12/3/15

ΕΚΤ: Με το σταγονόμετρο η επέκταση του ELA - Αύξηση της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ

Κωβαίος Αγγελος 
Ο υπουργός Οικονομικών έχει προεξοφλήσει την χαλάρωση της στάσης της Τράπεζας
Την Πέμπτη πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τηλεδιάσκεψη όπου σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε επέκταση του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες της τάξεως των 500-600 εκατ. ευρώ, όπως και πριν από μια εβδομάδα.
Οι αποφάσεις της ΕΚΤ

Από τη Δευτέρα είχε γίνει γνωστό πως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, ανατρέποντας τη συνήθη διαδικασία, θα εξέταζε εντός της τρέχουσας εβδομάδας το ζήτημα της ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες.

Κατά την πάγια τακτική, και με ελάχιστες εξαιρέσεις μέχρι σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανανέωνε κάθε δύο εβδομάδες στη διάρκεια των προγραμματισμένων συνεδριάσεων την έκτακτη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είχε εγκρίνει να χορηγηθεί πρόσθετη ρευστότητα ύψους 500 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA.

Συνολικά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού αυτού έχει φτάσει τα 68,8 δισ. ευρω.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΕΚΤ η απόφαση να γίνει επαναξιολόγηση μέσα σε μία εβδομάδα - αντί του δεκαπενθημέρου - αντανακλά τη βούληση της Φρανκφούρτης να υπάρξει μία πιο στενή παρακολούθηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.