14/3/15

Σε 72 ώρες η απελευθέρωση του Τικρίτ, σύμφωνα με τον ιρακινό στρατό

Θέμα ωρών
Οι ιρακινές δυνάμεις που πολιορκούν το Τικρίτ όπου έχουν οχυρωθεί δεκάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θα απελευθερώσουν εντός των επόμενων 3 ημερών αυτήν την πόλη στο βόρειο Ιράκ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου.
Ο Καρίμ αλ Νούρι, εκπρόσωπος τύπου των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης που διαδραματίζουν ρόλο- κλειδί στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστούν περισσότερες από «72 ώρες» προκειμένου οι ιρακινές δυνάμεις να εκδιώξουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από το Τικρίτ.
Οι περίπου «60- 70» τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που παραμένουν στην πόλη, έχουν «περικυκλωθεί από κάθε πλευρά» προσέθεσε ο Νούρι ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές από περιοχή στα περίχωρα του Τικρίτ, κοντά στο χωριό Άουτζα.
Στη Συρία εξάλλου ο διεθνής συνασπισμός που πολεμά τους τζιχαντιστές εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών κοντά στο Ταλ Τάμερ, στη βορειοανατολική Συρία, γνωστοποίησε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Οι βομβαρδισμοί διεξήχθησαν έπειτα από την έκκληση για βοήθεια που απηύθυναν οι κουρδικές δυνάμεις κι ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει από τα τέλη Φεβρουαρίου μια επίθεση με στόχο να καταλάβει το Ταλ Τάμερ και την πόλη Ρας αλ Αιν που βρίσκεται βορειότερα στα σύνορα με την Τουρκία.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) πρόκειται για τα πρώτα πλήγματα που διεξαγάγει ο συνασπισμός, των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται βορειοανατολικά της επαρχίας Χασάκα από την έναρξη της επιχείρησης του Ισλαμικού Κράτους.
Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί απολογισμός των θυμάτων.
Χθες οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) απηύθυναν έκκληση στο διεθνή συνασπισμό να τους βοηθήσει εναντίον των τζιχαντιστών «προκειμένου να εμποδίσει τη σφαγή ανυπεράσπιστων πολιτών».

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.