30/12/14

Δυο κόμματα χωρίς μέλλον, o ΣΥΡΙΖΑ κι οι ψήφοι των ναζιστών, οδηγούν τον τόπο στο παγόβουνο…

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Ολοταχώς, λοιπόν, για εκλογές.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως, αλλά κι οι 20 βουλευτές δυο ανύπαρκτων κομμάτων (συμφώνως με τις δημοσκοπήσεις), οδηγούν την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες, απέναντι στη θέληση των πολιτών, την κοινή λογική και την σταθερότητα που απαιτεί η οικονομία.
Μυαλό δεν βάζουμε.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποια πράγματα:
-         Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που υπήρχε μια μικρή και μη κανονική χώρα, που τη… ζήλευαν όλοι οι ξένοι για την ομορφιά και τον τρόπο ζωής των πολιτών της. Αυτοί οι κακοί ξένοι, της έκοψαν τα …διακοποδάνεια, τα γλέντια, την ανεμελιά, την ασυδοσία του δημοσίου, αλλά της ζήτησαν να γίνει κανονικό κράτος, δίνοντάς της ένα σκασμό χρήματα.
-         Το 2010, λοιπόν, χρεοκόπησε κι ο πρωθυπουργός της το ανακοίνωσε με…χαμόγελα από το Καστελόριζο.
-         Το 2011, βρέθηκε σχεδόν με τα δυο πόδια εκτός ευρωζώνης, λόγω της «φαεινής» ιδέας ενός δημοψηφίσματος, αλλά ευτυχώς τα κατάφερε, αφού χρειάστηκε να «χειρουργηθεί» ο καπετάνιος του Καστελόριζου.
-         Το 2012, η Ελλάδα σώθηκε χάριν σ’ ένα οριακό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά προτιμήθηκε η προάσπιση των «κεκτημένων», παρά να προχωρήσει σ’ ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα την καθιστούσαν ισχυρότερη κι ανταγωνιστικότερη.
-         Εδώ και δυόμιση χρόνια, αντί αυτή η μικρή και μη κανονική χώρα να γίνει καλύτερη, επιμένει στις τακτικές του παρελθόντος, λες και θέλει να τιμωρήσει τον εαυτό της. Η δε αντιπολίτευσή της, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…
-         Σήμερα, αντί συναίνεσης και μεγάλων αποφάσεων, οδηγείται και πάλι στο παγόβουνο της αστάθειας, της αμφιβολίας και των πάσης φύσεως «επαναστατών»!

Το διαμορφωμένο σκηνικό στην οικονομία είναι απολύτως δυσοίωνο.
Να το δούμε:
-         Κορυφαίες εταιρείες μετακινούν εδώ κι ένα μήνα όλες τις εισπράξεις τους στο εξωτερικό, φοβούμενες μη τυχόν και βρεθούν προ απροόπτου.
-         Πολίτες που διαθέτουν ακόμη καταθέσεις, είτε τις αποσύρουν είτε προχωρούν σ’ εμβάσματα στο εξωτερικό.
-         Το χρηματιστήριο κατακρημνίζεται καθημερινά και πήγαν στο βρόντο όλες οι προσπάθειες των τελευταίων ετών.
-         Η αγορά είναι «παγωμένη», αν και διανύουμε περίοδο εορτών, επειδή ουδείς είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ακόμη και τα ελάχιστα.

Ποιος τα σκέφτηκε όλα αυτά από τους άφρονες που οδηγούν τη χώρα στην περιπέτεια;
Υπάρχει κι άλλο ένα δεδομένο.
Υπάρχουν πολλοί πολίτες που έχουν πληγεί από την φοροκαταιγίδα των τελευταίων ετών, οι οποίοι εκτιμούν ότι πλέον «δεν φοβούνται την βροχή» και θεωρούν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, έχοντας τα ώτα ευήκοα προς τις νέες υποσχέσεις, τύπου «λεφτά υπάρχουν».
Ωστόσο, το βέβαιο είναι ότι όσοι θα χάσουν τα περισσότερα είναι οι μη έχοντες και κατέχοντες.
Ελπίζω μαζί τους να μη το κατανοήσουμε καλύτερα όλοι μας…

Το βέβαιο είναι ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι επίπονος, πολωτικός και θα έχει χαρακτηριστικά αμφίρροπης αναμέτρησης, ίσως κι εξέλιξης.
Πάμε για εκλογές θρίλερ κι όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου θα είναι «μεγάλο», θα κρίνει τον νικητή στις λεπτομέρειες, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα έχουν μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.
Η δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στο «Βήμα», καταδεικνύει μείωση της διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή τη μικρότερη εδώ κι έξι μήνες.
Συμφώνως με τη δημοσκόπηση, για την τρίτη θέση προηγείται το ΠαΣοΚ ΜΕ 6,1%, ενώ ακολουθούν το Ποτάμι (5,8%), το ΚΚΕ (5,8%), το ΚΚΕ (5,8%) και η Χρυσή Αυγή (5,5%).
Οφείλουμε να σημειώσουμε δυο δεδομένα ακόμη:
Το πρώτο είναι η «επιχείρηση» του Γιώργου Παπανδρέου, με το νέο κόμμα που κατά τις ενδείξεις θα ιδρύσει και ποια ανταπόκριση θα έχει στην κοινωνία.
Το δεύτερο είναι ότι οι  κουτσαβακισμοί, οι ανερμάτιστες θέσεις κι απόψεις, οι θεωρίες συνωμοσίας που έγιναν επίκεντρο των πολιτικών του θέσεων, φαίνεται ότι έχουν μοιραίες συνέπειες για το κόμμα του Καμένου, το οποίο σε κάθε νέα δημοσκόπηση εμφανίζεται να βυθίζεται όλο και περισσότερο και να οδεύει προς την εξαφάνιση.
Η υπόθεση Χαϊκάλη, φαίνεται να έδωσε το τελευταίο βαρύτατο πλήγμα στην ήδη μειωμένη αξιοπιστία του κι αυτό αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research, όπου εμφανίζει εκλογική απήχηση, μόνο, της τάξης του 2,5%.
Στην ίδια μέτρηση, αποδοκιμάζεται από το 54,3% των πολιτών η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια υπόθεση, γεγονός που καταδεικνύει τον βαρύτατο τραυματισμό και της αξιωματικής αντιπολίτευσης…
Ελλάδα… Τιτανικός!
Δυο κόμματα χωρίς μέλλον, η αξιωματική αντιπολίτευση κι οι ψήφοι των ναζιστών, οδηγούν τον τόπο στο παγόβουνο…

23 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Τάσο
      να απαντούσες με λογικά επιχειρήματα στις "βλακολογίες" που λες δεν θα ήταν καλύτερα;
      Είναι αυτό διάλογος πολιτών;

      Διαγραφή
  2. Εσείς τα θέλετε μονά-ζυγά δικά σας, κριτική στους συνωμοσιολόγους από τη μια, δαιμονοποίηση των Τούρκων από την άλλη.
    Αν θέλουμε να μιλάμε για δημοκρατία και δεν γινόμαστε οι κολαούζοι των ολιγαρχών, τότε οφείλουμε να πούμε ότι οι εκλογές έπρεπε να ξαναγίνουν το καλοκαίρι του 2012, τότε που άλλα είπαν για να αρπάξουν ψήφους και άλλα κάναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου στο δεύτερο μέρος που μιλάς για εκλογές.
      Γιατί μιλας για δαομονοποίηση των Τούρκών;
      Από πότε η παράθεση στοιχείων που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο των Τούρκων συνιστά δαιμονοποίηση;

      Διαγραφή
    2. Μεταθέτουν εσωτερικές ευθύνες στους Τούρκους έχοντας έτσι πολλαπλό όφελος, από την άλλη αποκρύπτεται βέβαια ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας αυτήν τη στιγμή. Βασικά τους έχουν κάνει λάστιχο τους Τούρκους, την μια απολίτιστοι Μογγόλοι την άλλη εξισλαμισμένοι Έλληνες

      Διαγραφή
  3. Προφανώς ο παραπάνω αρθρογράφος αγωνιά για την τύχη των Σαμαροβενιζέλων.
    Το άρθρο αποτελεί μια καθεστωτική προπαγάνδα υπέρ των κυβερνόντων και εξηγούμαι.

    1. Μιλάει για δημοσκοπήσεις που όπως όλοι γνωρίζουν προ των εκλογων δίνουν ποσοσστά και προβλέψεις για να δώσουν δυναμική σε ημετέρους που ταϊζουν αυτες τις εταιρίες και το βράδυ των εκλογων δίνουν αποτελέσματα με στατιστικό λάθος τόσο μεγάλο που να δικαιολογεί το εσκεμμένο εκλογομαγείρεμα των προηγουμένων προβλέψεών τους.
    Για να καταλάβουμε τι γίνεται ας συγκρατήσουμε τα νούμερα που μνημονεύει ο παραπάνω κύριος και να τα ξαναδούμε το βράδυ των εκλογών.

    2. Μιλάει μόνο για το "λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ και όχι για το "δεν συναινώ στο έγκλημα των μνημονίων" του Σαμαρά που μετά υπέγραψε τέσσερα μνημόνια. Ο λόγος του πολιτικού αποτελεί κοινωνικό συμβόλαιο και θα έπρεπε και οι δύο να είναι φυλακή.

    3. Μιλάει ότι η ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο σέρνουν τον τόπο σε εκλογες. όμως οι ίδιοι οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν δίστασαν να πούν ότι αν η ΧΑ ψηφίσει τον Δήμα τότε οι ίδιοι δεν θα τον ψήφιζαν με αποτέλεσμα και πάλι να πάμε σε εκλογες. Αλλά για τον γράφοντα τότε θα ήταν μάλλον "πράξη ευθύνης".

    4. Μιλάει απαξιωτικά για τον Χαϊκάλη και όχι γι αυτούς που δίνουν εντολές στη δικαιοσύνη. Αλήθεια γιατί τελικά δεν άνοιξαν οι τηλ συνομιλίες όλων των εμπλεκομένων και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο μετά από τρία 24ωρα; Με τη ΧΑ άνοιξαν και σωστά κατά τη γνώμη μου. Αλήθεια τι γίνεται το ηχητικό που κατέθεσε ο Κασσιδιάρης; Ο Ντογιάκος δεν το άκουσε;

    5. Μιλάει για μια "μη κανονική" χώρα που απ ότι κατάλαβα είχε βρει το δρόμο της με τον Σαμαροβενιζέλο. Δεν το σχολιάζω, απλά να του θυμίσω ότι σε αυτή την "κανονική χώρα" ο κόσμος χάνει τα σπίτια του και τα λεφτα πάνε σε επιχορηγήσεις κομμάτων.
    Χαρίζονται λεφτα στον κάθε ημέτερο (υποθέσεις energa και Hellas Power)
    ανάληψη του χρέους του μεγάρου μουσικής από τους πολίτες και πολλά άλλα.

    Δεν εμπιστεύομαι τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά περισσότερο δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους σαν τον Σακελαρόπουλο που γράφουν τέτοια πράγματα και μας μιλάνε νομίζοντας ότι ο κόσμος είναι χαζός.

    ΥΓ Τις παρακάτω "αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες" τις αφιερώνω στον Σακελαρόπουλο για παραπέρα εκμετάλλευση. Έτσι λοιπόν μετα την προκήρυξη εκλογων στη χώρα αναμένεται:
    Σεισμός 20 ρίχτερ.
    Τσουνάμι 1500 μέτρων.
    Οι άνθρωποι θα χάσουν την λαλιά τους και θα βελάζουν (αυτό το πάθαμε ήδη από την σοφή διακυβέρνηση της "κανονικής μας κυβέρνησης")
    Θα φράξουν οι τουαλέτες μας.
    Το ψωμί θα έχει χρώμα πράσινο.

    Προς όλους εμας
    Υπομονή μέχρι την 25 Ιαν 2015. Μέχρι τότε θα υποστούμε πολλούς Σακελαρόπουλους που θα μας βρίζουν γιατί δεν είμαστε "κανονικοί".


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δυο κόμματα χωρίς μέλλον, o ΣΥΡΙΖΑ κι οι ψήφοι των ναζιστών, οδηγούν τον τόπο στο παγόβουνο… "

    Εδώ και 40 χρόνια, πότε κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι ψήφοι των ναζιστών; Αυτοί οδήγησαν τον "Τιτανικό" στο παγόβουνο;

    Στις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος, αι κομματικαί υλακαί (όπως θα έλεγε και ο Κ. Πλεύρης) είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γιατί να θεωρούμε περιπέτεια την προσφυγή στις κάλπες?Μέσα από όλο αυτό το κακό που μας περιγράφει το άρθρο, υπάρχουν και μερικά θετικά που αν αξιολογηθούν ορθά θα διαπιστώσουμε ότι οι εκλογές δεν είναι ποια και η καταστροφή. Το πρώτο και βασικότερο θετικό είναι ότι θα δοθεί, επιτέλους, η δυνατότητα να κυβερνήσει η αριστερά. Δεν είναι δυνατόν επί 40 χρόνια να το παίζουν τρελίτσα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και να κάνουν μαθήματα εκ του ασφαλούς. Ας κυβερνήσουν και αυτοί για να δει και υπόλοιπος κόσμος τι πρεσβεύει η αριστερά. Το δεύτερο και επίσης βασικότερο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση πλέον δεν "τραβούσε". Δεν έγινε απολύτως καμία μεταρρύθμιση το τελευταίο διάστημα. Δεν άλλαξε τίποτα. Το να περιμένουμε να πέσει το ΑΕΠ τόσο ώστε μοιραία να επέλθει ανάπτυξη δεν είναι πολιτική.

    Το χρηματιστήριο θα ξανά ανέβει, οι καταθέσεις θα επιστρέψουν αρκεί να έχουμε μία κυβέρνηση που να κοιτάξει το καλό του έθνους. Αν θα είναι αριστερή, δεξιά κάτω ή πάνω δεν έχει σημασία. Ακόμη όμως και αν όλα πάνε στραβά πάλι θα υπάρξει τουλάχιστον ένα καλό. Οι πολίτες πλέον θα γνωρίζουν τι πρεσβεύει ο καθένας τους και κανείς δεν θα είναι οχυρωμένος μακριά από τις ευθύνες διακυβέρνησης του τόπου. Το κεφάλι ψηλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΡΗΝΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ - ΣΟΦΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΨΗΦΟΣ
    https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/

    Συχνά στην ιστορία σε στιγμές μεγάλης παρακμής η απόφαση για νέο στρατηγικό προσανατολισμό μας χώρας ανήκει στα μέλη της κοινωνίας. Σε τέτοιες περιστάσεις δεν υπάρχουν εύκολες συνταγές. Υπάρχει μια μόνο γενική θέση κεντρική στην στρατηγική θεωρία που υποστηρίζει ότι ένα εθνοκράτος είναι βιώσιμο όταν οι πολίτες του διαθέτουν ένστικτο συλλογικής αυτοσυντήρησης και επιβίωσης. Το ένστικτο αυτό εκδηλώνεται συνήθως μαζικά όταν κινδυνεύσει η Ελευθερία. Στην συγκαιρινή Ελλάδα η Ελευθερία έχει κατασταλεί διττά. Πρώτον, η Δημοκρατία εκμηδενίστηκε και σαρώθηκαν όλα τα κεκτημένα του πολιτικού πολιτισμού στα πεδία της ατομικής, κοινωνικής και πολιτικής ελευθερίας. Δεύτερον, δεν είναι εθνικά ανεξάρτητο-πολιτικά κυρίαρχο όταν το πολιτικοοικονομικό του σύστημα ελέγχεται από τα μέλη μιας θηριώδους και κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτης ομάδας τεχνοκρατών. Πως υπό αυτές τις περιστάσεις να ορίσεις και ιεραρχήσεις τα εθνικά συμφέροντα και να σχεδιάσεις και εφαρμόσεις στρατηγική εκπλήρωσής τους; Η ανάγκη για ειρηνική πολιτική επανάσταση και σωστές πολιτικές στάσεις κάθε είδους συμπεριλαμβανομένων των εκλογών, επιτείνεται από το σάπισμα του μεταπολιτευτικού κομματικού συστήματος. Έχουμε γράψει, αναλύσει και υποστηρίξει σε άλλη περίπτωση ότι η έμμεση αντιπροσώπευση δεν είναι συμβατή με τις πολιτικές παραδόσεις της ελληνικότητας. Η μακραίωνη ελληνική δημοκρατική παράδοση θέλει τους πολίτες εντολείς και την διακυβέρνηση ανακλητή και εντολοδόχο.

    Τώρα, μπορεί να υποστηρίζουμε ότι απαιτείται μια νέα πολιτική κατεύθυνση και μια νέα πολιτική δομή αλλά απαιτείται να υπογραμμιστεί ότι η αποτρεπτική στρατηγική της Ελλάδας δεν βρίσκεται σε αναστολή. Διαθέτει πανίσχυρες και άρτια εκπαιδευμένες Ένοπλες Δυνάμεις, πανάξιους αξιωματικούς, ισχύ που με κάθε κριτήριο είναι αποτρεπτική κατά όποιου σκοπεύει να μας πλήξει και διπλωμάτες που μόνο εντολές χρειάζονται για να εκπληρώσουν το λειτούργημά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στις παρεμβάσεις που αρχίσαμε για την επιβαλλόμενη ειρηνική πολιτική επανάσταση τονίζουμε την ψήφο εκείνη η οποία όχι μόνο θα οδηγεί σε μεταβατική διακυβέρνηση πολλών δυνάμεων αλλά και σε μια «υποχρεωτική κατάσταση» όπου όλοι θα έχουν συμφέρον να τοποθετηθούν στα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών ικανοί τιμονιέρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλαιοκομματικοί διαπληκτισμοί

    Θλίβει να βλέπει κανείς να μιλούν με εμπάθεια και παλαιοκομματική νοοτροπία ως και να μην συνέβηκε τίποτα τα τελευταία χρόνια και ως και να μην υπάρχουν ευθύνες για την φρικτή πολιτικοοικονομική, διπλωματική και στρατηγική μας κατάσταση.

    Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που μας οδήγησε το ναυαγισμένο παλαιοκομματικό σύστημα είναι λογικό να είμαστε παγερά αδιάφοροι όσον αφορά τις αντεκδικήσεις και "τσακωμούς" ή αλληλοκατηγορίες του ναυαγισμένου παλαιοκομματικού συστήματος. Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει είναι να εξυγιανθεί μέσα από ριζική πολιτική ανασύνταξη την οποία το συλλογικό ένστικτο των πολιτών χρειάζεται να ενθαρρύνει με τις στάσεις του, τις συμπεριφορές του και την ψήφο του. […]
    Απαιτείται νέος στρατηγικός προσανατολισμός που προϋποθέτει μια ριζική πολιτική ανασύνταξη. Μια ειρηνική πολιτική επανάσταση για να κινηθούμε με φορά δημοκρατική και να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την πληγείσα δημοκρατία και την Εθνική Ανεξαρτησία που συρρικνώθηκε. Αυτό δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Με τον ένα ή άλλο τρόπο και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, δρομολογήθηκαν ήδη εξελίξεις που λογικά θα κρατήσουν πολλά χρόνια, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε στο πνεύμα μιας "ειρηνικής πολιτικής επανάστασης" στο πλαίσιο της οποίας "η σοφή ψήφος" θα συμβολίζεται όχι μόνο από τις επιλογές του καθενός στην κάλπη αλλά και με τις στάσεις και συμπεριφορές τους μήνες και χρόνια που έρχονται. Εδώ και χρόνια η Ελλάδα κατηφορίζει.
    Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της εθνικής ύπαρξης μιας συλλογικής οντότητας. Δημοκρατία σημαίνει έλεγχο του κράτους από τους εντολείς πολίτες και ανακλητή εντολοδόχο διακυβέρνηση. Σημαίνει ένα άθλημα κατάκτησης της ατομικής, κοινωνικής και πολιτικής ελευθερίας και πολιτικές δομές που διασφαλίζουν μια τέτοια φορά κίνησης. Κάθε κοινωνία έχει συμφέρον να επιδιώκει ασταμάτητα βελτίωση του πολιτεύματός της που θα επιτυγχάνει ολοένα μεγαλύτερη δημοκρατία. Αυτό γίνεται τόσο με την ψήφο μας, τις στάσεις μας και τις συμπεριφορές μας όσο και μέσα από πιο συντεταγμένες Συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούν τον πολίτη εντολέα της εξουσίας και την πολιτική εξουσία εντολοδόχο και ανακλητή. Μιλούμε για ένα ειρηνικό άθλημα γιατί εμφύλιες στάσεις εντός ενός εθνοκράτους αντιβαίνουν με τον σκοπό διαρκούς εκπλήρωσης των Δημοκρατικών αξιώσεων και με την διασφάλιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Απαιτούνται λοιπόν στάσεις ΕΙΡΗΝΙΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΆΝΤΟΤΕ ΣΟΦΗ ΑΝΕΞΑΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΨΗΦΟΣ, με οποιονδήποτε τρόπο και αν νοηματοδοτείται ή εκδηλώνεται αυτή η ψήφος. Σκοπός: Ασφαλής μετάβαση σε ένα πιο δημοκρατικό περιβάλλον και με πολιτικές προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να διαπραγματευτούμε με τους ξένους σοβαρά και αξιόπιστα.

    ΕΙΡΗΝΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ - ΣΟΦΉ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΨΉΦΟΣ
    https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να είσαι πολύ πεινασμένος για να βάζεις την υπογραφή σου σε ένα κείμενο του Μουρούτη που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την κωμική πλατφόρμα με την οποία θα προσπαθήσει η παρέα του Αντωνάκη να περάσει αβρόχοις ποσί τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

    Κατ΄αρχήν όποιος περιμένει να βγάλει τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα των ημερών από τις δημοσκοπήσεις μερικών απίθανων τύπων που πουλάνε τα πάντα για πέντε χιλιάρικα, μάλλον πρέπει να ασχοληθεί με την συλλογή γραμματοσήμων του παρά με την πολιτική αρθογραφία.

    Επιπλέον αυτοί που έριξαν την κυβέρνηση των σύγχρονων Τσολάκογλου δεν έχουν κανένα μικρότερο η μεγαλύτερο πολιτικό βάρος από αυτούς που προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανή αυτή την ίδια κυβέρνηση.

    Απλώς οι του ΟΧΙ τα κατάφεραν ενώ οι υπόλοιποι απέτυχαν.

    Καταλήγοντας να υπενθυμίσουμε στο Μουρούτη να συμβουλευτεί το πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο, όπου μόνο το 11 % εμπιστεύεται την λήξασα πλέον κυβέρνηση και να μεριμνήσει να κυκλοφορεί κυρίως σε ισόγεια πολιτικής για να αποφύγει το στραπάτσο της αναμενόμενης πτώσης βαρέος τύπου της προεδρικής καμαρίλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταλάβουν οι ενδιαφερόμενοι τι ακριβώς έγινε στα μετεμφυλιακά χρόνια, υπό την απειλή του χάους και της διαρκούς ανασφάλειας που προκαλούσε η ίδια η νεοελληνική εξουσία αναγκαζόταν ο απλός κόσμος να ψηφίζει την δεξιά για να ηρεμήσει. Παίζουν τα τσογλάνια τις μάζες σαν τη γάτα με το ποντίκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πότε το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε την πλειοψηφία των ετών από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται δεξιά?

      Διαγραφή
    2. Έχεις απόλυτο δίκιο.
      Μήπως γι αυτό και οι εκλογες τώρα το χειμώνα;
      Βλέπεις έχει κρύο και ο κοσμάκης κουρνιάζει στην τηλεόραση με αποτέλεσμα τα κανάλια να έχουν το διπλάσιο ακροατήριο απ΄ ότι το καλοκαίρι με τα μπάνια και τις βόλτες.
      έχουν σκοπό να τρομάξουν περισσότερους.

      Διαγραφή
  10. Μετεμφυλιακά.... αλλά μιας και το ανέφερες το ΠΑΣΟΚ είναι κληρονόμος της Ένωσης κέντρου που δεν ήταν Αριστερό κόμμα αλλά ούτε και μικρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠαΣοΚ δεν είχε καμμία σχέση με την ΕΚ, αλλά ούτε και με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Ε. Βενιζέλου, τα οποία ήσαν κόμματα αστικά. Το ΠαΣοΚ ήταν, πάντα κατά τον ιδρυτή του, κίνημα σοσιαλιστικό.

      Τον άκουσα στην τηλεόραση και δεν κατάλαβα ότι εννοούσε σοσιαληστρικό...

      Διαγραφή
  11. ως ανεξάρτητος σκεπτόμενος ελλην και χωρις τό πέπλο του κομματικού μουτζαχεντίν που τόσα δεινά μας έφερες τη νεότερη εποχη,οφείλω να καταθέσω την κάθετη διαφωνία μου για την αποψη του συγγραφέα την οποια θεωρω ως ελλειπεστατη μη πω συγκεκριμένης κατεύθυνσης ( δεν με ενδιαφέρει το χρώμα Οποίο και αν ειναι)
    ΚΑΤ αρχας στο παγόβουνο εχουμε στούκαρει εδω και καιρό με συγκεκριμένους τιμονιέρηδες και τωρα βρισκόμαστε σε σωσίβιους λέμβους.Δε σχολάζω αυτούς τους τιμονιέρηδες ,απλα το αφήνω στη κρίση του καθενός μας.
    Επιπλεον η λέξη δημοκρατία εμπεριέχει μια αξία που ομως ειναι κινητή και ο καθένας ορίζει αυτος κατα το δοκουν το επίπεδο της....Στην ουσία ομως δημοκρατία οπως αυτη οριοθετήθηκε απο τους αρχαίους προγόνους μας,δεν ειναι ,γιατι σημερα εχουμε εκχωρήσει < στους εκπροσώπους μας> το δικαίωμα αντί ημων να λαμβάνει τις οποίες αποφάσεις που μας αφορούν.Και αν μεν αυτοί οι εκπρόσωποι μας τηρουσανε τις υποσχέσεις έναντι των οποίων εκλέγονται θα λέγαμε ΟΚ.Αυτο ομως δεν γίνεται στην πραξη μη πω οτι γίνεται το εντελώς αντίθετο.Μαλιστα ο οποίος εκπρόσωπος στερείται το δικαίωμα της διαφωνίας με πρόσχημα την κομματική γραμμή,η οποια ειναι υπέρανω όλων...
    Τέλος ο γραφών το να εντοπίζει το < μίασμα> στις δυο μονο πλευρές,αφήνοντας ασχολίαστα ,έστω διατηρώντας τα προσχήματα,τα υπόλοιπα κυρίαρχα ,δε συμβάλει σε μια ελεύθερη σκέψη αλλα σε μια στρατευμένη λογική.Επιτελους ας αναλάβει ο καθένας μας την ευθύνη της ελεύθερης ψήφου και οχι να ψηφίζει με βάση τις μικροκομματικές υποσχέσεις των πολιτικών που με άφθονη προθυμία παρέχονται προεκλογικως...
    Δυστυχως στη χώρα μας τα κομματικά μαντρια ειναι εδω και 50 χρόνια ακούνητα και μονο σημερα κατι φαίνεται να κυοφορείται( το οποίο θέλουν να μας το βγάλουν απο το μυαλό μας παρότι ξέρουν οτι ολοι μας το αναζητούμε ενδόμυχα)..Τουναντιον ακόμη και στην αναχρονιστική ,οπως τη θεωρούμε Τουρκία,βλέπουμε η πολιτική σκηνή να αλλάζει και κόμματα εξουσίας να εξαφανίζονται παραχωρώντας την θέση τους σε νέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συχνά στην ιστορία σε στιγμές μεγάλης παρακμής η απόφαση για νέο στρατηγικό προσανατολισμό μας χώρας ανήκει στα μέλη της κοινωνίας


    Ο ορισμός αυτο ως γενικότητα ειναι σωστός.Εχει ομως πολλες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει σωστά,με κυριότερη την ωριμότητα της κοινωνίας για να επιβάλει η να δεχθεί τις κοινωνικές αλλαγές.Αν λοιπόν προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε τα στοιχεία αυτα στην ελληνική κοινωνία πολυ φοβάμαι οτι δυστυχως αυτη ως κυρίαρχη τάση τουλάχιστον απέχει παρασάγγας απο το να εχει συνείδηση της θέσης η των αναγκών που χρειάζονται.Οχι μονο σαν συνείδηση πολιτών αλλα και σαν συνείδηση οργανωμένων ομάδων η κομμάτων..Και αν τα λόγια ειναι πιο εύκολα τα γεγονότα ειναι πιο αμείλικτα..Αν πάρουμε για παράδειγμα το τι νεο επαγγέλεται το κόμμα που ασπάζεται ( Αν το ασπάζεται) τότε θα δούμε οτι ενα μεγάλο μερος του αποτελείται απο το βαθύ ΠΑΣΟΚ που οπως τα ποντίκια αισθάνονται εγκαίρως τον κίνδυνο και εγκαταλείπουν το σκάφος.Περαν αυτου ομως πρακτικά το κόμμα αυτο έδειξε να διαφωνεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής της κοινωνίας έγινε ολα αυτα τα χρόνια... Επιπλεον εχει μια εμμονή στη προστασία των συμφερόντων του δημοσίου η ευρύτερου δημοσίου υπαλλήλου και των συνδικα Ληστών που τους εκπροσωπούν..
    Η κοινωνία παντα εχει την τάση να αρέσκεται σε οτι της ειναι ευχάριστο και μεχρι στιγμής το νεο κόμμα εξουσίας αποφεύγει να πει πίκρες αλήθειες. Θεωρω αναγκαίο να σημειώσω μια βασική λεηλασία που έγινε πολυ πριν της τρόικας ,και που ιςως να συνετεινε στην επιςπευςη της,ήταν η λεηλασία των ταμείων μεςω των δομημένων.Σε όλα ομως τα ΔΣ των ταμείων αυτων ,συμμετείχαν αξιωματικά ,μέλη των κομματικών συνδικαλιστών ,που τα περιςςοτερα ήταν αριστερών κατευθύνσεων,τα οποια ομως ουδέποτε αντέδρασαν οταν θα έπρεπε να αντιδράσουν..ουτε οι συνδικαληστες ουτε τα κόμματα τους.... Κι ομως χάθηκαν παρα παρα πολλα δις ....
    Θέλω να πω λοιπόν οτι όλα όσα ευαγγελεσται ,σωστά μεν στην πλειοψηφία τους ομως ειναι θεωρητικά και μονο η πρακτική θα ειναι αυτη που μπορει να κριθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα πράγματα είναι μάλλον "απλά" όσο και τραγικά. Εάν οι Έλληνες συνεχίζουν να ζουν και να σκέφτονται με όρους σάπιου παλαιοκομματισμού ένα από αυτά ή ένας συνδυασμός τους θα τους ρημάξει μια για πάντα. Περιθώρια δεν υπάρχουν. Μηδέν περιθώρια. Εάν αντίθετα, επιμένω, ψηφίσουν "ανεξάρτητα" μπορούν να αναδείξουν μια εξισορροπητική δύναμη. Αυτή η εξισορροπητική δύναμη, σκεφτείτε ποια είναι ή ποια μπορεί να είναι, δεν θα κυβερνήσει ασφαλώς. Μπορεί όμως να διαφυλάξει τα κρίσιμα υπουργεία ασφάλειας, άμυνας και να εξωθήσει προς μια σοβαρή διαπραγμάτευση στην βάση του "δόγματος" θυσίες ναι αλλά για την Ελλάδα και όχι για τους κερδοσκόπους. Από εκεί και πέρα όλα είναι δυνατά και θα έχουμε διαπραγματεύσεις με καλύτερους όρους επί πολλά χρόνια. Σκύλλα και Χάρυβδη ή σοφή ψήφος για φιλοπάτριδα εξισορροπητική δύναμη που θα δρομολογήσει ασφαλή πορεία + διαπραγματεύσεις + ζυμώσεις για αλλαγές της πολιτικής σκηνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νὰ ὑποθέσω ὅτι «οἱ ψῆφοι τῶν ναζιστῶν» δὲν θὰ ἐνοχλοῦσαν τὸν κ. Σακελλαρόπουλο ἂν ἦταν θετικὲς πρὸς τὸν Δῆμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΣΑ ΤΣΕΠΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΑΡΘΡΟ; ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΙΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ;
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μήπως θα μπορούσε ο αρθρογράφος να παραπέμψει σε συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία να προκύπτουν τα περί μετακίνησης εισπράξεων και καταθέσεων στο εξωτερικό, ειδικά τον τελευταίο μήνα; Ή μήπως να μιλήσουμε για απόπειρα αποσταθεροποίησης και πρόκλησης πανικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.