29/4/15

Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Πάτριο έδαφος για την Τουρκία η Κύπρος !

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογαν
Η κόντρα ανάμεσα στην τουρκοκυπριακή ηγεσία και στην Άγκυρα συνεχίζεται. Νέες δηλώσεις από την Άγκυρα δίνουν νέες διαστάσεις στο όλο ζήτημα.
Πριν από λίγο, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Γιαλτσίν Άκντογαν τοποθετήθηκε επί του ζητήματος. Ο ίδιος εξέφρασε άποψη σχετικά με την συζήτηση «μητέρα πατρίδα-μικρή πατρίδα», η οποία έχει ως αφετηρία τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Μουσταφά Ακιντζί στην πλατεία Ινονού, αμέσως μετά την εκλογή του, το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Άκντογαν δήλωσε ότι η Τουρκία θεωρεί «πάτριο έδαφος» την Κύπρο. Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Άκντογαν ξεκαθάρισε την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης του με τα χθεσινά, σχετικά σχόλια του Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Ο στενός συνεργάτης του Προέδρου Ερντογάν στο Κουρδικό Ζήτημα, ανέφερε τα εξής: «Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε την Βόρεια Κύπρο. Η Βόρειο Κύπρος είναι πάτριο έδαφος. Θεωρούμε ότι αποτελεί κομμάτι της πατρίδας. Εκείνη η γη ποτίστηκε με το αίμα των μαρτύρων μας».

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε το εξής: «Δεν κατανοώ την παρενόχληση τους. Τις τους προβληματίζει; Ο όρος μικρή πατρίδα ή ο όρος πατρίδα; Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι (η Βόρεια Κύπρος) είναι πάτριο έδαφος».
nomisma 

1 σχόλιο:

  1. Αληθεια ειπε ο ανθρωπος,οταν την μαμα του την 'αγαπησε' Κυπριος,τι θα ελεγε ;.
    Πατριον-εκ του πατρος-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.