23/5/18

Το δίκοπο μαχαίρι της οργής ή "ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα"...

Διαβάστε τι γράφαμε την παραμονή των εκλογών της 25 Ιανουαρίου 2015
του Σάββα Καλεντερίδη
Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία" την  
Αν προσπαθούσε κανείς να παρατηρήσει εκ του μακρόθεν, ως απλός παρατηρητής, τον τρόπο με τον οποίον αναπτύχθηκε ο «διάλογος» μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές, θα περιέπιπτε σε ακόμα βαθύτερη θλίψη για τον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα, ο οποίος κυριολεκτικά δεν έχει σταματημό.
Και βάζουμε τη λέξη διάλογος σε εισαγωγικά, γιατί το μόνο που δεν έγινε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι αντιπαράθεση αρχών και επιχειρημάτων, δηλαδή διάλογος.
Κι αυτό γιατί η χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια εγκλωβίστηκε στο δίπολο μνημόνιο - αντιμνημόνιο, που εκ των πραγμάτων περιορίζει την έκφραση και δεν επιτρέπει τον διάλογο, τον οποίο αποτέλειωσαν στην προεκλογική περίοδο κομματικοί στρατοί εγκάθετων, δρώντας άλλοτε φανερά, στις οθόνες των τηλεοράσεων και σε κομματικά έντυπα, και άλλοτε κρυφά, στους υπόγειους διαδρόμους του διαδικτύου και επιτιθέμενοι εναντίον οποιουδήποτε εξέφραζε άποψη διαφορετική από τη δική τους.
Το μερίδιό μας από αυτή την αντιδημοκρατική και ολοκληρωτικού χαρακτήρα συμπεριφορά το πήραμε κι εμείς, όταν τολμήσαμε να εκφράσουμε δημοσίως, μέσα από τα άρθρα μας, τις ομοιότητες που παρουσιάζει η λαϊκίστικη επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνες του ΠΑΣΟΚ, πριν από το 1981. Το ίδιο έγινε όταν καταγράψαμε και εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για την επόμενη μέρα και όταν τολμήσαμε να αναφέρουμε τις πιθανές επιπτώσεις από ακραίες θέσεις που εξέφραζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα σχίσουμε την επόμενη μέρα το Μνημόνιο στην πλατεία Συντάγματος, θα ακυρώσουμε με έναν νόμο όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου, θα παίζουμε εμείς τη λύρα και θα χορεύουν οι αγορές πεντοζάλη και πόσα άλλα...
Οταν λοιπόν μιλούσαμε για τις πιθανές επιπτώσεις αυτών των ακραίων θέσεων, δεχθήκαμε επιθέσεις και βαρύτατες κατηγορίες, όπως ότι τρομοκρατούμε τους πολίτες και ότι προσπαθούμε να τους χειραγωγήσουμε καλλιεργώντας φοβικά σύνδρομα, για να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, επικράτησε η άποψη «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους», μια κατάσταση που κινείται μεταξύ σταλινισμού και ναζισμού, πάντα με προβιά αριστερού προοδευτισμού.
Ισως κανείς να θεωρούσε ότι όλα αυτά σήμερα, την προηγουμένη της διεξαγωγής των εκλογών, να είναι περιττά, γιατί ο γέγονε γέγονε.
Ομως, δεν είναι έτσι.
Τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ψάρευαν στα θολά νερά της οργής και της αγανάκτησης, επιβαρύνοντας την κατάσταση και δημιουργώντας μια ακόμα πιο εκρηκτική κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, που, ούτως ή άλλως, δοκιμαζόταν από την κρίση.
Ομως, όφειλαν να σκεφτούν ότι το μαχαίρι της οργής είναι δίκοπο και ότι θα ερχόταν η ώρα που θα θέριζαν τις θύελλες, αφού επί χρόνια έσπερναν ανέμους.
Οφειλαν να σκεφτούν και να αναλύσουν αυτό που λέει ο λαός μας «ανεμομαζώματα, διαβολοσπορπίσματα».
Και τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης.
Οσοι ανεύθυνοι λαϊκιστές δημιούργησαν προσδοκίες σε έναν απελπισμένο και αγανακτισμένο λαό, τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό που λέμε «το δίκοπο μαχαίρι της οργής».
Ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, τώρα, ο κάθε Ελληνας που αγαπά την πατρίδα, η οποία έχει καταταλαιπωρηθεί αλλεπάλληλα από τους λαϊκιστές, εύχεται να πετύχει στο έργο της η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις αυριανές εκλογές.
Γιατί, αν δεν πετύχει, τότε θα έλθει αντιμέτωπη με μια λαϊκή οργή, που θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ελεγχθεί, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
Με άλλα λόγια, η άλλη πλευρά του δίκοπου μαχαιριού της οργής θα είναι πολύ πιο κοφτερή από εκείνη με την οποία έκοψαν πρόωρα οι ανεύθυνοι λαϊκιστές το σχοινί της κυβέρνησης.
Ελπίζουμε να διαψευστούμε...

61 σχόλια:

  1. Αυτό που δεν καταλαβαίνω με εσάς, αλλά και με όλους τους συκοφαντημένους ή καλώς προσδιορισμένους ως "εθνικιστές", κύριε Καλλεντερίδη είναι το εξής:
    Αν έλθει η αναταραχή, η γενική κρίση, αν δηλαδή μέσα από τις αντιφατικές κινήσεις ενός κόμματος όπως ο συριζα επέλθει επιτέλους στην ελληνική κοινωνία η εμφάνιση της ενδότερης (ιστορικά) σαπίλας της που είναι συνυφασμένη με την αναγκαία κάποτε, αλλά με απίστευτα κόστη πέρα από τα ωφέλη, πρόσδεσή της στο άρμα του δυτικού κόσμου, δεν είναι αυτό ευκαιρία για να ξαναφτιάξουμε το σχήμα και το περιεχόμενο του έθνους; Πως αλλιώς θα έλθει η μετατόπιση της ελληνικής πολιτείας σε ποιο ανεξάρτητες κυρίαρχες θέσεις; Με τον "διάλογο"; με την "συναίνεση"; Και για να το πάω ακόμα πιο θεμελιακά το ερώτημά μου: Πιστεύετε στ'αλήθεια πως στην επόμενη, μεθεπόμενη, παραμεθεπόμενη κρίση του παγκόσμιου συστήματος ισχύος και κυριαρχίας δεν θα τεθεί νομοτελειακά το ζήτημα; Άντε και "γλυτώσαμε'' (γλυτώσατε;) τώρα, άντε και δεν μας πέταξαν έξω από την ευρώπη τους. Νομίζετε πως δεν θα έρθει η στιγμή που θα μας πετάξουν, θα φύγουμε; ή εν πάσει περιπτώσει, νομίζετε πως το μέλλον της ελληνικής πολιτείας είναι συνυφασμένο με τον δυτικό κόσμο, την "ευρώπη", το Νάτο, και τα λοιπά; Θα σας έλεγα να είστε έτοιμος (και να είμαστε πλέον έτοιμοι) να ζήσουμε εκτός αυτής της γεωπολιτικής, γεωοικονομικής γεωπολιτισμικής "ζώνης", χωρίς αυτό να αποκλείει κάποια ρεαλιστικά εννοούμενη σχέση-συνεργασία (αν χρειαστεί). Εδώ είναι τα λεγόμενα, εδώ είναι και το μέλλον, που ελπίζω να ζήσουμε (κάτι που είναι εφιάλτης για πολλούς, και μάλιστα μέσα στην "αριστερά", ίσως ακόμα και στο κκε παρά τα λεγόμενά του). Αν ήταν απλά επιλογή θα το συζητούσαμε, αλλά είναι ιστορική αναγκαιότητα ο ελληνισμός να πατήσει στα δικά του μη δυτικά πλέον πόδια, στον δικό του ανεξάρτητο στρατό, στην δική του ανεξάρτητη οικονομία, στις δικές του παραδόσεις, για να πολεμήσει ή ακόμα και στο απώτατο μέλλον ειρηνεύσει με τους αιώνιους εχθρούς του. Και σε αυτό κανένας "εθνικισμός" κόπυ πέιστ από τις γερμανίες ή τις γαλλίες δεν θα τον βοηθήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε μου συμφωνω απολυτα σ'αυτα που αποτυπώνεις στο σχολιο σου,επαυξανω μαλιστα γιατι νοιωθω αγαπη και στεναχωριέμαι για αυτην την δυσμοιρη πατριδα,ποιος Ελληνας δεν θα ηθελε να επισυμβουν αυτά που γραφεις.
      Τα πρωτα δειγματα όμως είναι που με ανησυχουν και φοβάμαι μην ξυπνησω και διαπιστωσω ποσο παντα ευκολόπιστος είμαι και ποσο ΠΑΝΤΑ προδομενος.
      Υ.Γ. Δεν νομιζω να νοιωθεις αισιόδοξος όταν πρωτακουσες τις 'καμπανες' Ρεπουση,Δραγωνα,καρα Τασιας και καποιας Βασιλικης Λαβα βουλευτού Φθοιωτιδος που επεισε τον Κουφοντινα να σταματησει την απεργια πεινας αφου το 'νομοσχεδιο' ψηφιζοταν για τις φυλακες τυπου Ξ (ξέφραγες).

      Διαγραφή
  2. Εμένα προσωπικά,όποτε έγραφα εναντίον του Σαμαρά και της κυβέρνησης με αποκάλεσαν υποτιμητικά συριζαίο ή ψεκασμένο και κάτι παρόμοιες αηδίες.

    Όποτε κάποιος εκδήλωνε τη διαφωνία του για την ακολουθούμενη πολιτική χαρακτηριζόταν λαικιστής,ελαφρά τη καρδία.

    Όποτε εκδήλωνα τον αποτροπιασμό μου για την κατάντια της ΕΕ σε μια σειρά θεμάτων χαρακτηρίστηκα λόμπυ της δραχμής και άλλα πολλά ανόητα.

    Δυστυχώς όμως,σε αυτή τη χώρα,όλοι εκείνοι που επί τόσα χρόνια προσέφεραν κάλυψη στη διαφθορά και τη διαπλοκή,στα εξόφθαλμα εγκλήματα της μεταπολίτευσης,αυτο-βαπτίσθηκαν υπεύθυνοι πολιτικοί,και οι ψηφοφόροι τους συνέχισαν να τους στηρίζουν...

    Υπάρχει φίλε Σάββα και η άλλη πλευρά,όπως βλέπεις. Αυτό συμβαίνει δυστυχώς σε μια χώρα δίχως Δικαιοσύνη ή για να είμαι πιο ακριβής με καθοδηγούμενη δικαιοσύνη. Τότε,δημιουργούνται θολά νερά,ομιχλώδη τοπία κλπ.

    Σχεδόν τρία χρόνια είχε την εξουσία η κυβέρνηση Σαμαρά, και όχι απλά δεν υπήρξε Δικαιοσύνη αλλά αντιθέτως προκλητική και χυδαία συγκάλυψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ πριν το 1981 ε; Πριν το 1981 υπήρχε ο τραμπούκος Καραμανλής των σκανδάλων, της "Κύπρου που είναι μακριά", της αδιαφορίας για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου που χάθηκε, η Ελλάδα των φυλακών και της ξενιτιάς, η Ελλάδα που δεν είχε ούτε τηλέφωνο, ούτε νερό ούτε δρόμους, ούτε ασφάλεια, ούτε περίθαλψη, υπήρχε μόνο η Ελλάδα του πόνου, του μόχθου και της εργασίας που ζούσε και πέθαινε με παράπονο. Και εσείς λαΙκιστές είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς η Ελλάδα μόλις αυτοκτόνησε. Και δεν το λέω αυτό γιατί βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέω γιατί ο τρόπος και η νοοτροπία που οι Έλληνες ψήφισαν σήμερα ομοιάζει με αυτοκτονία. Το ίδιο θα συνέβαινε αν έβγαινε η ΝΔ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα κάτω από αυτές τις συνθήκες πολιτικού λόγου και ανύπαρκτου πολιτικού διαλόγου. Γι' αυτό μην σπεύσετε να με χαρακτηρίσετε σαν δεξιό-πασόκο-φασίστα-ψεκασμένο και ότι άλλο σας κατεβάσει...

    Επί της ουσίας, οι θέσεις επί των εθνικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές. Δεν θα επεκταθώ, αλλά πολύ ευχαρίστως να ανεβάσω link από μερικά video από τα τόσα "συνωστισμένα" που υπάρχουν. Ελπίζω τώρα που θα γίνουν κυβέρνηση να αλλάξουν γνώμη. Τέλος το μόνο που θα μπορούσα να προσθέσω είναι το... Ο Θεός να βάλει το χέρι του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικα ημουν ειμαι και θα ειμαι πρωτα με την Ορθοδοξια και μετα με την Ελλαδα. Και παρ' οτι δεν ψηφισα φυσικα ΣΦΥΡΙΖΑ, εχω μαθει στη ζωη μου να κρινω ΠΑΝΤΑ απο το αποτελεσμα. Και κρινοντας απο το αποτελεσμα 2,5 χρονια συγκυβερνησης, δεν θα ψηφιζα με τιποτα ΝΔ γιατι θεωρω οτι κατεστρεψε τη χωρα χειραγωγημενη απο το ΜΠΑΤΣΟΚ Ας δουμε λοιπον πρωτα τι θα κανει το ΣΦΥΡΙΖΑ σεβομενοι ολοι την επιθυμια της πλειονοτητας του λαου και οταν ξαναπροκυρηχθουν εκλογες τα ξαναλεμε. Ειδικα οσοι νιωθουν πικραμενοι απο το αποτελεσμα να ΜΗΝ εκτιθενται δημοσια αλλα να σεβαστουν την πλειοψηφια. Και ας μαθουμε επιτελους να κρινουμε σε αυτη τη χωρα κατοπιν του αποτελεσματος και ΠΟΤΕ πριν καν τους δουμε. Ακομη και τον ΣΦΥΡΙΖΑ με τις πολλες γνωμες. Γνωμη μου φτωχη βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι θα μαθουμε ,λογω και εργω,την διαφορα μετακυ αριστερου και κομμουνιστη.

      Διαγραφή
  6. Αυτό που ο καθένας ονειρεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο ίδιος θέλει δεν το κατάλαβα ποτέ.

    Το να περιμένεις να πάθεις για να μάθεις δεν είναι λογική. Είναι η αυτοκτονία που μίλησα προηγουμένως. Βάλε και το χέρι σου στην πρίζα, να κρίνεις εκ του αποτελέσματος αν το ρεύμα είναι θανατηφόρο....

    Και πάνω απ' όλα δεν είναι πικρία, είναι διαπίστωση. Η πικρία βασίζεται στο συναίσθημα, η διαπίστωση σε γεγονότα και λογική ακολουθία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πραγματικά τραγικό να παρακολουθεί κανείς την κατάντια μας. Αυτό μας αξίζει. Σήμερα ο Ελληνισμός γνώρισε άλλη μια αναπόφευκτη ήττα. Οι μόνοι νικητές είναι ο σύστημα της μεταπολίτευσης, οι ψευτοπολιτευτές δηλαδή, οι κακές απομιμήσεις των πατέρων της μεταπολίτευσης και όλων των δεινών, που αυτή επέφερε! Χωρίς να το καταλάβουμε καν βρεθήκαμε πάλι πίσω στο δικομματικό σύστημα, πάλι πίσω στο 1981. Μια νίκη της Αριστεράς, όπως το 1981, ένας ηγέτης, ο οποίος μιμείται αυτόν του 1981, μια ρητορική όμοια με του 1981, μια κεντροδεξιά παράταξη νικημένη, που μπαίνει σε περιπέτειες και κόμματα και αποκόμματα να προσπαθούν να ασελγήσουν στο πτώμα της πατρίδας μας και του λαού μας, για την κατάληψη μιας καρέκλας και ό,τι άλλο αυτή συνεπάγεται...Όχι λοιπόν ελπίδα δεν υπάρχει καμία, επιστροφή στο παρελθόν, μόνον που τότε τα ταμεία είχαν λεφτά, οπότε από εδώ και πέρα ας ετοιμαστούμε για την πλήρη συντριβή μας. Δυστυχώς ο ελληνικός λαός δεν είχε άλλη επιλογή, η ήττα ήταν προδιαγεγραμμένη, απλώς η εντολή που έδωσε, είναι τέτοια που είναι καταδικαστική. Καθαρή νίκη με μεγάλο ποσοστό, που σημαίνει ότι μπορούν να περαστούν τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα, όπως διαχρονικά γινόταν με τις αριστερές κυβερνήσεις. Θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη, Πρόεδρος της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δυο χρόνια, γιατί αδύνατο νωρίτερα, αυτή η κυβέρνηση θα καταρρέει λόγω της αντίδρασης του κόσμου και θα είμαστε πάλι σε ένα μοτίβο Μητσοτάκη εναντίον Παπανδρέου. Όσον αφορά τον φασισμό, ο πιο τρομακτικός φασισμός είναι ο φασισμός που υποβόσκει στους "δημοκράτες" δημοσιογράφους και πολιτικούς, νομίζω πως ένα απλό ζάπιγκ μπορεί να είναι απολύτως διαφωτιστικό! Συμπερασματικά, η μεταπολίτευση κέρδισε, η Ελλάδα έχασε, οι Έλληνες ηττήθηκαν, ίσως βέβαια ο αγώνας να είναι άνισος, αλλά δεν κάνουμε και κάτι για να αλλάξουμε τα δεδομένα! Το αποκορύφωμα δε της αποψινής βραδιάς ήταν η υπέρμαχος των αδυνάτων Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη...Καληνύχτα και Καλή Τύχη, θα μας χρειαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προτού σπεύσετε πατριώτες & παρτιώτες να κρίνετε και μάλιστα να επικρίνετε αφ'υψηλού την εκλογική ετυμηγορία του ελληνικού λαού (θεωρητικά είναι και δικός ΣΑΣ λαός, δείτε κάποια από τα δεδομένα βάσει των οποίων αποφάσισε, δηλαδή αυτά που βιώνουμε εδώ και 4.5 χρόνια ξενοδουλείας και μνημονίων:

    -1.500.000 άνεργους, 6.000 αυτόχειρες, 200.000 συμπολίτες που ξενιτεύτηκαν,
    -1.000.000 απλήρωτους εργαζόμενους που τη βγάζουν με "έναντι",
    -το 70% των "τυχερών" εργαζόμενων να αμείβονται με κάτω από 700 ευρώ,
    -πτώση του ΑΕΠ της χώρας κατά 25% σαν να είχαμε εμπλακεί σε πόλεμο,
    -οι θάνατοι να ξεπερνούν τις γεννήσεις σαν να είμαστε ένα τεράστιο γεροκομείο,
    -το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μας σε ντόπια και ξένα όρνεα,
    -την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας μας στο γερμανικό ιμπεριαλισμό και τους δανειστές/κερδοσκόπους που ορέγονται ΚΑΙ την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων
    -την ηθική εξαχρείωση, και κωστοπούλειας λάιφσταιλ τηλε-αποχαύνωση δεκαετιών που προετοίμασε το έδαφος για τη μνημονιακή καταστροφή
    -το κρατικοδίαιτο ολιγαρχικό πλέγμα καραβοκύρηδων-κοτζαμπάσηδων-μαυραγοριτών-δοσιλόγων που κυβερνούν τη χώρα μας από το 1821 και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για όσα άθλια έπραξαν κατά την Α' γερμανική Κατοχή κι έπειτα
    -το πολιτικό προσωπικό των πλουτοκρατών: άθλια γαλάζια & πράσινα λαμόγια, ψαριανοκουρέληδες που υπέγραψαν & εφάρμοσαν τα μνημόνια της πιο βίαιης αναδιανομής εισοδήματος από τα κάτω προς τα πάνω που έχει ζήσει η χώρα
    -τα ξεπουλημένα ανθρωπάρια που λέγονται "πνευματικοί άνθρωποι", "πανεπιστημιακοί", "καλλιτέχνες" κάθε κοπής, δημοσιογράφοι και λοιπά έμμισθα νταλαροειδή που με τη σιωπή ή τη λάσπη τους συνέδραμαν τους μαφιόζους κυβερνώντες
    -τους φασίστες κάθε λογής που σιγόνταραν τα μνημόνια: από τους νεοφιλελέδες τύπου Βορίδη & Γεωργιάδη ως τα χρυσαύγουλα &το βουρκοπόταμο του υπαλληλάκου του ΔΟΛ
    -τα ψυχοπαθή βλαχαδερά ταγΜΑΤ-ασφαλιτάκια που έπνιξαν την Αθήνα στο αίμα, στα αέρια και την προβοκάτσια όταν ο λαός ξεσηκώθηκε το 2011-12
    και
    πολλά ακόμη που συνέβαλλαν στο να είμαστε σήμερα ένας λαός βυθισμένος στη φτώχεια, την απελπισία, την εθνική κατάθλιψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά όλα αυτά, αλλά όταν είδες την μαϊμού Ανδρέα να μιλάει στα προπύλαια, με μια ελληνική σημαία από κάτω και χιλιάδες άλλες, δε σε ξένισε κάπως;Δε σε ξένισε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη να τον υποστηρίζει στα κανάλια; Εγώ θα στο πω αντίθετα, πριν βιαστείς να πανηγυρίσεις περίμενε μερικούς μήνες...Έτσι πανηγύριζαν οι πατεράδες μας όταν βγήκε ο Ανδρέας και πέρασαν 9 χρόνια μέχρι να καταλάβει η επόμενη γενιά ότι θα πληρώνουμε τον Ανδρέα για πολλές δεκαετίες! Μην ελπίζεις ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με Σοβιετική Ένωση, όπως ονειρεύονται τα στελέχη του Σύριζα, τα οποία βολιδοσκοπούν για να φτιάξουν τον δικό τους κρατικοδίαιτο μηχανισμό! Ακόμα δε μας τα έχουν πάρει όλα, με αυτούς θα μας τα πάρουν και πιο εύκολα μάλιστα, γιατί εσύ θα γράφεις τα από πάνω και δε θα έχεις καταλάβει τι σε έχει χτυπήσει. Τίποτα δεν έφυγε, μας έβαλαν ξανά στο ίδιο λούκι κι εμείς πανηγυρίζουμε!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξενίστηκα, όπως ούτε πανηγυρίζω, ούτε ελπίζω... αναμένω με το δάκτυλο στη σκανδάλη...
      Η θέση μου για ό,τι έγινε χθες είναι η εξής:
      Για ένα λαό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα τα τελευταία 4.5 χρόνια,
      το 27% των γαλάζιων προβάτων, η 4η θέση της ποταμίσιας πόρνης της διαπλοκής και το ποσοστό της Πασοκικής χολέρας αποτελούν στίγμα στη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των πολιτών του και προσβολή στη μνήμη των (μνημονιακών) θυμάτων του.
      Όπως αντίστοιχα αποτελεί ύβρη στην ιστορική μνήμη και την Εθνική Αντίσταση του λαού μας κάθε ποσοστό των χρυσαύγουλων άνω του 0,001%, πόσο μάλλον η 3η θέση...
      Αυτή η νίκη έχει γλυκόπικρη γεύση και αποδεικνύει πως το μπλοκ της ολιγαρχίας και του δοσιλογισμού δεν ηττάται με εκλογικές νίκες αλλά κυρίως -αν όχι μόνο- με δυνατό λαϊκό κίνημα ΚΑΙ ειδικά ή ακόμη και λαϊκά δικαστήρια...

      Διαγραφή
    3. El Carnicero Rojo
      αν στηθούν ειδικά δικαστήρια, θα δεις διθυραμβικά δικά μου άρθρα.
      Μακάρι, τα περιμένω.
      Όμως μην τα περιμένεις, γιατί, για παράδειγμα, και η οικογένεια Κωνσταντόπουλου μπορεί να έχει αυτό που λέμε σκελετούς στη ντουλάπα....

      Διαγραφή
    4. Όντως, ο πατήρ Κωνσταντόπουλος έχει ΠΟΛΛΟΥΣ σκελετούς στη ντουλάπα, αν κι όχι τόσους όσους η 2η σύζυγός του Φωτεινή Τομαή κι ο νοών νοείτω περί αυτής... η Ζωή όμως δεν έχει κανένα σκελετό στη ντουλάπα πέραν του ονόματός της...
      ΥΓ. Σάββα, δεν απάντησες σε ό,τι λέγαμε περί πατριωτισμού στο νήμα: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/blog-post_93.html?showComment=1422021661905#c3966277165372530440

      Διαγραφή
    5. Ποια εθνική αντίσταση ρε ;παλλικαρε&? Εθνική αντίσταση στην Ελλάδα και στο βουνό κάνανε δυο σώματα, του Ζερβά και του Ψαρού. Αυτοί κάνανε εθνική αντίσταση, αυτοί πολεμήσανε το Γερμανό, αυτοί δεν είχαν κομματική κηδεμονία, που να τους ορίζει ποιον θα πολεμάνε. Οι άλλοι ήταν μαϊμού αντιστασιακοί. Μπορεί να μη σου αρέσει αλλα έτσι ήταν. Ο παππούς μου ήταν βασιλόφρων και κατατάχθηκε στον Ζερβά, που ήταν βενιζελικός, όταν του είπανε να υπογράψει εναντίον του Βασιλιά, τους είπε εγώ ήρθα να πολεμήσω για την πατρίδα και όχι για να αλλάξω τα πολιτικά μου πιστεύω και τον δέχτηκαν και το έκαναν πολλοί αυτό. Στο ΕΛΑΣ υπέγραφες πιστη στο κόμμα και στη Σοβιετική Ένωση! Το ΕΛΑΣ δημιουργήθηκε για να καταλάβει την εξουσία στην Ελλάδα και για να προστατεύσει τη Σοβιετική Ένωση, αυτό λέει η ιδρυτική του διακήρυξη. Στο ΕΛΑΣ μπήκαν πολλοί, οι οποιοι παρασύρθηκαν η εκβιάστηκαν κιόλας και όταν επιτέθηκαν στον Ζερβά το 43, οι καπεταναίοι της Ηπείρου δεν "ισκεραν" γιατί του επιτέθηκαν, απλώς πήραν την εντολή και επειδή δεν μπρούσαν να πάνε κόντρα στο κόμμα, γιατί είχαν στο κεφάλι τους στο βουνό απεσταλμένο του κόμματος, απλώς επιτέθηκαν! Αυτά είναι μαρτυρίες των ιδιων των καπεταναίων. Για αυτό άσε την εθνική αντίσταση κατά μέρους.

      Όσο για τους ταγματασφλαλιτες και τους συνεργάτες των Nazi, σε προκαλώ να πας να διαβάσεις να δεις από ποίους αποτελούνταν η πλειοψηφία των ταγματασφαλιτών και τι ήταν τα τάγματα ασφαλειας. Αν εξαιρέσεις μερικούς κατσαπλιάδες, που όντως συνεργάστηκαν με τους NAZI, γιατί ήταν και αυτοί NAZI και που δεν υπήρχαν τέτοιοι, οι υπόλοιποι που έγιναν τάγματα ασφαλειας, ήταν αυτοί που υπερασπίζονταν τα χωρια τους και την περιουσια τους από τους λήσταρχους του ΕΛΑΣ. Στην Ήπειρο δεν υπήρχαν τάγματα ασφαλειας γιατί υπήρχε ο Ζέρβας, στην πελοπόννησο όμως? Εκεί το ΕΛΑΣ αλώνιζε όπως και στη Μακεδονία και για αυτό αναγκάστηκαν και πήραν όπλα οι χωρικοί και κάνανε στα χωρια τα τάγματα ασφαλειας να φυλάξουν την περιουσια τους!

      Αλλα και πάλι, μονο και μονο ότι γυρνάς στον εμφύλιο, μονο και μονο ότι διαχωρίζεις μια μερίδα Ελλήνων, γιατί διαφωνεί με σένα, αυτό σε κάνει εσένα φασίστα και αντιδημοκράτη. Βεβαια οποιος έχει γνωρίσει την αριστερά από μέσα ξέρει κι εγώ ξέρω πολύ καλά ποσο δημοκράτες είστε. Άσε που έχουμε και τα μαγικά αντεθνικά, πως το έθνος και η πατρίδα μια ιδέα είναι μωρέ, άστα να πάνε στον κόρακα, οι τάξεις μετράνε, οι τάξεις είναι οι δομές, αλλα λέγοντας αυτά μπορεί να καταλάβει κανεις αν έχει διαβάσει πολιτικές επιστήμες ποσο βαθιά συντηρητικοί είναι και αυτοί. Μονο και μονο από αυτό μπορείς να εξηγήσεις το ποσοστό των άλλων κομματων. Θα έπρεπε να σε ανησυχεί θα έλεγα πως με τόσα που συμβαίνουν και ακόμα η αριστερά δεν μπορεί να πάρει αυτοδυναμία, ακόμα και με αυτόν το γελοίο νομο, που βεβαια καταδίκαζε αλλα τώρα συμφέρει!


      Διαγραφή
    6. Αλλα ακόμα δεν μου απάντησες για το πως γίνεται η Huffington να υποστηρίζει Σύρριζα, η Γιάννα Σύρριζα, ο Τράκης Σύρριζα και αλλα τέτοια φυντάνια, ο Μαρινάκης λένε κι άλλοι παρόμοιοι. Αυτό δεν είναι διαπλοκή? Ειδικά δικαστήρια.....ούτε ανέκδοτο δεν είναι αυτό.

      Επιπλέον ο Ηπειρώτης Αλέξης που τον κάνανε και τραγούδι δε μας λέει ποια εποχή απέκτησε περιουσια ο πατέρας του....έτσι για να ξέρουνε και οι αριστεροί που τον ψηφισαν....

      Και κάτι τελευταίο, βγαίνουν τα γερόντια της αριστεράς και αισθάνονται δικαίωση των αγώνων της αριστεράς στον εμφύλιο, έτσι λένε, βεβαια θα πρέπει να μας πουν και για ποίες ιδέες πέθαναν οι παππούδες τους, τις ιδέες αυτές ακόμα ντρέπονται να τις πουν, μπορεί να ψελλίζουν δημοκρατία, ισότητα, αδερφότητα, αλλα ουσιαστικά πέθαναν αδίκως για τις ιδέες του Soviet! Σκοτώθηκαν κάνω από ξένες ιδέες και σύμβολα! Κρίμα και τα συλλυπητήρια μου, αλλα η αριστερά κυβέρνησε τον τόπο τόσο μέσω του ΠΑΣΟΚ όσο και μέσω της Νέας Δημοκρατίας, καταλαβαίνω τους παππούδες που ακόμα ζούνε στον κόσμο τους, αλλα για να μην μπερδεύονται οι νεότεροι! Αντί η ιδεολογία μας να είναι ο Ελληνισμός, είναι ο διεθνισμός, ο νέο-φιλελευθερισμός, ο ουνιβερσαλισμός, η δεν ξέρω κι εγώ τι άλλη ξενική μπούρδα!

      Διαγραφή
    7. El Carnicero Rojo
      το θέμα "πατριωτισμός" είναι μεγάλο, όπως μεγάλο θέμα είναι και ο γεωπολιτικός προσανατολισμός της χώρας.
      Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ, γιατί ο Καραμανλής ήθελε να αποκτήσει ένα στήριγμα η Ελλάδα, έναν τρίτο πόλο, για να ξεφύγει η χώρα από τα 'δόντια της μυλόπετρας" του διπολισμού του Ψυχρού Πολέμου.
      Ήταν μια επιλογή που έγινε με καθαρά γεωπολιτικά κριτήρια.
      Όμως εμείς οι νεοέλληνες, και κυρίως οι Πασόκοι, εξέλαβαν την ΕΟΚ σαν την αγελάδα που κάνει τα... χρυσά πακέτα.
      Έτσι, αντί να επιδιώξουμε να μπούμε στους μηχανισμούς της γκωλικής ΕΟΚ, στέλναμε τα πιο ανήθικα και άχρηστα κομματικά σκύβαλα ως εκπροσώπους μας, με αποτέλεσμα η χώρα να περιθωριοποιηθεί και σταδιακά να να μην παίζουμε ρόλο στις κεντρικές αποφάσεις.
      Μετά ήλθε η παντοκρατορία της Γερμανίας, που σε συνδυασμό με τη συνθήκη του Μάαστριχ και την πασοκική υπερχρέωση της χώρας, κατέστησαν την Ε.Ε. παγίδα για τη χώρα.
      Τώρα χρειάζεται αναστοχασμός, για να δούμε πού και πώς θα πάμε.
      Όμως πρώτα χρειάζεται αυτό που λέμε "διαχείριση κρίσης".
      Πάντως, αν κάνουμε κάποια κίνηση άτακτης αποχώρησης, αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι σαν πυρηνική καταστροφή για τη χώρα.
      Γι΄ αυτό να αποφεύγουμε τα εύκολα και τα μεγάλα λόγια.
      Δεν είναι εύκολο να υπηρετήσεις την πατρίδα από όποιο πόστο, ακόμα και αυτό του απλού πολίτη.

      Διαγραφή
    8. Σάββα,
      το θέμα πατριωτισμός είναι όντως μεγάλο και γι'αυτό στο νήμα που σου παρέθεσα, έθεσα ακροθιγώς το ζήτημα του ιδεολογικού περιεχομένου του.
      Από εκεί και πέρα, το ζήτημα του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας μας είναι εξίσου μεγάλο αλλά και άρρηκτα συνυφασμένο με την κυρίαρχη ιδεολογία της άρχουσας τάξης μας και γι'αυτό θα διαφωνήσω πλήρως μαζί σου ότι η ένταξη στην (τότε) ΕΟΚ ήταν "μια επιλογή που έγινε με καθαρά γεωπολιτικά κριτήρια."
      Προς θεού, δεν λέω πως θα έπρεπε να είχαμε ενταχθεί στην αντίπαλη πλευρά, στην τότε ΚΟΜΕΚΟΝ, αλλά κατά την άποψή μου κι όπως δείχνουν τα γεγονότα που ακολούθησαν αλλά και το πρότερο παρελθόν του πρεσβύτερου Καραμανλή και της παράταξής του, η ένταξη στην ΕΟΚ είχε τους εξής δύο στόχους:
      1) τη θωράκιση της πολιτικής ηγεμονίας της κεντροδεξιάς από τη φυγόκεντρη κι ανεξέλεγκτη κρατική και παρακρατική ακροδεξιά που άλλωστε δημιούργησε από κοινού με ξένα κέντρα τα δύο απριλιανά στρατιωτικά πραξικοπήματα,
      2) την πλήρη ένταξη της χώρας στις ευρωατλαντικές δομές που θεσμικά συν-αποτελούν τη Δύση, άρα και τη θεσμική ιμπεριαλιστική/καπιταλιστική ολοκλήρωση της χώρας μας
      Από εκεί και πέρα, το πρακτικά σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ του '81 σφετεριζόμενο τα εθνικοανεξαρτησιακά κι αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα του ΠΑΚ και της υπόλοιπης Αριστεράς κατέλαβε την εξουσία υποσχόμενο την έξοδο από τις ευρωατλαντικές δομές που ορθώς επιθυμούσε ο λαός μας ψυχανεμιζόμενος την αληθινή ουσία τους: κυριολεκτικά "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".
      Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι αλλά επίσης όλοι την ερμηνεύουμε και αφηγούμαστε διαφορετικά, συμφώνως προς τη διαφορετική πολιτική και ταξική μας θέση: το ΠΑΣΟΚ υπέταξε τη χώρα στον ενδοΕΟΚικό καταμερισμό εργασίας που προέβλεπε η χώρα μας να μη διαθέτει βιομηχανία, να μην έχει μεγάλη αγροτική παραγωγή, να έχει υπερτροφικό τριτογενή τομέα (υπηρεσίες -δημόσιες αλλά και ιδιωτικές) και να αποτελεί χώρο εξαγωγής εργατικού δυναμικού αλλά και χώρο εισαγωγής των ευρωπαικών βιομηχανικών προιόντων.
      Με όπλο την εξαγορά, που δεν ήταν μόνο μια θέση στο δημόσιο αλλά ΚΥΡΙΩΣ η εγγύηση του δημοσίου σε θαλασσοδάνεια, η εξασφάλιση κοινοτικής χρηματοδότησης (αρχικά με τα μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα, τα πακέτα Ντελόρ και μέχρι και τώρα τα ΕΣΠΑ) το ΠΑΣΟΚ του '81 αποβιομηχάνισε τη χώρα, αποσάθρωσε τον παραγωγικό της ιστό, εξαφάνισε την υγιή μικροαγροτιά, το βιομηχανικό προλεταριάτο και όντως προέβη σε μία σύμφωνη με τον ενδοΕΟΚικό καταμερισμό εργασίας παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας που αντί της "Αλλαγής" αναπαρήγαγε τους κυρίαρχους κοινωνικούς συσχετισμούς και τη γραφειοκρατία του μετεμφυλιακού κράτους επιδεινώνοντας παράλληλα τη θέση των παραγωγικών δυνάμεων.

      Με άλλα λόγια, ο λαός μας έγινε παράσιτο αντί κυρίαρχος όπως υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ του '81, και το κράτος της μετεμφυλιακής Δεξιάς των τζακιών των κοτζαμπάσηδων και των μαυραγοριτών αντί να ξηλωθεί επιβίωσε και φόρεσε πράσινο ή φιλοευρωπαικό μανδύα -αφού ένα μέλημα του Α.Παπανδρέου ήταν να δημιουργήσει παράλληλα και μία παρασιτική ιντελλιγκέντσια που αντί να παράγει ιδεολογική καθοδήγηση προς το συμφέρον του λαού μας, τελικά ηγήθηκε της σημιτικής εκσυγχρονιστικής λαίλαπας κι επιβιώνει μέχρι σήμερα στις μνημονιακές κυβερνήσεις που μόλις χθες τελείωσαν -βέβαια η ιστορία αυτής της ιντελλιγκέντσιας είναι άλλο ζήτημα.
      Από εκεί και πέρα, ήταν φυσιολογικό να είναι αδύνατη η ένταξή μας στο γκωλικό ή αγγλοσαξωνικό μπλοκ της ΕΟΚ (άλλη συζήτηση κι αυτή), αφού άλλωστε η συμπεριφορά της χώρας μας και της άρχουσάς εντός της ΕΟΚ, παρά τους δημόσιους λεονταρισμούς του Παπανδρέου ήταν αυτή ενός πειθήνιου προτεκτοράτου.

      Επειδή όμως τόσο η εποχή της γερμανικής παντοκρατορίας εντός της ΕΕ όσο και η στάση της χώρας μας επ'αυτής και μέχρι τώρα, απαιτούν πολύ χώρο, πόσο μάλλον αν είναι να γίνει κάποιος εποικοδομητικός διάλογος, καλό θα ήταν Σάββα να δημιουργήσεις ένα είδος φόρουμ όπου θα μπορούσε φιλοξενηθεί.
      Επειδή τόσο η ανάλυση του πώς φθάσαμε ως εδώ, όσο και το τί να πράξουμε εφεξής απαιτούν ιδιαίτερες θεματικές και ειδικό χώρο...

      Διαγραφή
    9. Αριστερος η κομμουνιστης ;.
      Φιλικα και συγνωμη.

      Διαγραφή
  9. Στα τσακίδια η ΠΑΡΑΓΚΑ ..αυτό από μόνο του αποτελεί ένα θετικό βήμα...Τα ειλικρινή μου συλληπητήρια κ.Καλεντερίδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παράγκα τώρα ζει και βασιλεύει ξανά, ζήτω ο δικομματισμός....

      Διαγραφή
    2. δυστυχώς η παράγκα δεν διαλύθηκε... έγινε ένα μόνο θετικό βήμα αλλά η μάχη μόλις τώρα αρχίζει... αλλά αυτή τη φορά θα την κερδίσουμε!

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά σε ευχαριστώ, ούτως η άλλως μόνον συλλυπητήρια μπορούσε να ευχηθεί κανεις οποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, οποτε στα επιστρέφω. Είναι σίγουρο ότι θα αργήσεις να τα καταλάβεις, αλλα σε ένα χρόνο ξαναμπές να μου γράψεις, εγώ εδώ θα είμαι!

      Διαγραφή
    2. Δεκτή η πρόσκληση...δυσκολο να χάσω το στοιχημα παντως..αν σε κατανοω ορθά πιστευεις οτι ολοι ειναι ιδιοι..δεν ειμαι ριζικα αντίθετος..απλα θαρρω πως ο ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ ειναι ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ..απο τον (ευτυχως απελθοντα) ψυχοπαθη ΔΟΛΟΦΟΝΟ.... σε χαιρετω!

      Διαγραφή
  11. Από το είδος και την ποιότητα των σχολίων αντιλαμβάνεται κανείς τους λόγους για τους οποίους υποφέρει τούτη η ταλαίπωρη χώρα. Η ελπίδα είναι κάποτε να σοβαρευτούμε και να μπορούμε να μελετάμε τα γεγονότα, έστω και λίγο, κάτω από την επιφάνεια. Ζούμε μια επανάλληψη των γεγονότων του 1981, τα οποία όμως πληρώνουμε τώρα, μόνο που τότε υπήρχαν άφθονα λεφτά, έστω και δανειζόμενα, γι΄αυτό και αργήσαμε να τα πληρώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστη παρατηρηση αλλα ελλιπής... υπάρχουν και αλλα απο τα οποία πασχουμε ..ειναι παρα πολλα για να τα γραψω..θα σε συμβουλευα πρωτα να μαθεις ελληνικη ορθογραφια (επαναλληψη!!!!) και μετα ξεκινα να δινεις συμβουλες

      Διαγραφή
  12. Η χώρα υποφέρει από αυτούς που αφού διαλύσαν και εξαφανίσαν από προσώπου γης τον περιφερειακό μείζονα Ελληνισμό τώρα καταστρέφουν και τον ενδοκρατικό Ελληνισμό, όλα τα υπόλοιπα είναι για τον γάμο του Καραγκιόζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H ελληνική αστυνομία κατέγραψε τα τελευταία 4 χρόνια, 22.000 συγκεντρώσεις σε όλη την επικράτεια, με πολιτικό χαρακτήρα.
    Ένα εντυπωσιακό νούμερο το οποίο θα πρέπει να τύχη ειδικής ανάλυσης , αφού αποτελεί και ιστορικό πολιτικό γεγονός.
    Η λεωφόρος προς την κάλπη της 25 Ιανουαρίου, θύμιζε την περίφημη Ιρλανδέζικη οδό, της Βαγδάτης.
    Ένα δρόμο που οδηγούσε από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, προς την περιβόητη πράσινη ζώνη (περιοχή υψίστης ασφαλείας) της ίδιας πόλεως.
    Ακούσθηκαν –γράφτηκαν –έλαβαν χώρα πολλά και διάφορα.
    Από το ΡαχηΛιάρικο, μέχρι την κομματική επανεμφάνιση του Παπανδρέου…..
    Όμως , μια παράμετρος της Ελληνικής κρίσης εξακολουθεί να παραμένει σκοτεινή και αδιευκρίνιστη.
    Η παράμετρος που ακούει στο όνομα Καραμανλής Κωνσταντίνος ο νεώτερος.
    Αν και ο Παπανδρέου Γεώργιος του πέταξε το γάντι, ο Καραμανλής δεν έδειξε να συγκινείται.
    Το εκλογικό αποτέλεσμα και η πιθανή αλλαγή ηγεσίας στην Ν.Δ, ίσως να αποτελεί μια καλή ευκαιρία να ακουστεί και η πλευρά Καραμανλή.
    Εκτός και αν ο πρώην πρωθυπουργός κρατά χαρτιά για μελλοντική χρήση !
    Η νέα κυβέρνηση διεμήνυσε ότι δεν θα δεχτεί την θρησκευτική ορκωμοσία.
    (ροή ειδήσεων ΝΕΡΙΤ 12:40 -26-01-2015)
    Η πρώτη σύγκρουση με την Ελλάδα του χθες έκαβε σάρκα και οστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το ...εκαβε σάρκα και οστά,,,,,,,,,
    .......ελαβε......σάρκα και οστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι περίεργος, περιμένω να δω.
    Θα δούμε κάτι καλό με την νέα κυβέρνηση,η θα δούμε ξεφτίλες,να κάνουν καραγκιοζιλίκια και κολοτούμπες.
    Ας ελπίσουμε όλοι.΄Οτι αυτή η κυβέρνηση,θα είναι Ελληνική στην πράξη,και όχι στα λόγια.
    Εν αναμονή λοιπόν,των εξελίξεων,ίδωμεν.-


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είμαι περίεργος, περιμένω να δω.
    Θα δούμε κάτι καλό με την νέα κυβέρνηση,η θα δούμε ξεφτίλες,να κάνουν καραγκιοζιλίκια και κολοτούμπες.
    Ας ελπίσουμε όλοι.΄Οτι αυτή η κυβέρνηση,θα είναι Ελληνική στην πράξη,και όχι στα λόγια.
    Εν αναμονή λοιπόν,των εξελίξεων,ίδωμεν.-


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ El Carnicero Rojo26 Ιανουαρίου 2015 - 4:40 π.μ.

    Ξέχασες να προσθέσεις και τις επιχειρήσεις(που δίνανε "ψωμί" σε οικογένειες) ΕΤΩΝ που τις ρήμαξαν με την οικονομική πολιτική τους.

    Κατά τα άλλα λένε για τον Τσίπρα. Μπορεί να μην τον ψήφισα αλλά στηρίζω ως πολίτης τη νέα κυβέρνηση. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει. Οι προηγούμενοι που κυβέρνησαν δεν δικαιούνται να κατηγορούν οποιονδήποτε διότι τους δοκιμάσαμε και μας κατέστρεψαν. Τα παιχνίδια φόβου αλλού. Ο "βρεγμένος" τη βροχή δεν τη φοβάται.

    Αυτός ο λαός στο παρελθόν έκανε λάθη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιδράσει σε μια τέτοια πολιτική. Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση κάθε επιλογή είναι δύσκολη. Όταν όμως βλέπεις ότι με την πολιτική τους σε κατέστρεψαν ε δεν θα τους ξαναβγάλεις κυβέρνηση διότι αυτό δεν θα λέγεται αυτοκτονία αλλά αλλιώς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και τώρα τους προτιμώ από τους προηγούμενους, αλλά όταν όλοι μαζί ψήφησαν έναν παράνομο για πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν θέλω πλέον να τους ξέρω. ΝΔ, Συριζα, Ανελ ενωμένοι στην εκογή ενός προσώπου που διχάζει την Ελλάδα και που δεν του άξιζε αυτή η τιμή. Τέτοια ξεφτίλα δεν την περίμενα. Πρέπει να πάρουμε θέση σοβαρής μάχης, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

      Διαγραφή
  18. Και όπως λένε σε μερικά βίντεο "Θυμήσου ποιος είσαι" διότι όταν το θυμάσαι είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να αντιδράσεις και να υπερασπιστείς και να παλέψεις με κάθε κόστος για ότι σου ανήκει....το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου:

    https://www.youtube.com/watch?v=dCJ3flGlVoE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Κομπάνι απελευθερώθηκε!
    Ζήτω το Κουδριστάν
    Ζήτω ο μεγάλος ηγέτης του Κουρδικού Έθνους Αμπντουλάχ Οτσαλάν!
    Ζήτω οι Κούρδοι κομμουνιστές, δημοκράτες και πατριώτες της ηρωϊκής πόλης!
    Θάνατος στο ISIS
    Θάνατος στον "ισλαμο"κεμαλισμό των Ερντογάν Νταβούντογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρά το ότι οπωσδήποτε αυτά τα νέα είναι χαρμόσυνα, πως γίνεται κάποιος να είναι κομμουνιστής και δημοκράτης; Πως γίνεται ο Οτσαλάν να διαπραγματεύεται με τον Ισλαμοφασισμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επιπλέον και όσον αφορά τη συζήτηση και παρά το ότι δε μου αρέσουν οι Κασσανδρες, θα πρέπει να βάλουμε να πράγματα σε μια διαφορετική διάσταση, τη δίκη μου οπτική αν θέλετε, η οποία δεν ταιριάζει με την αισιόδοξη δίκη σας.
    Καταρχάς υπάρχει μια αίσθηση ότι η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ έφερε κάποια ανατροπή κάποια δραματική αλλαγή, ήταν μια επανάσταση! Δε θέλω αλλά πρέπει να σας το χαλάσω! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποι του ήταν πραγματικοί επαναστάτες, τότε ερχόμενοι στην εξουσία θα μας ανακοίνωναν πως αυτοί θα είναι η τελευταία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και θα έβαζαν μπροστά μηχανισμούς, για να δημιουργήσουν ένα νέο δημοκρατικό πολίτευμα με το οποίο θα πορευομασταν στη μετά μεταπολιτευτική εποχή. Ωστόσο αυτοί εκλέχθηκαν μέσα από το σύστημα και ενισχύουν ακόμα περισσότερο ένα σύστημα που δεν είναι ελληνικό αλλά ξενόφερτο όπως λέει και η Eurigena, αυτό είναι το πιο εύκολο που έχει να αναγνωρίσει ένας αριστερός. Ποιος όμως είναι γενναίος να θέσει τον εαυτό του πλεονασματικό και να θυσιαστεί για το εθνικό συμφέρον γκρεμίζοντας ένα θεμελιακά σαθρό σύστημα φτιαγμένο για να ελέγχει το ελληνικό κράτος από το εξωτερικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το παραπάνω όμως είναι το δύσκολο, το εύκολο θα ήταν να παρουσίαζαν έναν διαφορετικό και καινοτόμο πολιτικό λόγο με νέα ήθη, ωστόσο και πάλι επέλεξαν την πεπατημένη. Αντέγραψαν τον Ανδρέα και τις ένδοξες εποχές του ΠΑΣΟΚ και προχώρησαν, μάζεψαν και αριστεροδεξιους πολιτικούς, οι οποίοι απλώς εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας το ρεύμα της εξουσίας και πάτησαν στις πλάτες επιχειρηματιών και καναλαρχών όπως έκαναν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα εξουσίας μέχρι σήμερα! Χρησιμοποίησαν υποσχεσολογια, αερολογίες, δεν παρουσίασαν καμία πρόταση για το 90% των χαρτοφυλακίων και είπαν μόνον ο,τι έπρεπε για να εκλαιγουν! Ποια ακριβώς είναι η αλλαγή και η επανάσταση; Επιπλέον έβαλαν τις βάσεις για την επαναφορά του δικομματισμού!
    Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει, αλλά μιλάτε για αλλαγή και επανάσταση όταν εκλέχθηκε ένα κόμμα με βασική εξαγγελία ότι θα δώσει συσσίτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και τέλος ας πάρουμε και ένα άλλο σενάριο πιο συνομωσιολογικο, αλλά είναι μια παρατήρηση δίκη μου που μπορεί να σημαίνει και πολλά μπορεί και τίποτα και απλώς να είναι η καχυποψία μου! Ο Σαμαράς έκανε την εκλογή προέδρου 3 μήνες νωρίτερα από ο,τι έπρεπε, γιατί; Ο Σαμαράς δεν ήξερε τις δημοσκοπήσεις και ότι πήγαινε πρόβατο προς Σφαγή; Γιατί πρότεινε τον Δημα, έναν καλό πολιτικό επουδενί μεγέθους προέδρου δημοκρατίας, πίστευε στα αλήθεια ότι θα εκλεγεί; Ο Τσιπρας δεν ξέρει τίποτα για τα παραπάνω;
    Θα δούμε σύντομα...Παρακολουθώ όλους τους πολύ αξιόλογους καθηγητές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις γραμμές του, ειδικά τον Λαπαβιτσα και τον Βαρουφάκη. Η ικανότητα όμως δεν προκαθορίζει τις προθέσεις και τους στόχους του καθενός και στα λόγια τους διακρίνω μια ρητορική ρήξης με τον νεοφιλελευθερισμό δήθεν, αλλά ουσιαστικά τα βέλη τους στρέφονται μόνον στη Μερκελ αλλά όχι και στο Δ.Ν.Τ και για να μην ξεχνιόμαστε το Δ.Ν.Τ ελέγχεται από την Αμερική την πλέον νεοφιλελεύθερη χώρα! Ελπίζω να μην μας βάλουν λαγούς εμάς για να διαλυθεί η ΕΕ, ας μην είμαστε εμείς αυτοί που θα εξυπηρετήσουμε τα αμερικανικά σχέδια διαλύοντας την Ευρώπη ικανοποιώντας αμερικανικά φοβικά σύνδρομα συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμφωνώ και επαναλαμβάνω οτι στις 25 Ιαν ψηφίσαμε Αμερική (ΣΥΡΙΖΑ) ή Γερμανία (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ). Αυτό είναι το ρεζουμέ τελικά. Κάποια οικονομικά κέντρα στην Αμερική έβαλαν σε παιχνίδι τους ακατανόμαστους αριστερούς για να ανταλλάξουν δολάρια με ευρώ αφού θα φτάσουν την αντιστοιχία 1/1 και μετά όταν αυξηθεί υπέρ ευρώ η σχέση να πουλήσουν για να κερδήσουν. Πιστεύω ότι το παιχνίδι ο πρωην το έπεξε πολύ έξυπνα αφού έβαλε μπροστά στα δύσκολα τον ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΦΗΝΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ). Τώρα αφού δεν γνωρίζει να διαπραγματευτεί στα σαλόνια λειτουργούν όλοι ως Μπαρουφακηδες οπλαρχηγοί χωρίς να σκεφτονται τον απλό λαό αφού αυτοί ολα τα υπάρχοντα τους τα έχουν ασφαλισμένα στο εξωτερικό. ΔΥΣΜΟΙΡΕ ΛΑΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΡΑΤΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΛΟΓΩ ΔΑΜΟΚΛΕΙΑΣ ΣΠΑΘΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αστέρης είπε:
    Μα γιατί δεν αναχαιτίζει τον βρασμό σας, η σοφή λαϊκή ρήση: Πας μετά Χριστόν προφήτης γάϊδαρος;
    Επιφυλάξτε την κρίση και καταδίκη σας για την επομένη του εγκλήματος.
    Γιατί εκτίθεστε ως ιδιοκτήτες της γνώσης, της αλήθειας και της Πατρίδας;
    Φεισθήτε τουλάχιστον της..υστεροφημίας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστέριε
      ευχαριστώ για την παραίνεση και το λέω σοβαρά.
      Όμως θέλω να ξέρεις ότι το θεωρώ υποχρέωση και καθήκον μου να κριτικάρω τον λαϊκισμό, γιατί δεν αποτελεί παγίδα μόνο για τους λαϊκιστές αλλά και για την ίδια την πατρίδα.
      Και το έκανα προεκλογικά ως προειδοποίηση, για να έχει και νόημα.

      Διαγραφή
  26. Aστέρης απαντά:

    Αγαπητέ Σάββα,
    Η παραίνεση ήταν εγκύκλια . Για την προαγωγή της συζήτησης, της ομήγυρης και της πολιτικής (πέραν της οικονομικής) ανάπτυξης του τόπου και λειτουργίας της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ Σάββα είμαι αναγνώστης της "Δημοκρατίας" διαβάζω τα άρθρα σου, τα περισσότερα είναι εμπνευσμένα από τα τα νήματα του blog και από τις συζητήσεις. Η αριστερά έπεσε στο λάκο που έσκαψε μόνη της αλλά δεν την ενδιαφέρει νομίζω ούτε την ενδιέφεραν ποτέ τα μνημόνια. Τη ρεβάνς θα την πάρει με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών. Οπότε της είναι αδιάφορα τα υπόλοιπα, προσωπικά προεκλογικά σε αυτό το συμπέρασμα είχα καταλήξει. Και στην επαναπρόσληψη καθαριστριών αντί άλλων χρήσιμων υπαλλήλων. Θα κάνω και ένα σχόλιο για τη Δημοκρατία, μιας και αναφερόμαστε σε
    Πατριωτισμό: Ο Χαρβαλιάς και ο διεθνιστής Λίτσας δεν νομίζω ταιριάζουν με το όλο πλάνο, προσωπική άποψη εκφράζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Μανιχαϊσμός και ‘στην Ελλάδα υποδηλώνει απόδειξη αφενός,μεν,έλλειψης κριτηρίων ποιότητας εξαιτίας άγνοιας της πραγματικότητας αφετέρου,δε,επεκτείνει("βαθύνει"επακριβώς)τον Εμφύλιο με άλλα μέσα(τώρα λογικά και…ευγενή)άλλοτε,δε,γνωστά,σήμερα,δίπολα:φῶς-σκότος,ὑποκείμενο-ἀντικείμενο,ἀλήθεια-ψεῦδος,δικομματισμός,οι Αντιεξουσιαστές και οι Φασίστες,Ελλάδα και Γερμανία(που φθάνει έως και το Η.Π.Α.-Ρωσσία),Αριστερά και Δεξιά,Ε.Ε.και διηπειρωτικές ενώσεις οικονομικού,κυρίως,ενδιαφέροντος και σκοπού,Δύση και Ανατολή(συμπεριλαμβανομένης Άπω και Μέσης εδώ ή απλώς της…"καθ’ἡμᾶς";!..)κ.ο.κ.Η ταύτιση και η κυριαρχία,η χειραγώγηση και ποδηγέτηση,μέλλον και παρελθόν απόλυτα συνεπαγόμεν’ανελευθερίας(επαρκείας της μάλιστ’…"Ἀκραίως"..!),α(προσδι)οριστίας(κατόπιν-και-γενίκευσης της παραβίασης της αρχής της μη αντίφασης δια και της επαναλήψεως των αιωνίων καλού-κακού όπως και…της…αιωνίου εκείνης του…ιδίου),επίφασης ζωής και/της υφηλίου…
    Οι αιρετικοί υπήρξαν σπουδαίοι διεθνώς και συγγραφείς.Ουδείς παρέλειψε να μας ‘πη τι τους ‘γέννησε:η φρενίτιδα(μωρία)της εξουσίας επί της παράδοσης της ερμηνείας των Ιερών και Θεοπνεύστων Γραφών,της Αγίας και Ιεράς Γραφής των Χριστιανών.
    Η ευθύνη αποδίδεται ‘στο γράφοντα,βαρύνει σαφώς ευθέως τον υποφαινόμενο.
    ‘Μετρηθήκαμε,’ζυγισθήκαμε και ‘βρεθήκαμε υπερελλιπείς.Από ιδεολογία,ταυτότητα,συνείδηση.Από ιδεολογίες,ταυτότητες,συνειδήσεις.Αναμένοντας και προσμένοντας την επανάσταση.Προσδοκώντας και ελπίζοντας τον Απόλυτο Άνδρα με το Κατάλληλο Θηλυκό!Τι μαλάκες άνθρωποι!;"Κωλοέλληνες" σκατόφυτρες(κατά…Σαββόπουλο πάντοτε..)…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Μανιχαϊσμός και ‘στην Ελλάδα υποδηλώνει απόδειξη αφενός,μεν,έλλειψης κριτηρίων ποιότητας εξαιτίας άγνοιας της πραγματικότητας αφετέρου,δε,επεκτείνει("βαθύνει"επακριβώς)τον Εμφύλιο με άλλα μέσα(τώρα λογικά και…ευγενή)άλλοτε,δε,γνωστά,σήμερα,δίπολα:φῶς-σκότος,ὑποκείμενο-ἀντικείμενο,ἀλήθεια-ψεῦδος,δικομματισμός,οι Αντιεξουσιαστές και οι Φασίστες,Ελλάδα και Γερμανία(που φθάνει έως και το Η.Π.Α.-Ρωσσία),Αριστερά και Δεξιά,Ε.Ε.και διηπειρωτικές ενώσεις οικονομικού,κυρίως,ενδιαφέροντος και σκοπού,Δύση και Ανατολή(συμπεριλαμβανομένης Άπω και Μέσης εδώ ή απλώς της…"καθ’ἡμᾶς";!..)κ.ο.κ.Η ταύτιση και η κυριαρχία,η χειραγώγηση και ποδηγέτηση,μέλλον και παρελθόν απόλυτα συνεπαγόμεν’ανελευθερίας(επαρκείας της μάλιστ’…"Ἀκραίως"..!),α(προσδι)οριστίας(κατόπιν-και-γενίκευσης της παραβίασης της αρχής της μη αντίφασης δια και της επαναλήψεως των αιωνίων καλού-κακού όπως και…της…αιωνίου εκείνης του…ιδίου),επίφασης ζωής και/της υφηλίου…
    Οι αιρετικοί υπήρξαν σπουδαίοι διεθνώς και συγγραφείς.Ουδείς παρέλειψε να μας ‘πη τι τους ‘γέννησε:η φρενίτιδα(μωρία)της εξουσίας επί της παράδοσης της ερμηνείας των Ιερών και Θεοπνεύστων Γραφών,της Αγίας και Ιεράς Γραφής των Χριστιανών.
    Η ευθύνη αποδίδεται ‘στο γράφοντα,βαρύνει σαφώς ευθέως(,)(επομένως)(,)(και)τον υποφαινόμενο.
    ‘Μετρηθήκαμε,’ζυγισθήκαμε και ‘βρεθήκαμε υπερελλιπείς.Από ιδεολογία,ταυτότητα,συνείδηση.Από ιδεολογίες,ταυτότητες,συνειδήσεις.Αναμένοντας και προσμένοντας την επανάσταση.Προσδοκώντας και ελπίζοντας τον Απόλυτο Άνδρα με το Κατάλληλο Θηλυκό!Τι μαλάκες άνθρωποι!;"Κωλοέλληνες" σκατόφυτρες(κατά…Σαββόπουλο πάντοτε..)…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 'Στάλθηκε 'ξανά λόγω...υπερβάλλοντος ζήλου!Εκτίμησα πως δεν είχε δημοσιευθή,δεν το είδα μόλις 'μπήκα με το γιου αρ ελ και δεν μου εμφανίσθηκε αυτομάτως από το σύστημα 'στο ιμαίηλ.Ευχαριστώ για την ανοχή και υπομονή σου,κ.(κύριε)διαχειριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αδύνατο,πάντως,να αγνοηθή πως εκτίθεσαι λαμβάνοντας μέρος 'σε μιαν εμποροπανήγυρη χωρίς προηγούμενο με τιμητές όλους εκείνους που με την πολυλογία των(απουσία στρατηγικής)έχουν κατορθώση να ταπεινώσουν μια χώρα και,δη,την Ελλάδα μας.Τα άσυλα ζουν και βασιλεύουν με τα πιτόγυρα και τους μεζέδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. http://lh3.googleusercontent.com/-gnEOmUfCOss/VTHMWO0SfKI/AAAAAAABr2Y/4-k5h2d1ct8/s1600-h/image%25255B11%25255D.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βιαζόμαστε να κρίνουμε μια κυβέρνηση 2 μηνών την ίδια στιγμή που κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε την καταστροφή που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν είναι θέμα δεξιάς ή αριστεράς. Το θέμα είναι ο προσανατολισμός της χώρας, η εκμετάλλευση της γεωπολιτικής θέσης και του υποθαλάσσιου πλούτου της. Ο Καραμανλής ήταν αιρετικός δεξιός, κοίταξε προς ανατολάς και τον έφαγε το μαύρο φίδι χωρίς ο ίδιος να δείξει το θάρρος που απαιτούνταν στις περιπτώσεις τηνς καταστροφής της ΑΘήνας από τους πράκτορες των ΗΠΑ (Βόσνιους κοσοβάρους Αλβανούς), τους εμπρησμούς της Πελοποννήσου και πολλά άλλα. Προσπάθησε να βάλει χέρι στους Μπόμπολες αλλά και εκεί δείλιασε. Σήμερα ο Τσίπρας συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Καραμανλής με λίγη σάλτσα από αριστερες ιδεοληψίες... (μεταναστευτικό). Φυσικά Τσίπρας και Καραμανλής μιλάνε...Τώρα γιατί να υποστηρίξω τους Σαμαροβενιζέλους; υπάρχει έστω και μία προεκλογική δέσμευση που να κράτησαν; ανακήρυξαν ΑΟΖ όπως υποστήριζαν; καταπολέμησαν την διαφθορά για να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία με χρήμα της διαφθοράς των εμβασμάτων Παπακωνστντίνου, των χρωστούμενων των καναλιών; ταυτίστηκαν ΑΠΟΛΥΤΑ με την διαφθορά, επενέβησαν κατά γούστο στην δικαιοσύνη φυλάκισαν όλη τη Χρυσή Αυγή χωρίς στοιχεία, έδιναν οδηγίες στους εισαγγελείς. Κατήργησαν κάθε έννοια ηθικής του θεσμού του κοινοβουλευτισμού. Πήραν τις λίστες Λαγκάρντ και τις έκρυψαν μην ενοχλήσουν τα φιλαράκια τους... Για τηλεοπτικές άδειες ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μείωσαν αντισυνταγματικά τους μισθούς των στρατιωτικών και όταν υποχρεώθηκαν προεκλογικά να τους αποκαταστήσουν είπαν με περίσσιο τζαμπουκά θα σας δώσουμε τα μισά και άμα γουστάρετε... Επέβαλλαν κυρώσεις στην Ρωσία την στιγμή που πολλοί έταιρή μας στην ΕΕ δεν εφάρμοσαν καταρακώνοντας τις εξαγωγές μας χωρίς να διεκδικήσουν ούτε ένα € αποζημίωση. Μπορεί κάποιος να μου βρεί ένα θετικό της συγκυβέρνησης; Ετοίμασαν νόμο για να κατάσχουν την πρώτη κατοικία στο 1/3 της αντικειμενικής της αξίας. Τελικά το να υποστηρίζεις σήμερα την συγκυβέρνηση είναι σαν να επισημοποιείς τα ποσοστά βλακείας που κατέγραψε η κάλπη με τις τελευταίες εκλογές ως ποσοστά του κόμματος του ΓΑΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Μπαμπης.
      Ρεαλιστικα αυτά που περιγραφεις είναι σωστα,σε σχεση με τους προηγουμενους,ομως τα πρωτα δειγματα διακυβερνήσεις σου φερνουν κατι σαν παγωνια αν σκεφτεις ότι ενώ και η γιαγια μου ηταν σιγουρη για την νικη-κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουδεμια προετοιμασια και σχεδιασμος ειχε γινει εκτος από 2 νομοσχδια που ηταν ΕΤΟΙΜΑ,της κυρα Τασιας και του κακομοιρου παιδιου ποπυ το αναλγητο Ελληνικο κρατος το αφησε να τυφλωθεί.Ολα τα αλλα είναι σχεδιασμοι στο ποδι και μην μου πεις ότι η ανακολουθια δηλωσεων-πραξεων είναι μερος του μεγαλοπνου σχεδιασμου για να μπευρδευονται οι εχθροι,ενω μετα από κάθε 'πατατα' η δηλωση είναι ότι τους σαμποταρουν,τους παρερμηνευουν κλπ.
      Μα για τα ιδια ξευτιλικια διωξαμε τους προηγουμενουςμ και όχι για να ακουμε δικαιολογιες ότι δεν είναι η πρωτη φορα που καίγεται η Αθηνα.
      Υπομονη λοιπον και κρατα μικρο καλαθι όπως φυσικα και ολοι μας.

      Διαγραφή
  34. Διάβασα όλα παλαιότερα τα σχόλια!

    Δυστυχώς όμως, διεπίστωσα πως δεν υπάρχουν κάποια σημερινά σχόλια των αναγνωστών του άρθρου, προκειμένου να διαπιστώσω την άποψη των αναγνωστών μετά τις εκλογές και μετά την διακυβέρνηση της χώρας επί σχεδόν τρεις μήνες από τον σχηματισμό ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως πάντα φιλικά


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα αγαπητε Καλεντεριδη και πριν 70 χρονια που γεννηθηκα η χωρα ηταν ηδη σε κατηφορο.
    Κάθε περσυ και καλλιτερα,(προλαβαίνω οσους θα πουν ότι υπηρξαν και ευτυχεις περιοδοι,δεν εννοω εικονικη ευτυχια βασισμενη σε δανεια η δανεικα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μακάρι να υπήρχαν οι φιλόπατρις , μακάρι να υπήρχε έστω και ένας να δώσει την ζωή του για την πατρίδα !! δυστυχώς δεν υπάρχει . Όλοι οι ηγήτορες μας είναι για τα σκουπίδια . Θέλουμε έναν αρχηγό και όλοι θα τρέξουμε κοντά του αλλά πούντος!! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΤΕ ξανά .
    Μην περιμένετε πάντως συγνώμη από τους μεγαλόστομους , επιθετικούς και πολλές φορές ειρωνες σχολιαστές . Οι "άλλοι" φταίνε .
    Καλή δύναμη και θα το λέω συνέχεια .............. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΑΚΑΚΕΣ.ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όλοι καταφέρονται κατά της προηγούμενης κατάστασης, η οποία όμως σε εκείνον που καλόπιστα παρακολουθούσε συνεχώς την εξέλιξη της οικονομίας, προχωρούσε για να μας βγάλει από τα μνημόνια και την τρομερή οικονομική κρίση που μας έβαλαν οι Σημίτης, Κωστάκης Καραμανλής που φέρει ακεραία την ευθύνη για όσα συμβαίνουν σήμερα, και - ο χειρότερος όλων - ο ολετήρας Γιωργάκης Παπανδρέου.

    Κατά την πρώτη εβδομάδα μου στην Σχολή Μηχανικού, μας έκαναν μέσα σε μια μέρα τέσσερεις φορές "ΑΕΡΑ" επειδή ο «Χάλιας» "Μάριο ντ' Αγκρίνι" (παρατσούκλι) δεν "έχτιζε" το αχυρένιο στρώμα του κρεβατιού του και το κρεβάτι του σωστά!

    Δηλαδή, έπρεπε να ψάξω να βρω όλα μου τα ατομικά είδη, εκτός από το Όπλο, μέσα από έναν σωρό βουνό, όπου μέσα βρισκόντουσαν τα στρώματα οι γυλιοί τα σακίδια, οι χλαίνες, τα κράνη κτ.λ. όλων των συμμαθητών μου και μετά να ξαναχτίσω το κρεβάτι και το αχυρένιο μου στρώμα.

    Όλα αυτά, εξ αιτίας του "χάλια" Mario d' Agrini που έκανε τρία χρόνια γραμμένος στο Πολυτεχνείο του Μονάχου χωρίς να κάνει τίποτε στις σπουδές του, - κάνοντας ακόμη και τον γκρουπιέρη σε καζίνο -, αλλά με πλάγιο μέσο βρέθηκε στην Σχολή Μηχανικού ως Υ.Ε.Α.Μ.

    Τώρα υφίσταμαι όλα αυτά που συμβαίνουν από τις τελευταίες εκλογές, για να υποχρεώνομαι να ακούω να εξισώνεται και να λοιδορείται με αυτούς όλους ο Σαμαράς που δούλεψε πραγματικά, όσο έχω παρακολουθήσει και γνωρίζω, με όλη την σαπίλα την σημερινή και αυτήν του Κωστάκη του κοψιδοφάγου και λουφαδόρου και του «απερίγραπτου» Γιωργάκη του κωπηλάτη, ποδηλατοδρόμου και λάτρη των γυμναστηρίων και των καθηγητριών Pilates!

    Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, τα είχαν προαναγγείλει στο πρόγραμμά τους οι Συριζαίοι!

    Τι σας εκπλήσσει λοιπόν;;;

    Να φροντίζετε να ενημερωνόσαστε καλλίτερα και να παρακολουθείτε ανελιπώς τις οικονομικές εξελίξεις πριν αρχίσετε να βρίζετε αναίτια!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έχουμε στα χέρια μας κατι πολυ βίαιο και νόμιμο ! Λέγεται ψήφος ! Αναταράσσει εν μια νυκτι το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.Αυτη πρέπει να έχουμε ως τρόπο για να πιάσει τόπο η οργη μας.Και αυτή ειναι η ενδεικτική της ποιότητας των νοηματικων μας διαδρομών.Αν εγω ψηφίζω κάποιον και μετα παω και δέρνω ενα αστυνομικό που εχει τα ίδια προβλήματα με μένα που φυλάει το γραφείο του και ο ίδιος μεσα συζητά με την τρόικα , τότε Μηπως ειμαι βλαξ ? Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κόμματα που πιστεύουν σχεδόν σε ολα τα ζητήματα πολλα απο αυτά που πιστεύει ο ελληνικος λαός και ειναι στα αζήτητα.Ειμεθα σοβαροί ? Τι διαδηλώσεις και τι προπηλακισμοί και τι άλλες ψεύτοπαλικαριστικες αυταπάτες θα έχουμε ως λαός ? Στη Βουλή ειναι το ζουμακι.Εκει λαμβάνονται οι αποφάσεις.Εκει τι θα στείλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.