27/2/15

Κοτζιάς: Δεν είμαστε πια η... «Ελλάδα της φάπας»

Κοτζιάς: Δεν είμαστε πια η... «Ελλάδα της φάπας»
«Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και «τηρώντας τους κανόνες της, βεβαίως, έχουμε κι εμείς δικαίωμα να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν αυτό συμφέρει την πατρίδα μας. Δε θα σηκώνουμε το χέρι σαν μαθητές που ζητούν άδεια...». 

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, σε συνέντευξή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, προσθέτοντας ότι η Τουρκία «μια ΝΑΤΟϊκή χώρα που όμως δεν εφάρμοσε τις κυρώσεις στη Ρωσία είναι η μόνη κερδισμένη ως τώρα. Και δε μιλάει κανείς γι αυτό. Εμείς, δηλαδή, θα τρώμε μόνο "φάπες"; Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε!».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Τόνισε ότι έχει εισηγηθεί τη σύσταση επιτροπής σοφών για το θέμα και υπογράμμισε ότι «στο δεύτερο μνημόνιο έγινε ένα βασικό λάθος; Μια υποχώρηση; Πείτε το όπως θέλετε. Προβλέπει ότι τα λεφτά που παίρνουμε ως χρέος δεν συμψηφίζονται με παλιότερα χρέη. Αυτό είναι λάθος».
«Αν δεν αναγνώριζαν (σσ. το χρέος οι Γερμανοί), δεν θα μας ζητούσαν να υπάρχει αυτή η ειδική ρήτρα περί μη συμψηφισμού» πρόσθεσε ο υπουργός.

ημερησία

5 σχόλια:

  1. Ως προς τις γερμανικές αποζημιώσεις και την σιγή ασυρμάτου των πρώην κυβερνήσεων εχω μια υποψία,που μακάρι να μην επαληθευτεί.Μηπως,λέω μηπως υπάρχουν κρυφές συμφωνίες στις οποίες να παραιτούμαστε απο διεκδικήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορφεα, εαν υπηρχαν κρυφες συμφωνιες θα τα ειχαν βγαλει στη φορα οι γερμανοι .
      Απλως δεν θελουν να πληρωσουν επειδη στην πραγματικοτητα ειναι ατιμος λαος.

      Διαγραφή
  2. Το τραγικό είναι να θεωρούν πλάκα κάποιοι ανώνυμοι το γεγονός ότι ένας Έλληνας ΥΠΕΞ λέει αυτά. Πρώτη φορά λέγονται!! Κάτι που δεν είναι πλάκα, σίγουρα, είναι ότι στην Άβυσσο που μας έριξαν οι πολιτικοί της πλάκας της τελευταίας πενταετίας (και προεκτείνοντας στους συνώνυμους προγόνους των τελευταίων δύο αιώνων) για να βγούμε έξω ζωντανοί πρέπει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων να στηρίξει την πρώτη κυβέρνηση που διεκδικεί. Ακόμη και εάν είναι φαινομενικό είναι υποχρεωτικό για κάθε πατριώτη να το στηρίξει και να καραδοκεί εάν δεν τηρηθεί να ασκήσει κριτική. Η προγραμματική κριτική και τέτοιες φρικτά κακόγουστες πλάκες κατά ενός διόλου τυχαίου ΥΠΕΞ που λέει αυτά τα πράγματα, είναι ύποπτη αλλά και ανησυχητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευκαιρίας δοθείσης μπορεί να ειπωθεί και το εξής: Η κριτική είναι θεμιτή (και στην αντίθετη περίπτωση αθέμιτη) εάν ισχύουν τα εξής:

    1. Λαμβάνεται υπόψη η θανατηφόρα ακραία συγκυρία που μια κυβέρνηση μερικών ημερών η οποία ποτέ δεν βρέθηκε στη εξουσία διαπραγματεύτηκε όχι με χιλιάδες δρώντες στην Ευρώπη αλλά με ρητορικά μιλώντας με το Σύμπαν.
    2. Εκτιμάται σωστά και όχι κακόπιστα ότι ενόψει απειλών κατεδάφισής μας από μεγαθήρια μπορέσαμε να πάρουμε «μια ανάσα» για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε. Είναι λίγο μια ανάσα υπό αυτές τις περιστάσεις;
    3. Ότι ενώ υπάρχουν και πολλοί βιαστικοί καλόπιστοι οι πλείστοι που κραυγάζουν είναι δύο κατηγοριών. Οι μνημονιομάχοι που χαιρέκακα και κατάπτυστα παρακαλούν να αποτύχει η νέα διακυβέρνηση για να δικαιωθεί ο καταγέλαστος βίος τους των τελευταίων πέντε ετών. Και οι κολλημένοι ιδεολογικά που πάσχουν τόσο πολύ ούτως ώστε ούτε να βλέπουν πως η νέα διακυβέρνηση θέλει δεν θέλει μάχεται για όλους τους Έλληνες και ούτε κατανοούν ότι ολοφάνερα ο νέος πρωθυπουργός δεν είναι κολλημένος στα … Εξάρχεια (αν αυτό είναι λάθος το βλέπουμε αλλά να περιμένουμε λίγο).
    4. Μέχρι στιγμής έγινε το εξής: Εκτός από την «ανάσα» είτε το ήξεραν ότι θα συμβεί είτε όχι πυροδοτήθηκαν πολλά στην ΕΕ λόγω της διεκδικητικής ελληνικής στάσης. Η Ελλάδα για να επιτύχει κάτι που θα την καταστήσει βιώσιμη ή ακόμη και για να επιβιώσει εάν κάποιοι προσπαθήσουν να την εκδικηθούν, απαιτείται να στηριχθεί η νέα διακυβέρνηση. Κριτικά, δεν λέω αλλά να στηριχθεί όταν διεκδικεί το εθνικό συμφέρον όχι αφελώς ή κακόπιστα ή ιδεολογικά προκατειλημμένα να προδικάζουμε αποτυχία. Γιατί η αποτυχία είναι γραμμικά δεδομένο που οδηγεί. Στον αργό και βασανιστικό θάνατο των Σαμαρά/Βενιζέλου που παραδόθηκαν αμαχητί

    Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς είναι μια σπάνια περίπτωση «κατάλληλου ΥΠΕΞ» και κάθε πατριώτης πρέπει να τον στηρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.