30/5/15

Αντίποινα της Μόσχας - Δημοσιοποιήθηκε ο κατάλογος με τους ανεπιθύμητους πολιτικούς στην Ρωσία

Την παράδοση καταλόγου με πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη που απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.
Ο κ. Ρούτε έδωσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, υποστηρίζοντας πως “η Ρωσία έστειλε χθες σε πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες τον κατάλογο με τα πρόσωπα που δεν μπορούν να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος». Σύμφωνα με τον ίδιο η λίστα περιλαμβάνει και τρεις Ολλανδούς βουλευτές.

Η Ρωσία συνέταξε τον κατάλογο αυτό, που περιλαμβάνει 80 έως 90 ονόματα, αντιδρώντας στις κυρώσεις και την απαγόρευση εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που επιβλήθηκε σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων μετά την προσάρτηση, τον Μάρτιο του 2014, της Κριμαίας.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η Ρωσία έχει απαγορεύσει τους τελευταίους μήνες σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς την είσοδο στα εδάφη της. Όμως πλέον προχώρησε και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων».

«Δεν έχουμε καμία άλλη πληροφορία όσον αφορά τη νομική βάση, τα κριτήρια ή τη διαδικασία με την οποία έλαβε την απόφαση αυτή η Μόσχα», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ περιλαμβάνεται στον κατάλογο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Γερούν Ράινιεν. «Ο Φέρχοφστατ δεν μπορεί να μπει στη Ρωσία, είναι στον κατάλογο μαζί με περίπου άλλα 80 πρόσωπα».

Ο Ρούτε από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνησή του "καταδικάζει" αυτήν την απόφαση. «Η ρωσική λίστα δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, δεν είναι διαφανής και είναι αδύνατο να την προσβάλεις».

AFP, Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κύριε Σάββα.
    Για να γελάσουμε με τους καραγκιόζηδες,Ευρωπαπαρ[έ]ους.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
    Τι λέει ο Πρώην Πρωθυπουργός Ορντινάντσα, Φερχοφστάτ!!!!!.
    Ο Τοτός τι λέει παρακάτω!!!!!!.

    Ο Ρούτε από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνησή του "καταδικάζει" αυτήν την απόφαση. «Η ρωσική λίστα δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, δεν είναι διαφανής και είναι αδύνατο να την προσβάλεις».
    ΧΧΧΧΧΑΑΑΧΧΑΧΨΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ.
    Ξέχασα χαχαχα, Η μαφιόζοι είναι εντελώς νόμιμοι,όσον αφορά της απαγορεύσεις Ρώσων Αξιωματούχων!!!!!!!!!!!!!!!!!. χαχαχαχαχαχαχαχ.
    Ευχαριστώ και την καθημερινή,αλλά και εσάς κύριε Σάββα,θα πάει καλά η μέρα μου!!!!!.
    Τέτοια άρθρα μάλιστα να τα βλέπουμε,όχι συνεχώς προπαγάνδα για την κυβέρνηση.
    Είναι τουλάχιστον άδικη,προς το παρόν βέβαια,γιατί μαζολαός είναι αυτός,και πολύ χειρότερα του χρειάζεται,όχι όμως να πληρώνει η Ελλάδα προδοσίες,έστω και αν η πλειοψηφία,αποτελείται από άσχετους και ηλίθιους.
    Αυτό μπορεί να αλλάξει,αν δεν γίνεται προπαγάνδα,και ενημερώνεται σωστά ο λαός,ο οποίος μπορεί να κάνει θαύματα,αν γνωρίζει όλα τα δεδομένα.
    Τον αφήνει όμως ο διάολος-Προδότες του κερατά να προοδεύσει,ΌΧΙ λέω εγώ,δυστυχώς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.