31/1/15

Ποτάμι, το νέο γερμανικό κόμμα

liaro
Του Γιάννη Ξένου
Μάρτιν Σουλτς: «Δεν θα σας το κρύψω ότι είπα στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα ήταν προτιμότερη μία συμμαχία με το Ποτάμι πάρα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Εκείνος είχε άλλη άποψη και φυσικά τη σεβόμαστε. Άλλωστε η αντιπολίτευση τού σήμερα πιστεύω πως είναι η κυβέρνηση τού μέλλοντος»
Σταύρος Θεοδωράκης: «…(Το Ποτάμι) θα βοηθήσει σε οποιαδήποτε σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Απομένει στην κυβέρνηση να κάνει αυτές τις κινήσεις και εμείς θα είμαστε αρωγοί».

Μάρτιν Σουλτς και Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν απόλυτα στη προχθεσινή τους συνάντηση.

Ο Σούλτς επιβεβαίωσε ότι το Ποτάμι είναι το αγαπημένο κόμμα του γερμανικού πολιτικού συστήματος και από την άλλη ο Στ. Θεοδωράκης ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις απαιτήσεις των Γερμανών.
Δεν είπε μια κουβέντα για κούρεμα του χρέους ή αναδιάρθρωσή του, επισήμανε αυτό που δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία όλοι οι Γερμανοί αξιωματούχοι, δηλαδή να ενταθούν οι προσπάθειες για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς (αυτοί που διαχρονικά μέσω των εταιρειών του διαφθείρουν τους Έλληνες πολιτικούς για να τους ελέγχουν ζητούν και τα ρέστα)

Το Ποτάμι από τις ευρωεκλογές που συστήθηκε έχει ξεκάθαρο στίγμα ότι θα κινούνταν φιλικά ως προς τη Γερμανία, άλλωστε ο Στ. Θεοδωράκης προέρχεται από το περιβάλλον του γερμανόφιλου Κ. Σημίτη. Η προσχώρηση στο Ποτάμι του πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, άλλου αγαπημένου παιδιού των Γερμανών ήταν μια ακόμα ένδειξη για το που θα κινηθεί το Ποτάμι.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την παραίτηση του Θεοχάρη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την αγανάκτησή της που ο Θεοχάρης αναγκάστηκε να παραιτηθεί και τον εξυμνούσε για το πόσο σημαντικό ρόλο είχε παίξει για την αύξηση των εσόδων την περίοδο που ήταν στη γραμματεία Εσόδων.
Για το γερμανικό περιοδικό Focus ο Θεοχάρης οδηγήθηκε στην έξοδο επειδή ήταν υπερβολικά επιτυχημένος. Το δημοσίευμα του Focus έφτανε στο σημείο να αποδίδει το πρωτογενές πλεόνασμα στις προσπάθειες του Θεοχάρη. Οι Γερμανοί έδιναν τόση σημασία στον Θεοχάρη γιατί αυτός επιχείρησε να μην ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά να εφαρμόζει απευθείας τις εντολές των Βρυξελλών.

Το βράδυ των εκλογών οι Γερμανοί εύχονταν να ήταν το Ποτάμι το κόμμα που θα επέλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσει κυβέρνηση προκειμένου να έχουν στην κυβέρνηση ένα φιλικό κόμμα που να συγκρατεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Τσίπρα να δημιουργήσει κυβέρνηση με αγγλοσαξωνικό προσανατολισμό για να μπορέσει να διαπραγματευτεί όσο σκληρότερα του επιτρέπεται με τη Γερμανία, ενόχλησε τους Γερμανούς.

Από τη Δευτέρα τα γερμανικά κόμματα (όλα, μηδέ του Linke εξαιρουμένου) και τα γερμανικά Μέσα έχουν εξαπολύσει μπαράζ επιθέσεων κατά της επιλογής του Τσίπρα να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ και τους κατηγορούν για μύρια όσα. Τους κατηγορούν κυρίως ότι είναι αντι-σημίτες, ακροδεξιοί, συνωμοσιολόγοι, αντιευρωπαστές κ.ά. Τις ίδιες ύβρεις εναντίον των ΑΝΕΛ εξαπολύει και το Ποτάμι. Κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο Σταύρος Θεοδωράκης και τα στελέχη του σε ευκαιρία λούζουν τους ΑΝΕΛ με τις ίδιες κατηγορίες.

Οι Γερμανοί αφού με τις επιλογές τους διέλυσαν το ένα κόμμα που ήλεγχαν, το Πασοκ και οδήγησαν σε οδυνηρή ήττα το άλλο κόμμα που καθόριζαν, σε τελική ανάλυση, την πολιτική του, τώρα ρίχνουν στον πολιτικό στίβο το Ποτάμι. Μπορεί η τηλεοπτική εκπομπή του Σταύρου που παριστάνει το κόμμα να φέρει εις πέρας τόσο δύσκολο ρόλο;

άρδην

5 σχόλια:

  1. Μικρέ, τράβα στο περίπτερο και φέρε ένα Άσσο φίλτρο και προσοχή μη χάσεις τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γερούν γερά, σπάστου τον Τσαμπουκά" και "Ευτυχώς...ο Ολλανδός δεν λύγισε !"
    Γνωμικό Λυκούργου Λιαρόπουλου

    Καλά κάνατε και το παραδίδετε στην ιστορία του χαμαίτυπου γραικυλισμού, μέσα σε κόκκινο κάδρο...
    Σαν τεκμήριο πως υπάρχει και πιο κάτω από τον βούρκο του ραγιαδισμού και της ξενοδουλείας:
    Η απόλυτη αχρειότητα της χαιρεκακίας για τα πλήγματα ξένων κατά της πατρίδας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γερμανοδοσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, εθνοπροδότες... ποταμίσιες πόρνες των ντόπιων νταβατζήδων και του γερμανικού ιμπεριαλισμού... σε άλλες εποχές, θα είχαν ήδη τους πρώτους νεκρούς... με ένα σημείωμα:
    "Προδότες θα πεθάνετε! ΟΠΛΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι περιμένεις απο κόμματα ακρομπομπολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημερα και με την ελπιδα, οτι εχουμε μια κυβερνηση που εχει ποδια και δεν περιμενει να βγαλει φτερα, οφειλουμε.
    Να κατανοησουμε σαν λαος, αλλα να ειπωθει και απο την κυβερνηση οτι βρισκομαστε σε εμπολεμη κατασταση με τους οικονομικα κυριαρχους του πλανητη, που δεν ειναι διατεθειμενοι να ανεχθουν ρηγμα στα υφαλα του σκαφους που κυβερνουν.
    Να κατανοησει η κυβερνηση αλλα και ο λαος, οτι για να μην υποχωρουμε μονιμως σαν αδυναμοι, πρεπει να γινουμε ισχυροι. Που σημανει κατα την φτωχη μου γνωμη, ότι το συνολο του λαου μας, οφειλει να στρατευθει στην αναδιαρθρωση και στηριξη της Ελληνικης παραγωγης, αρνουμενο την καταναλωση, οχι μονο «καγιεν», αλλα και καθε τι ξενου προς την παραγωγη μας.
    Πρεπει ο καθενας μας να συμβαλλει στην ανασυγκροτηση της χωρας, στη βαση της συνεργασιας και της αλληλεγγυης, αυτου που καποτε υπηρχε, μεγαλουργησε και χαθηκε: Να θυμηθουμε τις κοινοτητες των Ελληνων. Και κατι σημαντικο : να ξεδοντιαστουν οι «εφιαλτες». Σε καιρο πολεμου, δεν ειναι ανεκτο οι υπαλληλοι των τραπεζιτων και των καναλαρχων να μονοπωλουν την ενημερωση και να κατεχουν, χαριστικα, δημοσιες συχνοτητες, υπηρετωντας τον εχθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.