1/5/15

Μειώνεται το ενδιαφέρον της Socar για απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ

Παρατείνεται έως τα τέλη του 2015 η απόφαση της ΕΕ
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ στην αζερική Socar.
Μπορεί προχθές ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου να δήλωσε πως «η ολοκλήρωση της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από την αζερική Socar θα είναι από τις πρώτες αποκρατικοποιήσεις που θα προχωρήσουν, στον βαθμό που υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς», ωστόσο τόσο από την ΕΕ όσο και από την πλευρά των Αζέρων  τα νέα δεν είναι καλά.
Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η καταβολή των 400 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Νοέμβριο στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού, η οποία και εξετάζει εάν η απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη Socar εγείρει ζητήματα παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Το αφεντικό της Socar Ρόβναγκ Αμπντουλάγεφ δήλωσε διατεθειμένος να συνεχίσει τη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Κομισιόν που διερευνούν το ζήτημα, αποκαλύπτοντας ωστόσο ότι οι κοινοτικές υπηρεσίες αποφάσισαν να παρατείνουν την προθεσμία για τη λήψη απόφασης σχετικά με την εξαγορά έως τα τέλη του 2015.
Στη βάση αυτή  το ενδιαφέρον της πλευράς των Αζέρων, προκειμένου να ολοκληρωθεί συμφωνία για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ απομακρύνεται.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.