12/1/15

Οι Αρμένιοι καταδίκασαν την επίσκεψη Νταβούτογλου στο Παρίσι

Η συντονιστική επιτροπή των αρμενικών οργανώσεων στη Γαλλία, καταδίκασε τη συμμετοχή του Τούρκου πρωθυπουργού , Αχμέτ Νταβούτογλου, στην πορεία στο Παρίσι για την τρομοκρατία, η οποία εκδηλώθηκε κατά της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie Hebdo».

Το αρμενικό συμβούλιο επικρίνοντας τη Τουρκία, αναφέρει ότι η χώρα αυτή, βοηθά τους τζιχαντιστές από τη μία και από την άλλη τρέχει για να συμπαρασταθεί στα θύμα των τρομοκρατών τζιχαντιστών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην Αρμενική Γενοκτονία, υπήρξε αδιαφορία για τη δολοφονία του Αρμένη δημοσιογράφου, Hrant Dink, στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Ιανουαρίου του 2007.

Καθώς και για τις τρεις Κούρδισσες που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι στις 10 Ιανουαρίου 2013 και η ευθύνη προσανατολίζεται στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, σημειώνει το δημοσίευμα του Firat.
--
               

2 σχόλια:

  1. Στις 12 Ιουλίου του 2001, δηλαδή δυόμιση χρόνια μετά την γνωστή μυθιστορηματική σύλληψη και απαγωγή του Αμντουλάχ Οτσαλάν, ο Κούρδος ηγέτης από το Ιμραλί όπου τον είχαν φυλακίσει οι Τούρκοι σε μια μεγάλη εξομολόγηση του στους δικηγόρους του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Οζγκιούρ Πολίτικα της Ευρώπης, έστειλε ένα πολύ σκληρό μήνυμα για τους κύριους υπαίτιους της αιχμαλωσίας του.
    Στο μήνυμα αυτό ο Αμπντουλάχ Οτσαλαν σαν κύριο υπεύθυνο τον οποίο μάλιστα προοιμίασε με τον μαθητή του Ιησού, Ιούδα, που πρόδωσε τον δάσκαλο του, παρομοιάζει τον κ Σάββα Καλεντεριδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.