30/5/15

Διπλό ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρ. Παυλόπουλος

Με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων συναντήθηκε ο Πρόεδρος
Ένα ηχηρό διπλό μήνυμα στην Τουρκία αναφορικά με το Κυπριακό έστειλε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος το μεσημέρι του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο το ΔΣ του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.
Τα μέλη του ΔΣ επέδωσαν στον κ. Παυλόπουλο την Ασπίδα του Συνδέσμου και την Ανώτατη Διάκριση των Τευκριδών, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «δεν είναι νοητό να ησυχάσουμε ως Έλληνες εάν το Κυπριακό δεν λυθεί πριν απ' όλα με την πλήρη αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής και την αποχώρηση και του τελευταίου εποίκου».

Και πρόσθεσε: «Γιατί και οι έποικοι, κατά κάποιον τρόπο, είναι στρατεύματα κατοχής».

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε επίσης ότι τόσο για τη χώρα μας όσο και για τον ίδιο προσωπικά «δεν νοείται να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση» και επισήμανε με έμφαση ότι η λύση στο Κυπριακό πρόβλημα είναι λύση που είναι αποδεκτή «μόνον εφόσον εξασφαλίζει την πορεία της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Αυτές είναι πραγματικές κόκκινες γραμμές για μας, τους Έλληνες. Και λέγω για μας, τους Έλληνες, γιατί ο ελληνισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους εφέδρους καταδρομείς, τους επισήμανε ακόμη ότι ο Τεύκρος, κατά την ιστορία έφθασε στην Κύπρο γιατί δεν μπορούσε να γυρίσει στη Σαλαμίνα, επειδή δεν κατάφερε να σώσει τον αδελφό του. 

«Καταλαβαίνετε τι συνειρμός είναι αυτός σε σχέση με το χρέος των Ελλήνων απέναντι στην Κύπρο» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος των Εφέδρων Καταδρομέων Ματθαίος Οικονομίδης, που του επέδωσε την ανώτατη τιμητική διάκριση του Συνδέσμου τους εξήρε την παρουσία και το έργο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο όσο και στην πολιτική.
BHMA

1 σχόλιο:

  1. Αυτά έπρεπε νά λέει και να ξαναλέει όλη η ηγεσία του ΕΛΛΗΝΣΜΟΥ, άν θέλει νά λέγεται τέτοια.
    Η Κύπρος και η βόρεια Ήπειρος είναι τα τελευταία μη απελευθερωμένα εδάφη του Ελληνισμού!
    Και, προσέξτε το, ο Εντι Ράμα αντιγράφει την πρακτική και πεπραγμένα των Τούρκων απέναντι στήν Έλλάδα!
    Απόστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.