28/4/15

Νομοσχέδιο - σκούπα με μέτρα από τη «λίστα Βαρουφάκη»«

Θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή
Νομοσχέδιο σκούπα το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και θα περιλαμβάνει μία σειρά από παρεμβάσεις που έχει προτείνει ήδη η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται μέτρα από την περίφημη λίστα Βαρουφάκη, η νομοθέτηση των οποίων εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την επιτάχυνση των συζητήσεων με το ΔΝΤ την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «Θέμα της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η "λίστα Βαρουφάκη" στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης». 

«Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.
Στη σύσκεψη, εκτός του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.