27/2/15

Γαλλία - Βρετανία: «Ο Μπασάρ αλ Ασαντ δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας»

ΚΟΙΝΟ ΑΡΘΡΟΓαλλία - Βρετανία: «Ο Μπασάρ αλ Ασαντ δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας»
Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ "δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας", στην οποία μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος, επειδή αντιπροσωπεύει "την αδικία, την αταξία και τον τρόμο", επανέλαβαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας σε άρθρο τους που δημοσιεύεται από τις εφημερίδες "Λε Μοντ" και "αλ-Χαγιάτ".
"Ο Μπασάρ αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα την αδικία, την αταξία και τον τρόμο. Και εμείς, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, λέμε όχι και στα τρία", γράφουν οι Λοράν Φαμπιούς και Φίλιπ Χάμοντ, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για "το διάβημα αυτο-αποκατάστασης" στο οποίο προβαίνει, σύμφωνα με τους ίδιους, ο σύρος πρόεδρος.
"Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, επιχειρεί να επωφεληθεί από τον τρόμο που προκαλούν οι εξτρεμιστές για να εμφανισθεί ως έπαλξη κατά του χάους. Ορισμένοι εμφανίζονται ευαίσθητοι στο λόγο αυτό: μπροστά στον τρόμο, λένε, η αδικία και η δικτατορία θα ήταν προτιμότερες από την αταξία", συνεχίζουν οι δύο υπουργοί.
Το άρθρο δημοσιεύεται την επομένη ενός αμφιλεγόμενου ταξιδιού στη Δαμασκό τεσσάρων γάλλων βουλευτών, οι τρεις από τους οποίους συναντήθηκαν με τον Άσαντ, τον οποίο οι γαλλικές αρχές χαρακτηρίζουν "χασάπη". Επίσης το άρθρο των Φαμπιούς και Χάμοντ δημοσιεύεται σε μια στιγμή που όλο και περισσότερες φωνές υψώνονται για να ζητήσουν μια επανάληψη των επαφών με το καθεστώς της Δαμασκού με στόχο την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν μεγάλα τμήματα συριακού εδάφους και δημιουργούν τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη.
"Το να προτείνεται ο Μπασάρ αλ-Άσαντ ως λύση έναντι του εξτρεμισμού, συνιστά παραγνώριση των αιτίων της ριζοσπαστικοποίησης. Έπειτα από 220.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους, αποτελεί ψευδαίσθηση το να φαντάζεται κανείς πως η πλειονότητα των Σύρων συναινούν στο να τεθούν και πάλι υπό την εξουσία αυτού που τους βασανίζει", σύμφωνα με το άρθρο.
"Για τη δική μας εθνική ασφάλεια, οφείλουμε να νικήσουμε το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) στη Συρία", αναγνωρίζουν οι δύο υπουργοί.
"Έχουμε ανάγκη από έναν εταίρο που να δρα εναντίον των εξτρεμιστών, συνεπώς από μια πολιτική διευθέτηση κατόπιν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στα διάφορα συριακά μέρη που να οδηγήσει σε μια κυβέρνηση ενότητας. Αυτή θα πρέπει να συνασπίζει ορισμένες δομές του υφιστάμενου καθεστώτος" και αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης που έχουν "ένα μετριοπαθές όραμα" για τη Συρία, εκτιμούν.
"Είναι σαφές για μας πως ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί να ενταχθεί σ' ένα τέτοιο πλαίσιο", επαναλαμβάνουν, διαβεβαιώνοντας επίσης πως ο σύρος πρόεδρος "δεν παύει να εξασθενεί" και υπόσχονται πως το Παρίσι και το Λονδίνο "δεν θα φεισθούν προσπαθειών" για να επιτύχουν μια λύση με διαπραγματεύσεις.
Όλες οι απόπειρες διαπραγμάτευσης για την επίλυση της συριακής τραγωδίας έχουν ως τώρα αποτύχει.
Ημερησία

2 σχόλια:

  1. Ο Άσαντ δεν συμφωνεί με την διέλευση του αγωγού από το Κατάρ πρός την Ευρώπη, και για αυτό έχουν σκυλιάσει οι Αμερικάνοι.

    Οι Ρώσσοι, εγκατεστημένοι ήδη στην Συρία, με την σειρά τους δεν επιτρέπουν στους Αμερικάνους να κάνουν ότι γουστάρουν για την τύχη της Συρίας.

    Φυσικά οι ανήμποροι Αμερικάνοι ακόμη φαντάζονται ότι όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν, αλλά τέλος πάντων.

    Τα ευρωπαικά σκυλάκια των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον, τι πάθανε ;

    Κρίση για την έλλειψη δημοκρατίας στη Συρία, η τους πέταξε πάλι κάποιο κοκκαλάκι ο Αμερικάνος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Σούλτς ο σοσιαλδημοκράτης ενέκρινε τον ποταμίσιο , ο Σοιμπλε δεν εγκρίνει τον Βαρουφάκη , εκλογές και μ@λακιες ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτά , ας λένε τα "σοβαρά" και οικονομικά τακτοποιημένα κράτη τι είδους ηγέτες πρέπει να έχουμε οι υπόλοιποι και ακόμα καλύτερα ας τους καθορίζουν τα ίδια , για να μην έχουμε φαινόμενα που οι λαοί εκλέγουν άτομα ή κόμματα που δεν βολεύουν τις εταιρίες που διαχειρίζονται σωλήνες ή χρέη ή οποιαδήποτε άλλα προϊόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.