2/2/15

Προειδοποίηση Βρετανού ΥΠΟΙΚ για την εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας - Ευρωζώνης

REUTERS/PETER NICHOLLS
Ο κ. Όσμπορν απηύθυνε έκκληση στον Έλληνα υπουργό να δράσει υπεύθυνα.
Η εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Λονδίνο.
Ο κ. Όζμπορν χαρακτήρισε μεν εποικοδομητική τη συνομιλία του με τον κ. Βαρουφάκη, απηύθυνε όμως έκκληση στον Έλληνα υπουργό να δράσει υπεύθυνα, ενώ τόνισε πως και η Ευρωζώνη πρέπει να έχει ένα καλύτερο σχέδιο για θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. 
«Πρόκειται για μία αναδυόμενη απειλή για τη βρετανική οικονομία και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία, επιλέγουμε την ικανότητα αντί για το χάος» πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.
REUTERS/POOL
Ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Όζμπορν επί 45 λεπτά στο γραφείο του τελευταίου στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. 
Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης, με σκοπό να ενημερώσει ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με πηγή του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, η χρονική συγκυρία της συνάντησης είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η Βρετανία εδώ και πολύ καιρό αναζητεί συμμάχους εντός της Ε.Ε, μια και επιθυμεί την αλλαγή συνθηκών της Ένωσης με στόχο την χαλάρωση των δεσμεύσεων που έχει το Λονδίνο έναντι των Βρυξελλών. «Έτσι λοιπόν είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και για την Μεγάλη Βρετανία να συμμαχήσει με ένα ακόμη κράτος της ΕΕ για ριζικές αλλαγές, μέσα στην Ένωση», ανέφερε η ίδια πηγή στο ΑΜΠΕ.
Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο Λονδίνο είναι έντονη η φημολογία ότι τόσο οι ΗΠΑόσο και η Μεγάλη Βρετανία επιθυμούν τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς πιστεύουν ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται τα τελευταία πέντε χρόνια «μόνο καλό δεν έχει κάνει στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας».
Σήμερα το βράδυ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με στελέχη του «Σίτι» του Λονδίνου για τους ενημερώσει για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.