16/4/15

Σταύρος Καλεντερίδης: Γιατί αυτό που περιμέναμε είμαστε εμείς οι ίδιοι… και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Σταύρος Καλεντερίδης
Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη χώρα μας και αντιλαμβάνομαι πως για πολλούς από εμάς αυτό που ζούμε είναι πράγματι πρωτόγνωρο.
Είναι αλήθεια πως πολλοί νοιώθουν για πρώτη φορά υπερήφανοι που είναι Έλληνες (τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα διακηρύξεις της κυβέρνησης).
Είναι αλήθεια πως πολλές από τις προγραμματικές αλλαγές είναι ζητήματα κοινής λογικής ενώ είναι πράγματι απορίας άξιο το πώς δεν είχαν ήδη πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα (όπως π.χ. η πώληση κυβερνητικών αυτοκινήτων).
Είναι αλήθεια πως η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης περιμένει με χαιρεκακία την αποτυχία του Σύριζα.
Είναι αλήθεια πως η πατριωτική στάση επιβάλλει την υποστήριξη μας σε μια νέα κυβέρνηση – μέχρι τουλάχιστον να έχουμε δείγματα ανικανότητας ή κακοδιαχείρισης.
Είναι περίτρανη αλήθεια πως επικοινωνιακά  ο Σύριζα έχει σαρώσει την απερχόμενη κυβέρνηση σαν αυτή να μην υπήρξε ποτέ (που ίσως και όντως να μην υπήρξε..), όπως είναι επίσης αλήθεια ότι η πρακτική φόβου και τρομοκρατίας που μας επιβλήθηκε από το ενωμένο μόρφωμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν πολιτικά ανήθικη και απεχθής.
Συμμερίζομαι τα συναισθήματα. Η δημοκρατική προοπτική ωστόσο αναδεικνύει τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης Σύριζα.
Υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες πρέπει να νοιώθουμε για τις δημιουργίες και τα επιτεύγματα μας – όχι για την αντίδραση μας σε ένα πράγματι φθαρτό και διεφθαρμένο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Οι πολιτικοί της Ολιγαρχίας (όπως είναι και οι του Σύριζα), στην προσπάθειά τους να μας εκφαυλίσουν, μας έχουν συνηθίσει στην αντίδραση και ποτέ στη δημιουργική πράξη. Παρόλα αυτά, όσοι πολίτες δραστηριοποιούνται στην Κοινωνία των Πολιτών και έχουν εναλλακτική πολιτική δράση (μακριά και πέρα από τα κόμματα) νοιώθουν εδώ και χρόνια περήφανοι που είναι Έλληνες βλέποντας τις διάφορες εθελοντικές πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, μια μεγάλη και σημαντική δημιουργική πράξη του Ελληνισμού μπορεί και οφείλει να είναι η αναγέννηση της Δημοκρατίας.
Η χαιρεκακία της αντιπολίτευσης υπήρχε και πριν την 25η Ιανουαρίου (για δεκαετίες πιο πριν) και θα υπάρχει πάντα, κάτι το οποίο πρέπει να αποτελεί υπενθύμιση σε όλους μας πως το κομματικοκρατικό σύστημα είναι το πρόβλημα και πως αυτό πρέπει να πέσει. Μόνο σε πολίτευμα Δημοκρατίας μπορούμε να έχουμε εθνική ενότητα – πολιτική και κοινωνική.
Όσον αφορά την καλή μας προδιάθεση απέναντι σε μια νέα κυβέρνηση με νέα πρόσωπα ας θυμηθούμε πως οι πολιτικοί αυτοί είναι υπεράνω νόμουενώ η πιθανή τους αποτυχία θα κοστίσει πρώτα από όλα σε εμάς και ποτέ στους ίδιους (άρθρο 62 του συντάγματος). Επίσης, τα «νέα» πρόσωπα της κυβέρνησης είναι όσο νέα είναι και τα απολιθώματα δεινοσαύρων την πρώτη μέρα έκθεσης τους στο μουσείο. Προφανώς μιλάμε και πάλι για παιδιά του κομματικού σωλήνα μεγαλωμένα και γαλουχημένα στο ολιγαρχικό εθνοβόρο πολιτικό μας σύστημα, προερχόμενα από το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, κ.ά. Τέλος, πως θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε κάτι το οποίο δεν ελέγχουμε και το οποίο δεν λογοδοτεί σε εμάς με κανένα πολιτικό τρόπο, ενώ φέρεται να μας εκπροσωπεί. Η εκλογική διαδικασία ανά τέσσερα χρόνια δεν είναι βέβαια λογοδοσία αλλά μάλλον μια λευκή επιταγή και κοροϊδία. Αντιθέτως, επιβάλλονταιδημοκρατικά εργαλεία διαρκούς λογοδοσίας και ελέγχου των πολιτικών από τους πολίτες (βλέπε περισσότερα στο βιβλίο μου «Δημοκρατία, το Πολίτευμα που περιμέναμε»).
Τέλος, πότε μας ικανοποιούσε κάτι που ήταν απλά επικοινωνιακό και εύπεπτο;Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ελλήνων πολιτών είναι η κριτική μας στάση την οποία δεν πρέπει τώρα να απολέσουμε. Οι προγραμματικές δηλώσεις και οι επικοινωνιακές πομφόλυγες είναι απόδειξη έλλειψης ουσίας και περιεχομένου, όχι λόγος για πανηγυρισμούς και θριάμβους στο Σύνταγμα.
Η κυβέρνηση Σύριζα δεν είναι η δική μας κυβέρνηση. «Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και αυτό θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός όμως το σύνταγμα που υπερασπίζεται δεν είναι δικό μας καθώς ποτέ δεν το ψηφίσαμε και κανείς δεν μας ρώτησε για αυτό. Επίσης είναι ένα από τα χειρότερα συνταγματικά κείμενα όλων των εποχών και περιγράφει πολίτευμα Ολιγαρχίας. Εμείς θέλουμε Δημοκρατία.
Η κυβέρνηση Σύριζα δεν είναι η δική μας κυβέρνηση. 2,3 εκ. ψηφοφόροι την επέλεξαν ενώ 7,6 εκ ψηφοφόροι την απέρριψαν. Προφανώς μιλάμε για ανελεύθερες και αντιδημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες.
Η κυβέρνηση Σύριζα δεν είναι η δική μας κυβέρνηση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως ξεκινάει η δρομολόγηση των εργασιών για αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά εμείς δεν θέλουμε να μπαλώσουμε (πάλι!) τα κακώς κείμενα του πολιτικού συστήματος – θέλουμε ένα καθαρό και νέο σύνταγμα και Πολίτευμα. Θέλουμε Δημοκρατία. Και θέλουμε να την επιλέξουμε και να την διαμορφώσουμε εμείς, όχι ο κ. Παρασκευόπουλος, ο κ. Κατρούγκαλος (υπεύθυνος του φιάσκο του Ευρωπαϊκού συντάγματος), και οι λοιποί αυλικοί του κ. Τσίπρα.
Εν κατακλείδι, ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση Σύριζα δεν θα είναι ποτέ αρκετό για τις ανάγκες της Ελλάδας. Ακόμα και τώρα αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας – όπως γινόταν και με την προηγούμενη κυβέρνηση, απλά τώρα η πολιτική επικοινωνία έχει την τιμητική της.
Ο Σύριζα παραμένει το πασοκογενές μόρφωμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΚΚΕ, η προσωρινή αποθήκη ψήφων του ΠΑΣΟΚ επί Κωνσταντόπουλου, με την οικογενειοκρατία (βλέπε νέα πρόεδρο της βουλής), τους ακραίους απάτριδες και τις νέες μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ που άλλαξαν σακάκι, το φλερτ με την αναρχία (για όσους έχουν περάσει από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα), και τους επαγγελματίες πολιτικούς που έχουν μοχθήσει μόνο για να συγκεντρώσουν «ψήφους» και να συσπειρώσουν την «παράταξη» (με τον πρωθυπουργό πρώτο από όλους).
Ταυτόχρονα, τα κόμματα του δικομματισμού παραμένουν η καταδίκη της χώρας μας για δεκαετίες, η διαφθορά και η εθνική προδοσία συνδυασμένες με την ανικανότητα και τον νεποτισμό. Τα υπόλοιπα κόμματα παραμένουν και αυτά κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το συστημικό πρόβλημα, τον οπισθοδρομισμό και την Ολιγαρχία.
Η απάντηση δεν θα έρθει ποτέ από τα κόμματα – κανένα από αυτά. Ο λόγος είναι το σύνταγμα της χώρας μας το οποίο ουσιαστικά επιβάλει στους πολιτικούς να δρουν εναντίον των πολιτών και υπέρ του συστήματος που τους συντηρεί. Θα ήταν άδικο να περιμέναμε από το Σύριζα να κάνει την υπέρβαση. Ο ρόλος αυτός ανήκει δικαιωματικά στις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, και μόνο αυτές θα βρεθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
Μάθε για τη «Δημοκρατία Ιδεών» και το πώς μπορείς να βοηθήσεις για ουσιαστική αλλαγή και για την αναγέννηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Πηγή: Ιστολόγιο Σταύρου Καλεντερίδη

37 σχόλια:

  1. Μα ο Καμμένος και ο Τσίπρας έλεγαν προεκλογικά: Κλείστε τους ηλικωμένους σπίτι, για να ψηφίσει η γεννιά του Πολυτεχνείου.Το ίδιο αναπαρήγαν και αρκετά blog και τώρα και στις Περιεφερειακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταύρο
    το άρθρο σου είναι συγκλονιστικό, πραγματικό χαστούκι σε όλους εκείνους που χρόνια τώρα καπηλεύονται τις λέξεις και τις έννοιες δημοκρατία, πρόοδος και ελπίδα, για να κρύψουν αυτό που πραγματικά είναι, άλλοι διεφθαρμένοι και σάπιοι ως το κόκαλο, άλλοι σταλινικά και τροτσιστικά απολιθώματα, εχθροί του έθνους και της πατρίδας και άλλοι και τα δυο.
    Για πρώτη φορά σε επαινώ δημοσίως και ομολογώ ότι οι ιδέες σου είναι η πραγματική ελπίδα όχι μόνο για την πατρίδα και το πολύπαθο έθνος μας, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αληθινη Ελληνικη Δημοκρατια ειναι το πολυτιμωτερο αγαθο που μπορουμε να προσφερουμε στους εαυτους μας και περαιτερω στην υπολοιπη ανθρωποτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέω καμιά φορά ότι εμείς οι έλληνες δεν πρέπει να είμαστε και τόσο περήφανοι για το ότι προηγηθήκαμε στον πολιτισμό. Έγινε, λέω, απλούστατα ό.τι συμβαίνει με τα σκουληκιασμένα φρούτα, που ωριμάζουνε πρώτα αλλά και σαπίζουνε πρώτα. ΄Ετσι κι εμείς, είχαμε, φαίνεται, μέσα μας το σκουλήκι του φιλοτομαρισμού και της διαφθοράς, γι αυτό ωριμάσαμε πολιτιστικά πρώτοι - όντως, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι "ατομικός", της ατομικής επίδοσης και όχι της συλλογικής προσπάθειας - αλλά και σαπίσαμε πρώτοι. Και τρανή απόδειξη της βρωμιάς και της σαπίλας μας, είναι το γεγονός ότι με ένα consensus omnium των πολιτικών παρατάξεων διαπράττεται πολιτική γενοκτονία 500.000 ελλήνων πολιτών, των οπαδών της Χρυσής Αυγής και εμείς με την απάθειά μας συνεργούμε σε αυτό το πολιτικό πανέγκλημα. Η Χρυσή Αυγή αποκλείεται από όλο τα φόρα εκφοράς πολιτικού λόγου και οι οπαδοί της θεωρούνται πολιτικά μιάσματα, όπως οι αλήστου μνήμης αυλικοί της Αποστασίας θεωρούσαν μιάσματα τους αριστερούς - θυμηθείτε το διάγγελμα του βασιλιά Κωνσταντίνου με το οποίο αποπέμθηκε ο Γέρος Παπανδρέου όπου χαρακτηρίζονταν οι αριστεροί ως μιάσματα. Τότε είχαμε τα αριστερά μιάσματα, τώρα έχουμε τα δεξιά. Και όπως είχε συμβεί με τους αριστερούς, σύντομα η πολιτική απομόνωση των οπαδών της Χρυσής Αυγής θα μεταβληθεί και σε κοινωνική απομόνωση..., όπως γινόταν παλιά με τους κομμουνιστές, που ήταν "χαρακτηρισμένοι" σε εκείνο το βωρμερό χαρτί, το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και δεν μπορούσαν να διοριστούν σε καμιά δημόσια υπηρεσία ούτε να πάρουν... δίπλωμα οδήγησης!!! Το ίδιο θα συμβεί με τους χρυσαυγήτες αν η κοινωνία μας, εμείς όλοι, ανεχθούμε για λίγο έστω ακόμη καιρό την πολιτική κακοποίησή τους. Θα φτάσουμε και να τους πουλήσουμε ως δούλους σε κάποιο κράτος τζιχαντιστών για να ξοφλήσουμε και μέρος του δημόσιου χρέους μας... Όσοι νομίζουν ότι αυτή η μεταχείρηση των χρυσαυγητών (και δεν αναφέρομαι στην προφυλάκιση των βουλευτών της, που μπορεί άλλοι να την θεωρούν δίκαιη και άλλοι άδικη αλλά πάντως τηρήθηκε κάποια δικονομική διαδικασία) δηλαδή αυτός ο αποκλεισμός τους, πολιτικος και αύριο κοινωνικός, είναι δίκαιος , αυτοί απλώς σφάλλουν, όσοι όμως νοιώθουν την αδικία και σιωπούν αυτοί είναι δειλά ανθρωπάρια. Εγώ πιστεύω ότι αν έβγαιναν στα πάνελ οι χρυσαυγήτες και γενικά αν είχαν ελεύθερο δημόσιο λόγο, σύντομα θα είχαν εξαφανισθεί πολιτικά, διότι οι πολιτικές προτάσεις τους είναι πολύ χαμηλής ποιότητας. Αλλά το να μην τους επιτρέπουμε τον δημόσιο λόγο είναι σίγουρη και αναμφίβολή απόδειξη ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΦΕΤΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    Γιαυτό, κύριε Σταύρο Καλεντερίδη, εγώ στις πρόσφατες εκλογές δεν ψήφισα, απείχα ΠΕΝΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. _ Α) Μέ τίς καλλίτερες εὐχές μου γιά τούς ἄπειρους ἐξουσίας ἀνθρώπους, πού ἀνέλαβαν καθήκοντα γεμάτοι μέ καλές προθέσεις (γιά ἀντίσταση στήν ἀπώλεια τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας καί τήν κοινωνική καταβαράθρωση) ἀλλά καί μέ κακές προθέσεις (βλ. προώθηση ἀπό ὁρισμένους ἐξ αὐτῶν τῆς ὁμοφυλοφιλίας καί τῆς ἑλληνοποιήσεως ὅσο περισσότερων ἀλλοδαπῶν σηκώνει ἡ ἑλληνική κοινή γνώμη χωρίς νά ἐξεγερθῆ ἄμεσα).
    Μία ἱστορική ἐπισήμανση γιά τήν ἄκαμπτη, ἀλλά κατά τά λοιπά φιλότιμη φίλη τῆς Ἰδέας τῆς Δικαιοσύνης, κα Κωνσταντοπούλου: Ὁ ἀξιότιμος πατέρας της, ὁ κύριος Κωνσταντόπουλος, ὡς ἕνας ἐκ τῶν μελῶν της Βουλῆς πού ἀσκοῦσε καθήκοντα Δημοσίου Κατηγόρου στήν δίκη για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ἀγόρευσε ἐπί ὧρες, μέχρι πολύ ἀργά τό βράδυ. Κατηγοροῦσε μέ ρητορεία τόν τότε πρώην Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου καί τούς λοιπούς κατηγορουμένους γιά τό σκάνδαλο Κοσκωτᾶ. Στοιχειοθέτησε τίς ἄδικες πράξεις καί τόν δόλο τῶν κατηγορουμένων ἐν γένει.
    Θαύμαζα τότε, νέος ἐγώ, τήν ρητορική δεινότητα ἑνός ἔμπειρου δικηγόρου. ΑΛΛΑ, ὅταν ἔφθασε στό Διά Ταῦτα, στό νά ζητήσῃ δηλαδή τήν ἐνοχή τῶν κατηγορουμένων, εἶπε πρός μεγίστη ἔκπληξη ὅσων τόν παρακολουθοῦσαν, ὅτι.... τό θέμα εἶναι πολιτικό καί ὄχι ποινικό! (Συμπέρασμα; Οὐσιαστικά, ἐμμέσως πλήν σαφῶς, πρότεινε τήν ἀθώωση τοῦ Ἀνδρέα Παπανδρέου).
    Πολύ ἀργότερα, ἀπό ὅ,τι ἐνθυμοῦμαι, σέ συνέντευξή του ὁ ἴδιος κος Κωνσταντόπουλος εἶπε ὅτι ἀπό τίς ἀρχές τῆς δεκαετίας τοῦ 1960 εἶχε ἀσχοληθῆ μέ τά συνδικαλιστικά τῶν φοιτητῶν μέ τήν παράταξη τῆς Ἑνώσεως Κέντρου, ὅτι θαύμαζε τόν Γεώργιο Παπανδρέου καί ὅτι εἶχε τήν τιμή νά τόν γνωρίσῃ προσωπικῶς, ὡς φοιτητής συνδικαλιστής, ἀνταλλάσσοντας λίγα λόγια φιλοφρονήσεως μαζί του.
    Καί ἀναρωτιέμαι: Δέν ἐγνώριζε ὅτι μία τέτοιαν προσωπική ἐκτίμηση καί σχέση του μέ τόν Γεώργιο Παπανδρέου τό 1963-1964, ἔστω περιορισμένη, συνιστοῦσε κώλυμά του, στό νά παίξῃ τόν ρόλο τοῦ δημοσίου κατηγόρου κατά τοῦ γυιοῦ τοῦ ἀνθρώπου πού τόσο θαύμαζε; Ὅσο καί ἄν τυχόν ἤθελε νά εἶναι ἀμερόληπτος, ἀντικειμενικά δέν μποροῦσε νά θεωρηθῆ ὅτι εἶναι ἀμερόληπτος. Καί νομίζω ὅτι - ἀντικειμενικά - δέν ἦταν.
    Ἄς εἴμαστε λοιπόν ὅλοι πιό ἀντικειμενικοί καί πιό προσεκτικοί. Καί μέ λιγώτερη ἐμπιστοσύνη στίς δικές μας "καλές προθέσεις" καί στίς κακές προθέσεις τῶν ἄλλων. Τοὐλάχιστον ἐφ' ἑξῆς.
    _ Β) Διότι δέν γυρίζεις σελίδα συγχωρώντας τά μή συγχωρήσιμα, ἀλλά οὔτε καί κατακεραυνώνοντας τά πάντα ἀδιακρίτως, σάν νά ἄρχισαν ὅλα ἀπό σένα καί τώρα. Ὄχι καί πάλι ὄχι, ἀπό τό καταστροφικό δόγμα τοῦ σόκ τοῦ νεοσυντηρητισμοῦ, στό ἱστορικῶς γνωστό, ἀνθρωποφάγο, δόγμα τοῦ σόκ τῆς "ἐπανάστασης". Χρειάζεται, πέραν τῆς ἀνιδιοτέλειας πού εἶναι conditio sine qua non, ἀρετή καί τόλμη, ἀποφυγή τῆς ὕβρεως, πολιτική διάκριση, εὐαισθησία καί σεβασμός πρός ὅλους ἀνεξαιρέτως.
    _Γ) Αὐτό πού προβλέπω ὅτι θά μᾶς λείψῃ πολύ, μετά τό στάδιο τῆς κακίστης συμπαιγνίας πού μοιάζει ὅτι ἔληξε, δέν εἶναι μόνον οἱ ἱκανότητες τῶν πολιτικῶν (πού θα ποικίλουν), ἀλλά εἶναι ἡ ἀναγκαία γιά τήν δικαιοκρισία καί τήν δημοκρατία ἐπιεικεία. Ἐπιείκεια μέ ἀντικειμενικότητα, ὅμως, πλέον. Καί ἐπιείκεια, ὄχι με δύο μέτρα καί δύο σταθμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σωστό πολίτευμα είναι το κλειδί για το μέλλον, και όποιος ζητάει τη βελτίωση του πολιτεύματος βλέπει το πρόβλημα της χώρας στην καρδιά του.

    Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποκτήσει κράτος δικαίου, με ένα νέο σοβαρό αδιάφθορο πολίτευμα, είναι ζήτημα ετών το να ξεπεράσει κάθε μεγαλείο του παρελθόντος. Αυτό το λέω διότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ο λαός της Ελλάδος δείχνει να ξεπερνά πολιτικούς διχασμούς, και να ζητά πάταξη των λαμογίων.

    Η κυβέρνηση αυτή είναι δική μας κυβέρνηση, όπως ήταν και οι προηγούμενες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατ' εμέ έχουν ξεπεράσει κάθε θετική προσδοκία και αποτελούν σημαντική ελπίδα. Αυτοί, μαζί με δημοκρατικά στοιχεία από τον Συριζα και ίσως και από αλλού, και αφού το ζητάμε σαν κοινωνία, ελπίζουμε να βοηθήσουν τη χώρα να βρει τον καλύτερο εαυτό της.

    Το ιδανικό/άριστο πολίτευμα αρχίζει να σχηματίζετε από το αξιοκρατικό παράδειγμα αυτών που είναι στην εξουσία, και από το έντιμο και σοφό παράδειγμα και άλλων πολιτών του λόγου και των τεχνών που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη (φιλόσοφοι, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, ποιητές, ιστορικοί).

    Το πρώτο πρόβλημα με την ΧΑ κ. Αποστολίδη είναι ότι γεννήθηκε μέσα στα μυαλά ξένων, δηλαδή μας ήρθε ως τύπος πολιτικής παράταξης σύμφωνα με τα Ναζιστικά πρότυπα του 1930. Η ΧΑ έχει προέλθει από τους συνεργάτες των Γερμανών, ενώ το ΚΚΕ φτιάχτηκε από υπηρέτες των Σοβιετικών. Καλά θα κάνουν αυτά τα δύο κόμματα να αλλάξουν όνομα, ηγεσίες, ιδεολογία και σύμβολα, διότι δεν είναι Ελληνικής κατασκεύης και προέλευσης. Τα κάναμε εισαγωγή και τα έχουμε πληρώσει πανάκριβα. Τα κόμματα αυτά είναι εθνοδιχαστικά. Ειδικά η ΧΑ εξευτελίζει τα όσια και τα ιερά της αρχαιότητας και του πατριωτισμού. Κατόπιν αναμορφώσεώς της, και αφού εξελληνιστεί ως κίνημα, μπορεί να κάνει καλό στον τόπο. Είχαμε στιγμές που μόνο η ΧΑ είδε κάποια πράγματα καθαρά, και αυτό της έδωσε τα ποσοτά της, όχι τα κοκκινόμαυρα σύμβολα. Τους τιμά τουλάχιστον η αντιμνημονιακή τους στάση, αλλά καλά θα κάνουν να μετραπούν σε ανθρωπιστικό ή άλλο κοινωνικό ή πολιτιστικό κίνημα, και να μην συνεχίσουν ως εθνοδιχαστικό κόμμα. Αν όμως ενωθουν με το ΚΚΕ και κάνουν μαζί ένα πολιτικό κίνημα, τότε θα έρθω να τους ψηφίσω. Αυτούς όμως που διχάζουν με φανατισμό τους έχω για εχθρούς της χώρας. Ενότητα τώρα και Ελληνικές ιδεολογίες για να πάμε μπροστά.

    Η πρόταση του Σταύρου είναι Ελληνική και πρέπει να συνεχίσει με όποια δύναμη έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο Σιδηρούντιε, το πρόβλημα δεν είναι η ξενική προέλευση της "ιδεολογίας" της Χρυσής Αυγής, ούτε άλλωστε της ξενικής προέλευσης του ΚΚΕ. Κατά μία άλλωστε έννοια, και η ίδια η δημοκρατία έχει ξενική προέλευση, έχει άμεσο πρόγονο την Γαλλική Επανάσταση. Βασικό πρόταγμα του ίδιου του χριστιανισμού είναι, 'Ο συ μισείς, ετέρω μη ποιήσεις. Ένοιωσες ποτέ σου την φίμωση; Γιατί λοιπόν φιμώνεις. δηλαδή, γιατί φιμώνουμε όλοι μας τη Χρυσή Αυγή; Όταν παρακολουθείς στα πάνελ κάποιον δικό σου πολιτικό εκπρόσωπο, δηλαδή εκπρόσωπο του κόμματος που υποστηρίζεις, αγανακτείς, είμαι σίγουρος, όταν δεν του δίνεται ισηγορία ή όταν τον διακόπτουν κλπ. Αυτό κάνουμε όλοι μας. Καταλαβαίνεις πως νοιώθουν οι πολίτες,οι χρυσαυγήτες, που στερούνται εντελώς το δικαίωμα να εκφράζονται πολιτικά δια των εκπροσώπων τους; Αλλά ας μην βάλουμε το θέμα σε ηθική βάση. Ας το αφήσουμε στην πολιτική βάση του. Ειλικρινά το λέω, δεν βρίσκω κανέναν στον κοινωνικό κύκλο μου, ακόμα και στις τυχαίες συναντήσεις και τις περιστασιακές αναφορές στο θέμα, δεν υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει τον πολιτικό αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ και γενικότερα από τα δημόσια βήματα. Ερώτηση: Γίνονται δημοσκοπήσεις με πολλά και διάφορα ερωτήματα. Γιατί δεν γίνεται καμιά με το ερώτημα αν οι πολίτες αποδέχονται αυτόν τον πολιτικό αποκλεισμό; Διότι οι ενδιαφερόμενοι ξέρουν την απάντηση και δεν θέλουν να την ακούσουν...
      Αν εξακουλουθήσουμε να μην αντιδρούμε σε αυτήν την πραγματικότητα, στον πολιτικό αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, αυτό θα σημαίνει ότι δεν είμαστε αληθινοί πολίτες αλλά χαυνοπολίτες, χαύνοι πολιτικά και δημοκρατικά...
      Στα πάνελ προεκλογικά οι δημοσκόποι και άλλοι έλεγαν με πάσα άνεση ότι πολλοί οπαδοί της Χρυσής Αυγής απέφευγαν να δηλώσουν την πρόθεση ψήφου τους. Δηλαδή 40 χρόνια μετά την μεταπολίτευση υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που φοβούνται να δηλώσουν το πολιτικό τους φρόνημα! Πού βρισκόμαστε βρε παιδιά! Τι κατάσταση είναι αυτή! Και θα εξακολουθήσουμε να την ανεχόμαστε οι πραγματικοί δημοκρατικοί έλληνες;
      Θα ήθελα να πάρει θέση επί του θέματος ο κ Σταύρος Καλεντερίδης.

      ΥΓ
      Είναι γνωστός στους επισκέπτες του εκλεκτού ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ η αρθρογραφία μου κατά της εγκληματικής οργάνωσης του δικαστικού συνδικαλισμού ( αντί πολλών γκουγκλάρετε με τις λέξεις ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΛΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ) που καταληστεύει το δημόσιο ταμείο με όπλο την ωμή διαστροφή του Συντάγματος και των νόμων. Ο οποίος δικαστικός συνδικαλισμός μεταμορφωμένος σε δικαστήριο (Ελεγκτικό Συνέδριο) έκανε και πάλι πρόσφατα το θαύμα του: Επέστρεψε τις περικοπές στις δικαστικές συντάξεις, με ένα σκεπτικό που καλώ τους ενδιαφερόμενους να... πάψουν να ενδιαφέρονται, διότι αν το αναζητήσουν και το βρούν θα γεμίσουν σπιριά από την αηδία..

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε κύριε Σιδηρούντιε.
      Ήμουν μικρός και γέρασα,μας έμαθαν να αγαπάμε την πατρίδα μας!.
      Κι όμως μας παρέδωσαν στης Αμερικανογερμναγκλικές Συμμορίες οι Εθνικόφρονες κυβερνήσεις.
      Σήμερα η χώρα ,πενθεί τουλάχιστον δέκα χιλιάδες Ελλήνων πολιτών,μας πήγαν στα βράχια συνειδητά και με δόλο!.
      Κι όμως δεν θα πληρώσει ποτέ κανείς,απλά γιατί η πατρίδα μας με ευθύνη των πρακτόρων κυβερνητών μας,κατάφερα να κάνει πολίτες στην πλειοψηφία,ώστε να μπορεί να μας ελέγχει.
      Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε,μας έκαναν πειραματόζωα.
      Τι καλύτερη απόδηξει υπόδουλων,πρακτικών,το σήμερα.
      Άρα όλοι αυτο΄λι οι Εθνικόφρονες,έπρεπε ήδη,να βρίσκονται υπό δίκην για εσχάτη προδοσία!.
      Ελέω όμως της πλειοψηφίας ηλιθίων.μας το παίζουν ακόμα Έλληνες πατριώτες!!!!!!!.
      Πόσο μακάκας πρέπει να είναι ο Έλληνας.Ωστε να μην αντιλαμβάνεται ακόμα!!!!,τι παιχνίδι-εσχάτη προδοσία.
      Ο εφιάλτης μπροστά σε αυτούς.είναι μαθητούδι.-

      Διαγραφή
  7. Πολλά από αυτά δεν απέχουν από την αλήθεια. Αλλά είναι άδικο 2 νέοι άνθρωποι - αρχηγοί να μην έχουν την ευκαιρία τους για ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ. Δεν είναι δυνατόν να χάσουν πριν καν ξεκινήσουν. Η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη από το 1821 που δεν έχει μέσα της οικογένειες από τα γνωστά τζάκια. Οι χρεωκοπημένες πολιτικές ταμπέλλες ελπίζουμε ότι ξεχνιούνται. Ο κόσμος ήδη συσπειρώνεται μαζί τους. Αφήστε τους και θα δούμε, έχουν τουλάχιστον τη πρόθεση να τα αλλάξουν όλα. Η πλειοψηφία στις καρέκλες (όχι σε όλες δυστυχώς) δεν ανήκουν σε κομματικά όργανα όπως το καιρό των τεράτων, αλλά έγινε αξιοκρατικά. Είναι άδικο να κριθούν από πριν, έτσι και αλλοιώς επιλογές άλλες δεν είχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταύρο
    μάλλον δεν διάβασες με προσοχή το κείμενο του συνονόματού σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Εν κατακλείδι, ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση Σύριζα δεν θα είναι ποτέ αρκετό για τις ανάγκες της Ελλάδας. Ακόμα και τώρα αποφασίζουν άλλοι για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας – όπως γινόταν και με την προηγούμενη κυβέρνηση, απλά τώρα η πολιτική επικοινωνία έχει την τιμητική της.
    Ο Σύριζα παραμένει το πασοκογενές μόρφωμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΚΚΕ, η προσωρινή αποθήκη ψήφων του ΠΑΣΟΚ επί Κωνσταντόπουλου, με την οικογενειοκρατία (βλέπε νέα πρόεδρο της βουλής), τους ακραίους απάτριδες και τις νέες μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ που άλλαξαν σακάκι, το φλερτ με την αναρχία (για όσους έχουν περάσει από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα), και τους επαγγελματίες πολιτικούς που έχουν μοχθήσει μόνο για να συγκεντρώσουν «ψήφους» και να συσπειρώσουν την «παράταξη» (με τον πρωθυπουργό πρώτο από όλους)......" Αν αντελήφθην λάθος το πνεύμα ζητώ συγνώμην, πάντως κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν χωράει πλέον στο τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταύρο, ο συνονόματός σου απορρίπτει εν συνόλω το πολιτικό σύστημα.
    Αρα, δεν τους αναγνωρίζει και φυσικά δεν τους δείχνει καμία ανοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Savva, very dangerous game (...Αρα, δεν τους αναγνωρίζει...). They do exist as they have existed for a very long time. For those with political aspirations, they have to study well how Christianity ¨won¨ over Pantheism and more specifically over the Ethnikistai; INFLATRATION!

      SYRIZA has a momentum and potential. Just the 3% of its core has to be tamed. If SYRIZA fails, we will have more political parties than the Indians have Gods....

      Διαγραφή
  11. Αναφανδόν και εγώ μαζί του αλλά μόνο η απόρριψη δεν είναι αρκετή, ενώ αύριο πρέπει να λειτουργούμε σαν χώρα γιατί τα σκυλιά (χριστιανικά και μη) έξω μας περιμένουν να μας τη πέσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολες οι καλοπροαιρετες κριτικες ειναι καλοδεχουμενες, ομως ολες βασιζονται θεωριτικα στο τι ειχαμε, τι χασαμε, τα θελουμε εδω και τωρα ολα !
    Βρε ποσο ανετοι πολιτες καταντησατε;
    Δεν μου λετε εσεις ολοι και μηδενος εξαιρουμενου, γιατι κανεις σας μεχρι τωρα δεν ανελυσε γιατι αραγε δεν εχουμε κρατος που να λειτουργουν ολες οι εξουσιες οπως αλλου; Γιατι πρεπει παντα να ειναι οι ξενοι, μα τωρα και οι νεωτεροι στην εξουσια της χωρας μας η αιτια της ανυπαρξιας μας;
    Γιατι δεν φροντιζετε και εσεις για μια υποτυπωδη υπαρξη και λειτουργια αυτοδιοικητου κρατους, στα ορια εστω και του Δημου που ζητε, πολυ δε περισσοτερο στα ορια της επικρατειας, καθως πρεπει;
    Πατριωτακια αυτα που ζητατε, για να ερθουν, θελει δουλεια πολλη ! Θελει και πανω απολλα να σεβεσαι και την προσπαθεια του αλλου, αλλα συναμα και την συλλογικη και να μην αγνοεις και να σεβεσαι τον πατριωτισμο κανενος.Το καταλαβαινεις αυτο οπαδε;
    Αντε δουλεψτε και λιγο για το καλο του τοπου, ρε καλαμαραδες, αρκετα μας τα πρηξατε ξερολες.
    Καλα, δεν σας τρομαζει το γεγονος οτι καταντησαμε ανα την υφηλιο επαιτες !
    Τι μας περιμενει αραγε ακομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεοντή
      ηρέμησε και ξαναγράψε άλλο σχόλιο, πιο λογικό και χωρίς να προσβάλεις τους άλλους.

      Διαγραφή
  13. Πολύ καλό άρθρο με κάποια όμως ερωτηματικά. Τι είδους δημοκρατικές διαδικασίες προτείνει ο αρθρογράφος και τι λόγο μπορεί να έχει ένας μέσος πολίτης στα του συντάγματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη
      ο Σταύρος έγραψε ένα βιβλίο που προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις και λύσεις σε αυτά που λες.

      Διαγραφή
  14. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

    Θεωρούμε ότι όχι ηθελημένα παραβλέπει ο συντάκτης του άρθρου την πολιτική πραγματικότητα που είναι παγκοίνως γνωστή από το πολιτικό μας συνέδριο τον Νοέμβριο του 2014 και φυσικά από τον τίτλο του πρόσφατου ψηφοδελτίου μας.

    Θεσμικά είμαι υποχρεωμένος να παρέμβω ως γραμματέας κινημάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υπενθυμίζοντας ότι σε αρκετά από τα ΙΔΡΥΤΙΚΑ κινήματα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπάρχει σαφής πολιτική θέση για δημοκρατικό πολίτευμα ουσίας, με σαφή διάκριση από την ολιγαρχική κομματοκρατία που όλοι βιώνουμε από την δολοφονία του Καποδίστρια έως σήμερα. (δεν επεκτείνομαι ιστορικά λόγω περιορισμένου χώρου).

    Μάλιστα και με δική μας εισήγηση κατά την σύσταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπάρχει η πολιτική θέση της Συντακτικής Συνέλευσης με στόχο την μετάβαση σε πραγματικό Δημοκρατικό πολίτευμα : http://anexartitoiellines.gr/files/ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ%20ή%20ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ%20ΒΟΥΛΗ%20(2).pdf

    ‘’… Η χώρα χρειάζεται εκλογές για Συντακτική Συνέλευση, χρειάζεται ένα καινούργιο Σύνταγμα, το οποίο θα αποτελέσει την αρχή της Τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας και θα γίνει ο καταλύτης για έναν ελπιδοφόρο κοινωνικό μετασχηματισμό….’’

    Όταν λοιπόν ο πολιτικός διάλογος για όλα αυτά έχει ξεκινήσει από το 2012 με την σύσταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που ήταν το πολιτικό αποτέλεσμα της ειρηνικής εξέγερσης που εξελίχθηκε από το 2010 με αποκορύφωμα την 12η 2ου του 2012 που ψηφίστηκε αντισυνταγματικά το PSI του Παπαδήμου. Όπου 57 βουλευτές τότε αρνήθηκαν να υπακούσουν την Νέα Τάξη, με την δική μας πίεση των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και με τον Μίκη Θεοδωράκη επικεφαλής κάτω από την Βουλή.

    Δεν είναι δυνατόν ένας οποιοσδήποτε πολίτης να αγνοεί εν γένει την ιστορική πραγματικότητα.

    Διότι το αίτημα της ειρηνικής εξέγερσης παραμένει ζωντανό πάνω στη δημιουργία πραγματικής Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι σε κατ’ επίφαση.

    Γι’ αυτό άλλωστε συμμετέχουμε και στην Δημοκρατία Ιδεών ως φυσικά πρόσωπα και ως πολιτικά κινήματα που θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτικά ολιγαρχική κομματοκρατία. Παλαιότερα προσωπικά έχω καταθέσει στον αρθρογράφο του παρόντος και αρχική εισήγηση προς διαβούλευση για το πολίτευμα μετάβασης στην Δημοκρατία.

    Όταν λοιπόν όλοι εμείς τα ιδρυτικά κινήματα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που είμαστε φορείς τον ιδίων ιδεών με τον αγαπητό Σταύρο Καλεντερίδη και συμμετέχουμε στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με ταυτόσημες πολιτικές προτάσεις με την Δημοκρατία Ιδεών, γιατί μας αγνοεί ο αγαπητός αρθρογράφος;

    Τέλος θεωρούμε δίκαιη και δημοκρατικά ορθή την αποκατάσταση της αλήθειας σε μια ανάλυση που συγγράφεται από έναν φίλο, ειδικό επιστήμονα των πολιτικών επιστημών με σοβαρές μεταπτυχιακές σπουδές και συνοδοιπόρο στην τιτάνια προσπάθεια που έχουμε από κοινού ξεκινήσει.

    Μια διόρθωση επομένως σε ορισμένες παραδοχές του άρθρου αλλά και στα συμπεράσματα αποτελεί ουσιαστική επιστημονική υποχρέωση.

    Με εκτίμηση,

    Κώστας Τουρναβίτης
    Γραμματέας κινημάτων
    Ανεξαρτήτων Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Αθηναϊκή πάντως δημοκρατία -η μόνη γνωστη εφαρμοσμένη άμεση δημοκρατία -διαλύθηκε απο την Σπαρτιατική ολιγαρχία και μάλιστα με την σε χρυσό βοήθεια των περσών. Ή κάνω λάθος;
    Η δε λιτή στρατιωτική δομή της σπαρτιατικής ολιγαρχίας που βασιστηκε στους νόμους του Λυκούργου, αυτοαπαγχονίσθηκε από την ανικανότητά της να αποδείξει ανωτερότητα απέναντι στην Αθηναϊκή δημοκρατία χωρίς τον έξωθεν χρυσό.Οι ανθρωποι πάσχιζαν την εποχή εκείνη να αποδείξουν ποιό είναι το καλύτερο πολίτευμα.Ο Αριστοτέλης διετύπωσε την άποψη ότι το καλύτερο πολίτευμα ήταν αυτό που αποτελείται από άριστους πολίτες.
    Σε κάθε περίπτωση οι άριστοι πολίτες διαμορφωνονται από την πρόσκληση τους στην πρόσβαση της γνώσης σε κάθε επίπεδο.
    Είναι αυτό εφικτό σήμερα;
    Θέλουμε μυστικά του κράτους να διαχέονται ευρέως στο κοινό;
    Ετσι λοιπόν αυτό που καθορίζει κατά την γνώμη μου το αριστο πολίτευμα είναι η ικανότητα του να νικά .
    Ποιό είναι αυτό; μόνο η ιστορία μπορεί να αποδείξει.
    Αλλά η ιστορια έχει δείξει ότι οι καιροί αλλαζουν γρήγορα και μαζί αλλάζουν και τα νικηφόρα πολιτεύματα...
    Σίγουρα όμως το καλύτερο πολίτευμα ειναι αυτό που συστρατεύεται την συντριπτική θέληση και ευημερία του λαου ενώ ταυτόγχρονα έχει την δύναμη να κατανικά τους εξωθεν εχθρούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η αληθινη Ελληνικη Δημοκρατια ειναι το πολυτιμωτερο αγαθο που μπορουμε να προσφερουμε στους εαυτους μας και περαιτερω στην υπολοιπη ανθρωποτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @nice videos
    you copied my comment verbatim and if you click the word ανθρωποτητα it's a link to your arabic site.
    i don't appreciate you duplicating my comment nor the emails you sent thru infognomon .
    what a douchbag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο Σταύρο Καλεντερίδη για άλλη μία φορά .Ειναι δύσκολο για πολλούς να απεγκλωβιστούν απο τον τρόπο σκέψης που τους έμαθαν τόσα χρόνια .Η κομματική συνείδηση ειναι ακόμα ισχυρή μέσα τους .Ο φανατισμός και το οπαδιλίκι δεν ευνοούν την καθαρή σκέψη και κρίση .Όλα όμως έχουν μία αρχή και ένα τέλος .
    ( τώρα βέβαια τα γραμματικά κόμματα δεν μας φταίνε σε τίποτα που τα αγνοούμε όλοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ πάντως συμφωνώ με το άρθρο και θεωρώ πως είναι καλό το ότι υπάρχουν κι άλλοι που βλέπουν δομικο πρόβλημα του συστήματο. Ο κύριος Καλεντεριδης, ο Σταύρος, είναι από τους πρώτους αν όχι ο πρώτος που έχει εκφραστεί δημόσια επί του θέματος και προσωπικά στηρίζω τις απόψεις του και τις προσυπογράφω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πολίτευμα που ζήσαμε επι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ήταν δημοκρατικό. Ειχαμε ένα κράτος αδιάφανο και μια ανάπηρη δικαιοσύνη.

    Τη ΧΑ την έβαλαν φυλακή κατόπιν σχεδίου, αφού πρώτα της δόθηκε η εντολή να κάνει το γνωστό φόνο. Και ο Καρά Τζαφέρ βγήκε από τη μέση κατόπιν σχεδίου. Όλα στο παιχνίδι-τζόγο να πάρουν τα ποσοστά τους ώστε να κρατηθεί η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Τόσο η ΧΑ όσο και ο Καρά Τζαφέρ, όπως και η ΝΔ, ποτίστηκαν και κόπηκαν σύμφωνα με τις ευχές ξένων και ντόπιων σκοτεινών κύκλων οι οποίοι εκμεταλεύθηκαν ιδεολογικές αναπηρίες και φοβίες.

    Εάν και όταν υπάρχει ανάγκη, θα βγάλουν τη ΧΑ από τη φυλακή και θα την βάλουν να στηρίξει καμία χούντα, μην έχετε αμφιβολίες. Και τη Ντόρα θα μας φέρουν όταν έρθει η ώρα. Ελπίζω Ανεξ και Σύριζα να ξυπνήσουν και να γεμίσουν τις φυλακές με λαμόγια, πριν τα λαμόγια τους βάλουν φυλακή του ίδιους.

    Ο αγνός πατριώτης που τον έχουν τρελάνει στη φοβία, ο οποίος ψήφισε ΧΑ, καλά θα κάνει να αδελφοποιηθεί με τον αγνό Κομμουνιστή και κάθε Έλληνα που θέλει να ζήσει η πατρίδα του. Η χώρα μας έχει μπει σε πορεία θανάτου και αυτό δεν θα αλλάξει αν δεν έχουμε ραγδαία ανατροπή της υπογγενητικότητας, με μαζικό επαναπατρισμό όσων Ελλήνων έδιωξε το Ελλαδικό κράτος εδώ και 100 χρόνια. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι αυτό. Τελειώσαμε ως λαός. Η λογική της αλλοίωσης και της εισαγωγής μεταναστών σκοπό έχουν την υποταγή των Ευρωπαίκών λαών στο κεφάλαιο, το οποίο δεν είναι μόνο εβραϊκό. Ο Κούντενχόβε Καλλέργης που έπεισε τους Ευρωπαίους βιομήχανους/τραπεζίτες να καταστρέψουν εθνολογικά τις χώρες τους, δεν ήταν Εβραίος αλλά Έλληνας εν μέρη, και οι απόγονοί του είναι ακόμα μεγαλοκεφαλαιούχοι και βιομήχανοι.

    Ενωμένοι, έχουμε ελπίδες. Η Ελλάδα για πολλές δεκαετίες υπήρξε ανθελληνικό κράτος που καταδιώκει Έλληνες και τους στέλνει μακριά από τη χώρα τους. Η Ελλάδα, από βαρβαρικό ανθελληνικό σκυλαδοκράτος, πρέπει να γίνει άμεσα, σήμερα, φιλελληνικό κράτος. Εφόσον πάνε κάτι καλό να κάνουν οι νέοι κυβερνήτες μας, ας τους στηρίξουμε όλοι, είναι η τελευταία ελπίδα. Μετά από αυτούς, αν δεν καταφέρουν να χτυπήσουν τη διαφθορά και να φτιάξουν φιλελληνικό κράτος, θα μας πάρει αιώνες ίσως να ξαναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες μας. Δεν έχουμε άλλα έμψυχα αποθέματα.

    Γεώργιος Κασιμάτης για πρόεδρος της δημοκρατίας, αν έχετε όλοι το θεό σας. Μπορεί η τακτική να ξελασπώσει τη χώρα και όλη την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλη σου την ανάλυση έχεις επιμελώς ξεχάσει να μας πεις τι ρολο παίζουν τα αλλα κόμματα του Κοινοβουλίου, ΚΚΕ, Σύρριζα, Δημάρ, Ποτάμι τώρα, ANEL, αλλα και αλλα αποκόμματα και κόμματα που έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί....

      Όταν δε καταλήγεις ο αγνός Έλληνας πατριώτης πρέπει να αδελφοποιηθεί με τον κομμουνιστή για να ψηφίσει ΚΚΕ η Σύρριζα, δεν ξέρω, εκεί αποδεικνύεται η κομματική σου ταυτότητα, αλλα και εμφανίζεται περίλαμπρα το πρόβλημα του συστήματος, το οποιο μπορεί να συνοψιστεί στο κόμμα πάνω από το έθνος! Και ναι μεν για τους κομμουνιστές αυτό μπορεί να θεωρείται θεμιτό, γιατί οι τάξεις μετράνε, αλλα για έναν δημοκράτη είναι αδύνατον να παραβλέψει το έθνος και να βάλει πάνω από όλα το κόμμα.

      Τα κράτη έχουν όντων πολλές εκδοχές αλλα δεν έχει καμια διαφορα ουσιαστική το να υπάρχει ένα κράτος, το οποιο εξυπηρετεί συμφέροντα μιας ιδιωτικής ολιγαρχίας με ένα κράτος, που απλώς εξυπηρετεί το κόμμα! Το πρώτο είναι ο νεοφιλελευθερισμός και το δεύτερο ο Κομμουνισμός! Μακριά και από τα δυο είναι η απάντηση. Είναι φοβερό και παραφράζοντας τον Zizek, πως όπως οι νεοφιλελεύθεροι δεν μπορούν ούτε καν να φανταστούν έναν κόσμο χωρίς καπιταλισμό, οι κομμουνιστές αντίστοιχα και παρα όλα αυτά που έχουν συμβεί δεν μπορούν να φανταστούν έναν κόσμο χωρίς κομμουνισμό ως εναλλακτική του καπιταλισμού! Αυτό είναι πασιφανές και για τους δυο από ταινίες βιβλία και λοιπά. Είναι πράγματι θλιβερό!

      Διαγραφή
  21. Δεν έχω επιμελώς ξεχάσει. Δεν γνωρίζω σε κάθε λεπτομέρεια το ρόλο του κάθε κόμματος. Τα ποτάμια και οι ελιές όλα δείχνουν ότι είναι μολυσμένα με απόβλητα του πρασινομπλέ σιχαμένου συστήματος. Το ΚΚΕ δείχνει να λειτουργεί με ελεγχόμενη ηγεσία, εδώ και χρόνια, από μια κλίκα που έχει σχέση με νηστικές υπηρεσίες που κρατούν το κόμμα μόνιμα υπό έλεγχο ώστε να μην πάρει ποτέ τα πάνω του, και που το βάζουν να κάνει και αντεθνικές εργασίες από καιρό εις καιρό. Οι αγνοί κομμουνιστές όμως είναι κεφάλαιο για τη χώρα, οπως είναι κάθε ανγός και αδιάφθορος ψηφοφόρος κάθε κόμματος, και της ΧΑ.

    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν φιλοπατριωτική στάση, και βλέπω στον ΣΥΡΙΖΑ ορισμένα πεντακάθαρα πρόσωπα με καλές ιδέες.
    Με φοβίζει η παρουσία της Λαζάρντ στην όλη υπόθεση και ελπίζω η συνεργασία με αυτό το διάβολο της διαφθοράς και της ρεμούλας να μην μας ρημάξει όπως μας ρήμαξε με το πιεσαι.

    Αυτό που λέω είναι να ενωθούν επιτέλους όλοι όσοι λένε ότι θέλουν να σώσουν τον τόπο τους. Δεν λέω οι Ναζιστές να γινουν Κομμουνιστές, και οι Κομμουνιστές Ναζιστές, αλλά να καταλάβουν και οι μεν και οι δε ότι οι ιδεολογίες που φανατίζουν και διχάζουν το λαό είναι εκ του πονηρού και φτιαγμένες για να μας καταστρέφουν. Δεξιοί και Αριστεροί, φιλελεύθεροι κτλ, έχουν εξαπατηθεί από ιδεολογίες εισαγωγής. Ενότητα ανάμεσα σε όλους όσους θέλουν να χτυπήσουν τη διαφθορά και να μετατρέψουν την Ελλάδα από σκυλού σε χώρα που και πάλι θα οδηγήσει την ανθρωπότητα μπροστά. Ο Εθνικοσοσιαλισμός, ο Κομμουνισμός, ο Σοσιαλισμός, ο Καπιταλισμός, ο νεοφιλελευθερισμός, είναι όλοι ξοφλημένοι. Η Αξιοκρατία και διαφάνεια είναι το πολίτευμα που ζητάει ο πλανήτης. Η κατάργηση του παγκόσμιου ιδιωτικού αδιάφανου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι ο μόνος δρόμος για να ζήσουν όλοι οι λαοί ως άνθρωποι και όχι ως κτήνη.

    Οι βαρβαρο- σκυλαδισμός μας κατάντησε μια χώρα όπου μόνο ένας (μαστίχα Χιου) ή δύο συνεταιρισμοί κατάφεραν να παράξουν έργο, και ενας μόνος δήμος (Ανάβρας) να μην καταχραστεί χρήματα και να αναπτυχθεί σωστά. Αυτός ο λαός, σε τέτοια κατάντια, με Ναζισμούς, Κομμουνισμούς και πρασινομπλέ σκυλαδοσαπίλα απλά ψοφάει. Ή θα ενωθούμε με τα μυαλά στη θέση τους, ή πάμε για στάχτες, τελείωσαν τα ψέματα.

    Αν αυτή η κυβέρνηση πάρει άμεσα μέτρα για την υπογεννητικότητα και τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που έχουν διώξει οι προηγούμενες εθνοπροδοτικές κυβερνήσεις, θα την θεωρήσω πατριωτική. Αν δεν το κάνουν αυτό σύντομα, πάλι την πατήσαμε. Ο Έλληνας του εξωτερικού έχει χάσει κάθε ελπίδα για το ότι διαθέτει πατρίδα, και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα για το οποίο όλοι οι εν ζωή πρωθυπουργοί είναι υπεύθυνοι και πρέπει να μπουν φυλακή, μαζί μετα σκυλολόγια τους.

    Κασιμάτης Γεώργιος για πρόεδρος τηε Δημοκρατίας, αν θέλουμε να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν και να μπουν στη φυλακή οι δανειστές. Διεθνής νομική εκστρατεία κατά της διαφθοράς είναι η μόνη λύση. Η Ελλάδα τώρα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα και μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο Ελληνικός και άλλοι λαοί μπορούν να καταστρέψουν για πάντα τις τράπεζες-ναούς του Σατανά. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Ιωάννης Αποστολίδης έχω διαφορετική ιδεολογία και είμαι εναντίον της ανάγκης και ύπαρξης πολιτικών κομμάτων. Τα δικαιώματα σου δεν τα χάνεις όταν δεν έχει χρόνο στο πάνελ ο κομματικός σου υποψήφιος – αυτό είναι αμελητέο. Τα δικαιώματα σου τα χάνεις όταν τα εκχωρείς στο φερόμενο κοινοβουλευτικό «αντιπρόσωπο» και χρειάζεσαι μεσάζοντες για να επηρεάζεις την πολιτική ζωή της χώρας σου. Οι μεσάζοντες συμμετέχουν στα πάνελ και αποφασίζουν σε μια Ολιγαρχία, ενώ στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι συνελεύσεις των πολιτών. Δεν θα θρηνήσω για τα απολεσθέντα δικαιώματα των Ολιγαρχών του τόπου.
    Επίσης, εγώ δεν ψήφισα στις πρόσφατες εκλογές και εξηγώ γιατί εδώ: http://kalenteridis.gr/5truths/

    Τέλος η Δημοκρατία ΔΕΝ έχει σίγουρα ξενική προέλευση: http://democracyreborn.org/?page_id=344

    @ ΣΤΑΥΡΟΣ το άδικο είναι να είμαστε η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και τώρα να είμαστε στο έλεος δύο πολιτικών του συστήματος και να μην μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση (και συνεπώς τη ζωή μας) στα χέρια μας. Όσον αφορά για την συσπείρωση και την οικογενειοκρατία θα σε παραπέμψω ξανά στο άρθρο. Τέλος χαίρομαι που αναφέρεις την αξιοκρατία μιας και δεν λέω κάτι στο άρθρο σχετικά, και μπορώ έτσι να προσθέσω πως η αξιοκρατία δεν έχει να κάνει με το πώς ικανοποιούνται οι ενδοκομματικές τάσεις, με το ποιος φέρνει περισσότερους ψήφους στο κόμμα, ή στηρίζει καλύτερα το κομματικό αφεντικό – σε μια Δημοκρατία και για τους υπουργούς ακόμα αποφασίζουν οι πολίτες.

    Στην τελευταία σου πρόταση θα έλεγα πως κανένα από τα κόμματα δεν χωράει στον τόπο μας.. Κράτα αυτό αν θέλεις περισσότερο από όλα τα άλλα

    @ Κώστας Τουρναβίτης Φίλε Κώστα εύχομαι πραγματικά και ολόψυχα να καταφέρετε να γίνεται πλειοψηφία και να πείσετε ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε σε ένα νέο Σύνταγμα και πολίτευμα από τους πολίτες (και όχι όπως λέω στο άρθρο από τον Παρασκευόπουλο και τον Κατρούγκαλο).

    @ dimitris Πολλές δημοκρατικές διαδικασίες και στα του συντάγματος μόνο οι πολίτες μπορούν να έχουν λόγο και κανένας εκπρόσωπος καθώς εκεί βρίσκονται τα θεμελιώδη δικαιώματά μας και οι ελευθερίες μας. Αν παραδώσουμε την ερμηνεία και διαμόρφωση του συντάγματος σε τρίτους έχουμε έτσι απολέσει και τις ελευθερίες μας στη θέληση και τις ερμηνείες τους. Περισσότερα στο σχετικό μου βιβλίο: http://bit.ly/1dnWyms

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συνονόματε θα σου πω αυτό που λέω και στις κόρες μου. Σε εσάς τους νέους πέφτει ο κλήρος να τα αλλάξετε όλα, αλλά αυτό δεν γίνεται με τα λόγια και με τις συζητήσεις μόνο. Η κοινοβουλευτική δικτατορία που ζούμε, με μέλη του κοινοβουλίου ανάξια στη πλειοψηφία τους, πειθήνια όργανα που πάνε εκεί για να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, δεν μπορεί να είναι η λύση που ζητά η σημερινή κοινωνία. Πρέπει σίγουρα να αλλάξει αλλά τέτοιες αλλαγές γίνονται με επαναστάσεις, όπως δείχνει η παγκόσμια ιστορία, και τις επαναστάσεις τις κάνουν οι νέοι με πνευματικούς οδηγούς τους φάρους των μεγαλύτερων και παλαιότερων γενεών. Και οι επαναστάσεις φυσικά δεν γίνονται με μούτζες ή από τις παραλίες..... Αλλά μέχρι να γίνει αυτό που και εσύ οραματίζεσαι πρέπει η χώρα να υπάρχει, να έχει το κεφάλι έξω από το νερό. Σου εύχομαι και σε σένα και σε όλα τα προβληματισμένα νέα παιδιά να είστε εσείς που θα γράψετε ιστορία, και εγώ ο παλαιότερος και μέλος της γενιάς που κατέστρεψε αυτή τη χώρα, θα είμαι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ.ΜΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ,ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩΣ .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΟ "ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ .Ο ΦΛΟΓΟΒΟΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Pan Karas
    με έκανες και έψαξα να βρω το νόημα της λέξης κύδος.
    Έτσι έμαθα μια καινούργια για μένα λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα, όπως τόσες ελληνικές λέξεις το ‘κῦδος’ επιβίωσε μέχρι σήμερα στα αγγλικά σαν ‘kudos΄ αλλά όχι τόσο πολύ στα ελληνικά.

      Διαγραφή
    2. Εγώ που το ήξερα στα αγγλικά και δεν ήξερα ότι ήταν ελληνική λέξη :)

      Διαγραφή
    3. By the end of the year, we will publish a dictionary of 5000+ Greeks words used in Latin America, but no longer used in Greece. Maricon, Spanish for guy, is one of them. Used in Attike to describe men with ambegious sexual preferences. Outside our team, I have only met one person who knew the etymology of the word and he is a member of the Academy of Athens

      Διαγραφή
    4. Αυτο θα ειναι πολύ ενδιαφέρον Νίκο!

      Διαγραφή
    5. never knew Kudos is a Greecian word either.
      i always wonder about the etymology of words, and i often find words of Hellenic origin.
      i was staring at the word* daughter * thinking why is it pronounced *doter * and then it just jumped out θυγατηρ they had to simplfy out of their inability to pronounce it.

      Niko , maricon is gay not guy i think it's a typo . Looking forward for a copy of your dictionary .

      Κωστα Τσιαφιτσα πατριωτη ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι .
      Καλη αφυπνηση στον Ελληνισμο .
      Η ταν η επι τας

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.