29/5/15

Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι: Στόχος μας η κατάληψη της Δαμασκού

Η κατάληψη της Δαμασκού είναι ο στόχος μας, δηλώνει ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νόσρα
Ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Συρία, δήλωσε πως η οργάνωση του έχει στόχο να καταλάβει τη Δαμασκό και πως έτσι η πτώση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Αλ 'Ασαντ θα επιταχυνθεί.
"Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη Δαμασκό και στην ανατροπή αυτού του καθεστώτος", δήλωσε ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του που μεταδόθηκε την Τετάρτη.
"Σας βεβαιώνω ότι η πτώση του κσαντ δεν θα αργήσει", πρόσθεσε. Επίσης διεμήνυσε ότι η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει τον 'Ασαντ, πρέπει να γνωρίζει ότι η τύχη της είναι συνδεδεμένη με αυτή του Σύρου ηγέτη και ότι οι προσπάθειές της να τον σώσει είναι μάταιες.
Ακόμη, ο Γκολάνι υποστήριξε ότι τα μέλη της μειονότητας των Αλαουιτών οφείλουν να αποκηρύξουν τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ 'Ασαντ και να αλλάξουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αν θέλουν να σωθούν.

"Αν εγκαταλείψουν τα όπλα, αποκηρύξουν τον 'Ασαντ, δεν στέλνουν τους άνδρες τους να πολεμήσουν για αυτόν και επιστρέψουν στο Ισλάμ, τότε είναι αδέρφια μας", δήλωσε.  Ο Μπασάρ αλ 'Ασαντ ανήκει στη μειονότητα των Αλαουιτών. Ο Γκολάνι είπε πως οι Αλαουίτες είναι μέρος μιας θρησκευτικής ομάδας που βρίσκεται "εκτός της θρησκείας του Αλλάχ και του Ισλάμ", ενώ τόνισε πως η σουνιτική ένοπλη οργάνωσή του δεν βρίσκεται σε πόλεμο με Χριστιανούς.
ant1iwo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.