταν μὲ γενοκτονεῖ(γι᾿αὐτὴν τὴν Γενοκτονία ποιὸ δικαστήριο Νυρεμβέργης θὰ στηθῆ;) καὶ στέλνει στὴν φυλακὴ ἐκλεγμένο κόμμα καταπατώντας τὸ Σύνταγμα;

    Γιατὶ ἡ Χ.Α εἶναι μόρφωμα νεοναζιστικὸ καὶ ὄχι κόμμα(εἶσαι ὁ,τι δηλώσεις καὶ δηλώνει ἐθνικιστικὸ κόμμα καὶ ὄχι νεοναζιστικό,δλδ γιὰ τὴν Χ.Α αὐτὸ δὲν ἰσχύει; ) ἀφοῦ τόσοι πολῖτες τὴν ἔστειλαν στὴν Βουλὴ;

    Πῶς ζητοῦν νὰ μὴ δείχνω τὴν ἀντιπάθειά μου σὲ ἀλλοδαποὺς ὅταν ἀνακαλύπτω ὅτι εἶναι ἔποικοι καὶ ὄχι φιλοξενούμενοι οἱ ὁποῖοι ἐπιπλέον μὲ βιάζουν καὶ σκωτώνουν(Μυρτούλα);

    Ποιὸς θὰ μοῦ ἀπαντήση χωρίς νὰ μὲ τοποθετήση στὴν Χ.Α;

    Υ.Γ

    Πράγματι ὅσες φορές τόλμησα νὰ πῶ ὅτι οἱ Χρυσαυγῖτες εἶναι μέσα ἀντισυνταγματικὰ,μὲ εἶπαν χρυσαυγίτισσα,χωρὶς νὰ μοῦ δικαιολογήσουν τό γιατί ἔγινε αὐτὸ καὶ ποιὸς τὸ ἐπέβαλε.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ απλή η απάντηση αν δείς την ιστορική εξέλιξη του του φασιστικού και νεοφασιστικού κινήματος στον Ελλαδικό χώρο, την σχέση του με την Ακροδεξιά και την σκληροπυρηνική Δεξιά

    Μια σχέση στην οποία εμπλέκονται Δυνάμεις όπως Αγγλία και ΗΠΑ αλλά και υπερεθνικοί σχηματισμοί όπως ΝΑΤΟ και που βασικό γνώμονα έχουν την διατήρηση των προνομίων των εξαρτημένων αστικών ελίτ αλλα και των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων της Δύσης και υποκρύπτονται πίσω απο τον κουμονιστικό κίνδυνο και "Ρωσοφοβία"

    Μην ξιφουλκείς κατά κανενός θεσμού στην Ελλάδα, οι ίδιοι θεσμοί επίτρεψεν σε όσους είχαν σχέση με το Ιταλικό νεοφασιστικό κίνημα (στα πλαίσια της Κόκκινης Προβιάς) να αναχθούν σε πολιτικούς αστέρες

    Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια μην τα θέλουμε όλα δικά μας .Σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΕ των λαών (το ανέκδοτο).

    Η ΕΕ σκυλάκι των Αμερικάνων (η πραγματικότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Γρέγος Ακρίτας

    Ξεκινάς το σχολιο σου (το εχω διαβάσει και σε αλλα σχόλια σου) οτι η ΧΑ εχει την στηρηξη της Ρωσιας.

    Απο που προκυπτει αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1)http://greek.ruvr.ru/2013_12_16/255918654/
    Συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας»
    2)Μεγάλο ενδιαφέρον για την Χρυσή Αυγή στην Ρωσία - Συνέντευξη Ηλία Κασιδιάρη σε μεγάλη ρωσική εφημερίδα
    http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/megalo-endiaferon-apo-rwsia-gia-thn-chrush-augh-sunenteujh-tou-ekproswpou-t

    Απο πηγές που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=433407
    Ο εθνικιστής σύμβουλος του Πούτιν και οι σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή

    .. Η αρθρογραφία της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής περί ανάπτυξης στενών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας υπό τη γεωπολιτική οπτική του Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι συχνή, ενώ σε συνέντευξή του ο τελευταίος («Χρυσή Αυγή», 21/5), αφού διαπίστωσε ότι «Το γεωπολιτικό όραμα της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία θα αποτελέσει την απαρχή της ανοικοδόμησης της Ευρώπης των Εθνών», μπαίνει στην ουσία της σχέσης: «Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική εξουσία εκφράζει ανοιχτά τον αμερικανισμό. Αλλά η ελληνική κοινωνία, η οποία κατατάσσεται πολύ πιο κοντά στους Ρώσους παρά στους Αμερικανούς, θα μπορούσε να συσπειρωθεί γύρω από μια πολιτική δύναμη που θα προκαλέσει την πολιτική εξουσία, η οποία είναι αντίθετη προς τα συμφέροντά του». Η Ελλάδα -και όχι μόνο αυτή- έχει και πάλι το φιλο-Ρωσικό κόμμα της, αυτή τη φορά φιλοναζιστικό.

    Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ουγγρικού think-tank Political Capital Institute που τιτλοφορείται «ο Ρωσικός Σύνδεσμος», το Κρεμλίνο έχει ξεδιπλώσει μια στρατηγική υπονόμευσης εκ των έσω του Ατλαντισμού στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα. Εκτιμά, μάλιστα, ότι είναι πολύ πιθανό να συγκροτηθεί στο νέο, μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου Ευρωκοινοβούλιο, φιλορωσική κοινοβουλευτική ομάδα που θα υπερασπίζεται τις θέσεις της Μόσχας καθώς και το ευρασιατικό σχέδιο του Ντούγκιν, που προτείνει μια Ευρώπη των Εθνών ενάντια στον Ατλαντισμό των Βρυξελλών.

    Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, 15 ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, από το «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν και το «Φλαμανδικό Μπλοκ» στο Βέλγιο έως το αυστριακό «Κόμμα της Ελευθερίας» και το «Ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας» του Γκέερτ Βίλντερς, αυτοπροσδιορίζονται ως φιλορωσικά, έξι είναι ουδέτερα και μόλις τρία διάκεινται εχθρικά απέναντι στη Μόσχα. Ευρωσκεπτιστική ή και αντιευρωπαϊκή, υπερεθνικιστική και αντι-αμερικανική, η ευρωπαϊκή ακροδεξιά δείχνει την πρόθεση να γίνει το μακρύ χέρι του Πούτιν στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Πράγματι ὅσες φορές τόλμησα νὰ πῶ ὅτι οἱ Χρυσαυγῖτες εἶναι μέσα ἀντισυνταγματικὰ,μὲ εἶπαν χρυσαυγίτισσα,χωρὶς νὰ μοῦ δικαιολογήσουν τό γιατί ἔγινε αὐτὸ καὶ ποιὸς τὸ ἐπέβαλε."

    Μα αν μπορούσαν να σού δικαιολογήσουν το γιατί, ποιος και πώς, δεν θα σε αποκαλούσαν χρυσαυγίτισσα! Δεν το καταλαβαίνεις αυτό;

    Το ταμπέλωμα δείχνει την έλλειψη επιχειρημάτων.

    Το ότι η δίωξη της ΧΑ είναι καθαρά πολιτική πράξη, φαίνεται και από το ότι η ... Δικαιοσύνη συμβουλεύει την κυβέρνηση:

    «Η κυβέρνηση πρέπει να σπεύσει»

    Το μήνυμα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης άλλωστε είναι σαφές: Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνουν έγκλειστοι όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου, αλλά και οι πιθανές πρόωρες εκλογές, τότε η διαδικασία αυτή θα πρέπει να επισπευσθεί τουλάχιστον για έναν μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Γρέγος Ακριτας

    Επειδή εδωσε δυο συνεντευξεις σε ρωσικές εφημερίδες αυτο σημαινει οτι εχει την στηρηξη της Ρωσιας;

    Μηως κατα τον ιδιο τροπο εχει και την στηρηξη αυτων;

    http://www.abc.net.au/news/2014-08-25/golden-dawn-meps-to-visit-australia/5694960

    http://www.aljazeera.com/indepth/features/2012/05/201257123259482708.html

    Το μονο που ειναι σιγουρο ειναι το εξης:

    Ολοι οσοι αντιτιθενται στην mainstream Ευρωπη (δεξια και αριστερα) ειχαν πολυ λιγα παραδειγματα να παραθεσουν σχετικα με την γραμμη που προτειναν. Και σιγουρα το πιο φωτεινο παραδειγμα ειναι η Ρωσια του Πουτιν, που καταφερε μεσα σε λιγα χρονια να βγει απο την δυσκολη θεση και να γινει ξανα μια μεγαλη δυναμη. Βγηκαν μετα και τα μεσα και δια της ατοπου επαγωγης λενε οτι ο Πουτιν στηρηζει αυτα τα κομματα.
    Βαζω στην ακρη μονο το FN που φαινεται να εξελησσεται σε καθαρο Γκωλικο κομμα.

    Καταρχας ο Ρωσικος εθνικισμος ειναι τελειως διαφορετικος, αφου η Ρωσια ειναι πολυεθνικη. Οροσημα του εθνικισμου τους ειναι π.χ. ο μεγαλος πατριοτικος πολεμος που ειχε γινει επι κομμουνισμου (Σταλιν. Αυτος (ο Β'ΠΠ) ανεδειξει την Ρωσια ως μεγαλη υπερδυναμη (μεγαλυτερη απο ποτε πριν.

    Ο Ντουγκιν επιχειρησε να συνθεσει τον ρωσικο εθνικισμο με τον σκανδιναβικο κυριως, αλλα δεν μπορεσε να το συνθεσει με ανθρωπους που πολεμουσαν εθελοντικα με τον χιλτλερ στο Λενινγκραντ. Και τελευταια εχει παραμεριθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γενικότερα ριχνοντας μια αντικειμενικη ματια ακομα και περα απο ιδεολογίες, αυτος ο κακοφορμισμένος ευρωπαικός εθνικισμός της πολυδιάσπασης και του διαγκωνισμου, μάλλον πηγαινει το νερά στο μύλο των ίδιων αφεντικων.

    Διερεε και βασιλευε δηλαδη.

    Απέχει ετη φωτος απο τον Πατριωτισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και το γνωρίζεις καλά ένα και ένα δεύτερο δεν σύγκρινα ιδεολογίες αναφέρθηκα στο πως χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί η Ρωσία "κινήματα" στον Ευρωπαικό χώρο μιμούμενη τα όσα τα Δυτικά κράτη έπραξαν στο παρελθόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως θα ήθελα να εφαρμοστεί άμεσα στην Ελλάδα (αλλά και γιατί όχι και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και Αμερική/Καναδά το/τα εξής):

    -- Χωρίς εξετάσεις DNA κανένας να μην μπορεί να πάρει την Ελληνική ιθαγένεια
    -- Να υπάρχει αδιαπέραστο τείχος στα σύνορα μας όπου δεν θα περνάει κουνούπι και άπαντες θα πυροβολούνται όπως και στα θαλάσσια σύνορα μας(ακόμα και στα διεθνή ύδατα)
    -- Οι όποιοι λαθρομετανάστες μέχρι να απελαθούν δια παντός-ακόμα και αν προέρχονται από εμπόλεμες χώρες να κρατούνται σε στρατόπεδα πολλές δεκάδες χλμ από κάθε κατοικημένη περιοχή
    -- οι όποιοι νόμιμοι μετανάστες όταν θα τολμούν να απαιτήσουν το οτιδήποτε να τους επιπλήτει αυστηρά ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι άμα δεν γουστάρουν να πάνε να ζήσουν αλλού ή πίσω στις χώρες τους.

    Μπορώ να αναφέρω πολλά παραδείγματα που όλα όπως αναγνωρίσατε εφαρμόζονται στο ακέραιο στο κράτος του ισραήλ.
    Μπορεί να διαφωνώ με πάρα πολλά με τους εβραίους/ισραηλινούς αλλά τα παραπάνω που εφαρμόζουν στο κράτος τους ΤΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
    Το σωστό να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέρεις πίσω απο μια οθόνη σηκώνεις πολύ εύκολα το όπλο και πυροβολείς κατά δύσμοιρων ανθρώπων. Μην ξεχνάς ότι κουβαλείς παραδόσεις μιας πολύ βαριάς πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, εκ των κορυφαίων πολιτισμών της οικουμένης.

    Επουδενί δεν συμφωνώ με την σημερινή κατάσταση να δέχεται δηλαδή ο Μεσογειακός νότος την πίεση που δέχεται. Ομως η λύση δεν είναι η δολοφονία αθωων ανθρώπων, η λύση είναι μία σπάσιμο του κύκλου του Μαύρου χρήματος απο την μία και να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και τα αλλα κράτη της περιοχής με τρόπο εμφατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.