29/1/15

Reuters: «Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα»

«ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ»

Reuters: «Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα»
«Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα» είναι ο τίτλος άρθρου του πρακτορείου Reuters, το οποίο περιγράφει την ανησυχία που επικρατεί στη Γερμανία - και όχι μόνο- για τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Οι πρώτες κινήσεις του ως πρωθυπουργός ήταν να επισκεφθεί το μνημείο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην Καισαριανή και να δεχτεί τον Ρώσο πρέσβη πριν δεχτεί οποιονδήποτε άλλον, κινήσεις που δεν έμειναν απαρατήρητες από τη Γερμανία.

Άλλο ένα «πλήγμα» ήταν η κριτική του Τσίπρα στην ανακοίνωση της Ε.Ε. για τις νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία.

«Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Ε.Ε. αλλά κι ερωτηματικά για το αν θα μπορέσει να διατηρήσει την εύθραυστη ομοφωνία απέναντι στη Μόσχα» αναφέρει το Reuters. Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί ακόμα και να προσφέρει στην Ελλάδα την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται για να την πάρει με το μέρος της.

«Η εκτίμηση της Άγκελα Μέρκελ ήταν ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα είναι μια οριακή νίκη κι ένας δύσκολος σχηματισμός κυβέρνησης, αλλά ακόμα κι αν τα κατάφερνε, η νέα κυβέρνηση θα πραγματοποιούσε στροφή από τη σύγκρουση προς τον συμβιβασμό» εξηγεί το Reuters και συνεχίζει:

«Αντίθετα, έχει δείξει, ήδη από τις πρώτες μέρες στην εξουσία, ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει, προκαλώντας νευρικότητα και σοκ στους Γερμανούς αξιωματούχους».

«Αναμφίβολα, ήταν μεγάλη έκπληξη το μέγεθος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και η ταχύτητα με την οποία σχημάτισε κυβέρνηση» δήλωσε στο πρακτορείο ένας Γερμανός αξιωματούχος. Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο, η συμμαχία του Τσίπρα με τους ΑΝ.ΕΛ. είναι κακός οιωνός, ενώ ένας τρίτος δήλωσε "έκπληκτος" από τις ενέργειες του πρωθυπουργού.

Πάντως αξιωματούχοι κοντά στην Γερμανίδα καγκελάριο πιστεύουν ότι στο τέλος ο Αλέξης Τσίπρας θα αλλάξει πορεία και θα συμφωνήσει στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες επιμένουν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, αναφέρει, προσθέτοντας όμως ότι οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει αμφιβολίες για αυτό.

Ένας ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Ματέο Ρέντσι, αποτελούν μέρος της νέας γενιάς Ευρωπαίων ηγετών, που δεν φοβούνται να τα βάλουν με τη Μέρκελ και να ταρακουνήσουν την ευρωπαϊκή πολιτική.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προέρχεται από το σύστημα, είναι αστίλβωτος, γεμάτος αυτοπεποίθηση κι έχει τη στήριξη των Ελλήνων. Είναι φανερό ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα με αυτόν» είπε χαρακτηριστικά.
 

4 σχόλια:

  1. να δούμε αν θα κρατήσει μέχρι τέλους και δεν θα μας τ αλλάξει! Προέχει να μας δώσει την χαμένη μας συλλογική αξιοπρέπεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ κανεις λάθος πολύ σημαντικό. Την αξιοπρέπεια μας δεν μας την έκλεψε κανεις η δε μας την αφαίρεσε κανεις, την αξιοπρέπεια μας την απωλέσαμε μονοι μας ατομικά και συλλογικά, δεν έχει χαθεί μονο η συλλογική. Την αξιοπρέπεια μας μόνον να την κερδίσουμε μπορούμε και θέλει πολύ προσπάθεια....

      Διαγραφή
  2. Εγώ θέλω να ευχηθώ την επιτυχία της νέας συγκυβέρνησης στις κοινές προεκλογικές δεσμεύσεις, για προσέγγιση με την Ρωσσία, το αντιμνημονιακό μέτωπο και την κάθαρση. Ειδικά την κάθαρση.
    Ηδη, η διαμαρτυρία της χώρας μας για την παράταση του εμπάργκο κατά της Ρωσσίας, και η περήφανη και γενναία φωνή που ύψωσε, έκανε κάθε έλληνα και κάθε ελληνίδα να ριγήσει!
    Η εκλογές έδωσαν ένα μήνυμα στους ούννους της Μέρκελ, αλλά και στα τσογλάνια των αγορών, ότι πλέον δεν τους φοβόμαστε. Ο προσκηνυμένος ραγιάς, σήκωσε κεφάλι, και δεν το ξανακατεβάζει. Τώρα βρωμερά κτήνη θα έχετε να κάνετε μαζί μας. Οι ψυχοσυναισθηματικές διεργασίες σε κάθε έλληνα και ελληνίδα, θα είναι ραγδαίες. Οι βρωμιές των αλητοσυμμορίών των δοσιλόγων στις ψυχές μας, έδωσαν δύναμη να ανθίσουν ξανά οι δάφνες της ελευθερίας και της ελληνικής μας υπερηφάνιας. Τώρα θα το πάμε μέχρι τέλους.
    Από δώ και πέρα κάθε έλληνας και κάθε ελληνίδα, πρέπει να νοιώθει υπερηφάνια, διότι η χώρα μας έστειλε το μήνυμα οτι η Ελλάδα ζει, οτι η ελευθερία ζει, ότι μπορούν και αυτοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της, και να πουν ΟΧΙ στους εμπόρους των εθνών, και στον καννιβαλισμό των ουννων.
    Μπορεί να αποδειχτεί ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι όργανο των κατοχικών δυνάμεων, αλλά αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την γενναιότητα μας ότι είπαμε όχι σε απειλές και βρώμικες επικοινωνιακές μεθοδεύσεις, και επιλέξαμε καθαρά αντιμνημονιακά προγράμματα και διαφορετικές πολιτικές.
    Τώρα πρέπει όλος ο λαός να γίνει μία γροθιά στήριξης, κάθε αντιπροδοτικής πολιτικής.
    Τώρα αφήνομε στην άκρη μικροψυχίες και κομματικές προτιμήσεις και λειτουργούμε σαν έλληνες, στην υψηλότερη προσφορά μας προς την ανθρωπότητα, την προάσπιση της ελευθερίας μας.
    Τώρα η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιπροοδευτικέ.
    Αν και αντιπροοδευτικός,με καλύπτεις απόλυτα.Επιτέλους Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση,πατρίδα,στα χέρια μας.
    Πρέπει να βάλουμε σε τάξη, την αταξία-προδοσία.
    Να κλειστούν στην φυλακή όλοι αυτοί Που τόσα χρόνια,μίκρυναν την χώρα,που τα έδωσαν όλα,μοιράστηκαν τα Λάφυρα,Μεταξύ των συμμοριών-μαφιόζων κυβερνητών,και των συμμοριών Ευρώπης Αμερικής.
    Για αυτό το λόγο τέτοια θρασύτητα, από τους εδώ υπόδικους κυβερνήτες μας.
    Οι πλάτες είναι πολύ στιβαρές,και δυνατές,εξ ου και τα αποτελέσματα.
    Εξολόθρευσαν τουλάχιστον δέκα χιλιάδες Έλληνες πολίτες,γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά,ότι η συμφορά από την πρακτική τους,θα ήταν επακόλουθο, των πράξεων εσχάτης προδοσίας.
    Αν και τώρα δεν υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων,προβλέπω το μέλλον σκοτεινό.
    Απλά οι θρασύδειλοι,θα ξεσαλώσουν,θα μας κάνουν Μπανανία,και γω δεν ξέρω τι άλλο θα κάνουν.
    Το ερώτημα είναι θα τους επιτρέψουμε?,.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.