23/12/14

Φουντώνουν τα σενάρια για την προεδρική εκλογή


EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Με τα οκτώ σημερινά επιπλέον «ναι» να μη διασφαλίζουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, τα μάτια πλέον όλων είναι στραμμένα στο ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαμηνύουν πως «ό,τι μπορούσε να γίνει έγινε», ενώ αποκλείουν με κατηγορηματικό τρόπο το σενάριο για κυβέρνηση ειδικού σκοπού με αλλαγή Πρωθυπουργού. Σενάριο που απορρίπτουν και κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο κανείς στη Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείει μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, να γίνει κάποια κίνηση προς την πλευρά του Φώτη Κουβέλη, αφού μόνο οι εννέα εναπομείναντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ μπορούν να «ξεκλειδώσουν» την προεδρική εκλογή.
Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία», αλλά όπως είπε, «σήμερα αυξήθηκαν πολύ οι πιθανότητες να γίνει το σωστό».
Ένα ακόμη σενάριο που διακινείται από το μεσημέρι σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία είναι να διαφοροποιήσουν τη στάση τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όσοι διακινούν το ομολογούμενος ακραίο αυτό σενάριο σημειώνουν ότι στη σημερινή ψηφοφορία οι βουλευτές της Χ.Α. δεν αποδοκίμασαν τους δύο ανεξάρτητους, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αλεξόπουλο και Μπούκουρα, που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.
Ενισχυτικό πάντως του πολύ ορατού ενδεχόμενου η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές είναι οι κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα, με τη σημερινή άκαρπη συνάντηση Βενιζέλου – Παπανδρέου να δίνει τον τόνο των δραματικών εξελίξεων στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά τους ο Σταύρος Θεοδωράκης με «Το Ποτάμι» και ο Σπύρος Λυκούδης θα επισημοποιήσουν αύριο Τετάρτη στον προαύλιο χώρο της παλιάς Βουλής τον «πολιτικό τους γάμο», ενώ χαρακτηριστική των εξελίξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς είναι και η απάντηση του Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά το πέρας της σημερινής ψηφοφορίας σε ερώτηση για την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα, ότι «ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του».
Έναν δρόμο που, όπως είπε ο κ. Κουβέλης, η ΔΗΜΑΡ θα τον αποφασίσει στο διαρκές συνέδριο του κόμματος, που θα λάβει χώρα τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, με θέμα την εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.    
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Ζαλισμένοι παπαγάλοι σκούζουν τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτη φορά βλέπω ανθρώπους που θέλουν να μας σώσουν και να πληρώνουν αδρά οπως φημολογείται...για να βρουν τους σωτήρες μας...
    Πέρα απο το αστείο η πορεία ειναι προδιαγεγραμμένη,το γνώριζουν και οι τροϊκανοί και μας περιμένουν στην μετά Τσίπρα γωνία ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας..Μονο που θα τιμωρηθούμε γιαυτην την απειθαρχία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.