29/12/14

Οι τζιχαντιστές εκτελούν όσα μέλη θέλουν να πάνε στην πατρίδα τους

 O αριθμός των εκτελεσθέντων ξεπερνά τους 200
Τουλάχιστον 120 μέλη του σκότωσε το Ισλαμικό Κράτος τους τρεις τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι που ήθελαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει 120 τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τις πηγές μας ωστόσο πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τους 200», δήλωσε στην Independent ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου. Αγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής τόσο οι ηλικίες όσο και οι εθνικότητες των ανθρώπων αυτών, εκτιμάται ωστόσο ότι αρκετοί ήταν Ευρωπαίοι. 

Κατά το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Παρατηρητήριο, το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει 1.878 ανθρώπους στη Συρία, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι. 

Ο Αμπντουλραχμάν, ο οποίος συγκεντρώνει πληροφορίες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη συριακή σύγκρουση, υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει 502 στρατιώτες που ανήκαν στις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και 81 αντικαθεστωτικούς. Οι 116 ξένοι τζιχαντιστές που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του, αλλά στη συνέχεια θέλησαν να επιστρέψουν στις πατρίδες, έχουν εκτελεστεί από τον Νοέμβριο στις συριακές επαρχίες Ντέιρ Αλ Ζορ, Ράκα και Χάσακεχ.
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Οι πατρίδες των μελών, εικάζω ότι ευγνωμονούν τους "τζιχαντιστές", που εμποδίζουν την επιστροφή αυτών των "παιδιών" τους σ' αυτές..

    Όμως, δεν βλέπω να αντιμετωπίζεται κι αυτή η ιστορία με το χαλιφάτο και μάλλον θα συνεχίσει η Δύση να βλέπει σαν εχθρό την Κίνα και προπαντός την Ρωσία, αντί να δει τον πραγματικό εχθρό και, σε συνεργασία με τις δύο αυτές μεγάλες χώρες, να τον αντιμετωπίσει πρι ει είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μπουνταλάδες που πολέμησαν για το ΙΣ δεν καταλάβαινουν ότι είναι πλέον ΑΔΥΝΑΤΟΝ να επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Πρώτον επειδή θα περιθωριοποιηθουν σαν μοναχικοί Μισθοφόροι και δευτερον επειδή θα τους ανακρίνουν οι αρχές, και στο τελος ειτε θα τους στρατολογησουν σαν " διπλούς πρακτορες " οι αρχές ασφαλείας και θα ξεεασουν οσα γνωριζουν για το ΙΣ, είτε θα αναγκαστούν να ξαναδούν για πάντα σε τόπο που ελέγχει το ΙΣ. Άλλη λύση δεν υπάρχει πλέον για αυτους.

    Όμως οι φανατισμενοι τσόγλανοι του ΙΣ τους σκοτώνουν μόνον με την υποψία ότι θα αποχωρήσουν. Είναι κακό για την συνοχή και το ηθικό του ΙΣ όταν αποχωρούν μαχητες. Χώρια που επειδη ξέρουν πολλά απο την οργάνωση και τις επιχειρήσεις είναι επικίνδυνοι και επίφοβοι εάν αποχωρησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To κακο ειναι οτι τους θεωρουμε ανθρωπους ενω δεν ειναι.. Ειναι βρυκολακες .. Εχουν παραδωσει το μυαλο τους, και κινουνται μηχανικα. Επιτελους η ανθρωποτητα πρεπει να τελειωνει με αυτο το ειδος.. Ειναι λυσσασμενοι και κινουνται αναμεσα μας! Ειναι ο θανατος με ποδια!! Ειναι μακραν ο υπ'αριθμο ενα κινδυνος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι βεβαια και μια καλη ...προπαγανδα της "Δυσης".Να τρομαξουν τους ισλαμιστες απο Ευρωπη [και οχι μονο] που θα ηθελαν να πολεμησουν με το ISIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αυτές τις τιμές του πετρελαίου, έχουν γονατίσει και οι τζιχαντιστες.

    Οπότε έτσι γλυτώνουν και τα δεδουλευμένα.

    Ενα ανέκδοτο που είναι κοντά στην πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @MitrosMitsos Pes mas ti pineis kai den mas dineis Mitsara..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.