28/6/15

Ελλάδα – Ο δρόμος της εξόδου

Peter Koenig* (πρώην στέλεχος της ΠΤ)       (μετφρ. Κριστιάν)

Αυτό που κάνει η τρόικα στην Ελλάδα αυτές τις μέρες είναι το αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής τρομοκρατίας.
Είναι οικονομικός πνιγμός.
Είναι εκβιασμός πρώτου βαθμού.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι νεοφιλελεύθεροι φασίστες, που θέτουν την ελληνική κυβέρνηση ενώπιον διλήμματος - «είτε μας παρουσιάζετε έναν αποδεκτό κατάλογο μέτρων λιτότητας, είτε θα τον ετοιμάσουμε εμείς  για σας» - στην κυριολεξία.

Ένα σχέδιο λιτότητας που καλύτερα να το δεχτείτε, για να μη χρεοκοπήσετε και να διωχτείτε από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση και ίσως ακόμη από την ΕΕ.

Αυτή είναι η απειλή τους. Αυτό είναι που κάνουν οι Βρυξέλλες σ’ έναν αδελφό, σ’ έναν δικόν τους. Δεν υπάρχει ίχνος αλληλεγγύης σε αυτή τη κατά λάθος ονομαζόμενη «Ένωση». Αυτή η «Ένωση» δεν αξίζει να υπάρχει.

 «Όχι στην Αλληλεγγύη» είναι το σήμα κατατεθέν της Ευρώπης. Απεικονίζεται σε όλο το εύρος του χάρτη. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άρνηση της ΕΕ να βοηθήσει τους δι-μεσογειακούς πρόσφυγες θύματα πολέμων και συγκρούσεων εμπνευσμένων από την Ουάσιγκτον και που λαμβάνουν χώρα σε πλήρη συνέργεια με την Ευρώπη -στη Λιβύη, τη Συρία, το Σουδάν, το Ιράκ, στην Αίγυπτο, τη Σομαλία, την Κεντρική Αφρική, στην Υεμένη - και άλλα μέρη.

Στην Ελλάδα η τρόικα εφαρμόζει μια στρατηγική των «αντίστροφων στόχων» . Η ΕΕ δεν επιθυμεί η Ελλάδα ή άλλο κράτος, όσο αδύναμο οικονομικά να είναι, να βγει από την ευρωζώνη. Ένα Grexit κινδυνεύει να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση. Απειλώντας να απολύσουν, παρακινούν την Ελλάδα να εκλιπαρεί για έλεος.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών των διεξαγόμενων διαπραγματεύσεων, η Μαντάμ Λαγκάρντ, η Σιδηρά Κυρία του ΔΝΤ, η επιτομή της μαριονέτας στους Διδασκάλους της Ουάσιγκτον, είχε το θράσος να παρατηρήσει, θέλω να μιλήσω με ενήλικες, όταν ήθελε να καταφέρει ένα «καλύτερο, πιο σοβαρό» σχέδιο λιτότητας. Είναι η προσωποποίηση της υπεροχής του ΔΝΤ.

Να το ξέρετε, το ΔΝΤ είναι το απλωμένο χέρι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που δημιουργεί τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες. Η ΕΕ, ενεργώντας ως υποτελής, συνεργάζεται με πλήρη ιδεολογική συνενοχή. Μια σοσιαλιστική κυβέρνηση στην ΕΕ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ακόμη λιγότερο, όταν η χώρα φιλοξενεί την ευρωπαϊκή βάση-κλειδί του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες πολίτες τιμωρούνται επειδή είχαν το θράσος να εκλέξουν μια σοσιαλιστική κυβέρνηση - Πώς τόλμησαν! - Αυτή είναι η ετυμηγορία.

Είναι όμως επίσης καταπληκτικό πώς ανένδοτος ο κ Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται την ιδέα της παραμονής με κάθε κόστος στην Ευρωζώνη. Γιατί; - Το ευρώ είναι καταδικασμένο. Το ευρώ είναι μόλις 15 ετών. Όλοι θυμόμαστε τους πιο ευτυχισμένους καιρούς με δικά μας κυριαρχικά εθνικά νομίσματα. Με την έναρξη του Euro, οι Ευρωπαίοι σκλαβώθηκαν στις αρπακτικές τράπεζες. Η Ευρώπη παρέδωσε την κυριαρχία της σε μια δέσμη τεράτων-μέγα- τραπεζών, όλες συνδεδεμένες με την Wall Street.

Στην πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν είναι μια πραγματική κεντρική τράπεζα, αλλά ένα απλό όργανο της Wall Street. Ο κ Draghi, Πρόεδρος της ΕΚΤ, είναι πρώην στέλεχος της Goldman Sachs. Με άλλα λόγια, η Goldman Sachs διοικεί τη νομισματική και οικονομική πολιτική της Ευρώπης.

Το μυστήριο παραμένει   -γιατί να αυτοκτονήσει, με οικονομική αυτοκτονία ενός ολόκληρου έθνους, παραμένοντας πεισματικά προσκολλημένο σε ένα πλοίο που βυθίζεται - ναι, το δυτικό νομισματικό σύστημα βασισμένο  στην άπληστη οικονομία του δολαρίου είναι καταδικασμένο. Είναι μόνο θέμα χρόνου. Όλα τα σημάδια εμφανίστηκαν στον τοίχο.

Μήπως οι Έλληνες πολίτες που εξακολουθούν να πιστεύουν στο γκρεμισμένο όραμα του «λαμπρού ευρώ-γκλάμουρ» το γνωρίζουν; Μήπως συνειδητοποιεί ο Ευρωπαίος πολίτης σε γενικές γραμμές ότι οι οικονομίες της ζωής του μπορούν να εξαφανιστούν στο λεπτό αέρα; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις πέρασε ένα νόμο που δίνει στις τράπεζες το δικαίωμα να κλέψουν  -ναι, να κλέβουν- τα χρήματα από τους καταθέτες για να σώσουν τον εαυτό τους, ναι τις ίδιες τις τράπεζες, από την κατάρρευση. Ονομάζεται «bailing-in» σε αντίθεση με το «bailing-out», το οποίο ήταν το προηγούμενο, αλλά ήσσονος σημασίας έγκλημα, κλέβοντας μόνο τα χρημάτα των φορολογουμένων.

Το «bail-in» έχει ήδη διερευνηθεί στη Κύπρο - θυμηθείτε, στις 25 Μαρτίου 2013, μια δοκιμαστική λειτουργία για μια νέα στρατηγική διάσωσης για παρά-μεγάλες τράπεζες για να καταρρεύσουν (too-big-to-fail, TBTF) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο στη Κύπρο, όταν κοντά στο 50 % των τραπεζικών καταθέσεων εκλάπησαν από τις τράπεζες. Η υπόλοιπη Ευρώπη χαμογέλασε μόνο για φθόνο - αυτό δεν μπορεί ποτέ να μας συμβεί. Το ονόμασαν υποτιμητικά «κούρεμα (haircut)». Καμία αλληλεγγύη τότε, καμία αλληλεγγύη ούτε και σήμερα.

Όπως τον Αύγουστο του 2015, αυτή η στρατηγική της εξαπάτησης και κλοπής από τους μεγάλους χρηματοπιστωτές θα είναι νόμος στην Ευρωζώνη. Σχεδόν κανένας ευρω-πολίτης το γνωρίζει. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει φαλίρισμα των  τραπεζών. Ή μήπως οι πολίτες απλά ελπίζουν ότι δεν θα συμβεί ποτέ; 
- Αυτό θα συμβεί. Είναι απλά θέμα χρόνου. Αλλά όταν θα συμβεί, θα είναι πολύ αργά για να δράσουμε. Πρέπει να δράσουμε τώρα. Ένας τρόπος είναι να φύγουμε από την ευρωζώνη.

Η Ελλάδα έχει μοναδική ευκαιρία να βγει κομψά από την Ευρωζώνη, με το κεφάλι ψηλά, λέγοντας στη τρόικα, ειδικά στην αδελφοκτόνο συμμορία των Βρυξελλών, ότι τιμώντας την προεκλογική δέσμευση προς τον ελληνικό λαό προτεραιότητα είναι - όχι περισσότερη λιτότητα, όχι περισσότερες περικοπές συντάξεων, όχι περισσότερη ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, όχι στο περεταίρω κλείσιμο νοσοκομείων-  για αυτούς τους σεβαστούς λόγους η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη –όχι να παραδοθεί, ποτέ δεν θα παραδοθεί. Αυτό δεν είναι παράδοση, αυτή είναι μια σοφή κίνηση που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα νέο και ευημερούντα μέλλον.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το πράξει. 
Ο ένας θα ήταν ο παραδοσιακός –στάση πληρωμών στο τέλος Ιουνίου, μη μπορώντας να ξεπληρώσει το 1,6 δις. ευρώ του ΔΝΤ για το άρρωστα γεννημένο πακέτο «διάσωσης». Αυτό το περίφημο, αλλά εγκληματικό ίδρυμα έχει ήδη δηλώσει στις 25 Ιουνίου ότι δεν θα παρατείνει την ημερομηνία λήξης πληρωμής της 30ης Ιουνίου, καθώς αυτό θα ήταν κατά της πολιτικής του ΔΝΤ.

Η στάση πληρωμών δεν είναι κάτι καινούργιο. Έγινε από πολλές χώρες πριν από την Ελλάδα - Αργεντινή, Βολιβία, Εκουαδόρ - και - ναι - ακόμη και από τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο ιστορικό Albrecht Ritschl, η Γερμανία έχει αθετήσει 3 φορές το χρέος της στο 20ο αιώνα. Η τελευταία φορά ήταν τη δεκαετία του 1990. Αποκαλεί τις γερμανικές στάσεις πληρωμών τις μεγαλύτερες αθετήσεις χρεών στην ιστορία της Ευρώπης.

Το χρέος της Ελλάδας ωχριά σε σύγκριση με τις γερμανικές στάσεις πληρωμών. - Γιατί δεν φαίνεται κανείς να το θυμάται; - Είναι απλό - επειδή τα πουλημένα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης σιωπούν.

Με την αθέτηση του χρέους της, η Ελλάδα θα κηρύξει ταυτόχρονα την έξοδο της από την Ευρωζώνη, παίρνοντας πίσω τη νομισματική και δημοσιονομική αυτονομία της και επιστρέφοντας στο δικό της νόμισμα, τη δραχμή. Το επόμενο βήμα θα είναι η κρατικοποίηση και η ρύθμιση των ελληνικών τραπεζών, ενεργοποιώντας την ελληνική Κεντρική Τράπεζα ως κυρίαρχο θεσμικό όργανο που αποφασίζει τη νομισματική πολιτική, χρησιμοποιώντας τοπικές τράπεζες για να ξεκινήσουν την τοπική οικονομία, ακολουθούμενη από τη διαπραγμάτευση για το χρέος 360 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ελλάδας με τους πιστωτές της και με μια υποτιμημένη δραχμή - σε όρους και προϋποθέσεις της Ελλάδας.

Μια πιο τολμηρή, ασυνήθιστη, αλλά απολύτως νόμιμη λύση –το λεγόμενο Σχέδιο Β -  θα ήταν η κυρίαρχη Ελληνική Κεντρική Τράπεζα να παράγει (ηλεκτρονικά - όπως κάνουν όλες οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ) το δικό της νόμισμα, το ευρώ. Η «εκτύπωση» δικού του εθνικού νομίσματος είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας. Το ευρώ εξακολουθεί να είναι το νόμισμα της Ελλάδας. Για μια τράπεζα το να παράγει νόμισμα είναι να παράγει χρέος. Στην περίπτωση αυτή, η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδα δημιουργεί ένα εσωτερικό χρέος των  1,6 δις. ευρώ για την εξυπηρέτηση του δανείου του ΔΝΤ στα τέλη του Ιουνίου - ένα εσωτερικό χρέος, που θα εξυπηρετηθεί από την εγχώρια αγορά, εκτός εξωτερικής παρέμβασης. Δεν υπάρχει κανόνας της ΕΕ ή της ΕΚΤ που να απαγορεύει μια κεντρική τράπεζα να δημιουργήσει τη δικής της χρηματική μάζα. Μπορεί να μην είχε συμβεί προηγουμένως στην Ευρωζώνη, αλλά δεν είναι ενάντια σε κανένα κανόνα. Αυτό θα ήταν μια κίνηση Μαιτρ, που πιθανώς θα θαυμαστεί από πολλές χώρες σε παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα κηρύξει την έξοδο από την Ευρωζώνη, επιστροφή στη δραχμή, εθνικοποίηση και την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της συστήματος, το οποίο στη συνέχεια θα δανείσει στους ελληνικούς παραγωγικούς τομείς και υπηρεσίες για να βελτιώσει γρήγορα την οικονομία της. Πρόκειται για κυρίαρχη και νομική ενέργεια. Οι Βρυξέλλες θα είναι εξαγριωμένες και σε κατάσταση σοκ. Θα καλέσουν όμως σε μποϊκοτάζ εντός της ΕΕ και ακόμη πιο πέρα; - Ίσως. Και λοιπόν; Υπάρχει η Ρωσία και η Κίνα και τα άλλα μέλη των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) για να «διασώσουν την Ελλάδα» με προμήθειες έκτακτης ανάγκης. Αυτές είναι χώρες που εξακολουθούν να θυμόνται την έννοια της αλληλεγγύης. Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να περιβάλλεται με amigos επίσης από την Ευρώπη, φίλους που πιστεύουν τα ίδια και θέλουν να πράττουν το ίδιο, απλά δεν τολμούν.

Όπως είπε πρόσφατα ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους της Ρωσίας, Σεργκέι Glacyev, το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στη διαφορετικότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολής, με την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της οικονομίας της, σε συνεργασία με τη Ρωσία και την Κίνα, να γίνει μέρος του νέου Δρόμου του Μεταξιού, μια κινεζική πρωτοβουλία για οικονομική ανάπτυξη που εκτείνεται από τη Σαγκάη σε όλη τη διαδρομή μέσα από την Κεντρική Ασία, τη Ρωσία - και ίσως την Ευρώπη, εάν και όταν η Ευρώπη θα ξυπνήσει.

Αυτό το άρρωστο σύστημα υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον χρειάζεται να πάρει ένα κρύο ντους, ένα χαστούκι στο πρόσωπο.

Ελλάδα αναμφισβήτητα θα παραμείνει μέρος της Ευρώπης, αλλά η Ελλάδα μπορεί επίσης να γίνει η πύλη προς μια ΝΕΑ Ευρώπη των κυρίαρχων ομοσπονδιακών κρατών, για τα οποία η αλληλεγγύη είναι μια αρχή της Ένωσης - μια Ευρώπη αποσυνδεδεμένη από την ηγεμονία του δολαρίου και αποκομμένη από τα δόντια της υπό αποσύνθεσης αμερικανικής Αυτοκρατορίας.

Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Ήταν επίσης στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εργάστηκε εκτενώς σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Γράφει τακτικά για το Global Research, ICH, RT, Sputnik News, the Voice of Russia / Ria Novosti, TeleSur, The Vineyard of The Saker Blog, και άλλες ιστοσελίδες. 
Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Κατάρρευση - ένα οικονομικό θρίλερ για το πόλεμο, για τη καταστροφή του περιβάλλοντος και την Συντεχνιακή Απληστία», μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα και 30 χρόνια εμπειρίας με την Παγκόσμια Τράπεζα σε όλο τον κόσμο.

 (Από πρωτότυπο έγγραφο του συγγραφέα στα αγγλικά που μας έστειλε ο φίλος του ιστολογίου Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος).

27 σχόλια:

  1. Τελικα αυτη η ευλογημενη χωρα ειχε παντα πολλους εφιαλτες. Βλεποντας τα δελτια των Μεσων Μαζικης Εξαπατησης και διαβαζοντας το αρθρο του πρωην στελεχους της Παγκ. Τραπεζας καταλαβαινεις οτι η ιστορια επαναλβανεται. Και επαναλβανεται γιατι δεν διδασκομαστε απ' αυτη. Λαοι που δεν αντλησαν τα σωστα διδαγματα απο την ιστορια τους, ειναι υποχρεωμενοι να την ξαναζησουν. Μας θετουν συνεχεια το διλλημα : ή μεσα πεθαινοντας, ή εξω ξεψυχωντας ; Αληθεια,γιατι δεν μας θελουν μεσα ζωντανους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα το Σύριζα ακόμα και τώρα δεν λέει ότι και οι 'τοκογλύφοι' θα υποστούν μεγάλη καταστροφή αν γίνει Grexit?
    Ας την κάνει την ηρωική έξοδο λοιπόν το περήφανο Σύριζα για να καταστρέψει τους τοκογλύφους και όλους αυτούς που θεωρεί αντιπάλους/εχθρούς.
    Γιατί στενεχωρίεστε για το αν μας πετάξουν έξω και μιλάτε για εφιάλτες? Το Σύριζα είναι κυβέρνηση άς βγάλει το Συριζιστάν του απο την ΕΕ και τους εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εχεις στα υπ' οψιν οτι : Υπάρχουν τέσσερα είδη ανθρώπων. Υπάρχουν αυτοί που ΔΕΝ ξέρουν ότι ΔΕΝ ξέρουν ( αυτούς τους αγνοείς ), αυτοί που ξέρουν ότι δεν ξέρουν ( αυτούς τους διδάσκεις ), αυτοί που δεν ξέρουν ότι ξέρουν ( αυτούς τους ξυπνάς ) κι αυτοί που ξέρουν ότι ξέρουν ( αυτοί είναι οι Δάσκαλοι και τους ακολουθείς ). Κανε την αυτοκριτικη σου και συλλογισου.

      Διαγραφή
    2. και ο Τσίπρας ανήκει σε αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν.,.

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο η τρόικα στην πρώτη γραμμή τρομοκρατίας αλλα και μια ομάδα μαφιόζων ευρωπαίων αρχηγών με μπροστάρη τον Γερμανό σακάτη αλλα και η γνωστή μας ελληνική τρόικα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το υποκείμενο του Μπόμπολα το ρυάκι με αρχηγό τον σκληρά εργαζόμενο θεωδορακι, βλέπε ομιλία στη Βουλή οπου ο κύριος αυτός κατηγορεί άλλους ότι δεν δούλεψαν, αλλα έχουν δουλέψει όλοι οι γιοί και κόρες τζακιών και διαπλεκόμενων. Δούλεψε τόσο σκληρά ο ίδιος γιαυτο αμειβόταν €20000 ανα επεισόδιο απο τους νταβατζηδες του οσο διοικούσαν την ΕΡΤ. Η Μερκελ έθεσε το ερώτημα στον Τσίπρα, ευρώ η δραχμή και έτρεξαν τα τσιράκια της να μεταφέρουν το ιδιο μυνημα στον ελληνικό λαό με την ίδια τρομολαγνία που χρησιμοποίησαν πριν τοις εκλογές. Ακόμη να καταλάβουν και να χωνέψουν ότι ΕΧΑΣΑΝ και ο λαος αποφάσισε ποιος και που θέλει να τον οδηγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην υποτιμας τους εχθρούς της Πατρίδας μας.
      Δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και οπαδούς. Για παράδειγμα αυτός που έγραψε το προηγούμενο από σενα σχόλιο λέει την Πατρίδα μας Συριζισταν γιατι απλώς δεν την κυβερνάει ο Σαμαρας ο Βενιζέλος ή το ποτάμι του Μπόμπολα.
      Τραγικες φιγούρες που όταν σε πολλες χώρες της Ευρωπης έγιναν συγκεντρωσεις υπέρ της Ελλάδας μας αυτοι βγήκαν στο Σύνταγμα υπέρ των τοκογλύφων.
      Κατάντια φίλε μου. Κατάντια.
      Συμφωνω απόλυτα μαζί σου γιατι γραφεις διαπιστώσεις που για κάποιους είναι τρομερα δύσκολο να δούν λογω κομματικών παροπίδων.

      Διαγραφή
    2. Εγώ φίλε λέω να φύγει από το Ευρώ και τους ‘τοκογλύφους’ (αν πράγματι κάποιος είναι τοκογλύφος που σου δανείζει με 2% λίγο πριν την σίγουρη χρεωκοπία σου για να μην πεινάς). Για να σταματήσει να ξεφτιλίζεται τουλάχιστον η Ελλάδα με της φάπες που τρώει δημοσίως ο Πρωθυπουργός του Συριζιστάν.
      Επίσης, λέω να σταματήσουν Λαφαζάνης και Σία τις γελοίες επικύψεις στους Ρώσους γιατί αν θέλουν να πάνε με τους Ρώσους να πάνε αλλά να πάνε όρθιοι. Εσύ τι λές περήφανε Ελληναρά?

      Διαγραφή
    3. Εγω λέω ότι είσαι χαζός.
      Διαφορετικα δεν θα έλεγες την Πατρίδα σου Συριζισταν ηλίθιε.

      Διαγραφή
    4. Οπαδέ της ΑΕΚ και του Σύριζα το να βρίζεις κάποιον ‘εφιάλτη’ και ‘εχθρό’ της πατρίδας επειδή διαφωνείς μαζί του είναι ύπουλο και εξαιρετικά δικαστικό.

      Επίσης βρίζεις κάθαρμα τους συμπατριώτες σου που διαδηλώνουν δημοκρατικά. Ενώ εσύ είμαι σίγουρος έχεις κάψει την Αθήνα όχι λίγες φορές.

      Δηλαδή για να υποστηρίξεις την Σταλινική ιδεολογία σου στρέφεσαι με μίσος κατά των συμπολιτών σου. Προδότη φασιστερέ που ενώ οι οικονομία καταστρέφεται με ερασιτεχνικούς λεονταρισμούς ανίδεων η Τουρκία κάνει πάρτι στο Αιγαίο και η Ελλάδα (το Συριζιστάν πλέον) προσελκύει χιλιάδας λαθραίους για μία νέα νεοταξική Ελλάδα με λαθραίους ψηφοφόρους για να εκλέγουν Σύριζα.

      Μιλάς εσύ για εφιάλτες καραγκιοζάκο που το κόμμα σου υποστήριξε σθεναρά το σχέδιο Ανάν? Και το κόμμα σου μας λέει ότι θα το ‘ρισκάρουμε με τους Τούρκους’?

      Το κόμμα σου είναι αυτό που εκλέγει όλους τους γνήσιους Τούρκους του Ελληνικού κοινοβουλίου οι οποίοι Τούρκοι ψήφισαν, με ιδιαίτερη χαρά, και αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους Συριζαίους ‘ναι’ στο δημοψήφισμα δηλαδή έξω η Ελλάδα από Ευρώ και ΕΕ όπως επιθυμεί διακαώς και η Τουρκία.

      Καραγκιόζηδες Τώρα που κοροϊδέψατε τον λαό και υφαρπάξατε την εξουσία το παίζεται και ‘πατριώτες’. Σε λίγο θα μας πείτε ότι είστε και εθνικιστές λαμόγια.

      Διαγραφή
    5. Κανενα κομμα δεν είναι κομμα μου. Όταν ψηφιζω επιλέγω και δεν αφηνω να με επιλέξουν.

      Η Πατρίδα μου γερμανοτσολια δεν λέγεται Συριζισταν αλλά Ελλάδα. Γι αυτο σε είπα χαζό.
      Αλλα συγνωμη έκανα λάθος.
      Τελικα είσαι πολύ χαζός.

      Διαγραφή
    6. Η αλήθεια είναι ότι τα λαμόγια (που ήταν λαμόγια) της ΝΔ πρόδωσαν στο Σύριζα και στους ‘ακομμάτιστους’ κουκουλοφόρους του μία ευρωπαϊκή χώρα.
      Εσείς τώρα θα παραδώσετε σύντομα ένα τριτοκοσμικό Συριζιστάν μια που είστε πιο ανίκανοι και από τα λαμόγια …. Κουράγιο Ελλάδα.

      Διαγραφή
    7. Τελικα πάλι εκανα λάθος.
      Είσαι επικύνδινα χαζός.

      Διαγραφή
    8. Ενώ εσύ ο έξυπνος κρατάς την ουρά στο ΑΤΜ.

      Διαγραφή
  4. Το άρθρο είναι εξαιρετικό και συνοψίζει όλη την εγκληματική στρατηγική της Ευρωμαφίας όχι μόνον εναντίον της χώρας μας, αλλά εναντίον όλης της Ευρώπης.

    Καταδεικνύει με επιχειρήματα, ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον Ευρωζώνη, απλά υπάρχει ένα θνησιγενές νόμισμα και μία μαφία που το ελέγχει με έδρα το Βερολίνο.

    Εντελώς ψύχραιμα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το δημοψήφισμα είναι η αρχή του τέλους για την παραμονή της χώρας μας στην φυλακή του Ευρώ.

    Εκεί που έφτασαν τα πράγματα αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως σε μέλλοντα χρόνο.

    Ας γίνει τώρα που ακόμη υπάρχουν δυνάμεις σ΄ αυτή την χώρα, για να παλέψει για την επιβίωση της και το μέλλον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτάξτε να δείτε παίδες, χθες άκουσα τη συνεδρίαση της βουλής και έχω να πω πως έχουμε να κάνουμε με εκπληκτικά ανεύθυνους ανθρώπους που δεν υπολογίζουν απολύτως τίποτα και κανέναν και απλώς θέλουν να κρατήσουν τις καρέκλες τους! Παρά το ότι αναφέρουν τις λέξεις πατρίδα και δημοκρατία κάθε 5 λέξεις δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον ούτε για το ένα ούτε για το άλλο και απλώς εμείς σπέρνουμε τις θύελλες που θερίζαμε με την αδιαφορία μας για τα πολιτικά ζητήματα! Λυπάμαι αυτούς που έχουν εργαστεί πολύ σκληρά στη ζωή τους, που δεν χρωστάνε, που έκαναν θυσίες να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να μαζέψουν δυο δραχμές στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, γιατί αυτούς τους τίμιους ανθρώπους ούτε ένας δεν τους υπολόγισε ποτέ!
    Τι βλέπουμε όμως να διαδραματίζεται σε αυτό το θέατρο σκιών, γιατί αυτό βλέπουμε τα παρασκήνια δυστυχώς δε φαίνονται σε μας παρά μόνο μαθητευόμενοι ταχυδακτυλουργοί να παίζουν με τις τύχες του έθνους και της πατρίδας.

    Από τη μια έχουμε τον πρωθυπουργό, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για κάτι που είναι αδύνατον να αποφασίσει ώστε να παραμείνει για λίγο στην εξουσία. Δεν έχει ούτε καν την εντιμότητα να πει ότι αν ψηφιστεί ΝΑΙ "θα παραιτηθώ", παρά μόνο ακούσαμε τον Βούτση σήμερα να λέει αν ψηφίσει ο λαός ΝΑΙ θα το λάβουμε σοβαρά υπόψιν, κάτι που θα πρέπει πολύ σοβαρά να μας προβληματίζει για το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δημοκρατία όπως φωνάζουν! Το δημοψήφισμα αυτό είναι ξεκάθαρος εκβιασμός, γιατί ο κόσμος είναι φύση αδύνατο να αποφασίσει για ένα δημοσιονομικό ζήτημα. Τις ευθύνες αυτές τις αναλαμβάνει η κυβέρνηση, δεν είναι πολιτικό το ζήτημα, αλλά οικονομικό και άρα είναι αδύνατο ο κόσμος να αποφασίσει για τέτοια τεχνικά ζητήματα! Έχει ρίξει τον ελληνικό λαό στα σχοινιά ο πρωθυπουργός και του ζητάει, συγγνώμη εκ των προτέρων για την αθυροστομία, να ζητήσει οικειοθελώς να τον πηδήξουν ενώ ο ίδιος ηττήθηκε ολοκληρωτικά και όλες οι υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά ήταν καταφανέστατα ψεύτικες! Ανήθικη εντελώς η στάση του και προδοτική, γιατί ακυρώνει και κάθε μελλοντική προσπάθεια διαπραγμάτευσης με αυτήν του την ενέργεια και σε περίπτωση ΝΑΙ παραδίδει ο ίδιος εκβιάζοντας τον λαό την εθνική κυριαρχία! Είναι ξεκάθαρα η μέγιστη προδοσία! Ουσιαστικά λοιπό ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος να ψηφίσει όχι, αφού το ερώτημα είναι "θέλετε να σας ληστέψουμε ή όχι", προφανώς ο λαός θα πρέπει να ψηφίσει ΟΧΙ, αλλά ορθώς το ΚΚΕ πρότεινε να μπει προς ψήφιση και το πρόγραμμα του Τσίπρα, αφού ελάχιστα διαφέρει από τις προτάσεις των δανειστών που έχουμε δει, ωστόσο ο δειλός αυτός άνθρωπος ούτε αυτό δέχτηκε και ψέλλιζε κάτι αηδίες για μνημόνια και δεν ξέρω κι εγώ τι! Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικά κείμενο πάνω στο οποίο μπορεί κανείς να αποφασίσει γιατί όλα τα κείμενα είναι κείμενα εργασίας και δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας, οπότε γιατί βιάστηκε ξανά ο πρωθυπουργός να πάει στην ντεμεκ ετυμηγορία του ελληνικού λαού; Γιατί πάλι παίζει στα ζάρια τις τύχες της χώρας; Όντως η αριστερά αποφάσισε ξανά να παίξει τις τύχες της χώρας στα ζάρια όπως έκανε και παλαιότερα, κρίμα. Το καταλαβαίνω πως ήθελε να πει ένα γενναίο όχι όπως είχε πει ο Μεταξάς, αλλά εκεί την ευθύνη την ανέλαβα ο Μεταξάς δεν έκανε δημοψήφισμα αν και τότε θα μπορούσε! Τώρα τεχνηέντως ο πρωθυπουργός δημιούργησε τις συνθήκες για δημοψήφισμα αφού πρώτα απέτυχε στη διαπραγμάτευση που έκανε και αντί να αναλάβει τις ευθύνες του μας λέει πνιγείτε μόνοι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την άλλη σύσσωμη η αντιπολίτευση άλλαξε το ερώτημα και λέει μόνη της το ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ! Μπορεί σίγουρα οι Ευρωπαίοι να μας εκβιάσουν πως αυτό θα είναι το ερώτημα, αλλά αυτοί πρέπει να ενωθούν όχι για ΝΑΙ στα μέτρα, αλλά να μπουκοτάρουν το δημοψήφισμα, ώστε να είναι άκυρο και η χώρα να μην μπορεί να εκβιαστεί ως προς την έξοδο από το Ευρώ!

    Είναι τώρα η ώρα ο ελληνικός λαός ενωμένος μακριά από κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις να ανατρέψουν το καταστροφικό αυτό σύστημα διακυβέρνησης και να αναλάβουν την εξουσία Έλληνες που θα χτίσουν ένα νέο ελληνικό κράτος! Δεν υπάρχει άλλη λύση, έχουμε μπλέξει με προδότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όντως αναλυτιό και εμπεριστατομένο το άρθρο. Η απόφαση των Γερμανών να πετάξουν έξω από την Ευρώπη την Ελλάδα (από το πολύ παλιά χρόνια η Γερμανία ήταν κύριος αντίπαλος της Ελλάδας) και στη θέση της να βάλουν την Τουρκία, ήταν ειλημμένη, έπρεπε όμως να τηρήσουν και τα προσχήματα. Τη μεγάλη ευκαιρία, που εναγωνίως αναζητούσαν, τους την έδωσαν οι συνεπείς στις παραδόσεις τους συριζαίοι. Τελικά, με οποιαδήποτε ονομασία κι αν αποκαλείται η λεγόμενη αριστερά, όλο δεινά έχει προκακλέσει στον ελληνισμό. Το ΣΕΚΕ (μετέπειτα ΚΚΕ) ήταν αυτό που ευθύνεται για την Μικρασιατική καταστροφή, με τις απεργίες των σιδηροδρομικών για να μην μπορέσουν να φτάσουν εφόδια στο μέτωπο και οπαδοί του ήταν οι πρώτοι που το έβαλαν στα πόδια για να παρασύρουν ολόκληρο το στρατό σε άτακτη υποχώρηση. Αυτοί οι ίδιοι πρόδωσαν τον Βελουχιώτη γιατί δε συμφώνησε μαζί τους με τη Βάρκιζα. Αν εξαιρέσει κανείς τις διώξεις ενάντια στους συνεργάτες των Γερμανών στην κατοχή - που πολύ σωστά έκαναν και τους κυνήγησαν- ταλαιπώρησαν κι άλλους αθώους, μάζεψαν τα ελληνόπουλα και τα έστειλαν στο παραπέτασμα για να εκδικηθούν ποόν; Ακόμα και στις μέρες μας, μη ξεχνώντας το χούγι τους, γίνανε υποστηρικτές και συνήγοροι των τρομοκρατών κι αυτών που καίνε τις ελληνικές σημαίες και καταστρέφουν τις περιουσίες του κσμάκη, και για να έρθουμε στις τελευταίες εξελίξεις, ανέλαβαν εργολαβικά να παίξουν το παιχνίδι των Γερμανών. Συγχαρητήρια προσότες του ελληνισμού κι ως τέτοιους σας καταγράψει η ιστορία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και την ύστατη ώρα που η "Ρώμη" καίγεται , το κόμμα διορίζει διευθύνοντες συμβούλους από την κλαδική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μονο.
      Δεν ζηταω αύξηση των μισθων και συνταξεων ή να κοπούν οι φόροι.
      Ζηταω όπως βρεθηκε υπουργός εύκαιρος να κάνει τον διορισμο του γκόμενου της Δούρου στην ΕΥΔΑΠ. Να κάνει και πέντε εύκολα πραγματα ακόμη.
      Να αλλάξει την ΠΝΠ που οι προηγούμενοι έβαλαν το λαό να αναλάβει τα χρεη του μεγαρου μουσικής (λαμπρακης) 300.000.000.
      Να ξανανοίξει την υπόθεση energa και Hellas power όπου ο Βορίδης ως δικηγόρος φροντισε να αθωωθούν καποια λαμόγια και να χασει το κρατος 250.000.000.
      Να κοπούν οι κομματικες επιχορηγήσεις
      Να κοπούν τα βουλευτικα προνόμια και να μειωθούν οι μισθοί τους.
      Να ακυρωθει η ζημιογόνα για το Ελληνκό δημόσιο συμφωνία με τη siemens.
      Θα μπορούσα να γραφω μεχρι αυριο για το πόσα πραγματα (που έκαναν οι προηγούμενοι) μπορούσε να υπογραψει και να διορθωσει αυτος ο μαλάκς υπουργος αντι τον διορισμο του γκόμενου της Δούρου.

      Διαγραφή
  9. Ευτυχως που το βράδυ 27ης προς 28η Οκτ 1940, δεν υπήρχαν τηλεοπτικα παράθυρα, δεν υπήρχε ιντερνετ, μπλογκς, τουιτερ και λοιπες σαχλες, διότι θα συζητούσαμε μέχρι σήμερα εάν πρεπει ή δεν πρέπει να εμπλακούμε σε ένοπλη αντιπαράθεση με ξενη δύναμη που απειλει την εδαφικη μας ακεραιότητα.

    Είμαι σίγουρος πως υπήρχαν πολοί που δεν συμφωνούσαν, είμαι σίγουρος πως πολλοί είχαν φόβο μέσα του (ποιός λογικός άνθρωπος δεν φοβάται τον πόλεμο) είμαι σίγουρος πως πολλοί θα προτιμούσαν να σκύψουν.

    Ευτυχώς, η απάντηση που δόθηκε ήταν το "ΟΧΙ". Ναι, σκοτωθηκαν πολλοί. Ναι η Ελλάς υπέφερε. Ναι, πήγαμε πολλά χρόνια πίσω. Ναι η ζωή είναι υψηλό ιδανικό. Υπάρχει όμως υψηλότερο. Η Ελευθερη και Αξιοπρεπής ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι ας ανατρέξουν σε μερικές χιλιάδες χρόνια Ελληνικής Ιστορίας.

    Ήξεραν οι 300 οτι θα σφαγιαστούν στο τέλος? Σαφώς ναι.
    Ήξεραν οι Σουλιώτισες οτι θα σκοτωθούν πηδώντας από το βράχο? Φυσικά.
    Ήξερε ο καλόγερος Σαμουήλ οτι δεν θα επιβιώσει από το Κούγκι? Βεβαίως

    ...κι όμως, κάποιο λόγο θα είχαν να το τραβήξουν μέχρι τέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οἱ 300 τοῦ Λεωνίδα, ἄν δέν προέκυπτε ὁ Ἐφιαλτης, εἶχαν πάει στίς Θερμοπύλες διότι ἤξεραν ὅτι θά νίκαγαν καί θά σταμάταγαν τούς Πέρσες. Στήν συνέχεια εἶδαν τήν προδοτική περικύκλωση καί ἀποφάσισαν νά πεθάνουν καί νά μήν φύγουν. Μαζί μέ 700 Θεσπιεῖς.
      Οἱ Σουλιώτισσες καί ὁ Σαμουήλ, ἦταν σέ καλλίτερη θέση. Ἤξεραν ὅτι θά ζήσουν αἰώνια,. διότι πέθαναν πολεμώντας γιά τήν ἐν Χριστῶ Ἰησοῦ ἐλευθερία τους.
      Γιά τά ἄλλα, τά κομματικά .....

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε φίλε αλλά ο Μεταξάς δεν έκανε δημοψήφισμα, το πήρε πάνω του και δεν το έκανε στην τύχη!

      Διαγραφή
  10. Οταν σε τετοιο αρθρο γραφονται ολα αυτα τα . . . που κατεβαζει ασυστολα η "γκλαβα" του καθενος μας, τοτε δινουμε το στιγμα μας, γιατι ειμαστε σε κριση και τι θα ακολουθησει. Κρατηθειτε μαγκες . . απογειωνομαστε. Εχουμε πολυ πατο ακομη. Προβλεπω ετσι που το πατε, να τρωει ο ενας τον αλλο σε λιγο. Αλλωστε ειναι στο DNA μας.
    Παντως για οσους ενδιαφερονται για το παρον και το μελλον μας καποτε θα επρεπε να λεγαμε ενα ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ στο δωσιλογισμο που απο την Κατοχη και μετα, κυριαρχει ατιμωρητος στην πολιτικη ζωη της χωρας, σπρωχνοντας τους πολλους στην ηθικη εξουθενωση και στην ραγιαδικου τυπου πεποιθηση πως δεν υπαρχει δικαιοσυνη και πως δεν μπορει να αλλαξει τιποτα σε τουτη την ευλογημενη χωρα ( Το σιγουρο ειναι οτι μαζι ΔΕΝ τα φαγαμε και γιατι ΜΑΖΙ να τα πληρωσουμε ) ! Ειναι η πρωτη και τελευταια μας ειρηνικη ευκαιρια ! ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ,ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου να δεις, αυτό που γράφεις είναι ένα τεράστιο παραμύθι! Κανένα όχι δε λέμε, με αυτή την κίνηση γινόμαστε εντελώς υποχείριο ξένων δυνάμεων έτσι απλά και ανεξαρτήτως αποτελέσματος! Αν ψηφίσεις ΝΑΙ από μόνος σου αποδέχεσαι ό,τι σου πουν οι ξένοι, αν ψηφίσεις ΟΧΙ είτε ευελπιστείς στη φιλευσπλαχνία των ξένων, γιατί μπορούν να σε πετάξουν εκτός ΕΕ και να ρίξουν τις ευθύνες πάνω μας είτε μετά θα αναγκαστούμε να δώσουμε γη και ύδωρ, σε Αμερικάνους ή Ρώσους, γιατί η ελληνική οικονομία είναι εντελώς κατεστραμμένη και δεν μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας! Καταλαβαίνεις τώρα γιατί ο Τσίπρας είναι εντελώς εγκληματίας; Συνδύασε το δημοψήφισμα και με όλα τα ψέματα που έχει πει από την προεκλογική περίοδο ως τώρα αλλά και με την ιδεολογία του και το βγάζεις το έγκλημα εκ προ μελέτης!

      Διαγραφή
    2. Διαφωνω με την πρωτη παράγραφο. Μέσα από τον διάλογο που γινεται με άλλους αγνωστους συνομιλητες ανταλλάσονται απόψεις. Αυτο είναι καλό γιατι κάτι που σκέφτεσαι εσύ μπορει να μην το είχα σκεφτει εγω.
      Με τη δεύτερη παραγραφο συμφωνω απόλυτα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.