27/12/14

Σαμαράς: «Πολιτικός εκβιασμός η άρνηση εκλογής Προέδρου»

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
Νέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό και τους 300 της Βουλής θα στείλει, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω του καναλιού της ΝΕΡΙΤ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην συνέντευξή του από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο πρωθυπουργός περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια τους κινδύνους που θα διατρέξει η χώρα από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά και  στην ευθύνη των βουλευτών που δεν θα ψηφίσουν.
«Ο λαός δεν θέλει εκλογές» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατι αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος». «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό. Σημαίνει ότι συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».

Επιβεβαιωτικά σε προηγούμενες πληροφορίες ο πρωθυπουργός έθεσε ενόψει της ψηφοφορίας το δίλημμα «εκλογή Προέδρου και συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας ή εκλογική περιπέτεια με άγνωστη κατάληξη».

Στο πρωθυπουργικό μήνυμα δεν θα περιλαμβάνεται μέχρι στιγμής νέα πρόταση (διακινούνταν σενάρια περί αλλαγής εκλογικού νόμου, καθορισμού συγκεκριμένης ημερομηνίας εκλογών), καθώς το Μαξίμου θεωρεί ότι η πρόταση Σαμαρά της προηγούμενης Κυριακής ήταν πλήρης και αποκάλυψε τις προφάσεις όσων αρνούνται να δώσουν ψήφο στον κ. Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Σαμαράς αλλά και ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξήντλησαν, τα τελευταία 24ωρα, κάθε περιθώριο για τη διασφάλιση της προεδρικής πλειοψηφίας των 180 βουλευτών και την αποτροπή μιας εκλογικής περιπέτειας ενώ εκκρεμεί η συμφωνία με την τρόικα και εξαντλείται η δίμηνη παράταση του ισχύοντος προγράμματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών στελεχών, οι προσπάθειες των δύο πολιτικών αρχηγών προσέκρουσαν στον τοίχο της άρνησης τόσο των ανεξάρτητων βουλευτών όσο και βουλευτών από τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ. Εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί καθιστά αδύνατη την εξασφάλιση των 180 ψήφων.

Τούτων δοθέντων η ψηφοφορία της Δευτέρας πιθανότατα θα πιστοποιήσει την αδυναμία εκλογής Προέδρου και θα ανοίξει τον δρόμο για τις κάλπες με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Βουλή που θα αναδειχθεί από ενδεχόμενες εκλογές οφείλει να εκλέξει αμέσως Πρόεδρο Δημοκρατίας και προβλέπονται γι’ αυτό και πάλι τρεις ψηφοφορίες με χρονική απόσταση πέντε ημερών μεταξύ τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, είναι ευκολότερες οι προϋποθέσεις. Η εκλογή στην πρώτη ψηφοφορία απαιτεί 180 ψήφους, στη δεύτερη 151, ενώ στην τρίτη εκλέγεται Πρόεδρος ακόμη και αυτός που έχει τη σχετική πλειοψηφία. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα.
Καθημερινή

22 σχόλια:

  1. Ας με συγχωρέσουν κάποιοι για κάποιες λέξεις που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν αντέχω. Έχω αγανακτήσει όπως χιλιάδες άλλοι.

    1) «Ο λαός δεν θέλει εκλογές»

    Μας ρώτησες? Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

    2) «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία»

    Η ιστορία του σήμερα θα γραφτεί σε 30-50 χρόνια. Πριν θυμηθεί η ιστορία όσους θα ψηφίσουν "Παρών" τη Δευτέρα θα θυμηθεί άλλους μεταξύ των οποίων και εσείς.

    Είστε πολιτικό τσίρκο, στα χρόνια του μνημονίου έχουμε ακούσει ένα σωρό μλκ μέσα στη Βουλή των Ελλήνων και είναι ώρα να πάτε στα τσακίδια. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα λιβανιστήρια σας. Όλοι!

    Μου κατέστρεψες οικογενειακή επιχείρηση 40 ετών με τα οικονομικά μέτρα σου που θυμίζουν κομμουνιστικό καθεστώς και όχι μόνο αυτό αλλά δεν μου προσφέρεις ασφάλεια όταν κάνουν πορείες οι αναρχικοί που ρημάζουν το κέντρο κάθε φορά στο πέρασμα τους.

    Έχετε το θράσος και μιλάτε ακόμα αντί να έχετε πάει όχι σε άλλη χώρα αλλά σε άλλο γαλαξία. Σας φτύνουμε και νομίζετε ότι βρέχει.

    Ακόμα ένα διάγγελμα σου και θα ψηφίσω Τσίπρα. Μα το θεό.
    Ως εδώ. Φτάνει πια! Έλεος!

    Στο επόμενο διάγγελμα ας πει ότι θα βγουν οι δεινόσαυροι, ότι θα πέσουν κομήτες και ότι μετά από αυτά για όσους θα έχουν επιζήσει θα στείλει για τιμωρία και τον γνωστό "γουρλή" της χώρας να μας κάνει ποδαρικό.

    Ο βρεγμένος, ο γδαρμένος οικονομικά τη "βροχή" δεν την φοβάται.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή υπάρχη πολιτικός εκβιασμός κόντρα στου πολιτικούς νταβατζήδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Konstantine oloi einai apateones, aplos oi tsyrizaoi einai pio akros epikindinoi kai apo dautous......auti einai oli kai olin I diafora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας νέας επιχείρησης κατατρομοκράτησής μας. Παρακολουθήστε τι λεγόταν τα τελευταία κοντά πέντε χρόνια: Ψηφίστε μας γιατί εάν δεν γίνουμε είλωτες και υπογράφουμε μέρα νύχτα ότι μας διατάξουν κάποιοι εντολοδόχοι τεχνοκράτες θα έχουμε σεισμό, κατακλυσμό και καταποντισμό. Τώρα που χάνουμε τα πάντα, εξουθενωθήκαμε παντελώς, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση ανάκαμψης, δεν κάνουμε διαπραγματεύσεις παρά λέμε σε όλα ναι, δεν έχουμε παρά να δούμε μια μαζική εκποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και άλλες ταπεινώσεις από τους νεοΟθωμανούς ψευτοσουλτάνους, οι δράστες μας λένε ψηφίστε μας ξανά γιατί είμαστε οι σωτήρες. Έχασαν κάθε μέτρο. Αυτοί που ενσαρκώνουν την απόλυτη αποτυχία προσβάλλουν τουλάχιστον τα 2/3 τρίτα των Ελλήνων που αποκλείεται (πλέον) να φοβηθούν και να τους ψηφίσουν ξανά. Προσβάλλουν όλο το έθνος εάν μας λένε ότι όσοι δεν συμφωνούν με τον κατήφορο που δρομολόγησαν είναι περίπου καταστροφείς και ότι δεν υπάρχουν άλλοι να κυβερνήσουν την χώρα. Εάν οι Έλληνες δειλιάσουμε και διαιωνίσουμε στην εξουσία τους ανήμπορους καταστροφείς μας θα πάθουμε ότι μας αξίζει. Το αίτημα για αλλαγή διακυβέρνησης θα πρέπει να είναι καθολικό. Τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο.

    Η τρομοκράτηση των Ελλήνων είναι κατάπτυστη, προσβλητική για την πλειοψηφία και παράνομη. Ίσως κάποιος θα πρέπει να προσφύγει στην δικαιοσύνη και να απαγορευτεί η πολιτική τρομοκρατία.

    Είτε δειλιάσουν οι Έλληνες και δεχθούν τις απειλές της εναντίον τους πολιτικής τρομοκρατίας είτε απαντήσουν με ένα βροντερό ΟΧΙ ισχύει το εξής:

    Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον

    Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
    αόρατος θίασος να περνά
    με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
    την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
    που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
    που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
    αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
    Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
    ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου•
    μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
    σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
    πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
    κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι
    με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
    ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
    τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
    κι αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις.

    Καβάφης (για την αντιγραφή ΠΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Έλληνας": Αυτό θα το κρίνουμε εμείς οι πολίτες ελεύθερα και όχι με το να μας τρομοκρατούν. Η πολιτική τρομοκρατία απαγορεύεται και πρέπει βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ. Όπως ήδη έγραψα τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο. Σε τελευταία ανάλυση άμα φύγει η λαίλαπα της υποτέλειας το πιθανότερο αφού διαλυθούν κάποιες ψεύτικα συγκολλημένες παρατάξεις θα έχουμε συλλογική διακυβέρνηση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων συν ενδεχομένως υγιών πολιτικών δυνάμεων που είναι τώρα εγκλωβισμένες στα δύο πρώην ναυαγισμένα κόμματα ή και μεταβατική διακυβέρνηση αξίων που μπορούν να κάνουν διαπραγματεύσεις. Ντροπή μας εάν δεχτούμε αυτή την κατάπτυστη τρομοκράτησή μας η οποία είναι προσβλητική για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποτε και να έχουμε εκλογές απαιτείται η ψήφος να είναι Πολιτική. Α) Να οδηγεί στην εκδίωξη από την εξουσία τω δραστών της συμφοράς. Β) Να οδηγεί σε νέα ομάδα που θα διαπραγματευτεί αντί μόνο να υπογράφει ναι σε όλα. Γ) Να προκαλέσει ζυμώσεις για ριζική πολιτική ανασύνταξη και Δ) να οδηγεί μέσα από μια ειρηνική μετάβαση σε ένα άλλο πολιτικό σκηνικό

    ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
    https://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/

    Απόσπασμα από βιβλίο του 2009

    Διαβαθμίσεις που μπορεί κανείς να κάνει σε πολλά άλλα επίπεδα της δημόσιας και ατομικής σφαίρας ενός μεταμοντέρνα κυλιόμενου κράτους:

    α) Ο πολυπράγμων και ευρυμαθής αστικοφιλελεύθερος πολιτικός στοχαστής αντικαθίσταται από τον ημιμαθή ή παντελώς αγράμματο, αλλά στολισμένο με τίτλους, ακαδημαϊκό.

    β) Ο προσεκτικός και βαθύτατα καταρτισμένος ιστοριογράφος-κατασκευαστής του αστικού και αστικοφιλελεύθερου εθνικισμού που πληρωνόταν από το κράτος αντικαθίσταται από τον ιδεολογικά μανιασμένο ειδικό της ιστοριογραφικής ανεκδοτολογίας που πληρώνουν διεθνικοί κερδοσκόποι όπως ο George Soros.

    γ) Ο πολιτικός ηγέτης συρρικνώθηκε σε σπιθαμιαίου αναστήματος διαχειριστή του υλιστικού κράτους που άγεται και φέρεται από επιστημονικά μεταμφιεσμένους διεθνικούς ανεκδοτολόγους, από ειδικούς στη φτηνή προπαγάνδα, από εθνικά διαμεσολαβούντα συμφέροντα και από διεθνικά κινούμενους κερδοσκόπους.

    δ) Ο νοικοκύρης επιχειρηματίας που στήριζε τα προνόμιά του στην ευρωστία της οικονομίας και του αστικού του έθνους, για την οποία και αυτός συνεισέφερε, και ο οποίος νοιαζόταν για την οικογένειά του και τους υπαλλήλους του, αντικαταστάθηκε από τον κερδοσκόπο ή τον αεριτζή ειδικό της χρηματοοικονομικής φούσκας.

    ε) Οι ασκητικοί ακαδημαϊκοί του 18ου ή 19ου αι. αντικαθίστανται από ακαδημαϊκά μεταμφιεσμένους γυρολόγους δουλειά των οποίων είναι η συσκότιση της αλήθειας, η ωραιοποίηση του μακάβριου, η συγκάλυψη της αμάθειας ή ημιμάθειας και το σερβίρισμα με τον πιο εξεζητημένο και εκλεπτυσμένο τρόπο της ιδεολογικοπολιτικής προπαγάνδας που εκμισθωμένα εκ πεποιθήσεως ή ανεπίγνωστα υπηρετούν.

    […]

    Η μεταμοντέρνα διολίσθηση προς τα ανθρωπολογικά Σόδομα και Γόμορρα είναι κάτι το οποίο ο καθένας βιώνει ή βλέπει στην αστικοποιημένη ζωή του, στον ολοένα και πιο αποσυντιθέμενο οικογενειακό θεσμό, στην ολοένα και πιο έκλυτη και αντιαισθητική σεξουαλική συμπεριφορά, στην ολοένα και μεγαλύτερη υπερίσχυση εξωπολιτικών και εξωκοινωνικών διαμεσολαβούντων ιδιοτελών συμφερόντων, στη γελοιοποίηση των πολιτικών θεσμών, στην ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των καιροσκόπων ή νεφελοβατούντων κοσμοπολιτών, στην ολοένα και μεγαλύτερη έχθρα των διανοητικών ελίτ στα επιτεύγματα των εθνικών κοσμοθεωριών, στην ολοένα και πιο έντονη διολίσθηση της νεολαίας σε μία άσκοπη ζωή, στην ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση του ρόλου των εντολέων στα πολιτικά δρώμενα, στην ολοένα και μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος και στην ολοένα και μεγαλύτερη φτώχεια μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Agapite kyrie Ifaiste.kanate metafrasi tou Dr Davotoglu to stratigiko vathos . Auto thelei komparsous gia na pragmatopoithei stin perioxi kai me tous karagiozides tou Tsyriza tha ginei pio grigora oso me tous allous pou einai kai autoi apateones me ton tropotous. Den dikaiologo kanena Opos sas eipa kapote oti apo to 1981 vouliazaite. Ekosterika kai esoterika. ..I Ellada thelei mia nea elit kai oxi tous Marxistes proin knites kai metanoimenous arxipasokatzides na ksanakyvernisoune me kratikous stoxasmous ..epeiseis den ksexno kai tous dokimasmenous kolonakiotides pou stelnoune ta paidia tous sto eksoteriko gia na paroune ena diploma kai na kanoune ta idia me tous paterades tous. I ekloges stin Ellada prepei na ginoune se ena xrono apo tora?? Aporo giati viazaiste?? Osoi nomizoune oti tha sosei tin Ellada I mitera Rosia I oti I Germania tha ta kanei apanotis me ton Alexi einai bathia nixtomeni osoi to pisteuoune auto..

    Oi draxmes theloune antikrisma kai I Ellada den exei....Allo Argentini me thesmous pou doulevoune kai farmes me agelades kai paragogi sitariou kai allo I Ellas me Neolaia sta barakia....kai mathisi yiok..Mas kanane iroes ton Romano kai ksexnane ton Auxentiou.......ELEOS..
    Na min ksexname kyrie ifaiste episis oti den uparxoune filoi alla symferonta...kai na min kanoume ta lathi tou Makariou gia triti fora pragmatikotita...
    Poses fores steilane to Proedriko Aeroplano oi Amerikanoi kyrie Ifaiste???

    Kalinixta sas kai xronia polla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αξιότιμε κε Ήφαιστε, έχω κάποιες απορίες, εάν μπορείτε να μου τις λύσετε θα ήμουν ευγνώμων απέναντί σας,
    αφού κάνουμε πρώτα την αξιωματική παραδοχή ότι όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια τους.
    1. Είναι δυνατόν να διαπραγματευτούν σοβαρά και να ορθώσουν ανάστημα στους δανειστές μας, αυτοί που στο θέμα της κας Σαμπιχά, υποτάχτηκαν στις βουλές του Τουρκικού εθνικισμού, χαρακτηρίζοντας συλλήβδην την μειονότητα "συμπαγές τουρκικό πράγμα; Αυτοί που έπραξαν το ίδιο, στο θέμα των μουφτήδων της Θράκης; Αυτοί που έπραξαν το ίδιο, στο ζήτημα της ποινοκοποίησης της άρνησης της Ποντιακής Γενοκτονίας;
    Και όλα αυτά για να πάρουν τους επηρρεαζόμενους ψήφους της μειονότητας;
    Αλήθεια γιατί ο σουλτάνος Ερντογάν και ο μέγας βεζύρης Νταβούτογλου, έδωσαν γραμμή για Σύριζα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις; Μήπως νοιάζονται για την Ελλάδα και τους έχουμε παρεξήγήσει;
    2. Είναι δυνατόν να επιβάλλουν αξιοκρατία και ισονομία, αυτοί που στις πανεπιστημιακές σχολές στις οποίες έχουν δύναμη και κατ' ουσίαν ασκούν εξουσία, έχουν επιβάλλει έναν απίστευτο κομματισμό και αναξιοκρατία με προώθηση στις θέσεις διδακτικού πορσωπικού αποκλειστικά δικών τους ανθρώπων; Αυτοί που έπραξαν το αυτό στους Δήμους που ελέγχουν;
    Είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μία ευνομούμενη κοινωνία, αυτοί που ζητούν να αφήνεται ελεύθερος και ασύδοτος ο κάθε αναρχοφασίστας που αρνείται τους νόμους και καταστρέφει περιουσίες;
    3. Είναι δυνατόν να κάνουν σοβαρή διακυβέρνηση αυτοί που ως μοναδική προϋπηρεσία έχουν τον συνδικαλισμό; Αυτοί που ώς συνδικαλιστές έμαθαν ως υπέρτατη επιδίωξη και αυτοσκοπό την κατάληψη της εξουσίας με οποιοδήποτε μέσον;
    Θα με ρωτήσετε ευλόγως εάν οι άλλοι είναι καλύτεροι.
    Ίσως όχι αλλά εκεί βλέπω κάποιους πολιτικούς που τουλάχιστον έχουν μία πιο πατριωτική προσέγγιση.
    Το ζήτημα για μένα είναι να αρχικά να επιλέξουμε ποιο κόμμα είναι το λιγότερο επικίνδυνο και στην συνέχεια να επιλέξουμε υποψήφιους βουλευτές με γνώμονα την επαγγελματική και κοινωνική τους πορεία και την προσήλωσή τους στα εθνικά θέματα.
    Πάντως θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για όλο αυτό το έργο που κάνετε, μας βοηθάτε να γίνουμε σοφότεροι και να σας ζητήσω να παρεμβαίνετε στο ιστολόγιο όποτε έχετε το χρόνο.
    Χρόνια πολλά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακολουθούν τέσσερα κομμάτια
    Α
    Παρά το ότι τάσσομαι υπέρ των επώνυμων διαδικτυακών συζητήσεων το θέμα είναι πολύ σοβαρό και λέω «δύο» ακόμη λόγια, μαζί με παράκληση όποιος με σχολιάζει να διαβάζει προσεκτικά τι γράφω και να μη μου ζητά να εισέρχομαι σε άγονους διαλόγους μέσα στις εκβιαστικές Συμπληγάδες με τις οποίες οι κατεξουσιάζοντες επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν και εξωθήσουν σε ακόμη ένα εκλογικό παραλογισμό.

    Πρώτον, δεν μίλησα για κάποιο Σύριζα αλλά για τους δράστες της συμφοράς οι οποίοι την στιγμή που μας κατέστησαν ως άτομα και ως κοινωνία είλωτες των κερδοσκόπων [για να μη αναφέρουμε τους αεριτζήδες φίλους του δικομματισμού που κάποιοι λένε αυτά που έβγαλαν στο εξωτερικό μπορεί να είναι και 100 δισεκατομμύρια] συνεχίζουν τα ίδια, και για να εκπληρώσουν αυτό το μακάβριο έργο εξουθένωσης και εκμηδένισης των νεοελλήνων, άρχισαν τις τρομοκρατίες λέγοντας ότι είναι οι μόνοι Σωτήρες. Αυτές οι θέσεις, βέβαια, δεν αφορούν τους τρομοκρατημένους από τα «δελτία των 8» ψηφοφόρους των φαύλων κομμάτων αλλά τα ελίτ της κομματικής εξουσίας που εναλλάξ επί δεκαετίες και τώρα αδιάντροπα συνασπισμένοι απομυζούσαν τον μόχθο και τον κόπο των Ελλήνων. Τώρα το μόνο που υπόσχονται είναι να εκποιήσουν ότι απέμενε προς όφελος ξένων και κερδοσκόπων. Ντροπή στους Έλληνες εάν συνεχίσουν να τους θεωρούν «σωτήρες» και εάν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι και όλοι οι άλλοι ψηφοφόροι δεν έχουν ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΖΥΜΩΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΟΒΑΡΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΟΒΑΡΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩΝ ΚΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Εάν αυτό δεν μπορεί να γίνει απλά χαθήκαμε και κάποιοι καλόπιστοι ή μπερδεμένοι τρομοκρατημένοι δικαιολογούνται να παραμιλούν για το ένα ή άλλο επικίνδυνο Σύριζα. Θα πάθουμε ότι μας αξίζει και οι αμφιταλαντευόμενοι θα χορεύουν την πεντοζάλη της μοιραίας πλέον αυτοκαταστροφής μας. Όσο δε για το «καραγκιόζηδες», δεν ξέρω ποιος είστε αλλά θεωρώ αναπίτρεπτο να χαρακτηρίζονται έτσι άλλοι Έλληνες. Εάν εννοείται την ηγεσία τους ακόμη αυτοί δεν έκαναν τίποτε κακό ενώ οι άλλοι έκαναν όλα τα κακά. Δεν εννοούσα όμως να κυβερνήσει το Σύριζα αλλά με ανεξάρτητη και πολιτική ψήφο να οδηγηθούμε σε αυτό που είπα πριν. Να χαρακτηρίζονται Έλληνες του ενός ή άλλους κόμματος ως «καραγκιόζηδες», όμως, το θεωρώ απαράδεκτο. Εάν καραγκιόζηδες υπάρχουν είναι οι αποδεδειγμένα κλεπταποδόχοι, αεριτζήδες, ερασιτέχνες και νυν συνασπισμένοι υπάλληλοι της τρόικας. Ή μήπως όχι; Ούτε οι ίδιοι δεν θα το αρνηθούν πλην με ποικίλες τρομοκρατικές ανοησίες

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (Συνέχεια)

    Β
    θα επιμείνουν ότι αυτοί μόνο μπορούν να υπογράφουν ξένα διατάγματα κα όχι ο ένας ή ό άλλος σύριζα (η μονοκομματική άνοδος στην εξουσία του οποίου δεν είναι νομοτέλεια και εξαρτάται από την ψήφο μας).
    Δεύτερον, το Στρατηγικό βάθος που μεταφράστηκε από τον Ν. Ραπτόπουλο και επιμελήθηκε ο Νεοκλής Σαρρής υλοποιείται καθημερινά εις βάρος της Ελλάδας όχι επί Σύριζα αλλά επί δικομματισμού των τελευταίων δεκαετιών. Συνασπισμό ατάκτων όντως έχουμε: Δεν είναι των Εξαρχείων αλλά ναυαγισμένων πολιτικάντηδων που αφού οργίασαν επί δεκαετίες έβγαλαν το προσωπείο και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΈΝΟΙ το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν και να εκποιούν την Ελλάδα. Εξάλλου, τι άλλο δηλαδή θα κάνουν οι Τούρκοι. Αυτό που έμεινε είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος και για να τον αποτρέψουμε ή παλέψουμε για να νικήσουμε εάν μας επιτεθούν ο αποφασιστικός παράγων είναι όχι οι νυν γονυπετείς κατευναστές
    αλλά οι αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις που απαιτείται να έχουν ικανή πολιτική ηγεσία για να μην επαναληφθούν τα Ίμια. ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. Τίποτα δεν είναι εύκολο εκεί που καταντήσαμε. Τίποτε δεν είναι εύκολο σε κάθε περίπτωση και ο εγκλωβισμός μας σε εκβιαστικές συμπληγάδες χειροτερεύει την θέση μας και ενθαρρύνει τους τούρκους.

    Τρίτο, δεν κατανοώ τι εννοείται με μητέρα Ρωσία κτλ, αυτά είναι εξωπραγματικά και νομίζω δεν υπάρχει κάποιος που να λέει ή σκέφτεται τέτοια πράγματα. Για τις δικές μου θέσεις μπορώ να μιλήσω http://www.ifestosedu.gr/130regionalconflictsbigpowers.htm

    Τέλος αλλά όχι το τελευταίο για τις διαπραγματεύσεις, τις δραχμές και τα ευρώ. Νομίζω και πάλι ότι η συζήτηση είναι εκτός πραγματικότητας και εγκλωβισμένοι σε ανορθολογικά εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν οι ανίκανοι καρεκλοκένταυροι και φορείς μιας αντίληψης υποτελούς συμμετοχής στους διεθνείς θεσμούς. Η δική μου και πάλι θέση έχει γραφτεί από καιρό και είναι εκτενώς αιτιολογημένη: Βλ. Διαπραγματευτική στρατηγική http://www.ifestosedu.gr/111EUNegotiation.htm αλλά και άλλα αναρτημένα κείμενα πχ για την «Ελληνική προεδρία της ΕΕ – Γελοιοποιημένος Καβαλάρης» όπου δεν γράφονται σοφίες αλλά γνωστά και αντικειμενικά πράγματα επί στοιχειωδών και ουσιωδών πραγμάτων που αποτελούν Α, Β Γ για κάθε ορθολογιστή και λογικό πολίτη. Αν κάτι μπορώ να πω περισσότερο είναι τα εξής.
    Α) Το ζήτημα ήταν να μην είχαμε μπει στο ευρώ (τρείς έγκαιρες προειδοποιήσεις http://www.ifestosedu.gr/111ONEGreeceWarning.htm). Διαβάστε αν θέλετε προσεκτικά αυτά τα κείμενα που γράφτηκαν πριν την ένταξη στην ΟΝΕ: Τα επιστημονικά και πολιτικά ανίκανα στουρνάρια που μας έμπηξαν εκεί συνεχίζουν να κυβερνούν. Είναι αυτό λογικό και

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (Συνέχεια)
    Γ
    ορθολογιστικό; Φταίει και για αυτό ο … Σύριζα. Τώρα, κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το Ευρώ εκτός και εάν δεν είμαστε άνθρωποι αλλά άμορφη και άβουλη μάζα. Είναι κατάπτυστο ακόμη και να το λένε. Δηλαδή δεχόμαστε άβουλα και αμέριμνα κάποιες συνομωσίες και εκβιασμούς-φούσκες τεχνοκρατών των Βρυξελλών. Ντροπή εάν είναι έτσι και σημαίνει κάτι ακόμη: Η ανικανότητα των καρεκλοκένταυρων του συνασπισμένου παλαιοκομματισμού ακυρώνει ΟΛΑ τα πλεονεκτήματα της ισότιμης συμμετοχής στην ΕΕ. Εάν θα φύγουμε από το ευρώ εμείς ή άλλοι δεν θα φύγουμε εκδιωγμένοι γιατί αυτό θα βλάψει τους πάντες και τα πάντα. Εξ αντικειμένου. Πρόβατα για σφαγή είμαστε και θα δεχθούμε ότι μας λένε οι θηριώδεις τεχνοκράτες; Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε! Μπορούμε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία πλην αποδεδειγμένα κάποιοι «σωτήρες» είναι διαπραγματευτικά στουρνάρια και πολιτικά ανίκανοι. Τρομοκρατία και πάλι ασκούν ντόπιοι και ξένοι κράχτες. Επαναλαμβάνω: Δεν είμαστε άμορφη μάζα κρέατος αλλά ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ και όλων των διεθνών θεσμών. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΜΕ. ΜΟΝΟ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ (όχι εμείς οι ψηφοφόροι αλλά οι ανίκανοι συνασπισμένοι παλαιοκομματικοί «ηγέτες»)
    Β) Ακριβώς, η αδιέξοδη τροχιά που καταστρέφει εμάς και μερικά άλλα κράτη εκτελείται λόγω μιας από καιρό αρπαγής της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης από σπιθαμιαίου αναστήματος τεχνοκράτες που συνεργάζονται με θηριώδη κερδοσκόπους και υπόγειες υπηρεσίες ηγεμονικών κρατών για να εκτελούν συμβόλαια θανάτου. Αυτό το τερατώδες και θηριώδες σύστημα που κατέστειλε και εξάλειψε κάθε έννοια οικονομικού ορθολογισμού, πολιτικού ορθολογισμού και δημοκρατίας λέμε με νόημα: Για να συνέλθει χρειάζεται να χορέψει πεντοζάλη. ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΆΜΥΝΑ, ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΚΟΠΩΝ, θα υπερισχύσουμε διαπραγματευτικά μόνο εάν τους κάνουμε να χορέψουν διαπραγματευτική πεντοζάλη [μην συγχέεται το «πεντοζάλη» με την γνωστή πολιτική δήλωση, κατά τα άλλα πολύ επιτυχή εάν η οποιαδήποτε μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι μέλος της ΕΕ και τι δικαιώματα και δυνατότητες διαθέτεις]. Και είναι τόσο διαιρεμένοι και συγχυσμένοι που ακόμη και ένα παιδάκι στοιχειωδώς μορφωμένο και στοιχειωδώς πατριωτικά σκεπτόμενο μπορεί να το επιτύχει. Μόνο οι νυν γονυπετείς ανήμποροι και ανίκανοι κυβερνώντες δεν μπορούν καθότι μόνο κατευνασμό και υπογραφή ξένων διαταγμάτων μπορούν να κάνουν. Δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν τα ισχύοντα στην ΕΕ στα πεδία των θεσμών, της πολιτικής, της οικονομίας και της στρατηγικής. Στο

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (Συνέχεια)

    Δ

    ίδιο πλαίσιο, τέλος, θα ήταν μεγάλη ανωμαλία εάν ενόψει του τόσο ανώμαλου
    εκτροχιασμού της διακυβέρνησης στην ΕΕ δεν υπάρχουν σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα στρώματα, υπερεθνικά, ενδοκρατικά και διακρατικά. Ποιος έχει συμφέρον να κινηθεί σοβαρά, δραστικά, συντεταγμένα και στρατηγικά; Εμείς μήπως; Και τι έχουμε να χάσουμε ακόμη εάν το κάνουμε; Θα μας δολοφονήσουν; Είμαστε κατάπτυστοι και ανάξιοι να είμαστε ανεξάρτητοι εάν πούμε ή δεχθούμε ένα τέτοιο εκβιασμό και εάν αφού έχουμε τόσα μέσα ως ισότιμο κράτος-μέλος δεν αντιδρούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
    Γ) Η τρομοκράτηση των Ελλήνων παρακάμπτει και κάτι πολύ πιο


    ουσιώδες. Ότι για να διαπραγματευτούμε με ασφάλεια και πιθανότητες επιτυχίας δύο πράγματα είναι απαραίτητα:
    α) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΆΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ» (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΗΦΟ) και
    β) μια μεταβατική πολιτική διακυβέρνηση δύο ή περισσότερων πολιτικών ρευμάτων (που μπορεί να συμπεριλαμβάνει και προσωπικότητες των δύο μεγάλων χώρων που αναπόδραστα θα στείλουν τις αποτυχημένες ηγεσίες σπίτι τους οδηγώντας σε ζυμώσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) θα ζητήσει από τους Έλληνες όσο χρειαστεί ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. Σίγουρα δεν σημαίνει χρεοκοπία ή πείνα παρά μόνο αλλά εξορθολογισμό, αποφυγή εκποίησης του πλούτου μας, αναθέρμανση της οικονομίας μας με ότι έχουμε (και έχουμε πολλά), ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης και όργωμα της Ευρώπης, συγκρότηση προτάσεων εξόδου από την κρίση όχι μόνο της Ελλάδας, και οτιδήποτε άλλο συνεπάγονται αυτά.
    Βλέπεται τους καρεκλοκένταυρους κατέχοντες την εξουσία να κάνουν κάτι τέτοιο ή κάτι παρόμοιο; ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΤΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΞΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΤΕΥΝΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΟΝΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΜΙΛΟΥΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΩΣ ΚΑΚΟΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ (ΘΗΡΙΩΔΕΣ) ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΡΙΩΔΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.
    ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ!!.

    Υστερόγραφο. Ενώ έγραψα τα πιο πάνω αναρτήθηκε και το κείμενο του κ Λαζαρίδη. Νομίζω δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι παρά μόνο

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (Συνέχεια)

    Ε
    πως ότι ακούμε και ότι γράφεται, πλέον καταμαρτυρεί ότι οδηγούμαστε σε εκβιαστικές Συμπληγάδες: Από την μια οι εντολοδόχοι των οικονομικών/πολιτικών/στρατηγικών δολοφόνων μας που υπακούνε τυφλά στα ξένα συμφέροντα και από την άλλη, μας λένε οι «πατριώτες της φακής», οι ανεύθυνοι και απάτριδες του Σύριζα. Το απαντητικό επιχείρημα συνοψίζεται επαναλαμβάνοντας μερικά από τα πιο πάνω:
    Α) ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΑΠΌ ΤΟ ΣΑΠΙΟ, ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΈΝΟ, ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΌ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΩΝ ΆΣΠΟΝΔΩΝ ΦΊΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΎ ΔΙΔΎΜΟΥ
    Β) ΜΟΝΟ ΣΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΈΞΟΔΟ και ΕΑΝ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ.
    [Ο καθείς ας σκεφτεί «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ» (ο νοών νοείτω) για να καταλάβει τι σημαίνει αυτό και τι σημαίνει αυτό που γράφτηκε πιο πάνω «ΑΣΦΑΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΆΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ, ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ που θα μπορεί κάνει τους θηριώδεις τεχνοκράτες να χορέψουν πεντοζάλη (καμιά σχέση, επαναλαμβάνω, με την γνωστή δήλωση περί «πεντοζάλης» πολιτική δήλωση και με την επιθυμία ενός συγκεκριμένου κόμματος να κυβερνήσει μόνο του. Αναφέρεται στην ΣΟΦΉ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΨΉΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΕΙ ΔΙΑΠΡΑΜΑΤΕΥΤΙΚΆ, ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΆ). Μπορούμε ή δεν μπορούμε να ψηφίσουμε Σοφά, χωρίς παρωπίδες και Πολιτικά με Π κεφαλαίο. Εάν όχι τι άλλο να πούμε;].


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το δικά μου σχόλια μαζί και την διεύθυνση της παρούσης σελίδας τα αναρτώ στις διευθύνσεις https://www.facebook.com/p.ifestos και https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκείνο που φαίνεται σίγουρα ειναι το καθεστώς εκλογικής σφοδροτητας, που θα επικρατεί ..ειναι λυπηρό να ακούγονται απο τα πολλα κυβερνητικά στόματα πράγματα που σε άλλες κοινωνίες θα είχαν επιφέρει νομικές συνέπειες.Επιπλεον πολυ φοβάμαι οτι θα γίνουν και υπό καθεστώς ακραίων εθνικών προκλήσεων με τη γείτονα,που άλλοι μεν θα το εντάξουν σε εξωθεν προτροπές ( βλέπε Γερμανία) και άλλοι δε στο ρητό ...στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται...
    Οι ανένταχτοι νοήμονες Έλληνες δυστυχως εχουν σιχαθεί όλες αυτές τις φάτσες που του κάθισαν στο σβέρκο και μαλιστα με μονο σκοπό να τον σώσουν ντε και καλα με τα δικά τους βοτάνια,φτάνοντας σε σημείο αν πιστέψουμε την επικαιρότητα,να μπουν σε μεγάλα έξοδα για την ανάδειξη προέδρου..και την ΚΑΤ επέκταση διάσωση μας
    Απο την άλλη μεριά αυτο το νεο που ευαγγελεσται,ηχητικά κατι τους θυμίζει απο το παρελθόν,αλλα και σαν ενα πολυσυλλεκτικό ρεύμα που ειναι, αδυνατεί να προσδιορίσει τη μετεκλογική του πρακτική...
    Η σύγχυση του επαυξάνεται με τις αλλοπρόσαλλες θέσεις επι των εθνικών θεμάτων που κατα καιρούς εκφράζονται απο τις διάφορες μεριές η συνιστώσες οπως ειναι της μόδας σημερα
    Στο τέλος τέλος αυτο που μας φοβίζει ειναι σε ποια θέση θα βρίσκεται η χώρα μας σε. Ενδεχόμενη αποτυχία του πειράματος που ευαγγελεσται,με οτι επιπλεον κόστος αυτο θα σημαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Poios einai o allos politikos polos kyrie Ifaiste?? To Tsyriza. O Aimnistos kyrios Neoklis saris Efialtes tou anevaze Efialtes tous katevaze? Akoma to 1981 to exoume ksexasei kyrie Ifaiste? Apo tote I Ellada paei kata dia...olou. Na min leme oti theloume kai na apofeugoume tin alitheia. Pios einai o aneksartitos polos?? I gaitani? O Nassos theodoridis?? Oi Polt pot ton synistoson??? O Haikalis? O kamenos??? Pios . Den amfivalo oti oi kyvernontes einai oi vasikoi upevthinoi alla pios allos exei apominei??Pou einai oi alloi??? Otan tha dimiourgithei nea sosti politiki Elit tote kyrie ifaiste na katsoume na milisoume. Alla mexri tote..tous Der Linke thaumstes tis Stasi oi tous pol pot na tous kano ti??? Tha sas to ksanapo oti oi Kolonakiotes kai oi oikogenies mazoi me tous ekdotes kai tin flegmatiki oikomiki elit pou dimiourgise o Andreas, episis den einai lysis alla mprosta sto thaumasto paradeigma tis arnisis tis sampixa apo ton Syriza ti allo yaprxei??
    To proto pragma pou prepei na ginei kyrie ifaiste einai na sevonte oi Ellines kai ta politika kommata tous Thesmous tou kratous...Auti einai I proti arxi..meta blepoume...
    Auto o politikos polos pou tha katevei me sevasmo pros tous thesmous isos einai I pragmatiki lysis..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν νομίζω ότι χρήζει να δώσω μια εκτενή απάντηση γιατί τα σχόλια που ήδη έγιναν απαντούν. Υπογραμμίζω μόνο αντιφάσεις πχ αναφορές για το 1981 κτλ. Επισημαίνω ότι όσοι έκτοτε εναλλάχθηκαν στην εξουσία και που τώρα βρίσκονται όλοι μαζί κάθονται στις κυβερνητικές καρέκλες ήταν και συνεχίζουν να είναι μορφικά πανομοιότυποι. Μετά, δεν αποτελεί επιχείρημα να αναφέρονται ονόματα δίπλα στα οποία μπαίνουν πολλά ερωτηματικά και υποτιμητικά σχόλια μαζί και ισοπεδωτικές, εξισωτικές και αφομοιωτικές αναφορές επί παντός επιστητού. Κάτι τέτοιο «ονομάζεται πολιτική δολοφονία χαρακτήρα». Όσον δε αφορά τον σεβασμό στους θεσμούς κανείς δεν διαφωνεί αλλά ας ιεραρχήσουμε λέγοντας ότι αυτή την στιγμή παραβιάζεται οτιδήποτε μπορεί να ονομαστεί δημοκρατία, κράτος δικαίου, Σύνταγμα, κτλ. Όχι από τον λαό αλλά από τους εντολοδόχους ξένων τεχνοκρατών, επαρκής λόγος για να καταψηφιστούν. Τώρα για τα «κόμματα». Δεν ενδιαφέρουν κανένα ή ενδιαφέρουν ελάχιστους και το ξέρουν όσοι κυκλοφορούν και μιλούν με έλληνες πολίτες. Ενδιαφέρουν οι εντολείς πολίτες. Αυτοί είναι η Ελλάδα όχι οι λίγοι που την τις τελευταίες δεκαετίες την λεηλάτησαν. Όποιος διαβάσει προσεκτικά αυτά που λέω πιο πάνω θα καταλάβει ότι το κεντρικό επιχείρημα είναι πως αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου η ασφαλής μετάβαση από την παρούσα αξιοθρήνητη κατάστασή μας σε μια άλλη, η διαπραγμάτευση με τους τρίτους και η πολιτική ανασύνταξη με ζυμώσεις που αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζονται. Αναφέρετε ακατάστατα διάφορα ονόματα πχ αναμιγνύοντας τον Ανδρέα, τον Χαικάλη, τους Πολ Πότ, τον Σαρρή (που μιλούσε σε μια άλλη εποχή για άλλα πράγματα), τους κολονακιώτες, την στάζι και ότι άλλο θυμηθήκατε. Τέτοιες αλματώδεις εξισώσεις, τέτοιες εξομοιώσεις και τέτοιες ισοπεδώσεις αφενός δεν απαντούν σε οτιδήποτε και αφετέρου είναι προσβλητικές για τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι όπως όλοι οι άλλοι πολίτες όλων των κρατών δεν είναι άγιοι αλλά δεν τους αξίζει να εξοντωθούν από ξένους τεχνοκράτες τις εντολές των οποίων εκτελούν ενθουσιωδώς εγχώριοι ναυαγισμένοι πολιτικοί που αυτοχρίζονται «σωτήρες». Υπάρχει η Ελληνική κοινωνία που διαθέτει ένα μοναδικό ανθρώπινο δυναμικό του οποίου η ψυχραιμία μέχρι σήμερα επιβεβαιώνει το ποιόν του. Υπάρχουν επίσης πλήθος άξιων ανθρώπων που δεν αναμείχθηκαν ή αποστασιοποιήθηκαν από το παλαιοκομματικό σύστημα, υπάρχουν τα ελληνικά νοικοκυριά και υπάρχει η ελληνική διασπορά, μεταξύ πολλών άλλων που θα μπορούσα να αναφέρω. Όσο δε αφορά τα πολιτικά ρεύματα και τα πολλά ονόματα που παραθέσατε γραμμικά και ισοπεδωτικά

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνέχεια

    επιτρέψτε μου να διαφωνήσω κάθετα και οριζοντίως με υποτιμητικούς υπαινιγμούς που καλλιεργούν τα εντεταλμένα δελτία των 8. Ο καθένας έχει την ιστορία του, την πορεία του, την εξέλιξή του και την μετεξέλιξή του, τις παρελθούσες και παρούσες θέσεις του και πολλές άλλες ειδοποιούς διαφορές. Ας μην γελοιοποιούμε τους πάντες
    και τα πάντα. Ή μπορεί, λοιπόν, να υπάρξει ριζική αλλαγή και νέος στρατηγικός προσανατολισμός –εγώ λέω υπάρχει δυνατότητα – ή δεν υπάρχει και δεν μας αξίζει να είμαστε ελεύθεροι, δημοκρατικά διοικούμενοι και ανεξάρτητοι. Τέλος, η προσκόλληση σε στερεότυπα και οι προφητείες αδιεξόδων με το να χαρακτηρίζονται οι άλλοι ως αναξιόπιστοι ή και καραγκιόζηδες δεν είναι σωστή, για να πω το λιγότερο. Μια κοινωνία πάντα έχει δυνάμεις στην εφεδρεία και όταν μετά από μια δραστική αλλαγή τεθούν σε κίνηση οι κοινωνικοπολιτικές ζυμώσεις τα πράγματα αποκτούν την δική τους δυναμική. Για τις βιώσιμες κοινωνίες ισχύει πάντα κάτι: Υποβόσκει το ένστικτο αυτοσυντήρησης και επιβίωσης. Και η Ελληνική κοινωνία είναι βιώσιμη. Φτάνει να αποτινάξει τα δεσμά της και να θέσει σε κίνηση τα πράγματα που καθιστούν τον πολίτη εντολέα και τις δραστικές πολιτικές αλλαγές αυτονόητες. Πρωτίστως οι πολίτες να γίνουν εντολείς και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. I Marxistiki Leninistiki tasi tou Syriza mazi me ton axtarma ton POL POT syneistoson pou ton perivalei (DIAXRONIKA VIDEO yparxoune sto diadiktio KYRIE IFAISTE DIAXRONIKA OPOS KAI TA ETHNIKA SYMFERONTA apo ton AIMNISTO NEOKLI SARI KAI AS MIN KANOUME OTI DEN THELOUME NA TA KATALABOUME.) den afinei perithorio oti I Elliniki eksoteriki politiki tha einai se afasia. Oxi oti tora einai kaliteri alla Sambixades, theodoridides, gaitanides, Pisies kataloipa einai zoferea paradeigmata.. An o kyrios Ifaistos den thelei na ta katalavei dikaiomatou. Alla na min mas leei oto o Neokli Sarris den einai diaxronikos kai lalisteros gia ti seimenei TSyriza. Oso gia tin euaisthisia tou Ellinikou laou kyrie Ifaiste tin eidame pos voleuotane se oles tis thesmikes takseis tou me to PASOK apo to 1981 kai metepeita me tin light ND. Sas parakalo min epnalambanete to idio tropario otoi oi ksenoi ftaine kai oxi emeis..(OI KSENOI KANOUNE TIN DOULEIA TOUS OI ELLINES????)..O kathe diorismenos, apo tin kladiki, o kathe katergaris dimotikos upallilos, o kathe kompinadoros Ellinas pou extize paranomo orofo, to kathe visma, to kathe klepsimeiko agrotiko proion, I kathe pseftiki dilosi gia na paroune parapano lefta apo tin Europi, den sou ta kanane oi germanoi alla oi idioi oi Ellines. O Pappandreou katastrepse tin Elliniki paidieia apo ta panepistimia mexri ta Dimotika kai Lykeia. Ola ta alla kyrie ifaiste gia na ginoune stin Ellada thelei paidia kai kali paideia den yparxei (dimosia simera)..O Erdogan xtizei panepistimia kai oxi politikous xorous gia kommatikes paropides. (alla gia autokratioria) ...Ta vlepate apo to 1981 pou paei i Ellas ....vasika oloi mas alla den milagane merikoi....Voleuotane me to katestimeno... Pantos symfono oti ta simerina kommata prepi na fygoune apo tin politiki skini alla prota I aristera prepei na Zitizei sygnomi kai na apotaksei to komounistiko parelthon pou me kathe eukeiria kanei anatheorismo. Apo ta dekemvriana mexri tin enopli pali tou DSE .Na min milisoume gia Romanous...O emfylios kyrie ifaiste ksanarxinaei apo tin koumounistiki aristera. Edo xtisane paranomo mneimeio stin Athina to KKE gai ta Dekemvriana me to etsi thelo..Min ethelotyfloume sas paraklo.. Den trone oloi koutoxorto. O fasismos kai o koumounismos einai to idio nomisma me dyo opseis. Mia matia sto Iskra I sto left gr kai nomizeis oti eisai stin mixani tou xronou pali stin Sovieteia..Tha sas parakalousa na min ethelotyflite gia tin koumounistiki marxistiki tasi tou Tsyriza. Opos den ethelotyfloume gia tin xrysi augi kai tin koloniakiotiki elit pou kyvernaei edo ka ikati xronia.
    PANTOS Eleos me tin euaisthisia tou ELLINA. ETSI KAI ANASTENOITAN O ANDREAS PAPANDREOU KYRIE IFAISTE PALI KAI ME TA TESSERA THA TON KSANAPSIFIZSNE OI ELLINES.. ELEOS ME TIN EUAISTHISIA ...POU ITANE APO TO 1981..SE DIAKOPES??
    The party is over

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ "Έλληνα". Πιστέψτε με σέβομαι κάθε άποψη. Στις παρεμβάσεις που έκανα και έπονται πολλές τις επόμενες εβδομάδες, καμιά διάθεση δεν έχω να καταβυθίζομαι σε συζητήσεις περί τα κόμματα και τις στρεβλώσεις τους τις οποίες συχνά επισημαίνω περισσότερο από εσάς. Νόημα έχει ένας πολίτης όπως εγώ να παρέμβει εάν συνεισφέρει να αποκολληθούμε από τις παλαιοκομματικές συζητήσεις. Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι διεφθαρμένοι (ή καλύτερα ένα μέρος της κοινωνίας που ρέπει προς το έγκλημα δεν είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη κοινωνία - κοινωνίες αγγέλων δεν υπάρχουν). Εάν θέλουμε να μιλήσουμε για διαφθορά πρέπει να πούμε ότι είναι εγγενής και αναπόφευκτη σε ένα σύστημα έμμεσης αντιπροσώπευσης το οποίο εκκολάπτει την διαφθορά αφού το πολιτικό προσωπικό έρχεται κάθε μερικά χρόνια για να ζητήσουν την ψήφο χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και στην συνέχεια όλοι μαζί εισέρχονται σε κοινό φαγοπότι. Νόημα θα είχε εάν, τουλάχιστον, κινούμασταν προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών. Αντί, τουλάχιστον αυτού, καταλήξαμε σε ένα κοινό παλαιοκομματικό συνασπισμό που έκατσε πάνω σε κάποιες καρέκλες, γλύφει κοκκαλάκια, υπογράφει και εκτελεί συνταγές θανάτου της ελληνικής κοινωνίας, θέτει εκβιαστικά διλήμματα προσποιούμενοι ότι είναι οι σωτήρες των θυμάτων που οι ίδιοι εκτελούν και ζητούν την ψήφο να συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι την τελική μας εξόντωση. Κάποιοι λοιπόν λέμε με μια σοφή ανεξάρτητη ψήφο να προκαλέσουμε αφενός ασφαλή μετάβαση και αφετέρου αφετηρία για ζυμώσεις πολιτικής ανασύνταξης και εξυγίανσης. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό με τον ένα ή άλλο τρόπο αιωνία μας η μνήμη. Προσωπικά λοιπόν δεν θα επανέλθω σε ισοπεδωτικές και γραμμικές και παθιασμένες αντεκδικήσεις στην βάση παλαιοκομματικών ερίδων. Κοιτάζω στο μέλλον με γνώμονα την πίστη ότι η Ελληνική κοινωνία είναι μια από τις πλέον συνεκτικές και βιώσιμες του πλανήτη. Δεν της αξίζει να βυθιστεί ξανά στην παλαιοκομματική δίνη που αυτή την φορά οδηγεί για καλά στην άβυσσο. Αυτό λέμε και όποιος δεν το κατανοεί λυπάμαι. Ψήφος με γνώμονα την διέξοδο και όχι γνώμονα τις παλαιοκομματικές λογικές. Ψήφος Πολιτική στην βάση ενστίκτων αυτοσυντήρησης και όχι στην βάση δολοφονιών χαρακτήρων (όσων φιλοπάτριδων απέμειναν) που εκτελούν κάποια δελτία των 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.