26/2/15

Ο Μίκης Θεοδωράκης αδειάζει τον Τσίπρα και ζητεί κατάργηση του μνημονίου, στηρίζοντας την πρόταση του ΚΚΕ

Ο Μίκης Θεοδωράξης έστελε την ακόλουθη επιστολή-χαιρετισμό, για το αυριανό συλλαλητήριο του ΚΚΕ:
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ  27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣΧαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:
Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.
Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας    και
Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.
Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.
Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.
Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».
Αθήνα, 26.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης

4 σχόλια:

  1. Ο Μίκης και ο Γλέζος κέρδισαν το δικαίωμα να απευθύνονται στο λαό μας και να λένε ότι αυτοί νομίζουν σωστό. Αντίστοιχο δικαίωμα δυστυχώς δεν έχουν αποκτήσει ούτε ο Τσίπρας , ούτε ο Βενιζέλος ούτε και κανένας Σαμαράς .
    Όταν το αποκτήσουν τότε θα τους ακούμε με προσοχή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α) ΒΑΣΙΚΟ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΗΜΑ. ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    Β) ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟΥ ΟΛΟΕΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΟ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ.
    Γ) ΕΑΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (που δεν αρκούν) ΚΑΙ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (που θα βγούμε γιατί και πολιτικά και οικονομικά δεν πάει άλλο για πολύ ακόμη - ουκ αν λάβης παρά του μη έχοντος –εκτός και αν βρεθεί "θησαυρός" από φοροδιαφεύγοντες και φοροαποφυγή) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (οπότε με κανονικά νομικά δεν ισχύει δικαιοδοσία ξένων δικαστηρίων) , ΤΙ ΜΕΝΕΙ;
    ΜΕΝΕΙ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ἤ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΕΥΡΩ Η ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Συνεπώς, α) το τελευταίο είναι ρεαλιστικό και κατ' αρχήν πραγματοποιήσιμο (πρέπει να προετοιμασθεί γιατί θα μπούνε τρικλοποδιές) και β) ακόμη και με δραχμές θα υπάρχει σοβαρή λιτότητα ιδίως στην αρχή, αλλά γ) θα υπάρχουν πλέον άμεσες προοπτικές οικονομικής αναπτύξεως, ΄δ) η Ελλάδα θα ευρίσκεται εάν και εφ' όσον την συμφέρει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (μᾶλλον τήν συμφέρει πράγματι, για άσκηση ισορροπημένης και φιλειρηνικής, δικής της επί τέλους, πολιτικής), και ε) Με την εθνική κυριαρχία είναι δυνατή η αναθεώρηση όχι του "απεχθούς " χρέους (διότι θα γίνουμε διεθνώς απεχθείς, αφού ένα χρέος δεν δικαιολογείται να μειώνεται με βάση το αν μας αρέσει ή όχι) αλλά του αδίκου χρέους.
    Και άδικο ως δημόσιο χρέος, είναι α) χρέος τόκων κατά την περίοδο υφέσεως, και β) χρέος που δεν δόθηκε πράγματι αλλά εικονικά στον λαό - εκεί πρέπει να γίνει διάκριση τού ποιό χρέος από τον ελληνικό τραπεζικό τομεά διοχετεύθηκε πράγματι στην εθνική οικονομία και ποιό απλώς επέστρεψε σε αυτούς που το δάνεισαν στις ελληνικές τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπᾶμαι, διότι σὲ τέτοια ἡλικία δὲν ἔχει καταλάβει τὸν πραγματικὸ κόσμο. Λυπᾶμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Special αφιερωμένο... κάτι ήξερε η Μελίνα (Rock in Athens 1985)... Αυτό το εισιτήριο (της Πολιτικής;) θα γίνει κοιμητήριο (τύφλα νάχει ο Αρκουδέας και ο Boy George... χαχαχα!):

    Karma, karma, karma
    Karma, karma CHAMELEON
    You come and go
    You come and go

    Boy George - Karma CHAMELEON

    < https://www.youtube.com/watch?v=JmcA9LIIXWw >

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.