29/6/15

Η Ελλάδα χωρίς δίχτυ ασφαλείας, με πολιτικούς, παλιούς και νέους, με βαθιές πολιτικές ρυτίδες

Άρθρο της 13ης Φεβρουαρίου 2015
Θα σας διορίσουμε, θα διώξουμε τις βάσεις, θα βγούμε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, θα κάνουμε κάθαρση, θα κάνουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, θα επικρατήσει αξιοκρατία, θα ξαναχτίσουμε το κράτος, λεφτά υπάρχουν, το μνημόνιο είναι το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή, (τα έσχατα θα) ....θα σκίσουμε τα μνημόνια, θα διώξουμε την τρόικα, θα κουρέψουμε το χρέος, θα κάνουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους, θα διώξουμε κλοτσηδόν τους τοκογλύφους και εκτός από θάλασσα, αν δεν έχετε, θα σας φέρουμε και την ελπίδα...
Του Σάββα Καλεντερίδη
Αρκετές φορές, στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και της διαχείρισης της κρίσης με την Ε.Ε. από την νέα κυβέρνηση, δεχτήκαμε φιλικές παραινέσεις να μην γινόμαστε δυσάρεστοι με τα άρθρα μας, να προσαρμοστούμε, να πάμε σύμφωνα με τον συρμό και να μην πηγαίνουμε κόντρα στο δημόσιο αίσθημα, κόντρα στο κύμα που λέει ο απλός λαός.
Οι διαφωνίες μας, τις οποίες εκφράσαμε δημοσίως, είχαν και έχουν να κάνουν με αυτό που οι αρχαίοι έλεγαν δημαγωγία, το οποίο μεταφράζεται ως «η πολιτική ρητορεία που αποσκοπεί στο να παρασύρει το λαό στοχεύοντας περισσότερο στο συναίσθημα παρά στη λογική».
Την δημαγωγία αργότερα οι νεοέλληνες την ονόμασαν λαϊκισμό, ενώ έχει μείνει στην ιστορία και μια καταπληκτική φυσιογνωμία από τον ελληνικό κινηματογράφο, εκείνη του πολιτικάντη Μαυρογιαλούρου, που λες και επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τους πολιτικούς μας με έναν τρόπο μάλλον υπερφυσικό. Αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στη μεταφυσική γιατί πραγματικά δεν μπορεί να εξηγηθεί με λογικούς όρους το γεγονός της αναπαραγωγής επί δεκαετίες πολιτικών που όχι μόνο είναι αντιγραφή αλλά μάλλον αποτελούν εξελιγμένο είδος του Μαυρογιαλούρου, επιβεβαιώνοντας μάλλον τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, του Κάρολου Ροβέρτου Δαρβίνου.
Φυσικά, εκτός της μεταφυσικής, υπάρχει και μια άλλη, πιο λογική εξήγηση, η εξής: Όταν αναπαράγονται επί δεκαετίες τα ίδια ακριβώς φαινόμενα και σε επίπεδο πολιτικών αποτελεσμάτων και σε επίπεδο τύπων και φυσιογνωμιών πολιτικών και κυβερνώντων, φαινόμενα που είναι σχεδόν ίδια με μικρές παραλλαγές, ανεξαρτήτως κομμάτων και φυσικών προσώπων που κυβερνούν αυτόν τον δίσμοιρο τόπο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα πανίσχυρο σύστημα που τα αναπαράγει και επιτρέπει να γίνονται όλα αυτά. Ότι, δηλαδή, όποια ιδεολογία και να έχεις, όποιος και να είσαι, όποιες προθέσεις και να έχεις, στο τέλος μένεις με τις προθέσεις και η πατρίδα, η κοινωνία και όλοι εμείς οι πολίτες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια φαινόμενα, τα ίδια προβλήματα, που αντί να μετριάζονται μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε ως χώρα και ως έθνος σε ένα τραγικό αδιέξοδο.
Το τραγικότερο όλων, πλην του κινδύνου που απειλεί την ίδια την πατρίδα και το έθνος, είναι ότι όλα αυτά γίνονται και με ευθύνη των πολιτών, αφού πολιτικοί χρησιμοποιούν ως άλλοθι τις ψήφους ή τη συμμετοχή των πολιτών σε διάφορες διαδηλώσεις, για να νομιμοποιήσουν εγκλήματα που συντελούνται εις βάρος της πατρίδας και του έθνους. Γι’ αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε χωρίς λογική το «μαζί τα φάγαμε», του πληθωρικού Θεόδωρου Πάγκαλου.
Μόνο που το όλο «παχνίδι είναι στημένο» με τέτοιο πραγματικά διαβολικό τρόπο, που οι πολίτες ή για την ακρίβεια οι ψηφοφόροι χρησιμοποιούνται με τον πιο ανέντιμο τρόπο από το σύστημα και από τα κόμματα και για να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και η κοινωνία, αναγκάζονται να νομιμοποιήσουν την καταστροφή της χώρας, άλλοτε πέφτοντας στην παγίδα του «ψηφίστε μας για βγούμε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ και να διώξουμε τις βάσεις του θανάτου» και άλλοτε στο ελκυστικό «ψηφίστε μας για να κουρέψουμε μονομερώς τουλάχιστον το μισό χρέος, να συγκαλέσουμε διεθνή διάσκεψη για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, να διώξουμε την Τρόικα, να σκίσουμε στην πλατεία Συντάγματος το μνημόνιο και να βάλουμε τέρμα στη λιτότητα».
Και επειδή μπορέι να θεωρηθεί ότι ταυτίζουμε το λαϊκισμό και τους Μαυρογιαλούρους με μια συγκεκριμένη παράταξη, να υπογραμμίσουμε ότι στο λαϊκισμό η σοσιαλδημοκρατία και η αριστερά κρατούν τα σκήπτρα και έχουν τα πρωτεία, βοηθούμενοι από ένα σύστημα πολιτικών προπαγανδιστών, οι οποίοι, αφού πρώτα θήτευσαν στις τάξεις του ΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού και υπηρέτησαν τον σταλινισμό και την αναπαραγωγή συγκεκριμένου τύπου «σκέψης», εδώ και δεκαετίες έχουν επικρατήσει σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ, υπηρετώντας τη φορά αυτή, ελλείψει «υπαρκτού σοσιαλιστικού παραδείσου», κάθε φορά την εξουσία, δείχνοντας πάντα επιλεκτική προτίμηση σε ό,τι προσεγγίζει ή ταιριάζει με την παλιά τους ιδεολογία.
Από την άλλη πλευρά, στους Μαυρογιαλούρους υπερέχει κατά κράτος η άλλη παράταξη, η λεγόμενη κεντροδεξιά, η οποία κατατρύχεται και από μια σειρά άλλων «ασθενιών», όπως η οικογενειοκρατία, οι σχέσεις με μεγάλα συμφέροντα, η διαφθορά κλπ.
Όλα αυτά γράφηκαν με αφορμή το «πρόβλημα» που προέκυψε στην υπογραφή του κοινού ανακοινωθέντος μετά το έκτακτο Γιούρογκρουπ της Τετάρτης, όπου ενώ οι Βαρουφάκης και Δραγασάκης δέχτηκαν τον όρο «παράταση», ο Τσίπρας επέμενε στο «τροποποίηση» του μνημονίου και έτσι δεν εκδόθηκε το ανακοινωθέν! Για να μην νοιώσουν προδομένοι όλοι εκείνοι που έχουν βγει στις πλατείες και στα… κάγκελα!
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει ελπίδα σ’ αυτόν τον τόπο, αν δεν αλλάξει το σύστημα!

Η πρόταση για την αλλαγή του συστήματος
Σταύρος Καλεντερίδης: Γιατί αυτό που περιμέναμε είμαστε εμείς οι ίδιοι… και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ!


 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

25 σχόλια:

  1. Περιμένετε κ. Καλεντερίδη, εἴμαστε ἀκόμη στὴν ἀρχή. Ὅταν ἔλθουν τὰ μέτρα ἢ τὰ ἰσοδύναμα ἀσχέτως ὀνομασίας τότε νὰ δεῖτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ προφανές ότι το εύκολο θέμα για την χώρα που αφορά την προσπάθεια της ΕΕ για την "διάσωση" της πατρίδας από τους "αφιλοκερδείς" εταίρους, μπαίνει σε μία νέα φάση η οποία θα δώσει τον άκρως απαραίτητο πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό μέτωπο.

    Η προσπάθεια για να καθαριστεί η κόπρος του Αυγείου που επισυσσωρεύτηκε σε όλες τις λειτουργίες της χώρας, κυρίως μετά το 1996, είναι κολοσσιαία και εκεί θα κριθούν οι πάντες.

    Η νέα κυβέρνηση έχει δηλώσει εγγράφως στις προγραμματικές της δηλώσεις το πού, το πότε, και ποιούς αφορά η κάθαρση.

    Η μίρλα που κυκλοφορεί σε αρκετές ιστοσελίδες στο στύλ, μού είπες, σου είπα και να τι λέει η WSJ θυμίζει φαρσοκωμωδία παρά ενημέρωση.

    Υπάρχει μία νέα πολιτική κατάσταση στον αντίποδα μιάς διαχρονικής διακυβέρνησης από διαπλεκόμενους πολιτικούς, η οποία πλέον κρίνεται στην πράξη.

    Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε, ἐὰν πλειστηριάσῃ τὶς συχνότητες καὶ πατάξῃ τὴν φοροδιαφυγή, τὀτε μιλᾶμε γιὰ τὸ κάτι ἄλλο. Ἀλλιῶς τὰ ἴδια μὲ τὴν προηγούμενη θὰ εἶναι.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη, συμφωνώ ότι είναι εξ ίσου σοβαρό το θέμα της κάθαρσης.
      Όμως δεν μιλάμε γι' αυτό.
      Μιλάμε για όσους έκαναν σημαία και "επάγγελμα" το αντιμνημονιακό πάθος, για εκείνους που έλεγαν προδότες, προσκηνυμένους και γερμανοτσιλιάδες τους άλλους και τώρα ανακάλυψαν τη διαφθορά και την κάθαρση, για να συσκοτίσουν το δικό τους προσκύνημα και δανείζομαι δικές τους λέξεις και χαρακτηρισμούς.

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αντινομία ανάμεσα στον λόγο της ευρύτερης αντιπολίτευσης των τελευταίων ετών, και στον λόγο τους μετά τις εκλογές.

      Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε χαρακτήρισε Γερμανοτσολιάδες τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν το κάνει ούτε σήμερα. Αντιθέτως ο Καμμένος και ού μόνον εκ των ΑΝΕΛ, Γερμανοτσολιάδες τους έλεγε πρίν, Γερμανοτσολιάδες τους λέει και σήμερα.

      Στα δε θέματα διαφθοράς δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο καταγγελτικός λόγος των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, έχει περιληφθεί τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του μέσα στις προγραμματικές δηλώσεις.

      Και δεν βλέπω πώς ένας πολιτικός λόγος μπορεί να συσκοτίσει κάποιο προσκύνημα, όταν επί της ουσίας παραμένει αναλλοίωτος διαχρονικά.

      Αντίθετα η τέως συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επέμενε επί τρία χρόνια στην ανάγνωση μίας εικονικής πραγματικότητος η οποία απερρίφθη μετά βαίων και κλάδων από τους ψηφοφόρους.

      Και εδώ μπορούμε να πούμε ότι αυτή την εικονική πραγματικότητα συνεχίζει να προβάλλει ακόμη η ρακένδυτος ηγετική παρέα.

      Σταθερότης.

      Διαγραφή
    4. Δημήτρη
      σου θυμίζω:
      Θα σκίσουμε το μνημόνιο
      Θα κουρέψουμε μονομερώς το 60% του χρέους, το οποίο είναι επαχθές
      Θα κάνουμε διεθνή διάκσεψη για το χρέος, και λογιστικό έλεγχο του χρέους
      Δεν θα συνομιλήσουμε με την Τρόικα
      Θα ακυρώσουμε με ένα νόμο όλους τους αντιμνημονιακούς νόμους

      Τι από τα παραπάνω έκαναν ή θα κάνουν;

      Διαγραφή
    5. Ας τα δούμε ένα ένα.

      To μνημόνιο δούλεψε με το στύλ, υπογράφουμε μία δανειακή σύμβαση εκτός κοινοβουλίου, και περνάμε μία σειρά νομοθετήματα κατ΄ υπαγόρευση αγνώστων κύκλων, και δια χειρός μίας υπαλληλικής ομάδας, για την οποία αγνούν οι πάντες που και κυρίως πώς αναφέρεται.

      Αυτό το σενάριο είναι παρελθόν, και αναμένουμε να δούμε σε ποιά θέματα η κυβέρνηση θα νομοθετεί από μόνη της, και ποιά θέματα θα παραμείνουν στην ατζέντα ώς θέματα και όχι ώς έτοιμα νομοσχέδια που η τρόικα τα έστελνε με e-mail. Είναιαυτό που έχει συντομογραφηθεί ως 70-30.

      Προφανώς οι συζητήσεις με τους πιστωτές θα διεξάγονται εφεξής σε πολιτικό επίπεδο και όχι με υπαλλήλους, οπότε μπορούμε να ισχυριστούμε βασίμως τέρμα οι υπάλληλοι (τρόικα).

      Το μείζον του επαχθούς όντως χρέους και κατά πόσον αυτό θα αναδιαρθρωθεί παραμένει άγνωστο δεδομένου ότι άπαντες οι διεθνούς φήμης οικονομολόγοι το έχουν χαρακτηρίσει ώς μη βιώσιμο.

      Λύσεις υπάρχουν ακόμη και η εξωφρενική να περιμένουν ακούνητοι οι πιστωτές μέχρι να τετραπλασιάσουμε το ΑΕΠ της χώρας, οπότε το χρέος από 180% αυτομάτως γίνεται 45% και επομένως γίνεται βιώσιμο.

      Το θέμα του λογιστικού ελέγχου παραμένει ανοικτό γιατί δεν αφορά τους ξένους.

      Η πρόταση για την διεθνή διάσκεψη για το χρέος, δεν ήταν προεκλογική και προέκυψε μετά.

      Η ακύρωση όλων των νόμων (περίπου 700) μέ ένα νόμο γίνεται ανέτως αρκεί να αφιερώσει κάποια επιτροπή περίπου 10 χρόνια.

      Διαγραφή
    6. Δημήτρη
      ομολογώ ότι είναι φιλότιμες οι προσπάθειές σου.
      Όμως μάλλον κάνεις το κλασικό λάθος που κάνουμε πολλές φορές εμείς οι Έλληνες.
      Αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα, όταν αυτή δεν είναι ευχάριστη και προσπαθούμε να φτιάξουμε μια δική μας, εικονική.
      Η πραγματικότητα που περιγράφεις είναι εικονική, όπως ότι ο Βαρουφάκης διαπραγματεύεται...

      Διαγραφή
    7. Σάββα,
      η βιασύνη σου να κρίνεις και να κατακρίνεις τη νέα κυβέρνηση είναι μεν αξιοπρόσεκτη και συμβατή με τις ιδεολογικές σου καταβολές αλλά αταίριαστη για κάποιον με την εμπειρία και την πορεία σου.
      Πέραν αυτού, σε φέρνει απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που σε ποσοστό 72% υπεράνω κομμάτων, υποστηρίζει τους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας.
      Θα έπρεπε όμως να μη σε προβληματίσει τόσο ότι πας κόντρα με την κοινή γνώμη όσο το γεγονός ότι η αντικυβερνητική σου οπτική συμπίπτει με όσα λέει κατά της κυβέρνησης ο ημιπαράφρονας Καζάκης και οι αριστερίστικες/τροτσκιστικές γκρούπες από το "Κ"ΚΕ ως το ΣΕΚ και την ΟΚΔΕ Σπάρτακος.
      Ελπίζω Σάββα, να μη συνεχίσει να ευθυγραμμίζεται η ρητορική σου με αυτή των σημερινών επιγόνων του Άγι Στίνα... επειδή μία τέτοια ευθυγράμμιση με έναν άνθρωπο-όνειδος για την Αριστερά και την Εθνική Αντίσταση, δεν αποτελεί τιμή για κανέναν που αυτοπροσδιορίζεται ως πατριώτης κι ας προέρχεται από τη Δεξιά...
      Ας έχουμε λίγη υπομονή... για να δούμε κατά πόσο οι χρήσεις Lazard-Παναρίτη-Βαρουφάκη είναι ιδεολογικές-προγραμματικές δηλώσεις κι όχι αποκλειστικά τεχνοκρατικής υφής επιλογές... όταν μαίνεται η μάχη, αναμένουμε το αποτέλεσμά της... και ΜΕΤΑ γράφουμε την ιστορία της και την κριτική ανάλυσή της... τουλάχιστον ο Λίντελλ-Χαρτ και όλοι οι στρατιωτικοί αναλυτές-ιστορικοί αυτό έκαναν... και κάτι παραπάνω από εμάς πρέπει να ήξεραν...

      Διαγραφή
    8. Κύριε Καλεντερίδη

      λίγο αεράτο αυτό το περί εικονικής πραγματικότητας.

      Έχω γνώμη, είναι τεκμηριωμένη και δεν σας είναι αρεστή.

      Όμως οι γνώμες δεν αλλάζουν την πραγματικότητα, που σήμερα δείχνει ότι η νέα κυβέρνηση παλεύει με την μαφία της ΕΕ, εκεί που οι προηγούμενοι Γερμανοτσολιάδες τα έδιναν όλα χωρίς άχνα.

      Όλως συμπτωματικώς μαζί μου συμφωνεί και το 70 % του Ελληνικού λαού.

      Διαγραφή
    9. Επειδή έχετε εμφανώς τα πράγματα μπερδεμένα στο μυαλό σας να εξηγηθεί μια βασική αρχή. Η αρχή της πλειοψηφίας δεν καθιστά μια πολιτική σωστή, την καθιστά απλώς νόμιμη. Άρα λοιπόν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού απλώς νομιμοποιει την πολιτική του Σύριζα, όπως μέχρι τώρα έχει κάνει ανελλιπώς από το 1981, με εξαιρέσεις βέβαια την πραξικοπηματικη κυβέρνηση Παπαδημου αλλά και την είσοδο στην ΟΝΕ χωρίς δημοψήφισμα

      Διαγραφή
  3. Η Επανεμφανιση της Ε. Παναριτη λεει πολλα , απο τους γερμανοτσολιαδες στους αμερικανοτσολιαδες .Αλλαζουμε προαγωγο , αλλα παραμενουμε πορνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέτοια γράφετε και μου στεναχωρείτε τους κυβερνήτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με όλα τα παραπάνω ξεχνάτε ότι ο Σαχινίδης εδήλωσε, αργότερα, ότι τήν επομένη τών εκλογών τού 2009 διεπίστωσαν ότι η μόνη λύση ήταν το ΔΝΤ! Και ενώ το διεπίστωσαν τόν Οκτώβριο τού 2009, συνέχισαν το θέατρο μέχρι τόν Μάη τού 2010, οπότε μάς έβαλαν όχι απλώς στο ΔΝΤ αλλά στην αποκληθείσα ΤΡΟΙΚΑ!
    Σύσσωμη η ΝΔ (πλην Ντόρας) αντέδρασε και αργότερα άρχισε τα Ζάππεια! Τόν Νοέμβρη 2010, στις δημοτικες εκλογές, διαφαινόταν η έμμεση απόρριψη τού μνημονίου αλλά ο ΓΑΠ μάς απείλησε με γενικές εκλογές σε περίπτωση που αποδοκιμαζόταν στις αυτοδιοικητικές. Τότε ο λαός "συμμορφώθηκε" και έβαλε τήν ουρά κάτω από τα σκέλια! Ηταν η πρώτη φορά που κυβερνών κόμμα, και μάλιστα μετά από τέτοια αντιλαϊκά μέτρα, δεν καταψηφίσθηκε σε δημοτικές εκλογές! Σε αυτό βοήθησαν όλοι: ο Σαμαράς που δεν όρισε ισχυρά ονόματα στις εκλογές, η Ντόρα που με τήν Δημοκρατική Συμμαχία, μαζί με το τότε Πασοκ, στήριξαν τούς υποψήφιους τού ... Κουβέλη(!!!) τής ΔΗΜΑΡ, η οποία αποτελούσε μέρος τής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποσπάσθηκε από τόν ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεταναστολάγνοι και τουρκολάγνοι και πολιτικά ανύπαρκτοι Καμίνης και Μπουτάρης εξελέγησαν δήμαρχοι! Εξελέγησαν με τίς ψήφους μνημονιακών (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) και αντιμνημονιακών τής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ).
    Οι Μαυρογιαλούροι Σμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης εδήλωσαν ότι θα διαπραγματευθούν 18 σημεία και σχημάτισαν κυβέρνηση. Ο λαός τούς ψήφισε βάσει τού προγράμματος τους. Μετά τα ξέχασαν όλα αυτά και ασπάσθηκαν, μετανοήσαντες, το Μνημόνιο. Ετσι κάποιος έπρεπε να παραμείναι αντιμνημονιακός. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όμως δέχθηκε και τήν Ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ!
    Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος απομένει να δούμε τήν συνέχεια, τήν οποία είναι μάλλον εύκολο να φαντασθούμε.
    Οταν οι αστικές δυνάμεις ( τότε ΕΡΕ και Ενωση Κέντρου) αδυνατούσαν να δεχθούν τήν διχοτόμηση τής Κύπρου, "παρεχώρησαν" τήν εξουσία στους συνταγματάρχες! Ποιός πολιτικός αγωνίσθηκε γιά να εκδιώξει τούς Τούρκους από τήν Κύπρο; Ετσι και τώρα αφήνουν τόν ΣΥΡΙΖΑ να λύσει το Κυπριακό, να μοιράσει το Αιγαίο, που ανήκει στα ψάρια, και να νομιμποιήσει τούς μετανάστες. Αυτό πιστεύουν τα δύο κόμματα, ΝΔ και το όλο ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν. Τις συνέπειες θα τίς φορτώσουν μετά στην Αριοστερά!
    Κάποιοι θα διαφωνήσουν αλλά ξεχνούν ότι ΠΑΣΟΚ, συνιστώσα Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζαν για το Σχέδιο Ανάν. Το βιβλίο Ρεπούση το εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, το έθεσε σε κυκλοφορία στα σχολεία η ΝΔ και το στήριζε παντού (Βουλή, κανάλια κλπ) ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Μιχάλης Καλαμίτσης
    Υ.Γ. 1. Προς Θεού δεν εξομοιώνω χούντα και ΣΥΡΙΖΑ.
    2. Προς τιμή του το ΚΚΕ απέρριψε και το σχέδιο Ανάν και το βιβλίο Ρεπούση.
    3. Ο ελληνικός Λαός έχει παγιδευθεί στην ΕΕ όπως και στο ΝΑΤΟ.
    Συνεχώς απειλείται με καταστροφή, εάν βγεί από το ΝΑΤΟ, και δέχεται να εξευτελίζεται κυριολεκτικώς
    όπως το 1955 στην Πόλη και το 1974 στην Κύπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύγε Σάββα Καλεντερίδη για το θάρρος σου να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα και να επιμένεις να ερμηνεύεις τα γεγονότα και να μην αποδέχεσαι τη συλλογική νιρβάνα των ημερών περί "σκληρής διαπραγμάτευσης".

    Όλα αυτά μου θυμίζουν ημέρες Σεπτεμβρίου 1999 στο χρηματιστήριο. Τότε λίγοι φωνάζαμε. Μετά όλοι όμως κλαίγανε. Και ήταν τόσο προφανές από πριν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιδεολογικά όλη η Ευρώπη κυβερνάται από πολιτικά ορθές απόψεις της μαρξιστικής σχολής της Φρακφούρτης.
    Από αυτές τις ιδέες διακατέχονται αριστεροί και δεξιοί στην Ελλάδα. Η Πατρίδα, το Έθνος, η Θρησκεία καθώς και η φυλετική συνέχεια των Ελλήνων είναι δευτερεύουσες και τριτεύσουσες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις



    1. Και ενα προσφατο ανεκδοτο:

      Είμαστε τυχεροί που είμαστε οι απόγονοι μεταρρυθμιστών, δραστήριων ανθρώπων που ξεπέρασαν σκλαβιά, λοιμούς, υφέσεις, παγκοσμίους πολέμους και αυταρχικά καθεστώτα. Τώρα ήρθε η σειρά μας.

      Ο κ. John F. Kerry υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

      Διαγραφή
    2. Μαρξιστες με νεοφιλελευρα κοστουμια,Dexihalf. Aφου μοιρασαν στον Ελληνικο λαο κουβερτες εμποτισμενες με τον ιο της ευλογιας ,πρακτικη των Αγγλων αποικων στην Αμερικη τον 18ο αιωνα,τωρα μας πουλουν το αντιδοτο.

      Στο νεο-Ελληνικο κρατος η αναφορα σε πατριδα,εθνος θρησκεια σε καταταση στην Χ.Α..Αυτη ειναι δημοκρατια τους


      Ως λαος ξεχναμε μεγαλα ιστορικα μαθηματα :


      ......καὶ ἡ συγγένεια θεωρήθηκε χαλαρότερος δεσμὸς ἀπὸ τὴν κομματικὴ ἀλληλεγγύη, γιατί οἱ ὁμοϊδεάτες ἦσαν ἕτοιμοι νὰ ἐπιχειρήσουν ὅ,τιδήποτε, χωρὶς δισταγμό, καὶ τοῦτο ἐπειδὴ τὰ κόμματα δὲν σχηματίστηκαν γιὰ νὰ ἐπιδιώξουν κοινὴ ὠφέλεια μὲ νόμιμα μέσα, ἀλλά, ἀντίθετα, γιὰ νὰ ἱκανοποιήσουν τὴν πλεονεξία τους παρανομώντας

      Θουκυδίδης

      Διαγραφή
    3. Στην ελληνική πραγματικότητα έχει ενδιαφέρον πως μετεξελίχθηκε αυτό το μαρξιστικό μόρφωμα και έγινε Νεοφιλελεύθερο:
      1. Καταδικάστηκε ο Αντικομμουνισμός εκ των έσω.Πως έγινε αυτό; Με την εισχώρηση Κομμουνιστών στα υπόλοιπα κόμματα και δη στη ΝΔ
      2. Με τη σύνδεση του Κομμουνισμού με την πρόοδο
      3. Με την ιστορική λήθη, που έκαναν τις νέες γενιές να αγνοούν τα εγκλήματα του παρελθόντος
      4. Με τον έλεγχο ΜΜΕ, εκδοτικών οίκων, σωματείων, Πανεπιστημίων κλπ
      Θα ακολουθήσει ελευθέρωση κρατουμένων για συμβολισμό και παραδειγματισμό

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ Σαββα αναρωτήθηκες γιατι συνεχώς αναπαράγεται το φαινόμενο των μαυρογιαλουρων? Σίγουραδενφταιει η μεταφυσική αλλα κάποια κοινωνικοί λόγοι οι οποίοι παράγουν αυτους που μετέπειτα αναδεικνύουν τους μαυρογιαλούρος που τους εκφράζουν στην εκάστοτε εποχη.Υπαρχουν βεβαια πολλοι λόγοι αλλα περιορίζομαι να αναφέρω έναν.Ο Έλληνας δεν υπήρξε ποτε ελεύθερος πολίτης.Συνεπεια αυτου είχαμε τα φαινόμενα να στοιβάζονται στα προεκλογικά γραφεία και να γίνονται κόλακες των αρχηγιςκων τους.
    Ως προς την συνθηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ κάι στο κατα πόσον αυτα θα κυβιστηθουν.Αν θελουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρεπει να ορίσουμε μια αφετηρία απο την οποια να πηγάζουν αυτα τα δίκαια ( φαντάζομαι οτι θα συμφωνείς σε θεωρητικό έστω επίπεδο) κοινωνικά αιτήματα.Αυτο ειναι απαραίτητο γιατι οι κοινωνικές διεκδικήσεις πηγάζουν απο κοινωνικές συνθηκες που τα δημιουργούν.Αρα αυτα θα πρεπει να αποδειχθείς οτι προέκυψαν την εποχη 2009/10 οταν ξεκίναγε ηεριπετεια στην ελλαδα.Το τι έγινε ειναι βεβαια γνωστό ,οπως και οι συνέπειες εκείνων των πράξεων.Εκεινο ομως που δεν έγινε γνωστό ειναι οτι οι τοτε Μαυρογιαλούροι μας,( και εδω φαντάζομαι οτι συμφωνείς) δεν έπραξαν το σωστό,δλδη την απαίτηση για ενα μικρο σχετικα σε σχεςη με τα χρήματα που εδόθη σαν μεχρι σημερα στη χωρα μας,μια λύση Εξ αρχής του κουρέματος του χρεους,σε συνδυασμό με τον απαραίτητο- το τονίζω αυτο- κοινωνικό εκσυγχρονισμό. Και ως προς τον εκσυγχρονισμό,περα απο μια φοροεπιδρομή στις τσέπες μας και στα κατσικοχώρια μας ΚΑΝΕΙΣ δεν έκανε τίποτα ,και εχουμε εξηγήσει γιατι έχασε οπως το χαρακτήρισες πρώτος ΕΣΥ και ο φαηλος,την ευκαιρεία ο σαμαράς να περάσεις στο παλμαρέ της ιστορίας.
    Δυστυχως σημερα καλούμαστε να διαχειριστούμε τα απόνερα της λάθους εκείνης επιλογής.
    Μια και εχειςτην ιδιότητα του στρατιωτικού,γνωρίζεις καλυτερα όλων οτι η επιλογή της οποίας στρατηγικής ειναι συνάρτηση πολλών πραγμΤων αλλα κυρίως της δίκης σου δυναμικής ,όσο και του αντιπάλου.Αν αυτο το περάσεις στο θεμα μας ,θα πρεπει να ερωτηθείς τι επιλογές εχουμε η ειχαμε.Εμεις στην ουσία πτωχευμένοι και χωρις δυνατότητα πρόσβασης στο χρήμα,;Αυτοι Προετοιμασμένοι πλέον για να αντέξουν τα οποια κόστη θα τους προκαλούσε το γκρικ έξιτ.Ηδη η ΕΚΤ θα ρίχνει 60 δις το μήνα και δεξιά ειχε κανένα πρόβλημα να ρίξει και 70, 80 η όσα χρειάζονταν για την στήριξη τους.Αρα πριν βγάλει κανεις την φαλτσέτα θα πρεπει να ειναι αποφασισμένος οτι αντέχει να παει μεχρι τέλους...Και ως προς αυτο παρα το οτι δεν τους ψήφισα δεν ειμαι καθόλου σίγουρος οτι ο κόσμος ειναι αποφασισμένος για ηρωική έξοδο,...με γνώση των συνεπειών του νόμου...
    Τελειώνοντας θα θεωρήσω επιτυχία του κυβερνώντος κόμματος αν πετύχει χοντρικά στα εξής.Ως προς το εξωτερικο σύνθεση χρεους με ανάπτυξη ( το χδέος όσο παραμένει ετσι δεν ειναι βιώσιμο ετσι και αλλοιώς)
    Ως προς το εσωτερικο δε,διαφθορά,κυνήγι του παράνομου χρήματος και δέσμευση του σε ολατα επιπεδα πχ τραπεζικό,με τις στρατιωτικές συμβάσεις κλπ,νομοθετικού εκσυγχρονισμού κλπ κλπ.Εκσυγχρονισμου δηλαδή σε επίπεδο ενος σύγχρονου αστικού κρατους. Και οχι μπανανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου
      Άφησε το χρέος εκεί που είναι. Μέχρι σήμερα πληρώνουμε μόνο τόκους. Το κρίσιμο είναι να δημιουργήσουμε νέες αξίες. Η αποπληρωμή του χρέους, μπορεί να ανανεώνεται στο διηνεκές. Η παραγωγή είναι το κλειδί και αν φτιάξουμε ένα κλάσμα, που στον αριθμητή θα είναι η παραγωγή και στον παρονομαστή το χρέος, αυξανομένου του αριθμητή, μειώνεται η αξία του κλάσματος. Και τότε το επαχθές χρέος, θα γίνει βιώσιμο.

      Διαγραφή
  9. Και κατι αλλο
    Πως είδες την ανακοίνωση του ΕΛΚ και τη σταςη του Σαμάρα? Αραγε τον βαζεις η οχι στους υπόλοιπους μαυρογιαλούρους που αναφέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχάς ο Σαμαράς είναι ένα μηδενικό, δε διαφέρει σε τίποτα από τον Γιωργάκη, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Καλώς ο κόσμος δεν τον ψήφισε, ήταν αδύνατο να ψηφιστεί και πήρε και μεγάλο ποσοστό, βεβαια και αυτοί που ψηφισαν Νέα "δημορκατια" δεν ψηφισαν για τον Σαμαρά. Ο άνθρωπος είναι ο ορισμός του κομματόσκυλου του παίζω μικροπολιτικά παιχνίδια, του δεν έχω κανένα πλάνο για την πατρίδα και δεν με απασχολεί κιόλας, παρα μονο να έχω την καρεκλα μου στο Μαξίμου και να διατάζω.

    Το θέμα είναι τώρα αν βγάλαμε κάτι διαφορετικό και αυτό είναι διαφορετικό τώρα αν θα παραμείνει έτσι η θα αλλάξει πολύ γρήγορα και θα μετατραπεί σε αυτό που είχαμε. Ως τώρα μπορεί να συμπεράνει κανεις πως δεν είναι ιδιαιτερα διαφορετικό, ίδια ρητορική με τους προηγούμενους, ίδιες κωλοτούμπες με τους προηγουμένως, προσπαθώντας να μετριάσουν την επικοινωνία της κωλοτούμπας ώστε να μην φανεί ότι αθετούν τις υποσχέσεις τους. Δηλαδή μάλλον απόλυτη ομοιότητα ως τώρα με τους προηγούμενους. Να θυμίσω στους αναγνώστες πως ο Πρέσβης της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη είχε δήλωση σε εκπομπή του Χαρδαβέλλα, πως στο τέλος τέλος οι Έλληνες πολιτικοί δεν ενδιαφέρονταν για το όνομα της "ΦΥΡΟΜ" αλλα για το πως θα το πουλούσαν επικοινωνιακά στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το δομικό λοιπόν πρόβλημα, έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό? Από ο,το φαίνεται όχι! Ακόμα παραμένει πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον. Φέρνω το παραπάνω παράδειγμα γιατί είναι το πλέον επιβεβαιωμένο και αποδεικνύει περίτρανα τα όσα υποστηρίζουμε τόσα χρονια.

    Ως τώρα λοιπόν η κυβέρνηση δείχνει πως αφενός θέλει επικοινωνιακά να κερδίσει ώστε να μη χάσει τη δυναμική που έχει αποκτήσει στο εκλογικό σώμα και αυτό είναι το πρωταρχικό της μέλημα και δεύτερον έχει και μια δευτερεύουσα ατζέντα, την οποια επιμελώς είχε αποκρύψει κατά την προεκλογική περίοδο και η οποια εμπεριέχει πειραματικές εφαρμογές της ιδεολογίας της στη δικη μας πατρίδα! Αυτά όλα δε σημαίνουν ότι οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι η ότι προτιμούμε τους προηγούμενους, ωστόσο σημαίνουν πως και αυτοί είναι οι προηγούμενοι, δεν έχει αλλάξει τίποτα και όσο και αν προσπαθούν μέσω διαφορων μηχανισμών να μιλάνε για αλλαγές και "νεοπολιτεουσεις", όλα αυτά είναι απλώς ένα ακόμα φρικιαστικό ψέμα, το οποιο εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε ξανά! Για αυτό προσέξτε όλοι, κατανοώ ότι είχατε ανάγκη να νιώσετε υπερήφανοι η επαναστάτες η οτιδήποτε η ότι θέλατε να τιμωρήσετε, αλλα πολύ φοβάμαι ότι απλώς όλοι μας τιμωρήσαμε άλλη μια φορα τους εαυτούς μας.

    Καλή δύναμη σε όλους, μακάρι πλήρως να διαψευστώ, δεν υπάρχει κανένα στοιχειο όμως, που να με οδηγεί σε διαφορετικά συμπεράσματα! Αν υπήρχε θα το είχα γράψει. Η λύση είναι να ξεφορτωθούμε το σάπιο αυτό πολιτικο σύστημα, που άλλοι μας επέβαλλαν για να μας έχουν σε αυτή την κατάσταση! Αυτή θα είναι "νεοπολιτευση" και όχι η αλλαγή κόμματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Σάββα Καλεντερίδη.
    Ασχετο με το θέμα,μία ερώτηση μόνο,που χρίζει απάντησης,αν θέλετε βέβαια.
    Ποιος ευθύνεται για την σύλληψη,και τον εγκλεισμό Του Αμντουλάχ Οτσαλάν στην φυλακή,.
    Μπορώ να έχω μια απάντηση?.
    Ο Κούρδος ηγέτης συνελήφθη,και παραδόθηκε στους Τούρκους,σαπίζει στη φυλακή,γιατί ήθελε τους πατριώτες του,να ζουν σαν άνθρωποι,όπως όλοι οι άνθρωποι στη Γη.
    Συμμετείχατε,στην επιχείρηση διαφυγής του, κι όμως, συνελήφθη και βρίσκεται ακόμα στης φυλακή.
    Απαντήθηκε αυτό το ερώτημα ποτέ,δεν το γνωρίζω,γιατί υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή.
    Δικαιούμαστε εμείς οι Έλληνες, να γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε με αυτόν το Μεγάλο,αξιαγάπητο ηγέτη.
    Που βρίσκεται ακόμα στην φυλακή???.
    Κάθε απάντηση δεκτή.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κώστα για τη υπόθεση έγραψα το βιβλίο Παράδοση Οτζαλάν : Η ώρα της Αλήθειας. Διάβασέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.