28/2/15

Έτσι ανακτάται η εθνική αξιοπρέπεια ενός λαού και όχι με πολιτικό ανταρτοπόλεμο και ψεύτικες υποσχέσεις

Πορτογαλία: Θα αποπληρώσει τον Μάρτιο 6 δισ. στο ΔΝΤ
Τον Μάρτιο θα αποπληρώσει η Πορτογαλία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έξι δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο των δανείων που της χορηγήθηκαν από το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Συνολικά η Λισαβόνα επιθυμεί να αποπληρώσει σε μέγιστο διάστημα δυόμισι ετών 14 δισ. ευρώ από τα 25,7 δισ. που έχει λάβει σε τρία χρόνια από το ΔΝΤ, είχε ανακοινώσει στις αρχές Φεβρουαρίου το υπουργείο Οικονομικών.
Η απόφαση αυτή, η οποία εγκρίθηκε από το ΔΝΤ και την ΕΕ, θα μεταφρασθεί σε «μια πολύ σημαντική μείωση των τόκων που πληρώνει η χώρα μας», διαβεβαίωσε την Παρασκευή η υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι στο Βιζέου (βόρεια Πορτογαλία).
«Αρχίζουμε απ' αυτό το κομμάτι και αναλόγως των συνθηκών θα αποπληρώσουμε τα υπόλοιπα μόλις αυτό είναι δυνατόν», διευκρίνισε η υπουργός.
Στην αγορά ομολόγων, η χώρα χρηματοδοτείται πλέον με επιτόκια γύρω στο 2% για τα δεκαετή ομόλογα, δηλαδή καλύτερο από το 3,6% που δίνει το ΔΝΤ.
Η Πορτογαλία ακολουθεί έτσι τα ίχνη της Ιρλανδίας, η οποία στο τέλος του 2014 αποπλήρωσε εκ των προτέρων 9 δισ.ευρώ από ένα σύνολο δανείων ύψους 22,5 δισ. ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το ΔΝΤ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

12 σχόλια:

  1. Το παραμύθι της πετυχημένης Πορτογαλίας το ξεβράκωσε πλήρως ο Βιλιάρδος με ένα πλήρες άρθρο που δημοσιεύτηκε και εδώ πρίν λίγες ημέρες.

    Τα σχόλια περιτεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ οι αριστερές θολούρες που μας χώνουν πιο βαθιά στην εξάρτηση των δανειστών και των Γερμανών είναι ο πιο σωστός δρόμος Δημήτρη;
    Έχεις αναρωτηθεί μήπως οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις έπαιξαν το ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου" σ' αυτό το παιχνίδι, για να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι υπό την επιρροή των δανειστών με ένα τρίτο μνημόνιο;
    Για σκέψου το και σταμάτα να είσαι υποστηρικτής αυτών που δέχτηκαν το αγγλικό δίκαιο, για το οποίο διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους μέχρι προχθές.
    Τουλάχιστον να διδαχτείς από τις ενστάσεις του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος λέει ότι βάφτισαν το κρεάς ψάρι.
    Μνημόνιο υπέγραψαν και δεν έχουν το θάρρος να το παραδεχτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε κ. Σάββα
      Νομίζω ότι βάλλεται κατά του πυροσβέστη περισσότερο απ αυτόν που έβαλε την φωτιά.
      Το μέγα έγκλημα δεν είναι του Τσίπρα που παρά τις κυβιστήσεις του Τσίπρα είναι αυτός που προσπαθει να διαπραγματευθεί το καλύτερο για τη χώρα όταν οι προηγούμενοι βάραγαν προσοχές μπροστα στα email.
      Νομίζω ότι η Πορτογαλία είναι τρανό παράδειγμα καταστροφης που προσπαθει να μας την εμφανίσουν ως επυτιχία (διάβασα το άρθρο που λέει ο Δημήτρης).
      Οι Σαμαροβενιζέλοι ήταν το βρομικο κατεστημένο πλέον που λειτουργούσε υπέρ Γερμανών και Εγχώριων συμφερόντων.
      Αυτα σας τα γράφω παρόλο που γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη σας γοια την Πατρίδα καθώς γνωρίζω και ελάχιστες πράξεις προσφορας για την Πατρίδα όσες έχετε επιτρέψει να ειπωθούν.
      Με εκτίμηση
      Ανδριώτης Χρήστος.

      ΥΓ Επειδη διαφώνησα μαζί σας είμαι υποχρεωμένος να γράψω επώνυμα.

      Διαγραφή
  3. Τι σχέση έχουμε εμείς με τα μικροποσά που δανείσθηκαν Πορτογαλία και Ιρλανδία; Εγώ έχω χάσει τόν λογαριασμό: τελικά εμείς πόσα δανεισθήκαμε; 200 δις ή περισσότερα;
    Από ποιούς απειλούνται Πορτογαλία και Ιρλανδία ώστε να δαπανούν γιά εξοπλισμούς;
    Πόσοι λαθρομετανάστες (ή επί το πολιτiκώς ορθόν, κατά Νταλάρα-Ραγκούση: sans papiers) φθάνουν στην Ιρλανδία ή την Πορτογαλία;
    Εμάς δεν μάς απειλούν μόνο οι Τούρκοι ευθέως με πόλεμο (casus belli) αλλά και οι μικροί τής γειτονιάς μας.
    Η Αλβανία με Τσαμουριά κλπ, η FYROM με το όνομα αλλά και η Βουλγαρία μάς δημιουργεί προβλήματα με τήν υπαναχώρηση της με τόν αγωγό Πύργου - Αλεξανδρούπολης.
    Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι, όταν κλείνουν οι πόρτες τών διαπραγματεύσεων με τούς δανειστές μας, οι τελευταίοι, έστω διπλωματικά, δεν μάς εφιστούν τήν προσοχή σε όλους αυτούς τούς κινδύνους;
    Θερμά παρακαλώ όποιον πιστεύει ότι ακόμη και με τήν καλύτερη τών διαχειρίσεων μπορούμε να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα βάρη και πότε;
    Μιχάλης Καλαμίτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί επιτρέπουν στην Πορτογαλία να δανείζεται φθηνά ενώ στην Ελλάδα όχι; Γιατί υπονόμευσαν τον Σαμαρά όταν, εξωτερικεύοντας τη σκέψη του, είπε από το Σεπτέμβριο ότι σκοπεύει να βγεί στις αγορές; Γιατί δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε παρά τα συνεχόμενα ταξίδια στο Παρίσι; Και βέβαια δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον εμπιστεύομαι, αλλά είναι προφανές ότι έχουμε συμμάχους-λύκους και συνεπώς πρέπει να μην πιστέψουμε ότι ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ έχουμε το λάθος. Η στάση του Γλέζου είναι εθνικοπατριωτική και τίμια αλλά και ο ατελής αγώνας των υπολοίπων, έστω και ανισόρροπων, κατώρθωσε να αναδείξει τα πραγματικά κίνητρα των δανειστών. Είναι προφανές πως διαφέρουμε στους ΣΤΟΧΟΥΣ. Εκείνοι επιδιώκουν την υποδούλωση, εμείς τη σωτηρία της χώρας και άρα δεν θα συμφωνήσουμε ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς όλους τους σχολιαστές.
    Για να δούμε καθαρά τα πράγματα, πρέπει να βγούμε από τον ίδιο μας τον εαυτό.
    Οι Γερμανοί -και όχι μόνο- διέγνωσαν την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα με τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις.
    Το χειρότερο σενάριο γι' αυτούς ήταν να γίνου οι εκλογές στην Ελλάδα το 2016, να έχουν μπει τα πράγματα σε μια κάποια τάξη και να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος τη διακυβέρνησης της Ελλάδας, σε μια κατάσταση που δεν θα ήταν και τόσο εκβιάσιμη.
    Έτσι, για να αποτραπεί το σενάριο αυτό, και αφού παρακολουθούσαν τις ηλίθιες και προδοτικές θέσεις των αντιμνημονιακών για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τράβηξαν τη μπρίζα από το Σαμαρά, δεν ολοκλήρωσαν την αξιολόγηση, που θα μπορούσαν, και υποδέχτηκαν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αδύναμο, για να ο οδηγήσουν έτσι την Ελλάδα στο 3ο μνημόνιο και να μας έχουν χειροπόδαρα δεμένους για άλλα 3-5 χρόνια.
    Ένας απελπισμένος ή ένας φανατικός και εγκάθετος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το σκεπτικό.
    Όμως η ζωή και σκληρή πραγματικότητα λειτουργεί σαν το παλιό ΕΝΟ, που ήταν πολύ χωνευτικό.
    Με τις υγείες μας Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Καλεντερίδη

      πάντα υπάρχει μία αντικειμενική πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς δεν διαβάζεται εύκολα.

      Η Ελλάδα σήμερα,

      - εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από την μπότα των Αμερικανών, αλλά και κάτω από τα μποτίνια της κας Μέρκελ που εκφράζει το Ευρωπαικό κατεστημένο της οικονομικής ελίτ και των τραπεζών. Αμφότεροι εργαζόνται για την πρόωθηση της νέας τάξης πραγμάτων ή άλλως της οικονομικής και στρατιωτικής δικτατορίας των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον, είτε απευθείας είτε και μέσω της Γερμανικής Ευρωμαφίας.

      - εξακολουθεί να αρμέγεται κανονικά από τους ντόπιους κλεπτοκράτες, μέσω μίας οργανωμένης κλεπτοκρατίας που δημιουργήθηκε μετά το 1974 από τα δύο μεγάλα κόμματα της διαπλοκής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

      Μολονότι ήταν θεωρητικά αδύνατο για μία χώρα εγκλωβισμένη σε ένα τέτοιο κλουβί, πρίν ένα μήνα έγινε η ανατροπή του αιώνα και στην Ελλάδα υπάρχει μία Αριστερή κυβέρνηση που μέχρι στιγμής έχει βγάλει δόντια στα θηρία και προσπαθεί να πορευτεί κόντρα στο "καθωσπρεπισμό" που εγκατέστησαν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας οι Γερμανοτσολιάδες.

      Προσωπικά υποστηρίζω αυτή την νέα κατάσταση, γιατί όσο το βλέμμα μου πέφτει στον βίο και στην πολιτεία των προηγούμενων, κρατάω την μύτη μου και περπατάω προσεκτικά για να μην πατήσω τα σκατά.

      Μακάρι να πετύχουν οι νέοι, γιατί οι προηγούμενοι όντως παρέδωσαν την χώρα στους οχτρούς.

      Τα λόγια, οι δηλώσεις, το τι λένε τα ΜΜΕ και ο κάθε ποιητής μου είναι παντελώς αδιάφορα, γιατί το παιχνίδι ακόμη δεν ξεκίνησε και έχουμε πολλά να δούμε ακόμη.

      Ένα είναι σίγουρο. Η μαφία που μας είχε σαν χώρα στο τσεπάκι της δεν θα κάτσει καθόλου ήσυχη.

      Διαγραφή
  6. Φίλε Σαβα νομίζω κάπου έχασες τη μπάλα και ψάχνεις συνομωσίες για ηληθιους. Έχω ξαναγράψει για το ελληνικό δάνειο και το έχω τονίσει επανελημμενα , ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Τι επιτέλους δεν καταλαβαίνετε. Το έχουν ξεκαθαρίσει και οι δανειστές μας. Το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί. Σταματάτε τις αχρείαστες συζητήσεις και τουλάχιστον σταθείτε ουδέτεροι στη προσπάθεια που γίνεται. Είναι νομίζω πολύ ανήθικο να αποκαλείτε προδότες τους αντιμνιμονιακους. Εγώ προσωπικά μια ζωή ήμουνα στο αντίθετο στρατόπεδο από τη σημερινή κυβέρνηση και Νοιώθω προδότης μόνο που υποστήριζα τα μέχρι τώρα λαμόγια που μας κυβερνούσαν. Η λέξη προδότης είναι πολύ βαρειά για να χρησιμοποιήστε για ανθρώπους που δεν έχουν παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις:
      "Εγώ προσωπικά μια ζωή ήμουνα στο αντίθετο στρατόπεδο από τη σημερινή κυβέρνηση και Νοιώθω προδότης μόνο που υποστήριζα τα μέχρι τώρα λαμόγια που μας κυβερνούσαν"

      Κάνεις λάθος φίλε μου. Δεν είμαστε προδότες. Ειμαστε εξαπατημένοι από πολιτικούς και αν σκεφτείς ότι ο λόγος του πολιτικού αποτελεί κοινωνικό συμβόλαιο τότε την προδοσία δεν την διαπράξαμε εμείς, που κάποτε τους ψηφίζαμε, αλλά αυτοί που μας εξαπάτησαν με τα ψέματά τους.
      Γι αυτο τόσα χρόνια χειραγωγούν την δικαιοσύνη. όλοι αυτοί έπρεπε να είναι φυλακή.
      Δεν αποτελεί ποινη ο εκλογικός καταποντισμός τους.
      Η σωστη ποινη θα έπρεπε να είναι η φυλάκισή τουςστα ίδια κελιά που είχαν τους χουντικούς και την 17Ν.

      Διαγραφή
  7. Ιάκωβε, άλλο να λες κάποιον προδότη και άλλο να λες ότι υποστήριξε -εξ αντικειμένου- προδοτικές θέσεις για ένα θέμα και όχι από πρόθεση.
    Δόξα τω Θεώ, ξέρω τι γράφω.
    Διάβασε λέξη λέξη και θα καταλάβεις.
    Τι θα έχαναν αν περίμεναν να γίνουν εκλογές το 2016, που θα έβγαιναν και αυτοδύναμοι ενώ η Ελλάδα θα είχε βγει και από το μνημόνιο;
    Πες μου έναν λόγο που τους έκανε να πάρουν την εξουσία και τώρα να λένε άνανδρα ότι μας την είχαν στημένη.
    Μόνοι τους έσκαψαν το λάκκο τους και συνάμα το λάκκο της Ελλάδας και τώρα δεν έχουν το θάρρος να το παραδεχτούν.
    Μόνοι τους έπεσαν στην παγίδα που νόμισαν ότι έστησαν στην κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενοι μια τρελή πρόβλεψη του συντάγματος.
    Επαναλαμβάνω, διάβασε λέξη-λέξη όσα έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα, αν υποστηρίζεις πως η Ελλάδα θα είχε βγει από το μνημόνιο το 2016, υιοθετείς τη ρητορική των "χρήσιμων ηλιθίων". Πρόσεξε! Όλη η επιχειρηματολογία σου στηρίζεται σε αυτή τη φενάκη.

      Διαγραφή
  8. Η διαφορά με τη Πορτογαλία είναι πως δεν δανείζεται πια με 3% και δανείζεται από τις αγορές με 2% στην ουσία κάνει ανταλλαγή χρέους δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης!
    Θα ήταν σημαντική η διαφορά αν δεν ήταν καλό παιδί δηλαδή δεν εφάρμοζαν το δικό τους μνημόνιο αλλά τότε δεν θα μπορούσε να το κάνει να βγει στις αγορές.
    Βλέπετε δεν έχουμε μόνο εμείς το προνόμιο της πολιτικής απάτης και των δημαγωγών.
    Μην αυταπατάστε όλη η Ευρώπη έχει τους ίδιους αδίστακτους ηγεμόνες [και δεν είναι οι Γερμανοί αυτοί] στους οποίους ή αντιτίθεσσαι ή συμπράττεις.Οι Πορτογάλοι πάντως συμπράττουν όπως και οι 'Ελληνες μέχρι πρότινος και τους χαλαρώνουν λίγο τα δεσμά.
    Οι θεσμοί και οι αγορές έχουν απο πίσω τα ίδια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα επομένως είναι το ίδιο ακριβώς.
    Για τους σημερινούς κυβερνώντες στην Ελλάδα υπάρχει μια μικρή αμφιβολία και θα δείξει σε ένα τρίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.