31/5/15

Πέντε χιλιάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Μεσόγειο από την Παρασκευή!

Frontex: Είναι το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών εντός 2015

Πέντε χιλιάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Μεσόγειο από την Παρασκευή! Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο από την Παρασκευή, γνωστοποίησε σήμερα η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πέντε χιλιάδες και πλέον (μετανάστες) έχουν διασωθεί στην κεντρική Μεσόγειο από την Παρασκευή 29 Μαΐου» επισημαίνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Frontex.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν και ανέσυραν 17 σορούς, προσέθεσε η υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που είχε δώσει νωρίτερα το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών που έχουμε δει το 2015» υπογράμμισε ο διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί.

Πλοία από τη Βρετανία, τη Μάλτα, το Βέλγιο και την Ιταλία όπως επίσης και αεροσκάφη από την Ισλανδία και Φινλανδία αναπτύχθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης.

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 45.000 παράτυποι μετανάστες έχουν αποβιβαστεί στην Ιταλία, όμως σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης 1.770 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν πεθάνει ή χαθεί κατά το διάπλου. 

1 σχόλιο:

  1. Τα νησιά γεμίζουν λαθρομετανάστες, η Τουρκία κάνει ανενόχλητα την δουλειά της και η Daily Mail μάς ξεφωνίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.