31/5/15

Βουλγαρία: Καταρρέει το τείχος στα σύνορα με Τουρκία

Κατά το παρελθόν έτος, η Βουλγαρία είχε δημιουργήσει, στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία, ένα τείχος με συρματοπλέγματα μήκους 30 χιλιομέτρων. Η εγκατάσταση είχε σχεδιασθεί για να αποτρέψει τη διείσδυση στο βουλγαρικό έδαφος παράνομων μεταναστών.

Σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Black Sea News που επικαλείται βουλγαρικό δημοσίευμα, το τείχος αυτό έχει λάβει επικίνδυνη κλίση και είναι έτοιμο να καταρρεύσει.

Όπως αναφέρθηκε, η αιτία της αστάθειας του τείχους αυτού ήταν η ρηχή τοποθέτηση των χαλύβδινων κολώνων  που πήραν  κλίση από τον ισχυρό …άνεμο.

Προς το παρόν, η βουλγαρική συνοριοφυλακή έχει τοποθετήσει στηρίγματα  πρόχειρα για να μην ισοπεδωθεί το τείχος που κόστισε στο βουλγαρικό δημόσιο 9 εκατομμύρια λέβα.

Σύμφωνα με τον  Γκεόργκι Καλαϊτζίεφ,  διευθυντή της Αστυνομίας Συνόρων,  στο Έλχοβο, ο φράχτης άρχισε να λαμβάνει κλίση από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η μεγαλύτερη κλίση  άρχισε την περασμένη εβδομάδα.

Παρά τις εκκλήσεις του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έλαβε εισέτι καμία απάντηση και αυτό τον ανάγκασε να διατάξει να βάλουν πρόχειρα στηρίγματα.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.