1/4/15

Τι συμβαίνει στην Τουρκία: το DHKP-C, ο Ερντογάν και η οικογένεια Yayla


Το 2013 ανοιχτά της Χίου πάνω σε ένα φουσκωτό με όπλα συλλαμβάνεται από τις ελληνικές αρχές ο Μεχμέτ Γιαΐλα (Mehmet Yayla). Η Τουρκία ζητά την έκδοσή του αλλά το Δικαστήριο του Πειραιά απορρίπτει το αίτημα. Λίγο αργότερα το Δικαστήριο της Μυτιλήνης καταδικάζει τον Γιαΐλα σε φυλάκιση και ήδη εδώ και 25 μήνες εκτίει την ποινή του.
Την ίδια περίοδο ο αδελφός του Μεχμέτ, ο Μπουλούκ Γιαΐλα συλλαμβάνεται. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρονται στην αγαστή συνεργασία της ελληνικής ΕΥΠ με την τουρκική ΜΙΤ που είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη του Μπουλούκ, κάπου στην Ελλάδα, ο οποίος αμέσως παραδόθηκε στα χέρια των τουρκικών αρχών. Την 31η Μαΐου 2013 οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν τη σύλληψη του Μπουλούκ Γιαΐλα στην Αδριανούπολη, μόλις δηλαδή πέρασε τα σύνορα προερχόμενος από την Ελλάδα, διαψεύδοντας έτσι τα περί συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας-Τουρκίας.
Την 31 Μαρτίου 2015 ο τρίτος αρχηγός της οικογένειας Γιαΐλα (Yayla) πέφτει νεκρός στην Κωνσταντινούπολη μετά από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας δίνοντας τέλος στην υπόθεση ομηρείας του τούρκου Εισαγγελέα που είχε αναλάβει την υπόθεση του νεκρού 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος κατέληξε μετά από πολύμηνη μάχη για τη ζωή του ευρισκόμενος σε κώμα από βάρβαρο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στο Gesi της Πόλης.

Για περισσότερα Athens Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.