29/6/15

Η ανίκητη δύναμη και γοητεία του λαϊκισμού και οι νέοι Μαυρογιαλούροι

Λάθη και εγκλήματα που δεν έγιναν μαθήματα
Άρθρο της 17ης Ιανουαρίου
Του Σάββα Καλεντερίδη
Βαθύτατος προβληματισμός επικρατεί σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που ανησυχεί για το αύριο και το μέλλον της χώρας. Ο προβληματισμός εντοπίζεται κυρίως στα τμήματα εκείνα που έχουν μνήμη και θυμούνται τα βήματα που έγιναν από το 1981 μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα η χώρα να πέσει στο γκρεμό και τη διεθνή ανυποληψία και να βρίσκεται σε κατάσταση σχετικής αδυναμίας να περιφρουρήσει τα εθνικά της συμφέροντα.
Το 1981, όταν ο λαϊκισμός, η εξουσιομανία και η δημαγωγία επικράτησαν στην πολιτική ζωή του τόπου, η σχέση του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ ήταν κάτω από το 30%.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας που έζησαν τα γεγονότα της περιόδου εκείνης και να ενημερώσουμε τους νεότερους ότι τότε το ΠΑΣΟΚ, για να συνεγείρει και να συγκινήσει τους ψηφοφόρους της Αριστεράς, είχε υιοθετήσει, μεταξύ άλλων λαϊκίστικων συνθημάτων, και τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και πόσα άλλα ανατριχιαστικά!
Στη συνέχεια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν την εξής τακτική.
Ουδέποτε φύγαμε από την ΕΟΚ, δίνοντας αστείες δικαιολογίες στο… πόπολο ότι παραμείναμε γιατί βελτιώσαμε τις συνθήκες με το Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα!
Ουδέποτε φύγαμε από το ΝΑΤΟ, ακολουθήσαμε την καταστροφική πολιτική των υποσημειώσεων και της αποστολής στα θεσμικά όργανα της Συμμαχίας τους «ημέτερους» και σε κάποιο βαθμό οπορτουνιστές και ανίκανους διπλωμάτες και στρατιωτικούς, αποδυναμώνοντας τη θέση της χώρας στη Συμμαχία, όπου είχαμε επανέλθει χωρίς να μας έχει εκχωρηθεί ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου, όπως ίσχυε μέχρι το 1974. Για να ικανοποιήσουμε τα αντινατοϊκά και αντιιμπεριαλιστικά ένστικτα των λαϊκών μαζών, ταΐζαμε το…πόπολο με αποστασιοποιήσεις και υποσημειώσεις στα ανακοινωθέντα, που αποδυνάμωναν ακόμα περισσότερο τη θέση μας στη Συμμαχία.
Εκεί που έγινε η μεγάλη απάτη και εμπαιγμός, ήταν στις «βάσεις του θανάτου». Εκεί ανακαλύψαμε νέες διαστάσεις στη φυσική, αφού οι βάσεις έφυγαν, πήγαν στη μισητή Αμερική και επανήλθαν την ίδια μέρα, υπό άλλο καθεστώς, το οποίο το διαπραγματευτήκαμε -από τότε η λέξη διαπραγμάτευση ασκούσε γοητεία στις οργισμένες λαϊκές μάζες-, και τελικώς έμειναν από μηδενική βάση!
Φυσικά εκτός από την συνθηματολογία που προαναφέραμε, ήταν και η συνθηματολογία που αφορούσε τους πλούσιους καπιταλιστές.
Εκεί ζήσαμε το θλιβερό φαινόμενο της καταστροφής της επιχειρηματικότητας με τις αλήστου μνήμης κοινωνικοποιήσεις των επιχειρήσεων, που οδηγήθηκαν στην καταστροφή, αφήνοντας ερείπια στην παραγωγική δομή της χώρας.
Φυσικά δεν μπορούσε να μείνει έξω από το χορό της… αριστεράς και της προόδου το συνεταιριστικό κίνημα, που έχτισε και υπηρέτησε με πάθος ο αείμνηστος Αλέξανδρος Μπαλτατζής, ο οποίος το είδε να κομματικοποιείται, να καταρρέει και να καταστρέφεται, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή το 1987!
Φυσικά όλη αυτή η συνθηματολογία της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, μπορεί να εγκλώβισε τους ψηφοφόρους που διψούσαν κι αυτοί για δικαίωση και εξουσία - ένα από τα συνθήματα ήταν «Η Εξουσία στο Λαό»-, δημιούργησε όμως αδιέξοδα στον τομέα της οικονομίας.
Αυτά τα αδιέξοδα, όμως, δεν θα έπρεπε να τα αντιληφθεί το πόπολο, οι ψηφοφόροι. Τουναντίον, οι ψηφοφόροι θα έπρεπε να νοιώσουν στο πορτοφόλι τους τα αποτελέσματα της «Αλλαγής»!
Και γι’ αυτό επιλέχτηκε ο εύκολος δρόμος, ο δανεισμός. Αν ρίξει κανείς μια απλή ματιά στο διάγραμμα εξέλιξης του εξωτερικού χρέους, θα διαπιστώσει την εγκληματική πολιτική που ακολούθησαν οι λαϊκιστές τη δεκαετία του 1980, τοποθετώντας στα θεμέλια της χώρας τη βόμβα που έσκασε σήμερα, γκρεμίζοντας την κοινωνία και θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας και του έθνους.
Ενώ, όμως, θα περίμενε κανείς να διδαχτούν όχι από τα λάθη αλλά από τα εγκλήματα του παρελθόντος, πολιτικοί και πολίτες, παρατηρούμε ότι γίνονται ακριβώς τα ίδια ή και χειρότερα λάθη και εγκλήματα. Και από τους πολιτικούς, που έχουν την κύρια ευθύνη, αλλά και από τους πολίτες!
Όπως τα τέλη της δεκαετίας η αντιπολίτευση ανέλυσε τις ευαισθησίες και τα «θέλω» των ψηφοφόρων, για να προετοιμάσει τα λαϊκίστικα συνθήματα που οδήγησαν τελικώς στην καταστροφή, έτσι και τώρα η αντιπολίτευση ανέλυσε τα επίπεδα της οργής και της αγανάκτησης της κοινωνίας, για να φθάσει στα συνθήματα που προοιωνίζονται και πάλι «Καλύτερες μέρες», το τέλος της λιτότητας κλπ.
Μόνο που τη φορά αυτή υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Την επόμενη των εκλογών δεν υπάρχει ο εύκολος δρόμος του δανεισμού, που ακολούθησαν οι άλλοι λαϊκιστές, πράγμα που σημαίνει ότι θα ακολουθήσει ακόμα μεγαλύτερη οργή!
Επί πλέον, υπάρχουν και εκείνοι που θυμούνται, τους οποίους ο εξ αντικειμένου συνεταίρος του κ. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος, θέλει να τους κλειδώσουμε στα σπίτια, για να μην ψηφίσουν.


Έρημη πατρίδα… 
                       
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"


38 σχόλια:

  1. Ποιον κοροϊδεύετε μπερδεύοντας διαφορετικά γεγονότα; H χώρα είχε δικό της νόμισμα μέχρι το 2002, με την δραχμούλα μπήκε στο Ευρώ. Με την δραχμή ο Μητσοτάκης σε μια υπερχρεωμένη χώρα έβαζε μπρος μεγάλα έργα όπως το μετρό, δρόμοι, αγωγός φυσικού αερίου και άλλα, με την δραχμή κύριοι η Ελλάδα διεκδίκησε 2 Ολυμπιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γιώργο Παπαδόπουλε υπάρχει ένα μεγαλύτερο μυστικό. Από το 1998 έως το 2002 η Ελλάδα μπορούσε να τυπώσει χρήμα γιατί δεν ίσχυαν οι κανόνες του Bretton woods και δεν είχαμε ακόμη το Ευρώ.
    Την εποχή αυτή αντιθέτως ο Αααρών Αρβούρι φρόντισε να μαζέψει τις οικονομίες των Ελλήνων μέσω Χρημστιστηρίου.

    Η εικόνα του ελληνικού χρέους από 1981 έως 1989 απεικονίζεται εδώ

    http://i46.photobucket.com/albums/f146/Yiannis11/EDCHR3.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γίνεται εσκεμμένως μια συγχώνευση διαφορετικών εποχών στις οποίες ισχύουν διαφορετικά δεδομένα, διότι δεν είναι το ίδιο να έχεις νόμισμα και να κόβεις όσο και αν υποτιμάται με το να αγοράζεις νόμισμα, αν ήταν έτσι η Ιαπωνία θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη όπως θα συμβεί λίαν συντόμως με την Ελλάδα. Συγχωνεύουν διαφορετικές εποχές αφήνοντας εκτός τα ενδιάμεσα χρόνια, 90-93, 93-96 όπου είχαν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα σε σχέση με την δεκαετία του 80, τα 8 χρόνια του Σημίτη και της υποτίθεται ισχυρής Ελλάδας, τα 5,5 χρόνια των θωρακισμένων , ξανά υποτίθεται, τραπεζών του Καραμανλή και μας τσαπουρνάν συνεχώς για αυτά που συνέβησαν 30 χρόνια πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ιδού το «ανύπαρκτο» τελεσίγραφο. Ζητάνε να πούμε «ΝΑΙ σε όλα»»..

      και την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία όπου κρατάει το τελεσίγραφο των δανειστών,
      στο οποίο υπάρχουν ζητούνται τα εξής μέτρα:

      Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση, τα ξενοχοδεία και catering
      Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά
      Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες
      Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος)
      Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ)
      Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις
      Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ
      Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό
      Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους
      Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.
      Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%
      Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021
      Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί
      Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις
      Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών
      Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο
      Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ).
      Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.
      Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
      Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο
      Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014.
      Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014
      πηγή: sdna.gr


      πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/06/%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%8d-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%8d%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b4.html#ixzz3eTaaDdrx

      Διαγραφή
    2. Αντί να παρουσιάζεις αποσπασματικά τις τελευταίες προτάσεις των δανειστών από δω κι από κει, μπορείς να ανατρέξεις κι εσύ και ο κάθε ενδιαφερόμενος στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

      Ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα (χθεσινή ανάρτηση).

      Διαγραφή
  4. Η μεταπολίτευση του 1974 και στην συνέχεια η πολίτευση μέχρι το 2009 είναι σφραγισμένη ανεξίτηλα από την εν συνειδήσει διάλυση του κράτους από το ΠΑΣΟΚ με σκοπό την εγκαθίδρυση ενός Μπααθικού καθεστώτος, και ταυτόχρονα με την παράλειψη καθήκοντος από μία ελαφρόμυαλη και βαθειά νυχτωμένη Ν.Δ.

    Και βέβαια αυτοί οι δύο βολεύονταν μεταξύ τους απίθανα, έχοντας εφαρμόσει με προσοχή την πολιτική ότι "ο κομματισμός έχει συνέχεια", γιατί τα βυζιά από τις αγελάδες (δικές μας και δανεικές) έβγαζαν γάλα για τους ιθαγενείς και άφθονες μίζες για τους ίδιους.

    Όταν όμως σταμάτησαν το γάλατα (αλλά όχι και οι μίζες) αυτοί οι δύο επιτέθηκαν μετά μανίας στους ιθαγενείς με σκοπό την εξόντσωση τους, για να μην χαθεί η επικυριαρχία του κομματισμού τους και μειωθούν οι μίζες.

    Οι ιθαγενείς τους πήραν χαμπάρι και είναι πρόθυμοι να τους αντικαταστήσουν με τον οποιδήποτε, αρκεί να τους δούν να εξαφανίζονται από προσώπου γής.

    Ο πολιτικός σκουπιδοτενεκές περιέχει ήδη το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ, το ΛΑΟΣ και σειρά έχει η ΝΔ.

    Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H EE πρέπει να προσανατολίσει 40 δις Ευρώ στην πρωτογενή παραγωγή
    Με έναν πολλαπλασιαστή 5, το ΑΕΠ αυξάνεται 150 δις.Όσοι κινούνται μόνο στη διαγραφή χρεών και στην έξοδο από το Ευρώ είναι επικίνδυνοι. H Ελλάδα ως μέγεθος και Ιστορία μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα στην ΕΕ και ως παρελθόν έξω απ΄αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dexihalf η Ελλάδα ως ιστορία δεν υφίσταται, υπάρχουν όμως αυτά τα 11 εκατομμύρια ανθρώπων οι περισσότεροι εκ των οποίων υποφέρουν, βασανίζονται, στερούνται και κάποιοι πεθαίνουν πριν την ώρα τους. Εκτός από την ΕΕ είσαι ούτως ή άλλως , σε ένα σπίτι βρίσκονται ο δούλος και ο αφέντης αλλά κανείς δεν τους λέει συγκάτοικους, Ως προς το νόμισμα επικίνδυνοι ήταν αυτοί που στερήσαν από την χώρα την δυνατότητα κοπής νομίσματος, ας κόψουν τώρα ότι θέλουν για να τη σώσουν, ας κόψουν ευρώ

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάδα έχει ιστορία όπως και οι υπόλοιπες χώρες. Η Ελλάδα λίγο μεγαλύτερη.
      Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ο Έμφια αλλά η λαθρομετανάστευση και το δημογραφικό. Κανένας δεν πεθαίνει πάντως από πείνα, από χρέη ίσως. Αυτό που προέχει είναι να παραμείνουμε στην Ευρώπη και να πιέσουμε για την Ευρώπη των εθνών που είχε σχεδιάσει ο Ντε Γκωλ και τον ανέτρεψαν με την άνοιξη των λουλουδιών, κάτι σαν τον Τσίπρα (Άμποτ)

      Διαγραφή
  6. Εδω και πολλα χρονια μια και ποτε δεν υπήρξαμε πραγματικά ελεύθερο κράτος,αυτοι που ελέγχουν και εξουσιάζουν την χώρα παντα εχουν εναλλακτικά σχέδια για τους ιθαγενείς και ήδη ετοιμάζουν αυτους που θα μας κυβερνήσουν μετά απο μα δεκαετία.Το πως θα πάνε τα πράγματα στη χώρα στο εγγύς μελον εχει ευθεία συνάρτηση με τις αμερικανικες επιθυμίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Καλεντερίδη, με πραγματικό σεβασμό σε σας και στο ιστολόγιο σας, σας γράφω πως αυτό το άρθρο το διάβασα πάνω από τρείς φορές για να συνειδητοποιήσω πως πράγματι φέρει την υπογραφή σας.

    Αδυνατώ να πιστέψω πως κάποιος σαν εσάς, με τέτοια ικανότητα ανάλυσης της πολιτικής συγκυρίας,έγραψε ένα τέτοιο άρθρο, που - σχεδόν - κάθε πρόταση του περιέχει μία ανακρίβεια ή κάτι εμφανώς συζητησιμο. Δεν το πιστεύω.

    Θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να σας απαντησει κανείς, αλλά δεν έχω το χρόνο. Θα σας επισημάνω απλά δύο-τρία στοιχεία του άρθρου τα οποία με απογοήτευσαν. Υπάρχουν πολλά άλλα, αλλά δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση. Το άρθρο σας μου δίνει την εντύπωση πως γράφτηκε χωρίς να το πιστεύετε καν εσείς προσωπικά.

    [1] "το θλιβερό φαινόμενο της καταστροφής της επιχειρηματικότητας" είχε ξεκινήσει επι Κων/νου Καραμανλή του πρεσβυτέρου. ΕΛπίζω να θυμόσταστε (Ανδρεάδης, Ολυμπιακή, διυλιστηρια Νιάρχου κτλ.). Σας διέφυγε υποθέτω.

    [2] Αναρωτιέμαι όμως πως σας διέφυγε το ότι ο ίδιος (Κ. Καραμανλής) είχε βγάλει τη χωρα απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, για να κατευνάσει το δημόσιο αίσθημα που είχε εκραγεί βλέποντας την κυβέρνηση των Αθηνών να παρακολουθεί αμέτοχη τον Αττίλα 2. Μπροστα σε αυτη την κίνηση και την εν γένει πολιτεία ως προς το Κυπριακό, οι πομφόλυγες του ΠΑΣΟΚ είναι πταίσματα. Κυριολεκτικά.

    [3] Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε κυβέρνηση το 1981 (μονο) λόγω του ανικητου λαικισμού του, όπως υπονοείτε. Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποτε ο Δ. Κωνσταντακόπουλος, το έφεραν στην εξουσία δύο δυνάμεις (1) η πιεση κάποιων μεσαιων στρωμάτων για συμμετοχή στη νομή της εξουσίας, (2) η ανάγκη για ανάσχεση του τουρκικού επεκτατισμού και το αίτημα ανοίγματος του φακέλου της Κυπριακής Τραγωδίας. Το ότι πρόδωσε και τα δύο, δεν μειώνει την αξία τους όταν ετίθεντο εκ των πραγμάτων.

    [4] το πολύ ωραιότατο διάγραμμα που παραθέτετε, δείχνει μείωση του (ποσοστού του) δημοσίου χρέους επί κυβερνήσεως Σημίτη. Ας του απονείμουμε έναν έπαινο λοιπόν, αγνοώντας τα 35 τρις δραχμές που άλλαξαν χέρια στη ληστεία του χρηματιστηρίου, τα swaps (που ακόμη πληρώνουμε), την (πλήρη και πρωτοφανή) παράδοση της πολιτικής εξουσίας στα οικονομικά συμφέροντα, για να μην αναφέρω τα όσα έπραξε στα εθνικά θέματα, τα οποία γνωρίζετε από προσωπική εμπειρία.

    Νομίζω πως, πριν ψέξετε εκ των προτέρων τους επερχόμενους ερασιτέχνες του ΣΥΡΙΖΑ (απέναντι στους οποίους είμαι και εγώ σκεπτικός), καλό θα ήταν να ψέξετε τους αστούς πολιτικούς, που για μία ακόμη φορά αποδείχθηκαν ιδιοτελείς και ανίκανοι. Μη αφήνοντας άλλη διέξοδο στον μέσο άνθρωπο. Ο οποίος αδιαφορεί για τα διαγράμματα που του παραθέτετε και βλέπει το σπίτι του έχει αντικειμενική αξία (π.χ) 100 ευρώ (και για αυτην φορολογείται), και όταν του το κατασχέσουν θα το εκπλειστηριάσουν εκκινώντας από τα 35 ευρώ! και μπορεί στο τέλος να βρεθεί ακόμη να χρωστάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Καραμανλή είσαι σωστός, πρωτοέφερε τον σοσιαλισμό. Οι απεργίες της αριστεράς παραταύτα έκλεισαν τις παραγωγικές μονάδες (izola, pitsos, Χρωπεί κ.α)

      Το ΠΑΣΟΚ το έφεραν στην εξουσία οι φωτιές που άναψε η 17 Νοέμβρη και από 4 μονάδες πίσω βρέθηκε μπροστά.

      Αυτό για τον Σημίτη που παραθέτεις είναι για γέλια...
      Αρκεί να σου αναφέρω τις συντάξεις αντιστασιακών του ...Βελουχιώτη και τις προσλήψεις στο δημόσιο 200.000 ατόμων ως παιδιά αντιστασιακών.

      Διαγραφή
    2. Γράφεις πως "Το ΠΑΣΟΚ το έφεραν στην εξουσία οι φωτιές που άναψε η 17 Νοέμβρη και από 4 μονάδες πίσω βρέθηκε μπροστά.".Υποθέτω πως εννοείς το 1981, επειδή εγω για αυτό εγραψα. Δεν συμφωνώ καθόλου και δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς.

      Για τον Σημίτη: αυτό που έγραψα, είναι πως ο δείκτης του χρέους, από μόνος του, δεν αρκεί για να αξιολογήσεις μία περίοδο διακυβέρνησης. Καθόλου μάλιστα. Υποθέτω πως - όπως δείχνει το διάγραμμα - όντως μειώθηκε επί Σημίτη το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ (άσχετα αν αυτό έγινε πιθανώς με λογιστικές αλχημείες τύπου swaps). Σε εμένα, αυτο δεν λέει και πολλά για μία περίοδο διακυβέρνησης στην οποία έγιναν εγκλήματα σε βάρος της χωρας και της κοινωνίας. Διαφωνείς; Με ποιό απο αυτά που έγραψα γελάς περισσότερο; Με τα 35 τρις του χρηματιστηρίου (ή μήπως έχεις αντιρρηση΄); Με τα μάρκα του Τσουκάτου ή τις χορηγίες που δέχθηκε ο Μαντέλης; Με αυτά για τα οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος διαμένει πλέον στον Κορυδαλλό; Με την υποθεση Οτζαλάν; Με τι από όλα γελάς περισσότερο; Η μήπως αρκεί η καμπυλη χρέους για να τα παραβλέψεις όλα αυτά;

      Διαγραφή
    3. Stan de Finetti
      το σχόλιό σου έχει αναρτηθεί ως αυτόνομη ανάρτηση.
      Όσον αφορά τον Καραμανλή, νομίζω ότι είμαι από τους λίγους που το έχω γράψει, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ, η οποία ήταν μια πράξη που προκάλεσε τεράστια δεινά στην πατρίδα μας.
      Για την επιχειρηματικότητα, εν μέρει έχει δίκιο.
      Έκανε εθνικοποιήσεις, όμως ο οδοστρωτήρας ακολούθησε τη δεκαετία του '80.
      Το διάγραμμα τα λέει όλα.
      Τη δεκαετία του 1980 μπήκε η βόμβα στα θεμέλια της χώρας.
      Ο Ανδρέας, αφού είχε καταχρεώσει τη χώρα, είχε πει το αμίμητο: Το χρέος ή θα το φάμε ή θα μας φάει.
      Τώρα γίνεται το δεύτερο.
      Οι ευθύνες για το χρέος λοιπόν, στον Ανδρέα.
      Για τα άλλα που λες, σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο.
      Όμως δεν είναι αυτό το θέμα της ανάρτησης.

      Διαγραφή
    4. Stan de Finetti, συμφωνώ με τα σχόλιά σου και ειδικά για την περίοδο Σημίτη. Ουδέποτε στην Ιστορία του το ελληνικό κράτος (=> ο ελληνικός λαός) δεν εξαπατήθηκαν και ζημιώθηκαν τόσο πολύ, όσο επί των ημερών Σημίτη και μάλιστα πολλαπλώς (εθνικά, ηθικά, οικονομικά).

      dexihalf, για γέλια είναι να συγκρίνεις τις συντάξεις-μαϊμού με τα σημίτεια κατορθώματα.

      Ο άνθρωπος που κυριολεκτικώς ρήμαξε την Ελλάδα κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος και πολιτεύεται.

      Διαγραφή
    5. @Stan de Finetti
      1. Το 1981 η ΝΔ προηγούταν με 4%. Ξαφνικά ολόκληρη η Ελλάδα κάηκε και οι φωτιές χρεώθηκαν στη 17 Ν.

      2. Η περίοδος Σημίτη με τα swaps ήταν η περίοδος που μπήκαμε στη νομισματική ένωση.
      Την εποχή εκείνη είχαμε την δυνατότητα να τυπώσουμε χρήμα και να ξεπληρώσουμε το εξωτερικό χρέος γιατί είχαμε βγει από το σύστημα Bretton woods. Μοναδική προυπόθεση να μην είναι πληθωριστικό ήταν το αντίκρυσμα. Μπορούσε να γίνει σε υποδομές.

      Διαγραφή
    6. Διόρθωση στο σχόλιό μου 8:12 μ.μ.: "(=> ο ελληνικός λαός) δεν" Παρακαλώ να αγνοήσετε το "δεν". Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  8. Το βίντεο είναι η καλλίτερη απόδειξη για το ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα - με σύνθημα δεν ‘δεν ξεχνώ’ - τέλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Σάββα εκτιμώ την ξεκάθαρη στάση σου στη διάρκεια των εκλογών
    Η διακυβέρνηση Σημίτη ίοπως και ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ είναι κατεγεγραμμένη
    από κάποιο φίλο που έχει τη σελίδα "ΠΑΣΟΚ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ"
    Εκείς θα βρεις πως ο Αααρών Αρβούρι πούλησε 20 τόνους χρυσό κ.λ.π
    http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 20 εκατομμύρια χρυσού που πούλησε ο Σημίτης

      http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2003/08/28/9_h.jpg

      Διαγραφή
  10. Kύριε Καλεντερίδη, με τιμά το γεγονός πως βρήκατε κάτι ενδιαφέρον στο σχόλιο μου.
    Ευχαριστώ.

    Ελπίζω να μου συγχωρήσουν οι αναγνωστες σας τα τυπογραφικά λάθη και μερικους "βαρβαρισμούς", που προσιδιάζουν στον προφορικό λόγο. Το σχόλιο ήταν αυθόρμητο και βιαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενδεικτικά..
    Την χρονιά του millennium το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε από την off shore εταιρεία ARIADNE S.A 650 εκατομμύρια βάζοντας υποθήκη τα έσοδα των λαχείων μέχρι το 2013. Καταγραφή μιζών: πάνω από 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
    Μόνο με 11 εκατομμύρια ευρώ αγοράστηκαν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» τον Ιούνη του 2004.
    Επί 40 χρόνια(1951-1990) οι εισφορές των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία καταθέτονταν από το κράτος με αρνητικό επιτόκιο στις τράπεζες. Με αυτήν τη νόμιμη κλεψιά φύγαν από τα ασφαλιστικά ταμεία 58 δις ευρώ, σε σημερινές τιμές, για να πριμοδοτηθούν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές
    116,6 εκατομμύρια ευρώ δοθήκαν στα Ελληνικά πετρέλαια του Λάτση το σωτήριο οικονομικό έτος 2002 ως αναπτυξιακό κίνητρο.
    8 δις ευρώ ξοδευθήκαν το 2009 για δαπάνες του ΝΑΤΟ. Δεν φθάνει μόνο ο θεός για να σε φυλάει.
    Επιδοτήσεις στους βιομηχάνους της Βόρειας Ελλάδος για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα εργοστάσιά τους. Πήραν τα χρήματα οι βιομήχανοι και μετέφεραν τα εργοστάσιά τους στις γειτονικές χώρες.
    100 εκατομμύρια ευρώ για την λειτουργία του Μεγάρου μουσικής.
    160 εκατομμύρια από το δημόσιο χρήμα έδωσε ο Βενιζέλος ως Υπουργός οικονομικών στην τράπεζα Proton για να καλύψει τα δανεικά και αγύριστα του Λαυρεντιάδη.
    Οι αχρείαστοι Ολυμπιακοί αγώνες των νταβατζήδων.
    Γιαουρτάκια αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον αμφιτρύωνα Σημίτη για τους Ευρωπαίους ηγέτες στην σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο του 2003.
    Ξεπούλημα 20 τόνων χρυσού από την τράπεζα της Ελλάδος το 2003.
    Εξοπλιστικά προγράμματα 20 δις € από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη με το τελικό ποσό να ανεβαίνει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.
    . Ομόλογο το 2001. Το 2001 δομήθηκε ένα ομόλογο ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ' αυτό "παίχτηκαν" swaps. Το τελικό χρωστούμενο ποσό από τις αλχημείες του ΠΑΣΟΚ του σοφού καθηγητή Σημίτη ανήλθε από τα 2,8 δις Ευρώ στα 54 δις Ευρώ.
    3,5 δις Ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία χαθήκαν στο Χρηματιστήριο από το 1999 έως το 2002.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το φαντασμα του Ανδρεα στοιχειωσε και επανεμφανιστηκε ως Αλεξης! Ιδιο στυλακι, ρητορικη, ομιλια, λαικισμος!
    Πλεον ουτε ο Αγιος Παισιος δε μας σωνει....
    Δ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα αδυνατώ και εγώ να πιστέψω ότι έγραψες ένα τέτοιο άρθρο με σκοπό ποιόν ; να ψηφίσουμε ποιον ; αυτούς που παρέδωσαν τον Οτσαλάν, τα Ίμια και κατέκλεψαν και ρήμαξαν τη χώρα ; Πες μας ευθέως τι προτείνεις. Όσο για το διάγραμμα μικρή αξία έχει (για οικονομολόγους είναι) γιατί το ποσοστό που παρακολουθεί έχει δύο μεγέθη το χρέος σε νούμερα και το ΑΕΠ. Ας μας δώσεις το διάγραμμα του χρέους σε απόλυτα νούμερα να δούμε τι λεφτά δανειστήκαμε. Εγώ δε ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ αλλά πως έτσι εύκολα καταδικάζεις ένα 40χρονο που δεν κουβαλάει στη πλάτη κανένα σκάνδαλο και δεν εκβιάζεται από κανένα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σταύρο
    επειδή ο Σημίτης παρέδωσε τον Οτζαλάν και έκανε την υποχώρηση στα Ίμια και επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε σοβαρά λάθη, αυτό σημαίνει ότι δικαιολογείται σε μια παράταξη και έναν υποψήφιο πρωθυπουργό να λαϊκίζει και να ψαρεύει στα θολά νερά της αγανάκτησης και της οργής;
    Δηλαδή δεν θα κρίνουμε τις πράξεις του, όπως ο αποκλεισμός από τον ίδιον της Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο, κατόπιν πίεσης του Τουρκικού Προεξενείου;
    Δεν θα κρίνουμε την υποστήριξη του Χαϊκάλη από τον Τσίπρα δυο φορές δημοσίως, τη στιγμή που ακόμη και οι πιο ανίδεοι γνώριζαν ότι δεν έγινε καμία απόπειρα δωροδοκίας του;
    Δεν θα κρίνουμε τις λαϊκίστικες θέσεις που πάιρνει σε όλα τα θέματα προεκλογικά, χαϊδεύοντας αυτιά και υπονομεύοντας το αύριο της χώρας;
    Και μη μου πεις για τους προηγούμενους.
    Ξέρω τι έκαναν και τους έχω επικρίνει δημοσίως αλλεπάλληλες φορές.
    Το ότι όμως έκαναν λάθη, δεν σημαίνει ότι δεν θα επικρίνουμε τους ανεύθυνους λαϊκιστές, που αν κρίνουμε από τον αλλοπρόσαλλο λόγο τους, μας επιτρέπεται να πούμε ότι θα κάνουν πολύ χειρότερα;
    Όσο για το διάγραμμα, νομίζω ότι κάνεις λάθος.
    Δεν είναι για τους οικονομολόγους.
    Είναι για τον κάθε Έλληνα πολίτη, είναι η αλήθεια που μας έκρυβαν όλοι δεκαετίες τώρα, γιατί όλοι βολευόντουσαν με την κατάσταση και όλοι γνώριζαν ότι η επίλυση του προβλήματος που δημιούργησαν είναι δύσκολη και δεν γίνεται ούτε με παχιά λόγια, ούτε με λαϊκισμούς, ούτε με μαθητευόμενους μάγους.
    Για να λυθεί το πρόεβλημα χρέους της χώρας χρειάζεται σχέδιο, αποφασιστικότητα και δουλειά και κυρίως εθνικό μέτωπο.
    Όμως πώς να συμμετέχεις σε εθνικό μέτωπο, όταν έχεις φάει τη ζωή σου στις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων;
    Άστα Σταύρο, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ΄' όσο νομίζουμε και χρειάζεται υπευθυνότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δηλαδή δεν θα κρίνουμε τις πράξεις του, όπως ο αποκλεισμός από τον ίδιον της Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο, κατόπιν πίεσης του Τουρκικού Προεξενείου;"

      Σάββα, ξέρεις εσύ κανένα κόμμα, εκτός από την ΧΑ, το οποίο να μην επιδιώκει να έχει στους κόλπου του ανθρώπους του αμαρτωλού προξενείου, ώστε να παίρνει ψήφους από την μειονότητα;

      Όσο για την Σαμπιχά Σουλεϊμάν, το άρθρο αυτό απηχεί ξεκάθαρα το πνεύμα, τον τρόπο σκέψης, της εθνομηδενιστικής Αριστεράς, που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Απ' ό,τι βλέπεις και βλέπομε, δυστυχώς όλοι οι ίδιοι είναι, ακόμη και στα εθνικά θέματα. Άλλωστε, ο Σημίτης ήταν και είναι ο αρχιερέας όχι μόνο της διαπλοκής (έκφραση του Μητσοτάκη), αλλά και του εθνομηδενισμού, της ολέθριας για την Πατρίδα και το Έθνος μας αυτής νοοτροπίας, που κυριάρχησε μετά την δικατατορία και διαπέρασε όλα τα πολιτικά στρώματα.

      Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Σαμαροβενιζέλων (βλέπεις πόσο εύκολα οι πρώην "εχθροί" έγιναν "φίλοι";) με τους άλλους; Ότι οι πρώτοι οδηγούν την χώρα στον γκρεμό με βραδύτερο ρυθμό, απ' ό,τι όσως θα την οδηγήσουν οι δεύτεροι. Τίποτε άλλο.

      Ποια είναι η δική μου πρόταση; Καμμία. Δεν βλέπω φως στο τούνελ. Μακάρι να ήμουν η Νικολούλη.

      Διαγραφή
  15. Ναι, εθνικό μέτωπο για να μην φοβούνται στο εσωτερικό οι ολιγάρχες, εθνικό μέτωπο κάτω από αυτές τις συνθήκες σημαίνει απόλυτη καταστροφή της Ελλάδος, αλλά βασικά αυτό θέλετε για να έχετε προστασία από ΕΕ και άλλους νομίζοντας παράλληλα ότι ήσυχα και ωραία θα βγουν εκτός παιχνιδιού η Τουρκία και η Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για το Χαϊκάλη κάνεις λάθος έγινε απόπειρα (και όχι μόνον σε αυτόν) και για το λόγο αυτό άλλωστε μπήκε γρήγορα γρήγορα η υπόθεση στο αρχείο και δεν άνοιξαν τα τηλέφωνα ούτε ο Σαμαράς προχώρησε σε μύνηση. Το σημαντικό είναι όμως ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ΕΚΛΕΨΑΝ, τα έκαναν μαντάρα να διαχειριστούν και άλλο τις τύχες αυτής της χώρας. Αγαπώ τη πατρίδα μου όσο και εσύ και πιστεύω ότι δύο νέοι άνθρωποι Τσίπρας και Καμμένος, χωρίς σκάνδαλα στη πλάτη, μπορούν να δημιουργήσουν εθνικό μέτωπο χωρίς τις χρεωκοπημένες ταμπέλλες "αριστερός" - "δεξιός", και να προχωρήσουν στην αναγέννηση της χώρας αποβάλλοντας και οι δύο τους ανθέλληνες - καιροσκόπους συνεργάτες. Αυτός είναι και ο λόγος που για πρώτη φορά στη ζωή μου σε ηλικία 53 ετών κατεβαίνω σαν υποψήφιος όχι για να εκλεγώ αλλά για να βοηθήσω. Αν πάλι κάνω λάθος το μέλλον υα το δείξει και όχι το παρελθόν. Ευχαριστώ για το διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καμμένος αρνήθηκε τη δημιουργία εθνικού μετώπου αρνούμενος το non-paper.

      Διαγραφή
  17. Η ΕΕ γεννήθηκε και εξελίχθηκε ως θεσμός με κεντρικό σχεδιασμό χωρίς αυτόματη μετακύλιση πλεονασμάτων, άρα για να παράξει εθνομηδενισμό των αδύναμων κρατών, προφανώς και της Ελλάδας. Μυτεράν και Θάτσερ συναίνεσαν στην επανένωση και στο κοινό νόμισμα με την αναγκαία συνθήκη ότι η αύξηση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των ex-USSR, πάνω από ένα ελάχιστο επίπεδο βάσει συνθήκης δικαιωμάτων του ανθρώπου θα αφαιρούσε από τη Γερμανία την όποια ηγεμονική θέση λόγω κάλυψης αυτού του κόστους. Αυτό ως ιδέα ήταν επαρκές αλλά ως υλοποίηση έμεινε στις δηλώσεις. Επικράτησε η ισχύς των συμφερόντων που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τη Γερμανία ως aggregator εξαγωγής πλεονασμάτων εκτός οικονομιών και την επαναφορά τους ως χρέος.

    Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει με εξ'αρχής συμφωνία όλων των εταίρων, ήτοι και της Γερμανίας, έχει θέμα επαφής με την πραγματικότητα. Η Γερμανία από το '43 έχει αυτό το σκοπό: Β' ΠΠ round 2 χωρίς όπλα. Όποιος διαφωνεί, ας δει το αποτέλεσμα όχι μόνο των γενικών κυβερνήσεων αλλά και των κατεστραμμένων δομών εντός των οικονομιών. Μη εθνομηδενιστική λύση λοιπόν υπάρχει εντός πλαισίου ΕΕ μόνο με τον τρόπο της αναδιανομής που είχα περιγράψει πριν χρόνια και τις προάλλες εδώ. Τρυκ του τύπου "κόβω χρήμα", "ευρωομόλογα" και άλλα τέτοια εργαλεία, πλήρως συμβατά με την Σοβιέτ φιλοσοφία της ΕΕ, είναι αλκοόλ για να ξεχάσουμε τον εθνομηδενιστικό τους ρόλο.

    Όποιος δεν πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει με εξ'αρχής συμφωνία όλων των εταίρων, ήτοι και της Γερμανίας, αλλά το λέει ("είμαστε φιλοευρωπαϊκό κόμμα και πατριώτες, δηλαδή το δομικά αντίθετο"), το κάνει για άγνωστους λόγους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί εντός των μεγάλων κομμάτων που δημοσίως έχουν δηλώσει μη πατριώτες: υπέρ της αντικατάστασης του πατριωτισμού από τη μεταεθνικότητα, δηλαδή οι Έλληνες να αποδεχθούμε επισήμως ότι δεν είμαστε Έλληνες αλλά Γερμανοί μέτοικοι.

    Κλείνοντας, να σημειώσω ότι, δυστυχώς για την Ελλάδα, το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη σημείου αναφοράς: τα πάντα συγκρίνονται με το κράσπεδο και μοιάζουν επαρκή. Ιδεολογικά, προγραμματικά και εφαρμοστικά, δεν υπάρχει κόμμα με επαρκές επίπεδο. Ως εκ τούτου, η δημιουργία εθνικού μετώπου που θα αγκαλιάσει την παραγωγή εθνικού σχεδίου, πράγμα το οποίο έμπρακτα υποστήριζα -δυστυχώς μόνος- πριν από τις εκλογές του '12, είναι η μόνη ελπίδα εξόδου από την εθνική κρίση. Δεν υπάρχει Μηχανισμός Στρατηγικής Υποστήριξης και δεν έχουμε ανάγκη διακομματικής συναίνεσης στο λάθος. Υπερκομματικότητα χρειάζεται, όχι κοινώς αποδεκτοί κολαούζοι. Ειδάλλως έρχονται χειρότερα, όποια και να'ναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης διότι, ανεξαρτήτως προθέσεων, δεν υπάρχει κείμενο εθνικής λύσης, δεν υπάρχει manual, όπως αναφέρεται και στη συνέντευξη της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οπως είπα και παρα πανω αυτοί που εξουςιαζουν και ελέγχουν την χώρα εχουν ΗΔΗ έτοιμους μια σειρα πολιτικούς για διαδοχή διαφορετικών αποχρωςεων.Απο διετίας τουλάχιστον Επειςης εχουν μιλήσει ,οχι ανοικτά βεβαια,για ερχομό κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βραχείας διαρκείας και ακολούθως για δημιουργία εθνική κυβέρνηση (σωτηρίας)
    Σαν ιδέα μια τέτοια κυβέρνηση δεν ειναι κακή αλλα απο την στιγμη που στην ελλαδα ποτε δεν έγινε κάθαρση της πολιτικής και των πολιτικών που εχουν διαφθαρεί πλήρως ,( γιαυτο και οι υπόγραφε ίσες μεταρυθμιςεις εχουν κοληςει),το να μιλαμε για τέτοια με τους πολιτικούς μας αυτους,ειναι σαν να φυλάει ο λύκος το κοπάδι με ομερτά όλων των πολιτικών σχηματισμών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και γω σαββα ειμαι σε διλλημα- σκεφτομαι τι να ψηφισω ταμηλο ή γιακουματο?
    εκτος αν κατεβει υποψηφιος ο τομπουλογλου οποτε χωρις πλακα τωρα ασυζητητι παει εκει η υπερπολυτιμη ψηφος μου!
    ο ζαχοπουλος αληθεια ζει ακομα? θα ειναι υποψηφιος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για εμένα,και για τους περισσότερους Έλληνες πιστεύω,το ερώτημα είναι αν θα επιλέξουμε τη συνέχιση της λιτότητας που υιοθέτησε ο Σαμαράς ή θα βάλουμε ένα φρένο σε όλη αυτή την παράνοια;

    Τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα τον γιγάντωσε Ο ΙΔΙΟΣ ο Σαμαράς με τις πράξεις του.

    Που είναι η μια εξεταστική για το μνημόνιο; Δεν είναι λαικισμός αυτό,δεν είναι έγκλημα και απάτη να συγκαλύπτει ο Σαμαράς ΟΛΟ το συρφετό της μεταπολίτευσης; Αυτά είναι λαθάκια;

    ΠΟΥ είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 2,5 χρόνια; Αυτοί που αποκαλείς υπεύθυνους πολιτικούς Σάββα συγκαλύπτουν ΌΛΑ τα εγκλήματα της μεταπολίτευσης.

    Απο που και ως που θα ήταν υπευθυνότητα να ψηφίσει ξανά ο κόσμος το λαμόγιο τον Σαμαρά που συγκάλυψε τα εγκλήματα αυτά;

    Δικαιοσύνη ζητάει ο κόσμος Σάββα,να τους στείλει στο διάολο,και τη ΝΔ δεν τη συμφέρει αυτό.

    Μακάρι να ξημερώσει εκείνη η μέρα,που δίχως επιρροή πλέον να δικαστούν,ΈΤΣΙ θα μετατραπεί η Ελλάδα απο μπανανία σε Κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >ΠΟΥ είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 2,5 χρόνια; <

      Εδώ είναι, Χρήστο.

      Διαγραφή
    2. Ναι Nativist,σε αυτή τη χώρα,δυστυχώς,οι ψηφοφόροι που ΞΑΝΑ-ψηφίζουν αποδεδειγμένα διεφθαρμένους πολιτικούς και κόμματα έχουν αυτο-βαπτισθεί υπεύθυνοι,ναί,για τέτοια παράνοια μιλάμε στην Ελλάδα του 2015. Ομαδική παράκρουση.

      Και μας κουνάνε και το δάχτυλο,ποτέ δεν φταίνε,δεν γνωρίζουν ούτε καν πότε να σταματήσουν.

      Οι της Δικαιοσύνης(ο Θεός να την κάνει) ξέρουν να μιλάνε ΜΟΝΟ αν θιγεί η τσέπη τους,για αυτό και το θράσος περίσσεψε σε αυτή τη χώρα. ΑΝ υπήρχε πράγματι Δικαιοσύνη με αρχ.... σε αυτή τη χώρα όλα θα ήταν πολύ καλύτερα,αλλά...

      Διαγραφή
    3. Η πορεία σύγκρουσης της χώρας μας με όλους, Καθολικούς, Προτεστάντες, Μουσουλμάνους, Άγγλους, Γερμανούς, Αμερικάνους, Κομμουνιστές, Ισραηλινούς, Δυτικούς, Ανατολικούς κτλ, οδήγησε τον Ελληνισμό στο τέλος του. Η Ελλάδα εδώ και 100 χρόνια έχει χάσει κάθε την αξιοπιστία της και δεν την λαμβάνουν στα σοβαρά οι ισχυροί. Όπως κάθε ημι-πολιτισμένη χώρα, με μαστίγιο και καρότο θα μας έχουν οι ισχυροί του κόσμου. Μονόδρομος για βρούμε ελπίδα είναι η ηθική και πολιτιστική μας αναβάθμιση, η ένωσή μας με τους Καθολικούς, η ουσιαστική συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, η ένωση της Ελλάδας με τους Έλληνες του εξωτερικού, με τους οποίους το Ελλαδικό κράτος έχει εχθρικές σχέσεις εδώ και πολλές δεκαετίες.

      Η ανθελληνική στάση του Ελλαδικού κράτους είναι το σοβαρότερο πρόβλημα του Ελληνισμού. Ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να λειτουργεί κάτω από την εξουσία του υποκόσμου, των απογόνων γνωστών ληστών και πειρατών που για αιώνες δεν έχουν ιερό και όσιο. Χωρίς κράτος δεν πάμε πουθενά, έρχετε το τέλος.

      Διαγραφή
  21. Δυστυχώς το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας είναι παλαιότερο και βαθύτερο για να χρονολογηθεί από την Μεταπολίτευση και μόνο. Ξεκινά από τα περιορισμένα σύνορα του πρώτου Ελληνικού κράτους. Η έκταση του ήταν μικρή για να δώσει μια οικονομική επάρκεια και χρειαζόταν κεφάλαια για την αναδιοργάνωση του, που δεν είχε. Δεν κατάφερε η χώρα μας να μείνει απερίσπαστη στην προσπάθεια οργάνωσης της γιατί είχε να δώσει πολλούς πολέμους για να ελευθερώσει αλύτρωτους αδελφούς. Περάσαμε καλές και κακές εποχές. χρεοκοπήσαμε επίσης αρκετές φορές. Από αυτό όμως το μικρό κράτος και παρά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστημεν είμαστε στα γκρουπ των ισχυρών. Αυτό λέει κάτι για τον λαό αυτό αλλά και για τις ηγεσίες του με τα στραβά και τα ανάποδά τους. ότι έγινε δεν ξεγίνεται. Προβλήματα και πολιτικούς σαν τους δικούς μας έχουν και άλλοι. Αλλά προχωράνε. Καθαρό μυαλό χρειαζόμαστε τώρα και αυτογνωσία. Μια ματιά στον Κονδύλη μπορεί να μας διαφωτίσει για τα μειονεκτήματα μας: http://www.ifestosedu.gr/44%20Kondylis%20collection%20of%20elektronic%20texts.htm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.