31/5/15

Εννέα κορυφαία πολεμικά πλοία του στόλου του Ευξείνου Πόντου

Ο Ρωσικός Στόλος του Ευξείνου Πόντου, είναι διάδοχος των στόλων της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της Σοβιετικής Ένωσης, και περιλαμβάνει ντιζελοκίνητα υποβρύχια, πλοία επιφανείας που επιχειρούν σε ωκεάνιες αλλά και κοντά σε θαλάσσιες περιοχές, ανθυποβρυχιακά και μαχητικά αεροσκάφη, επίγειες και λιμενικές δυνάμεις.

Η στόλος του Ευξείνου Πόντου σταθμεύει στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Η στόλος του Ευξείνου Πόντου ιδρύθηκε το 1783, μετά την απόκτηση της Κριμαίας από τη Ρωσική Αυτοκρατορία. Η κορβέτα του ρωσικού στόλου με Bora-class hoverborne κατευθυνόμενο βλήμα είναι ένα από τα λίγα πολεμικά πλοία που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για θαλάσσια μάχη, και όχι για μεταγωγές ή εκφόρτωση στρατευμάτων.

Τα Kashin –class καταστροφείς ήταν μια ομάδα πλοίων κατευθυνόμενων πυραύλων που κατασκευάστηκαν για το Σοβιετικό Ναυτικό τη δεκαετία του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Το καταδρομικό Slava-class (Σοβιετική ονομασία: Project 1164 Atlant) είναι ένα μεγάλο, με συμβατικό κινητήρα πολεμικό πλοίο, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για το Σοβιετικό Ναυτικό και σήμερα επιχειρεί για το Ρωσικό Ναυτικό.


Η σοβιετική ονομασία του ήταν Project 1.234,1 Mirazh.

Τα Project 775 Ropucha (βάτραχος) είναι πλοία της κατηγορίας προσγείωσης, που κατατάσσονται στο Ρωσικό Ναυτικό στα "μεγάλα αποβατικά σκάφη". Έχουν σχεδιαστεί για εκφορτώσεις σε παραλία και μπορούν να μεταφέρουν 450 τόνους φορτίου.


Γνωστό με τη σοβιετική του ονομασία: Project 266M Akvamarin. Τα πλοία αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως ναρκαλιευτικά ωκεανών.


Οι κορβέτες ανθυποβρυχιακού πολέμου Albatros κατασκευάστηκαν στη Σοβιετική Ένωση μεταξύ 1970 και 1990. Τα πλοία αυτά είχαν περιορισμένο εύρος και χρησιμοποιήθηκαν μόνο στα παράκτια ύδατα.

Το σκάφος περιπολίας Rubin-class, επίσης γνωστό ως Project 22460, είναι ένα ρωσικό περιπολικό συνόρων. Έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση υποβρύχιων στόχων, επιφανείας και στόχους αέρος.

Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.