29/6/15

Ανίδρωτοι ερασιτέχνες, τέως καταληψίες, στέλνουν στα βράχια την Ελλάδα

Δείτε τι γράφαμε στις 23 Μαΐου
Σάββας Καλεντερίδης
Είναι πραγματικά δύσκολο να περάσει κανείς από έναν κόσμο όπου όλα είναι θεωρητικά στον πραγματικό κόσμο, όπου όλα χρειάζονται πρακτικά βήματα για να προχωρήσουν και να γίνουν πράξη. Το ζήτημα, εκτός από δύσκολο, γίνεται και ιδιαίτερα επικίνδυνο, κυρίως όταν τα βήματα αυτά καθορίζουν και αφορούν την τύχη ενός ολόκληρου έθνους.
Οταν η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας, τα μέλη που την απαρτίζουν, στη συντριπτική τους πλειονότητα, ήταν άτομα που εκτράφηκαν στον κομματικό σωλήνα με χρήματα του ελληνικού κράτους. Η μόνη πρακτική εμπειρία που είχαν και μπορούν να βάλουν στο ούτως ή άλλως φτωχό βιογραφικό τους ήταν η συμμετοχή σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, αυτό που κάποτε έκαναν οι κατακτητές και οι εχθροί του έθνους και του Ελληνισμού. Εκείνοι καταλάμβαναν την Ελλάδα και τα δημόσια κτίρια και όταν αποχωρούσαν, ορισμένες φορές τα άφηναν λιγότερο βανδαλισμένα από τους καταληψίες των λυκείων και των πανεπιστημίων της εποχής μας!
Τέλος πάντων, αφού είχε προηγηθεί η διακυβέρνηση από κόμματα και κυβερνήσεις διεφθαρμένα και αναξιόπιστα, που με τις επιλογές τους έριξαν τη χώρα στον γκρεμό, ανέλαβαν την εξουσία οι μέχρι χθες καταληψίες και καταστροφείς της δημόσιας περιουσίας, αφού προηγουμένως είχαν
εξασκηθεί στο άθλημα του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, συναγωνιζόμενοι στο δεύτερο τους κυβερνώντες της προηγούμενης περιόδου.

Ενώ στο ζήτημα της κυβερνητικής εμπειρίας και της πρακτικής γενικότερα ήταν αδαείς, είχαν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα από τους προηγούμενους. Δεν ήταν διεφθαρμένοι και δεν χαρακτηρίζονταν ως κόμμα και ως πολιτικές ομάδες από τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία.
Τη στιγμή που θα έπρεπε να στηριχτούν στα δυο αυτά πλεονεκτήματα, για να εξισορροπήσουν τις άλλες αδυναμίες τους και να βοηθήσουν τον εαυτό τους και την πατρίδα, αντί να αρχίσουν από τα δύσκολα, που είναι η κάθαρση, προτίμησαν να αρχίσουν από τα «βαριά» ζητήματα, ενώ έκαναν και τις χειρότερες επιλογές για να εξουδετερώσουν και το δεύτερο πλεονέκτημά τους, γεμίζοντας το υπουργικό συμβούλιο και τα υπουργεία με συζύγους, συντρόφους, αδέλφια, ξαδέλφια και ημετέρους, δίνοντας μια άλλη, αριστερή διάσταση στον μαυρογιαλουρισμό.

Ετσι, άνοιξαν το μέτωπο της Ευρώπης, κάνοντας όμως τις χειρότερες επιλογές σε επίπεδο προσώπων. Ανέθεσαν το μείζον ζήτημα της διαπραγμάτευσης σε άτομα με ασταθή, αν όχι διαταραγμένη προσωπικότητα, καταναλώνοντας πολύτιμο χρόνο και οδηγώντας τα πράγματα στην κόψη του ξυραφιού. Για να εξηγήσουμε σε ποια κατάσταση είναι πλέον η χώρα, θα καταφύγουμε στην ελληνική Ιστορία. Οταν η μητέρα του Θαλή του Μιλήσιου, όντος σε μικρή ηλικία, τον προέτρεπε να νυμφευθεί, εκείνος της απαντούσε: «Oύπω καιρός», που σημαίνει υπάρχει καιρός. Οταν πέρασε η ηλικία του και η μητέρα του συνέχισε να τον προτρέπει να νυμφευθεί, μάνα γαρ, εκείνος της απαντούσε: «Ουκέτι καιρός», που σημαίνει πέρασε πια ο καιρός.

Είναι αλήθεια ότι στην αρχή της διαπραγμάτευσης, αν όντως είχαμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για τη διαχείριση της κρίσης με τους δανειστές, θα μπορούσαμε κι εμείς να απαντάμε όπως ο εκ Μιλήτου σοφός, λέγοντας «ούπω καιρός», αφού στην αρχή το πρόβλημα το είχαν σε μεγάλο βαθμό οι
δανειστές, οι οποίοι δεν γνώριζαν το σχέδιο της Ελλάδας και της νέας κυβέρνησης και άρα, διαχειριζόμενοι σωστά τον χρόνο, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια επωφελή λύση για το ελληνικό ζήτημα.
Ομως, προϊόντος του χρόνου, πέραν της καταστροφικής ανικανότητας και της ακαταλληλότητας των διαπραγματευτών, αποδείχθηκε ότι ούτε η κεφαλή της κυβέρνησης διέθετε κάποιο σχέδιο και στρατηγική διαχείρισης των «όπλων» και του χρόνου που διαθέταμε, με αποτέλεσμα το υποτιθέμενο υπερόπλο του δημοψηφίσματος να γίνεται δεκτό με χειροκροτήματα και επευφημίες από εκείνους οι οποίοι υποτίθεται ότι θα έπρεπε να το τρέμουν.

Ετσι, με τους μέχρι χθες καταληψίες και καταστροφείς των δημόσιων κτιρίων να επιδίδονται σε παίγνια ερασιτεχνισμού, φθάσαμε στο σημείο και ο χρόνος να μετατραπεί από ένα πολύτιμο εργαλείο για να πετύχουμε μια επωφελή συμφωνία σε έναν βραχνά που οδηγεί την Ελλάδα σε μια επώδυνη
συμφωνία, αφού ήδη η κατάσταση της οικονομίας έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο.
Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να τους φωτίσει ο θεός που πιστεύουν, όσοι πιστεύουν, τους άλλους ας τους φωτίσει ο Μαρξ, ο Αρης ή ο Τσε, για να μη φθάσουμε στο σημείο να λέμε «ουκέτι καιρός», ήγουν τέλος χρόνου, που έλεγε και το δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι της εποχής μου.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

48 σχόλια:

  1. Εσύ καλά τα λες, εμείς όμως που σε διαβάζουμε, τί κάνουμε; Και απευθύνομαι σε αυτούς που ψήφισαν συριζα. Δεν έχουν αξιοπρέπεια; Δε σέβονται τον εαυτό τους; Γιατί δεν αντιδρούν στις αμφιταλαντεύσεις και τις λαθεμένες, κατά γενικήν ομολογία, πολιτικές που εφαρμώζει μετά τις εκλογές ο Τσίπρας κι η παρέα του; Κι ο Τσίπρας κι όσοι των ψήφισαν έπεσαν στην παγίδα των Σαμαρά - Βενιζέλου. Η πατάτα ήταν καφτή και το αγκούρι στραβό κι έκαναν ότι μπορούσαν για να χάσουν τις εκλογές και να ισιώσει άλλος το αγκούρι. Με τέτοιο αλαλούμ που επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης, άλλες εποχές, η αντιπολίτευση μ΄ένα φύσιμα θα τους γκρέμιζε. Όμως είδε κανείς να κάνουν τίποτα; Λόγια μόνο κι αυτά ανόδυνα, έτσι για να περνά ο καιρός και στο μεταξύ ο ελληνικός λαός πνίγετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μιχάλη όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αν έκαναν λάθος θα το δείξει το μέλλον, γιατι 3 μήνες είναι πολύ λίγο διάστημα για να κρίνουμε κυβερνητικό έργο. Μην ξεχνάς ότι διαπραγματεύονται επιτέλους και μια σκληρή διαπραγμάτευση χρειάζεται πολύ περισσότερο απο τρεις μήνες. Οσο για εσάς που ψηφίσατε Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το μόνο που έχω να πω είναι ότι η είστε τελείως τυφλοί όσον αφορά την πολιτική η είστε κομματόσκυλα που ευνοήθηκαν απο τους προηγούμενους κλέφτες και απατεώνες. Κοιτάξτε και ανακαλύψτε ποιες χώρες για 50 χρονια ανέχονται Καραμανληδες, παπανδρεους, μητσοτακηδες, σαμαρακηδες, τζοχατζοπουλους, παγκαλος, Βενιζέλος κλπ σκουπίδια και παρά λοιπά οικογενειοκρατίας. Μόνο κάτι βόρειες κόρεεςζιμπαπουες και υπανάπτυκτες τριτοκοσμικές ασιατικες και αφρικανικές χώρες . Αυτή την Ελλαδα φτιάξατε και ψηφίσατε κύριε Μιχάλη για 50 χρονια. Μην τα ρίχνεται στο ΣΥΡΙΖΑ και περιμένετε λύσεις και κάθαρση σε τρεις μήνες. Οσο για τον φίλο Σάββα Καλεντερίδη οσο και να σέβομαι τον ίδιο λόγω προηγούμενης πραγματικά πατριωτικής προσφοράς τελευταία με εκπλήττει με την εμμονή του για αποτελέσματα σε τόσο μικρό διάστημα οταν ξέρει πολύ καλά, επαναλαμβάνω ξέρει πολύ καλά πόσο βαθιά είναι η διάβρωση και λαμογεια στο ελληνικό κράτος και τι προσπάθεια χρειάζεται για να καθαρίσει η κοπριά που αφήσανε πίσω οι προηγούμενοι.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν οι μήνες διακυβέρνησης είναι 4 πλέον και όχι τρεις...Μάλλον ξεχνάτε ή έχετε μείνει ακόμη στις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης...Λοιπόν οι 4 μήνες διακυβέρνησης είναι αρκετοί να δείξουν αν μία κυβέρνηση είναι ικανή ή όχι, κυρίως από το γεγονός ότι αντί να ρίξει όλο το βάρος της στην οικονομία, το μεγάλο της βάσανο ήταν να ικανοποιήσει τις ιδεοληπτικές της επιδιώξεις...Και ειδικά για μία κυβέρνηση που διακύρρητε ότι τα έχει υπολογίσει όλα (αστείο) και έπαιζε τον μάγκα χωρίς ευθύνες όμως...Αν εσείς δεν θέλετε να το δείτε, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και πραγματικότητα...Εξάλλου η άρνηση της πραγματικότητας είναι ψυχιατρική πάθηση...

      Όσο για τα λεγόμενα σας περί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ έχετε δίκιο.Αλλά το εκείνοι ήταν κακοί, δεν σημαίνει ότι αυτοί δεν είναι χειρότεροι...Και αυτό γράφει ακριβώς ο κύριος Καλλεντερίδης...

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΓΟΡΔΙΟΙ ΔΕΣΜΟΙ , ΚΟΒΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
    4. Οχι μόνο δεν κατάλαβες τι έχω γράψει αλλα και ούτε τουλάχιστον προσπαθείς να καταλάβεις. Μόνο αυτή η κυβέρνηση και καμία προηγούμενη έχει πραγματικά ρίξει το βάρος στην οικονομία και σε μια σκληρή διαπραγμάτευση. Δεν περιμένω απο κομματόσκυλα να ανοίξουν λίγο περισσότερο την οπτική τους γωνία. Είναι τα ίδια κομματόσκυλα που με τη ψήφο τους έχουν στείλει την χώρα στα βράχια, γιατι οποίος δεν βλέπει ότι το καράβι τσακίστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει τα συντρίμμια κοιμάτε τον βαθύ ύπνο του δικαίου. Οςο για γόρδιο δεσμό και κόψιμο φυσικά και δεν καταλαβαίνετε ότι η σημερινή κυβέρνηση εκ των υστέρων ανακάλυψε ότι οι προηγούμενοι άθλιοι έχουν δέσει τη χώρα με συμβόλαιο αγγλοσαξωνικούς δικαίου, αν δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτο διάβασε, με το οποίο η χώρα δεν μπορεί να πάει σε ρήξη χωρίς να δεσμευτεί όλη η κρατική περιουσία και να μπούμε σε τεράστιο οικονομικό αποκλεισμό απο όλες της πλευρές. Δεν είμαι αριστερός ούτε Συριζαιος αλλα ευτυχώς που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόξα τω θεω που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι όλοι οι άλλοι θα μας ξεπουλαγαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ευτυχώς που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Τσίπρα. Του βγάζω το καπέλο και τον εμπιστεύομαι προς το παρών, γιατι δεν είμαι κομματόσκυλο και δεν φορώ παρωπίδες. Το μέλλον θα δείξει τα υπόλοιπα. Καλή σας μερα

      Διαγραφή
    5. Έχω καταλάβει κανονικότητα τι έχετε γράψει και αυτό το μήνυμα σας επιβεβαιώνει αυτά που έχω καταλάβει.Απλά υπάρχει ολική διάσταση απόψεων.Εσείς πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έριξε όλο το βάρος στην οικονομία και την διαπραγμάτευση, εγώ πιστεύω ότι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!
      Όπως λέει και ο κύριος Καλλεντερίδης, οι τύποι είναι άσχετοι, ανοργάνωτοι, χωρίς κανένα σχέδιο ούτε για τις βασικές γραμμές και το έχουν αποδείξει περίτρανα.Ο ίδιος ο κύριος Τσακαλώτος τα έχει παραδεχτεί αυτά...Εσείς όμως ζείτε ακόμη τον μύθο σας...Ε λοιπόν λυπάμαι αλλά οι μύθοι τελειώνουν γρήγορα και άσχημα μάλιστα...
      Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να "μαζέψει" τα συντρίμια των προηγούμενων, θα έπρεπε να είχε κάνει έστω και ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, άσχετα του τι λένε οι δανειστές.ΕΝΑΝ!!!!Αντ'αυτού πρόλαβε να καταθέσει νόμους για την παιδεία, την δικαιοσύνη και τους λαθρομετανάστες και μάλιστα χωρίς καν να τους φέρει προς ψήφιση...Τώρα αν δεν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα, σας το έχω γράψει ήδη...Είναι ψυχιατρική πάθηση...
      Εγώ βλέπω ότι μία χώρα πριν 5 μήνες είχε μία κάποια σταθερότητα, η χώρα σιγά σιγά κέρδιζε πίσω την εμπιστοσύνη και ο κόσμος ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!Σήμερα βλέπω μία χώρα να έχει γυρίσει 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!!!Αν εσάς σας φαίνεται ότι αυτό είναι καλύτερο από το τιείχα καταφέρει οι προηγούμενοι ανίκανοι, τότε ρίξτε μία ματιά στο υποτιθέμενο Mail Χαρδούβελη και τα 2 δις μέτρων και σε αυτά τα μέτρα σου συζητά σήμερα η κυβέρνηση, ύψους 4 δις ή και παραπάνω...ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΧΙ ΕΓΩ!!!!

      Αλλά έτσι είναι αν φοράτε παρωπίδες, και ας λέτε ότι δεν φοράτε...Τα λεγόμενα σας, σας προδίδουν αγαπητέ...Η μέρα έχει σταματήσει να είναι καλή εδώ και χρόνια...

      Διαγραφή
    6. Θα ήθελα κάποτε να ακούσω και να διαβάσω για κάποιο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από αυτήν την κυβέρνηση. 4 μήνες πέρασαν, που είναι αυτά τα 11 νομοσχέδια που θα ψήφιζαν την επομένη του σχηματισμού της κυβέρνησης?

      Πότε θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως να κυβερνήσουν μία χώρα? Όταν βάζεις υφυπουργό οικονομικών μία "κυρία" που μέχρι χθες ήταν πρόεδρος του κινήματος "Δεν πληρώνω", που αρνούνταν να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και διόδια πως είναι δυνατόν να περιμένετε να δείτε τι θα κάνει η κυβέρνηση?

      Δεν σας φτάνουν 4 μήνες για να κρίνετε μία κυβέρνηση? Όχι κύριοι, και μόνο αυτή η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου στην συγκεκριμένη θέση φτάνει και περισσεύει για να καταλάβεις την σοβαρότητα αυτής της κυβέρνησης.

      Διαγραφή
    7. ¨Ολοι ωραία τα λέτε, αλλά λίγοι έχουν καταλάβει ότι απλώς, ”άλλαξε ο Μανωλιός και εβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Επίσης το μεγάλο παιγνίδι που παίζεται στην ταλαιπωριμένη πατρίδα μας από τα μεγάλα τζάκια, που ένα, ένα με την σειρά τους προσπαθούν να μας πείσουν οτι οι ξένοι φταίνε 100% για το κατάντημα μας. Ναι, φταίνε αλλά μόνο 20%. Το 80% των προβλημάτων μας είναι αποτέλεσμα της έλλειψης συστημάτων, των σωματείων και των "αρετών" μας που δεν θα τις ξανααναφέρω γιατί όλοι τις έχετε ακούσει και τις ξέρετε. Επίσης τους συμφέρει να μην είμαστε ενωμένοι και να τρώμε το κουτόχορτο που μας ταίζουν συνέχεια και συστηματικά. Ας μιλήσω για το 2004, τοτε που ανέλαβε ο ΚΚ. και τέλειωσε και τους Ολυμπιακούς όπως μπορούσε, μια και οι προηγούμενοι φάγανε τα περισσότερα χρήματα, ετσι τα περισσότερα έργα τα τελειώσε φρου, φρου την τελευταία στιγμή με υπερωρίες. Μετά ανέλαβε ο ΓΑΠ με την σειρά του και αυτός, και επειδή του την έχουν βγάλει, οι δήθεν φίλοι του, την φήμη οτι ειναι χαζοαμερικανάκι, του τα φορτώσανε όλα και ξεχάσαμε γρήγορα εμείς οι ψηφοφόροι τα εγκλήματα των προηγουμένων κυβερνήσεων. Μετά απο μερικές προσωρινές κυβερνήσεις, πάλι με την σειρά τους μπήκαν οι άλλοι που τους ξέρετε. Και τώρα απο τον Ιανουάριο το τζακι του Αλέξη, αλλά μαζι με αυτό "η Σάρα , η Μάρα και το κακό συναπάντημα". Αν έχετε εκπλαγεί για την έλλειψει σωστής πείρας και προσόντων αυτής της κυβέρνησης, μου κάνει εντύπωση που νομίσατε οτι ψηφίσατε κρυφά ταλέντα. Στό χωριό μου λένε οτι εκείνο που λέει πα-πα-πα, περπατάει σαν πάπια, και την ακολουθούν ένα σωρό παπάκια, είναι πάπια και όχι λιοντάρι. Λοιπόν τώρα έχουμε την κυβέρνηση που οι περισσότεροι αξίζουμε, και ιδίως αυτοί που δεν ψηφίσανε καθόλου. Τότε, αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι, ας σταματήσουμε να βρίζουμε και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, ας σταματήσουμε να ανεχόμαστε τους προδότες της πατρίδας και ας εκλέξουμε μερικά λιοντάρια που θα πάρουν μπουλντόζες και θα δημιουργήσουν ένα μοντέρνο κράτος, με σωστά και τίμια συστήματα για μια σωβαρή Ελλαδα, που θα κυβερνάται από τίμιους Έλληνες που θέλουν το καλύτερο για την πατρίδα, και όχι μόνο για τους εαυτούς τους. Λιοντάρια υπάρχουν, αλλά έχουμε οι περισσότεροι επιλέξει να μην τους βλέπουμε και να μην τους ακούμε. Για μερικούς ίσως αυτό που περιγράφω είναι μία ουτοπία, αλλά πιστεύω με την θέληση μας και του Θεού, μπορεί να γίνει. Εξαρτάται από εμάς. Ελπίζω να εκπλαγώ και να μην με βρίσετε, να μην με ειρωνευτείτε και να μην μου κολλήσετε ετικέτες, όπως γίνεται συνήθως.

      Διαγραφή
  2. ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γελας ειρωνικα γαι τους νυν κυβερνωντες γιατι υπερασπιζεσαι τους πρωην, τοτε και μονο τοτε, να σου υπενθυμισω οτι κανεις δεν μπορει να διαπραγματευτει γιατι φροντισαν καλα οι προηγουμενοι να διαπραγματευομαστε μονο : ποσο σκοινι θα μας αφησουν οι τοκογλυφοι και ισως ποσο χοντρο θα ειναι το σκοινι που μας τυλιξαν,. Φαινεται ομως οτι 5 χρονια δεν σου εφτασαν .

      Διαγραφή
  3. Η Ελλάδα ήταν ήδη στα βράχια, και σήμερα παρακολουθούμε την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να αποκολλήσει την χώρα από τον βυθό της χρεωκοπίας.

    Μήπως πρέπει να ευχαριστήσουμε τους προηγούμενους για την επιτυχία τους, και να καταχεριάσουμε τους νέους που δεν τα έχουν καταφέρει ακόμη ;

    Κάτι τέτοιο βγαίνει σαν συμπέρασμα από το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimitri, έχεις δίκαιο. Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκολλήσει την Ελλάδα από τα βράχια που την έστειλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις γι' αυτό σκάβει έναν λάκκο για να την θάψει...

      Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την ξεκολλήσουν από τα βράχια. Το ερώτημα είναι σε πόσο βαθύ λάκκο θα την θάψουν....

      Διαγραφή
    2. Πιθανόν να έχει κατά νου να χρησιμοποιήσει το γραφείο τελετών των Γερμανοτσολιάδων που εξακολουθεί να μην θέλει να κατεβάσει την ταμπέλλα.

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω να απευθυνθούν σε άλλο μαγαζί, κατέχουν το καλύτερο και γρηγορότερο για τέτοιες δουλειές...

      Διαγραφή
    4. Συντομος - απλος και μεστος. Ευγε !!! !!!!!

      Διαγραφή
  4. Το άρθρο απεικονίζει τη σκληρή πραγματικότητα του "μπρος βαθύ και πίσω χάος". Επειδή είναι όντως 4 μήνες διακυβέρνσης από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κατά τον Πλάτωνα " αρχή ήμισυ παντός" ας δούμε τι πρόφτασαν να κάνουν ενώ σε άλλα ο χρόνος είναι λίγος. α) Επανίδρυσαν την ΕΡΤ β) Κατήργησαν τα προσωρινά κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών γ) Απαλοίφουν την έννοια της Ιθαγένειας από την ιδιοσύσταση του Έθνους μας δ) Επαναφέρουν τους αιώνιους φοιτητές και το "άσυλο" των καταληψιών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ε) Έπέτρεψαν αυξήσεις στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που είναι από τους υψηλότερα αμοιβόμενους στις ΔΕΚΟ στ) Κατήργησαν τα πρότυπα σχολεία ζ) Μάζεψαν ότι αποθεματικό υπήρχε ακόμη και από .... τα παγγάρια των Εκκλησιών η) Έχασαν όποια συμμαχία είχαμε στο εξωτερικό το 18-1 κάτι λέει θ) Διόρισαν ημετέρους όπως σωστά επισημαίνει και ο αγαπητός Σάββας. Μένω σε αυτά τα 8 ενώ θα μπορούσα να γράψω καμιά δεκαριά ακόμη. Αυτά τα πρόλαβαν ενώ για τα άλλα να δώσουμε πίστωση χρόνου με τη δικαιολογία ότι οι άλλοι ήταν ανίκανοι;;;;; ΑΝ ΕΝΑΣ ΣΑΣ "ΚΑΡΦΩΣΕΙ" ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ - ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ- ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΜΕ : " Ε ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ , ΈΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΌΛΟΙ". Με συγχωρείτε αλλά αυτό εκφεύγει της δολοφονηθείσας κοινής λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από κόρακα μην περιμένεις να ακούσεις κελάηδημα αηδονιού. Κρα θα κάνει, όπως οι καταληψίες και οι αιώνιοι φοιτητές, νόμους για τους καταληψίες και τους αιώνιους φοιτητές θα βγάλουν. Αυτά, για όσους δεν αντιλαμβάνονται το νόημα του άρθρου...

    ΠΑΙΔΕΙΑ: Επιστροφή στο χθες - Σύγκλητος με 53 μέλη, ενισχύονται οι φοιτητές
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/05/53.html

    Η Ακαδημία Αθηνών υπό τον φόβο των καταληψιών βανδάλων
    Αθέατη η Ακαδημία Αθηνών μέχρι νεωτέρας...
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/05/blog-post_391.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Σαββα Καλεντεριδη.Για το παρον αναρτωμενο αρθρο σας,Εχω στειλει την δικη μου θεση, στο ιστολογιο Δημοκρατια.Οπου και εκει το αναρτησατε.
      Και αναμενω απαντηση.-

      Διαγραφή
  6. Διαβαζοντας το αρθρο του συμπαθεστατου κ. Καλεντεριδη αλλα και τα σχολια ημων, απογοητευθηκα. Διοτι ο μεν αρθρογραφος κανει απλοχερα αυτο που κανουμε ολοι μας οι απλοι πολιτες καθημερινα ( ολα και ολοι στο αναθεμα ) και δεν μας προτεινει, καν την γνωμη του, τι πρεπει να κανουν οι του ΣΦΥΡΙΖΑ για να βρεθει μια λυση. Ξεκινωντας απο το πιο απλο. Να μεινουμε στο ευρω ή να παμε για ρηξη. Οι δε σχολιαστες . . . καλυτερα να μην αναφερθω καθολου. Θα στενοχωρησω καποιους και δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου. Μακρυα απο μενα το ποτηριον τουτο. Ειδικα τωρα που πρεπει σαν λαος και σαν εθνος να ειμαστε ενωμενοι.
    Μια σημειωση μονο. Αληθεια αδελφια και συνελληνες μετα απο 5 χρονια μνημονια ακομη πιστευετε καποιοι, οτι η λυση θα προελθει απο καποιιο κομμα ( μπλε-πρασινο-πορτοκαλι ) ? Και εμεις ? Τι ρολο παιζουμε εμεις ΕΚΤΟΣ του να πληρωνουμε αγογγυστα ? Φαινεται δεν σας εχει ακουμπησει ακομη η κριση. Καλο κουραγιο μας παντως διοτι τα πολυ δυσκολα ειναι ακριβως μπροστα μας. Ευχομαι μεσω της αυτοκριτικης ολοι μας και πρωτος απ' ολους εγω, να βρουμε το κουραγιο να παρουμε την σωστη αποφαση. Ας σκεφθουμε εστω τα παιδια μας που ειναι σε χειροτερη μοιρα απο μας. Μονο, ΜΗΝ αργοπορειτε σας παρακαλω. Διοτι κατα την φτωχη μου γνωμη, χρειαζομαστε επειγοντως μια νεα προταση εξουσιας που να μπορεί να να εφαρμοστει αμεσα. Από αυριο το πρωι. Αρα χρειαζεται επειγοντως να ανοιξει πολιτικος διαλογος με την κοινωνια. Και οχι μονο μεσα στο . . "μαντρι" τους. Οι εκ προοιμιου αποκλεισμοι δειχνουν κρυφες ατζεντες και αλλοτριες σκοπιμοτητες. Ειναι γνωστος ψυχολογικος μηχανισμος η αρνηση της πραγματικοτητας, όπως ειναι εξισου γνωστο και ιστορικα τεκμηριωμενο το που οδηγουν τετοιες συλλογικες εμμονες, με την κατασταση να ειναι ακομα χειροτερη οταν η χωρα εχει γεωγραφικη θεση που εκ των πραγματων την θετει υπο τον αμεσο ή εμμεσο ελεγχο καποιας εκ των μεγαλων δυναμεων.
    Δυστυχως, θα κληθουμε να συνειδητοποιησουμε συλλογικα με τον πιο τραυματικο τροπο, αυτο που αρνουμαστε αυτιστικα ως κοινωνια να αντιληφθουμε. Ολα εχουν νοημα οταν αντιστοιχουν σε οσα υπαρχουν στο ταμειο. Οταν ομως το ταμειον ειναι μειον, οσοι συνεχιζουν την εν λογω ρητορικη και οσοι τους ακουν, ειναι απλα . . . κομματικοι βολεμενοι. Εν κατακλειδι : Εχει ερθει η ωρα που θα πρεπει να παρει μια αποφαση και ο λαος, Να κληθει να αποφασισει τι μελει γενεσθαι. Δεν ειμαστε ΜΟΝΟ για να πληρωνουμε τα μνημονια τους. Πρεπει να αποφασισουμε και για τα παιδια μας. Παντα συλλογικα σαν κοινωνια. Μπορουμε ? Ειμαστε ετοιμοι ? Ο καθενας ας αναλογισθει και ας αποφασισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματι όσα έχει κάνει η συγκυβέρνηση μέχρι τώρα αποδεικνύουν ένα κακώς νοουμενο συνδικαλιστικο dna.
    Και είναι επίσης αλήθεια, ότι αυτά ήξερε ή επεδιωκε να κάνει - νόμους για δολοφόνους τρομοκράτες, αγουρες και απαρασκευες απόπειρες γεωπολιτικου αναπροσανατολισμου της Ελλάδος κ.λπ.
    Όπως σωστά αναφέρετε, κ. Καλεντεριδη, ο κόρακας μόνο το κρωξιμο ξέρει.
    Όμως, το πλέον δυσεξηγητο είναι ότι άνθρωποι με κοινωνική εμπειρία, μόρφωση και κριτική ικανότητα βλέπουν τις εξελίξεις και τα γεγονότα με χρωματιστό πρίσμα και αρνούνται την πραγματικότητα προσπαθώντας να υποστηρίξουν μια μάλλον επιζήμια συγκυβέρνηση.
    Κι αυτό θέλει ανάλυση. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλεος! Έχω μπουχτίσει Άδωνη, Βενιζέλο, Ντόρα, Καραμανλή και άλλους έμπειρους πολιτικούς.
    Όχι άλλο έμπειρους πολιτικούς ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν μόνο δύο επιλογές στην Ελλάδα. Υπάρχει και η χρυσή τομή...

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα σας.
    Η Ελλάδα μας κυρίες και κύριοι έχει τελειώσει.Έχει τελειώσει γιατί έτσι αποφάσισε η Ελίτ.
    Η "λαϊκή δεξιά" (Ν.Δ,ΠΑ.ΣΟ.Κ) έστρωσαν τον δρόμο έτσι ώστε να έρθει η "Ριζοσπαστική" Αριστερά να γράψει τον επίλογο.....για....ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
    Ήταν είναι και θα είναι,μέχρι τον Τελικό αφανισμό μας, ΟΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ!
    Θα μου πεις,δε φίλε και που τα ξέρεις εσύ???
    Τίποτα δεν ξέρω!!Απλά τα πράγματα φαίνονται!κάνουν Μπαμ!!!Είναι μονόδρομος!Θα σου φαταιάξω μία πρόχειρη λίστα με αυτά που μου έρχονται τώρα στο μυαλό:
    1.Από το 1831,που προσπάθησε ο Καποδίστριας να φτιάξει κάτι,μέχρι τώρα,η Ιστορία επαναλαμβάνεται!(Λαός που αφήνει την ιστορία του,να επαναλαμβάνεται,στα αρνητικά πάντα,είναι καταδικασμένος σε αφανισμό,αργά ή γρήγορα).
    2,Διχόνοια,μικροψυχία και μίσος,άρρηκτη σύνδεση στο dna μας.
    3."Για την Πάρτη Μου",ο κύβος κνορ!
    4.Ρατσισμός για τον ρατσισμό,Ρατσισμός με αντιρατσιστικό προσωπείο,"άκρα" χουλιγκανικών ιδεοληψιών!
    5.Κομματικά super markets για συγκεκριμένο "κοινό" το καθένα..
    6.Εκκλησιαστικά super markets εκμεταλλευόμενα την Πίστη,αγνή και μη!!
    7.Αλλοδαπές ομάδες UCKάδων,Γκρίζων Λύκων,ISiSάδων και πολλών άλλων με το προσωπείο των πονεμένων και καταφρονεμένων άλλοι,άλλοι σαν συνεργεία καθαρισμών,σαν κηπουροί,σαν "μάστορες" γενικότερα με την ευγενική χορηγία της κυρά Τασσώς.
    Όλα πάντα στο όνομα του "Ανθρωπισμού" και της "Αλληλεγγύης"!!!
    Αυτό μπορούν να το ισχυριστούν Οργανωμένες κοινωνίες οι οποίες μπορούν να απορροφήσουν ποιοτικά μετανάστες.
    Όταν για 5 χρόνια εξαθλιώνεις έναν λαό και του φέρνεις και εξαθλίωση εισαγωγής,τότε παράγεις κυρία μου,ΝΑΖΙΣΜΟ,ΦΑΣΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ...
    Η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΕΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΛΥΚΟ!!!

    Ξέφυγα από την λίστα,αλλά γράφω όπως μου έρχονται στο μυαλό...
    Όταν αρχίζουμε να βρίσκουμε κεφάλια "ΑΠΙΣΤΩΝ" που θα αναζητούν το σώμα που ανήκουν,όταν οι Δούρειοι Ιπποι UCKαδων αρχίσουν τα πογκόμ,οι Γρίζοι Λύκοι θα έχουν αλώσει εντελώς την Θράκη,ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!!!
    Εσείς,οι κάθε Κυβερνώντες,δεν είστε πλέμπα,όπως ο λαουτζίκος,άλλωστε το είχε πει ένα φεγγάρι η Παπακώστα σε ένα σόου τύπου Αριστερο-κωλο-νακιότικο παρτάκι του "στην υγειά σας ρε παλικάρια",ένα τέτοιο παρτάκι, "οι αποκάτω",εννοώντας εμας τα πρόβατα...
    Εσείς λοιπόν,θα πάρετε τα αεροπλανάκια και θα την κάνετε!!!
    Φυσικά εμείς εδώ θα αποδεκατιζόμαστε σαν "φασίστες" και "αντιφασίστες",σαν "άπιστοι" σαν "μειονότητες"...θα πετάξω μία σκόρπια λέξη τώρα στο τελείωμα..... ν..... ,..... ε....... . . . . .τ........ . . .η,........ .. . . ...ο................,..... α,......... . . . τ

    Hello,Big Brother!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ολο το θαρρος, οσο τα μνημονια παραμενουν ψηφισμενα με 151 ψηφους ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ Εως οτου βρεθει καποια σοβαρη κυβερνηση να τα ακυρωσει. Να φοβομαστε τους 181 της μελλοντικης συγκυβερνησης ΝΔ και ΣΦΥΡΙΖΑ. Τοτε ναι τελειωσαμε και τυπικα. Εως τοτε οσο ζω ελπιζω. Που θα παει ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ? Για την Ελλαδα ρε γαμωτο και οχι για τα κωλο κομματα με τους αδουλευτους κομματικους ρεμπεσκιεδες.

      Διαγραφή
  10. Γιατί μαλώνουν οι πρώην, νυν, αλλά και μελλοντικοί συναιτέροι;

    Σε΄λίγο καιρό ο συριζα-ανελλ(σανελ) θα συγκυβερνήσει με νδ-πασοκ-ποτάμι για το καλό μας βεβαίως.
    Κάτι σε στυλ "εθνικής" ή "σωτηρίας" κυβέρνηση.
    Γνωστό το παραμύθι τους, ελπιζω όλο και περισσότεροι να το αντιλαμβάνονται.

    Οι μόνη και μοναδική διαφορά που έχουν τα κομμάτια του μνημονιακού κόμματος είναι αν η νδ είναι περισσότερο γερμανόδουλη από το συριζα ή το πασοκ ή το αντίστροφο...ή αν το ποτάμι είναι πιό ανθελληνικό από όλους τους υπόλοιπους.Όλοι το ίδιο είναι.

    Έχουν όμως απέναντι τους την Χρυσή Αυγή.
    Μόνη εναντίον όλων.
    Η οποία ΚΑΙ θα νικήσει ΚΑΙ θα κυβερνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Ιακώβου
    Δεν θέλησες να κατανοήσεις το σχόλιό μου. Εγώ δεν ψήφισα αυτούς που αναφέρεις, και ούτε φυσικά το έκτρωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απλά γιατί τους έκρινα απ' τον πρότερο αμαρτωλό τους βίο. Είμαι αρκετά μεγάλος σε ηλικία και διακαής μου πόθος είναι να προλάβω να δω τη ριμάδα την Πατρίδα μου να προκόβει. Το σάπιο πολιτικό σύστημα, αυτό που για δεκαετίες έχει διαμορφωθεί, και άθελά μου κι εγώ το στήριξα, δεν έχει κομματική ταυτότητα. Αυτό το φαινόμενο του ΣΥΡΙΖΑ που απ' το 2,5 ο/ο εκτινάχτηκε στο 35ο/ο διερωτήθηκες ποιοί το διαμόρφωσαν; Αν δεν έχεις το θάρρος της αυτοκριτικής θα σου το πω εγώ. Είναι ό,τι σάπιο υπήρχε στα πρώην κόμματα εξουσίας, δηλαδή κομπιναδόροι, άνθρωποι της αρπαχτής που μυρίστηκαν εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ κι έτρεξαν σ' αυτόν για να συνεχίσουν να ζουν σε βάρος όλων ημών των άλλων. Έχεις κάθε δικαίωμα να υποστηρίζεις την άποψή σου, όπως έχω κι εγώ, αλλά οι απόψεις σου πρέπει μα στηρίζονται σε επιχειρήματα. Ο αρθρογράφος πάρα πολύ καλά τα γράφει, αλλά όταν κανείς φορά παροπίδες δε βλέπει ούτε τη μύτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η δολοφονηθείσα ¨κοινή λογική".
    Μας είπαν :
    1) Θα σκίσω το μνημόνιο
    2) Θα καταργήσω όλους τους μνημονιακούς νόμους με ένα νόμο ενός άρθρου.
    3) Θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ
    4) Δεν θα υπάρξει άλλο χαράτσι. (1.000.000 τα ειδοποιητήρια από τις ΔΟΥ )
    5) Θα...
    6) Θα...
    Αρνούμαι να παραδεχθώ ότι επειδή απέτυχαν οι προηγούμενοι πρέπει να υποστηρίξω τους ανίδρωτους,ερασιτέχνες καταληψίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100 % σωστος, οι ελληνες ομως ψηφιζουν δυστυχως οπως η απατημενη συζυγος που παει με τον πρωτο τυχοντα δυστυχως!!!!

      Διαγραφή
  13. Αποκαλύπτεσθε κ. Καλεντερίδη... "καταληψίες", "δεκαπενταμελές", "αιώνιοι φοιτητές" κλπ μπουρδολογήματα των νέων ταγματασφαλιτών. Βέβαια δεν εχομε να κάνωμε με τον "εμπειρο", σοβαρό φοιτητή Σαμαρά, τον "ευφυή" πράκτορα Τούρκογλου κ.α. νεο-δωσίλογους που τελείωσαν "εγκαιρα" τις "σπουδές" των, αφού επείοντο να υπηρετήσουν τους σχεδιασμούς των αφεντικών τους.
    Γράψτε οτι θέλετε, η Κένυα δεν σβήνει, το πρακτόρικο παρελθόν ίναι εδώ, ο "πατριωτικός " φερετζές σχίζεται αργά αλλά σταθερά. Οπισθοφυλακή του μνημονιακού δωσιλογισμού είσθε κύριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Wotan
      Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται? και όχι τι έκαναν τα άλλο λαμόγια …. όταν οι ίδιοι λένε ότι βαφτίσαμε το κρέας ψάρι ο κάθε καλόπιστος θα έπρεπε να ψυλλίζεται ότι κάτι δεν πάει καλα.

      Αντί βωμολοχιών μπορείς να μας πείς τι προηγούμενη εμπειρία έχει στην δημόσια διοίκηση ο Τσίπρας ή ο Βαρουφάκης? Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

      Διαγραφή
    2. Όταν ξεχνάς το παρελθόν!!!!!,την ξαναπατάς την πεπονόφλουδα κύριε μου.
      Ο Λαός είναι τι είχες Γιάννη?,τι είχα πάντα.
      Δηλαδή ανοησία μαγκιά,χαζομαρίτηδα κ.λ.π. Άλλα ελαττώματα,που τα πληρώνουμε
      Αυτή είναι η χώρα,της σφαλιάρας και της αρπαχτής.
      Απ ότι συμπεραίνω,μάλλον της αρπαχτής είσαι,η όχι,πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η τοποθέτηση σου?.-

      Διαγραφή
  14. Το σύριζα είναι ο καθρέφτης των Ελλήνων όπως ήταν κάποτε και το ΠΑΣΟΚ.
    Ολα τα κόμματα από ΧΑ ώς ΚΚΕ ανακγαστικά κολακεύουν/εκμεταλλεύονται τους αφελείς (ή κάτι τέτοιο) Έλληνες ψηφοφόρους πού πάντα θέλουν την πιο εύκολη διέξοδο - δηλαδή την κατηφόρα.

    Ηθελέστα και παθέστα δηλαδή. Τώρα είναι μόνο δίκαιο είναι να υφιστάμεθα τις συνέπειες των επιλογών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όσοι υποστηρίζετε τη συγκυβέρνηση γνωρίζετε εσείς οι ίδιοι ότι το μόνο που επενδύσατε σε αυτήν ήταν η απελπισία σας.
    Είναι όμως ώρα να ανοίξετε απλώς τα μάτια σας και να αποφυλακισετε τη λογική σας, διότι τα πράγματα είναι από το κακό στο χειρότερο.
    Γνωρίζετε ότι σκεπτόμενοι λογικά δεν θα υποστηριζατε αυτούς τους ακαταλληλους, γι αυτό τόσα χρόνια έπαιρνε ο ΣΥ.ΡΙΖ. Α. 3,5% και όχι 30.
    Όσον αφορά δε τις ύβρεις σας που τείνουν να γίνουν μόνιμες αφού αντικαθιστουν τα επιχειρήματά σας ( εχετε;;) προσέξτε το, διότι φαίνεται να σας αλλοτρίωσε ήδη η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας προτεινεις κατι ? Περιμενω με ανυπομονησια. Καλα τα αναθεμα αλλα θελουμε και προτασεις.

      Διαγραφή
    2. km58

      Δεν είναι ανάθεμα, αλλά διαπίστωση της πραγματικότητας, η οποία είναι απαραίτητη για τις προτάσεις περαιτέρω.
      Εσύ γράφεις πολύ σωστά σε προηγούμενο σχόλιο σου ότι είναι άμεση ανάγκη να είμαστε ενωμένοι.
      Είναι δεδομένο ότι χαρακτηρισμοι ή ακόμη περισσότερο ύβρεις μόνο διχάζουν, συνεπώς πρέπει να πάψουν.
      Αν είμαστε ενωμένοι και κυρίως νηφαλιοι θα βρούμε την ορθοτερη λύση.
      Είναι γνωστό εξάλλου ότι εχθροί της ορθής κρίσεως τυγχάνουν η οργή και το ταχος κι εμείς ως πολίτες είμαστε τα τελευταία πολλά χρόνια οργισμενοι.
      Λύση έτοιμη δεν έχει κάποιος.
      Μόνο μέσα από ενότητα και μακρυά από διχαστικες συμπεριφορές και νοοτροπίες θα αποφασίσουμε το καλύτερο για το εθνικό μας συμφέρον.

      Διαγραφή
    3. Ο Καλεντερίδης αναφέρει ότι:

      «Τέλος πάντων, αφού είχε προηγηθεί η διακυβέρνηση από κόμματα και κυβερνήσεις διεφθαρμένα και αναξιόπιστα, που με τις επιλογές τους έριξαν τη χώρα στον γκρεμό, ανέλαβαν την εξουσία οι μέχρι χθες καταληψίες και καταστροφείς της δημόσιας περιουσίας, αφού προηγουμένως είχαν εξασκηθεί στο άθλημα του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, συναγωνιζόμενοι στο δεύτερο τους κυβερνώντες της προηγούμενης περιόδου.»

      Εάν τον κατάλαβα σωστά, δεν υπάρχει πλέον ελπίδα για την Ελλάδα γιατί δεν έχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση.

      Θ. Καρυώτης

      Διαγραφή
    4. "....Γι’ αυτό λοιπόν, επειδή έγιναν πάρα πολλοί όσοι αδιαφορούν για την χώρα τους, όσοι αδιαφορούν για το μέλλον της πατρίδας τους, όσοι βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα το κοντόφθαλμο μικροσυμφέρον τους, γι’ αυτό και βρεθήκαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, ανερμάτιστοι, απροσανατόλιστοι, σε απόλυτη αφωνία. Γιατί παρ’ όλο που η πλειοψηφία των Ελλήνων παραμένουν ακόμα άνθρωποι σκληρά εργαζόμενοι, που προσπαθούν να θρέψουν την οικογένειά τους και τα παιδιά τους, κατακλύζονται από τα λαμόγια, τους συμφεροντολόγους, τους αφελείς, τους πολιτιστικά μηδενιστές, τους μπαρόβιους φωνακλάδες, τους κυρίαρχους των ΜΜΕ και του δημόσιου λόγου και έτσι μένουν σιωπηλοί ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό απέχουν απ’ τις εκλογές –βλακωδώς– στρέφονται στον ιδιωτικό χώρο και αφήνουν τα μηδενικά να κυριαρχούν στον δημόσιο και να διαφεντεύουν τη ζωή τους. Αφήνουν το 15-20% του πληθυσμού με την ψήφο του να καθορίζει την μοίρα του 75-80% που είτε ψηφίζει διαφορετικά, είτε όλο και περισσότερο απέχει απ’ αυτό που θεωρεί στημένο παιχνίδι που δεν τον αφορά...."
      Αυτό το απόσπασμα από την τελευταία εξαιρετική ανάλυση του Γ. Καραμπελιά (Γιατί ο Σύριζα δεν μπορεί να κυβερνήσει), σε συνδυασμό με την εκφρασθείσα αγωνία των προηγούμενων σχολιαστών και του υπογράφοντος, μας οδηγούν στην εύρεση της λύσης στο αδιέξοδο που έχει επιφέρει η πολιτική κυριαρχία των ολίγιστων στην πατρίδα μας.
      Και η λύση είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πατριωτικού πόλου από Έλληνες αναγνωρίσιμους, άφθαρτους καταξιωμένους επαγγελματικά, όπως ο προηγούμενος σχολιαστής, ο διαχειριστής του ιστολογίου κ.ά., με στόχο την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που οσηγούν την πατρίδα στον όλεθρο.
      Αυτός ο πατριωτικός πόλος πρέπει να απευθυνθεί στην κοινωνία με μία προτεινόμενη μίνιμουμ πολιτική πλατφόρμα και στην συνέχεια μέσω του διαδικτύου να διαμορφωθεί το τελικό πολιτικό πλαίσιο. Να είστε σίγουροι ότι πολλοί θα ακολουθήσουμε.
      Να τολμήσω να θέσω τα μείζοντα προβλήματα που πρέπει να σας (μας) απασχολήσουν:
      1. Δημογραφικό
      2. Λαθρομετανάστευση
      3. Παιδεία και ειδικότερα ο αφελληνισμός, ο μηδενισμός αρχών και αξιών και ειδικότερα ο εθνομηδενισμός που έχουν παρεισφρύσει στην Παιδεία. Τα παιδιά μας να μαθαίνουν ότι πρέπει να ζούν με αξίες και ιδανικά και όχι με δανεικά. Ανάδειξη της λαϊκής μας πολιτιστικής παράδοσης μέσω της παιδείας.
      4. Δικαιοσύνη και ειδκότερα εμπέδωση ισονομίας - εφαρμογή των νόμων
      5. Εθνική Άμυνα (εγχώρια αμυντική βιομηχανία, έφεδροι σε ετοιμότητα, παλλαϊκή άμυνα)
      6. Οικονομικό με κύριους τομείς την ανυπαρξία εγχώριας παραγωγής, στήριξη και κινητροποίηση υγειούς επιχειρηματικότητας.
      Να με συμπαθάτε για το μακροσκελές σχόλιο, σενοχωριέμαι αφάνταστα με το πολιτικό μπάχαλο - προπομπό του χάους.

      Υ.Γ. Σάββα θα σε παρακαλούσα να κάνετε ανάρτηση στο άρθρο αυτό του Καραμπελιά

      Διαγραφή
    5. Το πολιτικό σύστημα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε κάποιος που βρίσκεται εκτός αυτού να μην έχει πολλά περιθώρια κινήσεων.
      Και είναι σκοπίμως δομημένο έτσι για να προστατευονται οι κομματικές φυλές και οι πολιτικές φατριες.
      Ένα εγχείρημα, το οποιοδήποτε, για σχηματισμό ισχυρού πολιτικού, ιδεολογικού, κοινωνικού, ρεύματος θα απαιτούσε μια "Blitzpolitik" κατά τους ορισμούς του "Blitzkrieg".
      Δηλαδή ταχύτατες διαδικασίες ανάδειξης ικανών και εγνωσμενου κύρους υποψηφίων και εν συνεχεία, συμμετοχή στον εκλογικό αγώνα.
      Αν και, επαναλαμβάνω, το εκλογικό σύστημα και η εκλογική διαδικασία είναι απαγορευτικά, όπως ισχύουν σήμερα.
      Δεν είναι δημοκρατικά.

      Διαγραφή
    6. Έχετε δίκιο για τα στεγανά του πολiτικού συστήματος.
      Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί βολική δικαιολογία για να μένουν όλοι δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα να προσμένουν στο θαύμα.
      Όσο για την ανάδειξη των υποψηφίων που προτείνετε, αυτή θα ακολουθήσει την κεραυνοβόλα στοχευμένη κίνηση, το "bieltzkrieg" όπως αναφέρετε των πρωτεργατών του εγχειρήματος.
      Αυτό είναι η προϋπόθεση, αυτό θα αποτελέσει τον πόλο έλξης των υπολοίπων.

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι βολική δικαιολογία, αλλά αναγνώριση του προβλήματος, η οποία (αναγνώριση) είναι απαραίτητη για τη λύση του.
      Έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
  16. Να προσθέσω κάτι σημαντικό στο Νο 6 ζήτημα το Οικονομικό, την θεσμοθέτηση και εφαρμογή της λογοδοσίας και της δίκαιης αξιολόγησης στο Ελληνικό Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νταουλια, σεισαχθεια, και την συνεχεια προοδευτικης αξιοπρεπειας δεκαετιων, δεν θελαμε;

    Και μετα αναρωτιουνται κλαιγωντας, γιατι εχει κοστος η δημαγωγια και το ψεμα.

    - Ραμφος 20.3.15, «Ρίχνουμε πάντα τις ευθύνες στους άλλους», τόνισε ο γνωστός φιλόσοφος - «Τη στιγμή που μιλάμε για λιτή ζωή με αξιοπρέπεια, την ίδια στιγμή δεν θέλουμε αξιολόγηση» - Προβληματισμένος από την έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης
    https://www.youtube.com/watch?v=-FwScrhfw7Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι σπουδαγμένοι από νεαρή ηλικία στα κομματικά θρανία, με μοναδικά βιβλία, βιβλία χρώματος κόκκινου, το μόνο που τους σώζει και μας κι αυτούς, είναι η άμεση μεταμόσχευση του εγκεφάλου τους. Μόνο το νυστέρι θα δώσει λύση. Αλλά κι από την άλλη είναι καλό μακροπρόθεσμα, αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας. ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ, ΙΣΟΝ ΔΥΟ. Δεν υπάρχουν σωτήρες δεξιά, αριστερά και επί τα αυτά, κοινή λογική, δουλειά, πίστη και αγάπη για την Ελλάδα υπάρχει. Έτσι κερδίζονται οι μάχες και κατ επέκταση ο πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας βαρέθηκα.....
    Γράφετε οι ΝΔΠΑΣΟΚΟΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ ." Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει τίποτα εδω και 4 μήνες" συμφωνω κι εγω. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν έχει κόψει μισθούς συνταξεις κλπ κλπ.
    Συμπέρασμα: Προτιμω το τίποτα του ΣΥΡΙΖΑ από τα πολλά που είχαν κάνει οι προηγούμενοι.
    Επίσης γραφεται "δεν συμφωνούν μας πάνε στα βράχια". Δηλ έπρεπε να κάνουν όπως οι προηγούμενοι αμέσως τεμενά και να δεχτούν τα email Χαρδούβελη Στουρνάρα και οποιουδήποτε άλλου βλάκα. Δηλ την ώρα που οι τοϊκανοί ζητανε αίμα από τον φτωχο (κόψιμο ΕΚΑΣ) βάζουν βέτο για καναλάρχες και λοιπά μεγάλα συμφέροντα.

    Λοιπον ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ καλά το παλεύει κι όποιος δεν το βλέπει είναι κομματόσκυλο.

    ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΊΟΙ γράφετε ότι το παλεύει σωστα.
    Άμα το παλεύει σωστα γιατι δεν κόβει την κομματική επιχορήγηση και τις κομματικες αποζημιωσεις από τα κόμματα;
    Γιατι δεν ακυρωνει το νόμο που έβγαλαν οι προηγούμενοι να πληρωσει ο λαός τα χρεη των Λαμπρακηδων στο μέγαρο μουσικής;
    Γιατι δεν διορθώνει τόσεες λαμογιές των προηγούμενων;

    Συμπέρασμα ο ΣΥΡΙΖΑ το παλεύει καλύτερα από τους προηγούμενους αλλά δεν είναι τέλειος.

    Ελαφρυντικο για τη νεα κυβέρνηση το αλωμένο από τους προηγούμενους δημοσιο - δικαιοσύνη.
    Φανταστείτε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τους διοικητες νοσοσκομείων γιατι οι προηγούμενοι τους έχουν δεσει με χρυσοφόρα "συμβόλαια".
    Σκεφτείτε ότι τις εξεταστικες θα τις δικάσουν η Κουτζαμάνη και ο Παναθηναϊκάκιας (φιλαράκια των Σαμαρά - Αθανασίου)

    Γενικο συμπέρασμα Ο ΣΥΡΙΖΑ (που ο γραφων λέει ότι είναι καταληψίες κτηρίων) είναι πολύ καλύτερος από τους προηγούμενους αλλά πρεπει να κάνει πάρα πολλά ακόμη για να βγάλει από το κεφάλι μου την ιδέα που έχει καρφωθει τόσα χρόνια ότι "όλοι είναι ίδιοι" (και όχι άδικα θα έλεγα).

    ΥΓ Χθες κατα τύχη είδα το πρωι στην τηλεόραση την ΝΕΡΙΤ. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι στο πάνελ δεν υπήρχε ούτε ένας πολιτικός.

    Προς κ. Καλεντερίδη.

    Κύριε Σάββα πολύ βιαστικό σας βρίσκω με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κάνεται πολύ καλά και βιάζεσται να γίνουν όλα τέλεια. Αν κάτι παει στραβά πρεπει αμέσως να ψεγεται και όχι να δίνουμε χρόνο στον κάθε τυχαίο να μας πεταει μνημόνια στα μούτρα κι άλλα πολλά.
    Η ερώτησή μου είναι αν τηρούσατε την ίδια στάση και με τους προηγούμνους.
    Το ερώτημα δεν είναι ειρωνικό αλλά πραγματικό αφού αυτη την ιστοσελίδα την ανακάλυψα σχετικά τον τελευταίο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα
      διάβασε το άρθρο μου της 1ης Ιανουαρίου 2015.
      Τότε έλεγα στον ΣΥΡΙΖΑ να μην προκαλέσει πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
      Εκτός κιαν έχουν σχέδιο.
      Αποδείχτηκε ότι δεν είχαν τίποτα.
      Όσο για το αν βιάζομαι, η κριτική πρέπει να γίνεται πριν να γίνει το κακό.
      Αν γίνει μετά, δεν έχει νόημα.

      Διαγραφή
    2. Πορεία σε αχαρτογράφητα νερά
      Δείτε τι γράφαμε την Πρωτοχρονιά του 2015
      Σάββας Καλεντερίδης
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/blog-post_97.html

      Διαγραφή
  20. Hμουν και γω της αποψης,να μην βιαστουμε γαι τον ΣΥΡΙΖΑ,δεν ηθελα εκλογες,αλλα αφου το επιδιωξαν,απλα περιμενα.ΟΜΩΣ εχουν περασει νομοσχεδια για το Ισλαμικο τεμενος,για την Ιθαγενεια,τρεχουν στα gay pride,διαλυουν την παιδεια κ.α. Οι ανθρωποι δεν ειναι απλα επικινδυνοι,ειναι στον κοσμο τους και δεν εχουν καταλαβει που βρισκονται.Οσο για τους ΑΝΕΛ,εχουν γινει συνιστωσα.Μονο διαπραγματευση δεν κανουν και περνανε νομοσχεδια για να διαλυσουν την χωρα.ΙΣως θα ειναι αργα,οταν καταλαβουν οτι ειναι κυβερνηση.Και εχω καταληξει,οτι οι ανθρωποι εχουν σχεδιο,να διαλυσουν την χωρα,με τις ψευτοδιεθνιστικες τους αντιληψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.