29/1/15

Πάμε δυνατά... σε συμβολισμούς!!!


Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Πάντοτε, βιαστικός, αγαπητέ μου...

    Όμως, καλό είναι να περιμένουμε να ξεδιπλωθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός (αν υπάρχει και ο οποίος, λογικά, πρέπει να υπάρχει), για να μπορέσουμε να κρίνουμε το περιεχόμενό του και τις επάρκειες, ή τις ανεπάρκειές του.

    Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η νομοθέτηση των κυβερνητικών εξαγγελιών (και δεν μιλάω, για τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτές δεν τις λαμβάνω, καθόλου, υπόψη μου, αφού αφορούν μιαν άλλη χρονική περίοδο, η οποία πέρασε), εάν υλοποιηθεί, έτσι όπως ανακοινώνεται, σημαίνει ότι τα δύο Μνημόνια, που υπογράφηκαν, στο παρελθόν, μαζύ με τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα, είναι νεκρά, αφού οι εξαγγελίες αυτές αποτελούν έμπρακτη καταγγελία του περιεχομένου των μνημονιακών υποχρεώσεων, που θεσμοθετήθηκαν, από το 2010 και μετά.

    Αυτό, που, προς το παρόν, με εκπλήσσει, είναι η πολύ πιεσμένη, αλλά και κατευναστική αντίδραση των ευρωζωνιτών (δεν μιλώ, για τους εταίρους του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, οι οποίοι είναι πολύ ενοχλημένοι - και το δείχνουν -, αφού αντιλαμβάνονται ότι αυτοί θα πληρώσουν, τελικά, την "νύφη", μιλώ, για τους υπόλοιπους), την στιγμή, που οι εντόπιοι και οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί κύκλοι έχουν πάρει φωτιά και αντιμετωπίζουν την χώρα, ως έτοιμη να κηρύξει στάση πληρωμών, αφού το εντόπιο χρηματιστήριο κατέρρευσε, με πτώση, πάνω από το 9% και το ελληνικό κρατικό ομόλογο δεκαετούς διάρκειας, έχει φθάσει, όπως βλέπω τώρα, στις 1051,1 μονάδες βάσης.

    Προφανώς, είναι πολύ νωρίς, ακόμη, για να κρίνουμε το παιχνίδι, που έχει αρχίσει, ήδη, να διεξάγεται. Πρέπει να περιμένουμε, για να δούμε, διότι, χωρίς επίσημες και ονομαστικές καταγγελίες των Μνημονίων, ως παράνομων, η παρούσα κυβέρνηση διέβη τον Ρουβίκωνα, έμπρακτα, αναγγέλοντας την νομοθετημένη κατάργηση του περιεχομένου τους.

    Ο κύβος, λοιπόν, ερίφθη.

    Οπότε, υπομονή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περα απο τους συμβολισμους,περιμενουμε λογιστικη αναψιλαφηση του χρεους,την αναδειξη του χριστοφορακου και αλλων στη διαφθορα και να υποχρεωθει πλεον η Γερμανια με την εκδοση του.Ο πρακτωρ Χριστοφορακος ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρηθει παραδειγματικα,να αναδειχτει η σχεση του με τη Γερμανια,και να αναδειχτει με τον πιο εκκωφαντικο τροπο οτι το χρεος ηταν μη βιωσιμο πρωτου μας βαλουν στο μηχανισμο στηριξης και το φωρτωσουν στους λαους για να τα παντελονιασουν οι τοκογλυφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπομονή! Υπομονή και ψυχραιμία. Τους άλλους τους γνωρίσαμε, τα κάνανε χάλια πιο χάλια δεν γίνεται. Ας υποστηρίξουμεόπως μπορούμε την νένα κυβέρνηση όχι γι αυτήν αλλά για μας!
    Γιατί τόσο μεμψιμοιρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.