27/12/14

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού

Αρθρο - παρέμβαση στην Αυγή της Κυριακής
Αθήνα
Μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην εξουσία, για να ενώσει κι όχι για να διχάσει, στέλνει με άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού» δηλώνει.
Σημειώνει ότι στο πλαίσιο του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» -η υλοποίηση του οποίου θα είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως λέει- θα επιδιωχθούν ευρύτερες συναινέσεις.
Για το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τις εξαγγελίες που έγιναν από τον ίδιο στη φετινή ΔΕΘ, αναφέρει ότι «δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά και δεν θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί την δύναμή του από τη στήριξη μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Η εκλογική του νίκη θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου.

» Μια εθνική προσπάθεια, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν».
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Κόψε κάτι Άλεξ. Τά 'χουμε ξανακούσει αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βιολιά καί με ζουρνάδες????προτιμω ποντιακη λυρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ελλάδα λόγω του ότι η πλειοψηφία είχε αλησβερίσι με την εξουσία και ο καθένας τώρα θέλει αλλαγές που να βαραίνουν μόνο τους άλλους ακολουθούνται δύο ειδών κριτικές, ή τα φορτώνουν όλα στους ξένους, οι κακοί Τούρκοι, οι κακοί Γερμανοί κ.ο.κ. ή ενοχοποιείται ολόκληρη η κοινωνία για να μην φταίει κανένας σε μια χώρα που έτσι και αλλιώς στερείται δικαιοσύνης. Μέσα σε αυτό το αλισβερίσι με την εξουσία ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ και τις εποχές που πάλευε να μπει στη βουλή, το επιχείρημα ότι δεν κυβέρνησε είναι μια κουτοπονηριά διότι τα στελέχη του εξέχουσες θέσεις κατείχαν μέσα στο κράτος αλλά και στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.