22/12/14

Σινιάρ: Ανθρωπιστική βοήθεια μετά από πέντε μήνες πολιορκίας

Σινιάρ- Βόρειο Ιράκ.  Μετά την επιτυχή επιχείρηση των κουρδικών δυνάμεων πεσμεργκά να διαλύσουν την πολιορκία των τζιχαντιστών στο όρος Σινιάρ, στο οποίο βρίσκονταν επί πέντε μήνες οι εκτοπισμένοι μειονότητα των Γεζιτών, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις οικίες τους,  άρχισε, τώρα, στοιχειώδης παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα το δημοσίευμα του «Σκάι νιους Αράμπια»,  ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονταν επάνω στο όρος  Σινιάρ εκτιμάται σε πέντε χιλιάδες, κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι που ζουν σε σκηνές.

Η ανθρωπιστική βοήθεια έφθασε μαζί με την επίσκεψη του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, που περιείχε κουβέρτες, σόμπες και καύσιμα υλικά, τρόφιμα, παιδικές τροφές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Ο επικεφαλής της ανθρωπιστής αποστολής έκανε έκκληση προς όλες τις διεθνείς και τοπικές οργανώσεις να επιταχύνουν την βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης προς τους εκτοπισμένους ανθρώπους που διαβιώνουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με πείνα μέσα στο κρύο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι Γεζίτες αν δεν επιστρέψουν σύντομα στις οικίες του, θα αντιμετωπίσουν μια πραγματική τραγωδία, εκτός εάν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δώσουν μια πρόσκαιρη ανακούφιση στους δεινοπαθούντες, αναφέρει το δημοσίευμα.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.