5/6/15

Σκληρή απάντηση Π. Λαφαζάνη στις ΗΠΑ για τον αγωγό ρωσικού αερίου

SOOC/Nikos Libertas
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, Άμος Χόχσταϊν αναφορικά με τον αγωγό που θα μεταφέρει στην Ελλάδα ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας. 
Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για προκλητικές και σχεδόν απειλητικές δηλώσεις και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι "οικόπεδο" και δεν εκβιάζεται ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος».
«Αντίθετα», πρόσθεσε, «η επιλογή να στηρίξουμε στο ελληνικό έδαφος έναν αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο είναι εθνικά και οικονομικά ωφέλιμη, ενώ δίνει θετικές λύσεις για τη συνεργασία, την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της περιοχής μας και της Ευρώπης».
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ σημείωσε ότι η Ελλάδα ακολουθεί με συνέπεια μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, που φιλοδοξεί να καταστήσει την χώρα ένα πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, εντός του οποίου θα διαφοροποιούνται και οι δρόμοι και οι πηγές προέλευσης φυσικού αερίου, χωρίς τείχη αποκλεισμού και νεοψυχροπολεμικών προκαταλήψεων.
«Η νέα ανεξάρτητη Ελλάδα που αναδύεται, είναι πηγή σταθερότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους λαούς. Δύναμη που δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο ειρήνης, προόδου, δικαιοσύνης και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στις χώρες», κατέληξε. 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χόχσταϊν δήλωσε στο 31ο συνέδριο της παγκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ ότι αν προχωρήσει ο αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης και ζήτησε τη βοήθεια της κυπριακής ομογένειας ώστε να μην προωθηθεί, καθώς εκτίμησε ότι αυτός θα ακυρώσει όλα τα εναλλακτικά σχέδια, αυξάνοντας την εξάρτηση από τη Ρωσία.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε το βράδυ της Πέμπτης από κύκλους του ΥΠΑΠΕΝ, που έκαναν λόγο για «ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας».  
Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμισαν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού και σημείωσαν πως ενδεχόμενη διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος, θα υποβοηθήσει τη διαφοροποίηση των δρόμων μεταφοράς του φυσικού αερίου, ενώ θα συμβάλει στη συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών χωρών.
Ναυτεμπορική

25 σχόλια:

  1. Oh my God!!! Στο μέλλον τα παιδιά στα Αμερικάνικα σχολεία θα μαθαίνουν πως η Αμερικανική ιστορία χωρίζεται σε δυό περιόδους: Την εποχή πρίν την απάντηση Λαφαζάνη ,και τη μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα που είπε ο Λαφαζάνης είναι τα αυτονόητα.
      Το να αφήνεις να σε προσβάλλουν οι κάθε λογής Αμερικάνοι, τούρκοι, Σκοπιανοί κλπ είναι κατάντια.
      Κατάντια είναι και να μην απαντάς σε προκλήσεις επειδη δεν γίνεται και κάτι σημαντικο με την απάντησή σου.
      Μην έχεις κομματικες παρωπίδες. Πιστεύω ότι αν την απάντηση την είχε πει κάποιος που συμπαθείς τώρα θα τον εκθείαζες.

      Διαγραφή
    2. Κατάντια Αεκάρα είναι να ικετεύεις σα ρεζίλης για δανεικά ,επειδή τόσα χρόνια έτρωγες τις επιδοτήσεις με τις Βουλγάρες...

      Δε σχολιάζω τα αυτονόητα ,τα αυτονόητα δε χρειάζονται σχολιασμό ,ακριβώς γιατι είναι αυτονόητα. Τη σοβαρότητα των ατόμων που περιμένουμε να μας σώσουν σχολιάζω. Και απο κοντά και τη δική μας ,που τους ψηφίζουμε...

      Οσο για τις κομματικές παρωπίδες, πως με κατάλαβες βρέ θηρίο? (οι μόνες παρωπίδες που θα φορούσα ποτέ ήταν για να βλέπω όποιον μου υποσχεθεί πως θα στήσει στον τοίχο ολα τα κόμματα και τους αρχηγούς τους, όπως οι Ρουμάνοι τους Τσαουσέσκου!) .

      Διαγραφή
  2. Τρία παιδιά βολιότηκα είσαι,μου φαίνεται,κύριε Στέλιο!!!!!.
    Γιατί τόσο αγάπη για τους Νταβατζήδες μας,ανωμαλία σε δέρνει εγκεφαλική,νοιάζεσαι για τα συμφέροντα,των μαφιόζων.
    Και όχι για τα παιδιά μας, είσαι λαμόγιο,και σε συμφέρει να πεθάνει η Ελλάδα μας,για χάρη της?.
    ΚΑΙ για τα δικά σου συμφέροντα,η είσαι ένας από τους πολλούς μαφιόζους πράκτορες,εντός των τοιχών,τι είσαι τέλος πάντων.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου απαντήσω τώρα εσένα? Προσπάθησε να ηρεμήσεις, και μην ξεχνάς να παίρνεις τα χάπια σου...

      Διαγραφή
  3. Τρία παιδιά βολιότηκα είσαι,μου φαίνεται,κύριε Στέλιο!!!!!.
    Γιατί τόσο αγάπη για τους Νταβατζήδες μας,ανωμαλία σε δέρνει εγκεφαλική,νοιάζεσαι για τα συμφέροντα,των μαφιόζων.
    Και όχι για τα παιδιά μας, είσαι λαμόγιο,και σε συμφέρει να πεθάνει η Ελλάδα μας,για χάρη της?.
    ΚΑΙ για τα δικά σου συμφέροντα,η είσαι ένας από τους πολλούς μαφιόζους πράκτορες,εντός των τοιχών,τι είσαι τέλος πάντων.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς επηρεασμένος ο Λαφαζάνης από τον Κωνσταντακόπουλο? προχωράει με βλέψη να αλλάξει η Ελλάδα στρατόπεδο. Ωστόσο δεν έχει πάρει τέτοια εντολή από κανέναν αφενός και αφετέρου δεν είναι ούτως η άλλως προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων κάτι τέτοιων! Το να πάει ο Λαφαζάνης να το παίξει μάγκας στους Αμερικανους σημαίνει πως εμείς θα το πληρώσουμε και σε θέματα που δεν υπάρχει λόγος κιόλας! Ο Κωνσταντακόπουλος δε θα πρέπει να μας τεκμηριώσει γιατί the πρέπει να αλλάξουμε στρατόπεδο και να μπούμε στη σφαίρα επιρροής μιας χώρας που έχει στρατηγική συμμαχία με την Τουρκια και τώρα μάλιστα που η Ευρωατλαντική συμμαχία είναι ξεκάθαρα δυσαρεστημένη με την Τουρκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κώστα κανεις το εξής λάθος που κάνει και ο Λαφαζάνης και το οποιο έχει εμπεδωθεί στους Έλληνες πολιτικούς ύστερα από τη θέσπιση του νέου ελληνικού κράτους και επιπλέον το έχουμε πληρώσει άπειρες φορες!

    Ο Λαφαζάνης με τις ενέργειες του δεν αναδεικνύει καμια ανεξάρτητη Ελλάδα, η ένταξη στη ρωσικη σφαίρα επιρροής δεν είναι ανεξαρτητοποίηση μην μπερδεύουμε τα πράγματα! Κοίτα πως το αντίστοιχο θέμα αντιμετωπίστηκε πιο έξυπνα από τους Σκοπιανούς όταν είπαν πως αν δεχτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ας περάσει ο ρωσικος αγωγός δεν έχουμε κανένα πρόβλημα!

    Το ίδιο έπρεπε να είχε κάνει πρώτα ο Λαφαζάνης. Το να πάει κόντρα στους Αμερικανους εξυπηρετώντας τα ρωσικα συμφέροντα δε λέει τίποτα, απλά γίνεται ο χρήσιμος ηλίθιος της Ρωσίας όπως έγινε ο χρήσιμος ηλίθιος της Αμερικής ο Ιωαννίδης στην Κύπρο. Πως του είχε πει ο Ωνάσης του Ιωαννίδη, αν δε θέλουν οι Αμερικανοι τον Μακάριο γιατί δεν το ρίχνουν μονοι τους και βάζουν εσένα? Έτσι ακριβώς θα μπορούσε κάποιος να πει και στον Λαφαζάνη, άμα θέλουν οι Ρώσοι τον αγωγό ας τα βρούν αυτοί με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανους εσύ που πας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πολιτικη της χωρας πρεπει να είναι πολυδιάστατη και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας.
      Δηλ αφού θα περάσει το ρωσικό αέριο από την τουρκία γιατι να μην περάσει από την Ελλάδα;
      Να αρνηθούμε εμείς για να επωφεληθεί άλλη χώρα; Κάναμε το χατίρι των Αμερικάνων με την ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη και αμέσως επωφελήθηκε η τουρκία.

      Η Ευρατλαντική συμμαχία είναι τόσο "δυσαρεστημένη" με την τουρκία που άφησε το Μπαρμπαρός να κόβει βόλτες μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και οι αμερικάνοι ψέλιζαν κάτι για αμοιβαίες υποχωρήσεις. Δηλ ο κλέφτης εξισώνεται με το θύμα.
      Επίσης οι Αμερικάνοι είναι τόσο "δυσαρεστημένοι" με την τουρκία που συμφώνησαν να υποστηρίζουν μαζί την Συριακή αντιπολίτευση στον αγωνα κατά του Άσσαντ (πάγια θέση της τουρκίας).
      Όταν οι τούρκοι ανακοίνωσαν τον ρωσοτουρκικό αγωγό οι αμερικάνοι κοίταγαν με ανοιχτό το στόμα σαν χάνοι ενω τώρα με την Ελλάδα ξεσπάθωσαν.

      Είπαμε Ελληνικεντρική εξωτερική πολιτική και όχι τσιράκια των πάντων.

      Διαγραφή
    2. Σε παρακαλώ διάβασε προσεκτικά αυτά που γράφω, δεν γκράπο πουθενά να μην περάσει ο αγωγός από την Ελλάδα! Το αν είναι δυσαρεστημένοι η όχι απέκτησα κατιδίαν άποψη σε ένα μικρό συνέδριο για το ΝΑΤΟ στο οποιο ήταν καλεσμένος ένας από τους συμβουλους του γενικού γραμματέα και σε μια ακαδημαϊκή και μικρή εκδήλωση εκφράστηκε με τα χειρότερα σχόλια για την Τουρκια και πραγματικά με εξέπληξε το γεγονός! Οι πληροφορίες για τη δυσαρέσκεια προέρχονται όμως και από αλλου και από αυτούς που είναι μέσα εντελώς στα πράγματα. To oti mporei na exoun kapou koina symferonta isxyei. Oi Amerikanoi prospathoun na baloun ton Erdogan mprosta na emplakei amesws sth Syria, alla autos den....Εμείς γιατί μπαίνουμε μπροστά από τη Ρωσία στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ-ΕΕ?
      Πρόσεξε όμως τι γράφω, γιατί δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά τι έχω γράψει και συμπεραίνεις πράγματα που δεν είναι μέσα στα σχόλια μου!

      Διαγραφή
    3. Μήπως λοιπόν έχεις ιδεα πως μπορει να γίνει ο αγωγός χωρίς να προκληθούν οι Αμερικανοί και τι κερδίσαμε με την ακύρωση τους αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδροπύπολη;

      Αυτο που με ενδιαφέρει είναι ότι όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους τούρκους μόνο στα λόγια στις πράξεις είναι συνεταιροι.
      Αφού είναι δυσαρεστημένοι γιατί δεν απέτρεψαν τους τούρκους
      Να βολταρουν με το ερευνητικό τους μέσα στα Κυπριακά χωρικα υδατα;
      Να στέλνουν βοήθεια (φανερή πλέον) στους τζιχαντιστές.
      Να ανακατεύουν τα Βαλκάνια υποκινώντας αλυτρωτικές αξιώσεις Αλβανών, Σκοπιανών κλπ εις βάρος της χώρας μας.
      Γιατι συναντήθηκαν με το τουρκόκομμα DEB χωρις να ενημερώσουν την Ελλάδα;
      Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις σε αυτά;

      Διαγραφή
    4. Γιατί οι Αμερικανοί όπως οι Ρώσοι κοιτούν πως θα μπορέσουν να ελέγξουν την κυβέρνηση στην Ελλαδα, στην Τουρκία, στα Σκοπιά, στην Αλβανία και αυτο δε γίνεται με φιλικές συναινέσεις αλλα με εκβιασμούς όπως καταλαβαίνεις. Δυστυχώς αλλα σε τέτοιον κόσμο ζούμε...Αυτο που με ρωτάς τι σχέση εχει με αυτο που συζητάμε; Τι περιμένεις να έρθει κάποιος να υπερασπιστεί τα ελληνικά συμφέροντα εναντίον των Αλβανών Τούρκων και Σκοπιανών για εμάς; Αυτα δεν γίνονται δυστυχώς επίσης....Μην περιμένεις ούτε οι Ρώσοι να κάνουν το ίδιο πουθενά! Δες για παράδειγμα το Αζερμπαιτζαν με την Αρμενία, δες πως ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν τα Σκοπιά. Όλες οι κυβερνήσεις βάζουν πάνω από ολα το εθνικό συμφέρον της χώρας τους, εκτός ίσως από ηγέτες αφρικανικών οι παλαιότερα λατινοαμερικανικών χωρών, αυτο κάνουν οι δικοί μας με τη συμπεριφορά τους, αυτο κάνει ο Λαφαζανης ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση! Δεν έχουμε καμία δουλειά να πάρουμε το μέρος κανενός! Ο αγωγός δεν θα γίνει αν ηΕΕ δεν συμφωνήσει με τη Ρωσία, ας συμφωνήσουν λοιπόν και ας γίνει. Δες το άρθρο πιο πάνω που λέει ο Πούτιν σε μας να τα βρούμε με την Ευρώπη! Εμείς είμαστε Ευρώπη ας τα βρει αυτος με την Ευρώπη, τι είμαστε εμείς εκπρόσωποι της Ρωσίας;

      Διαγραφή
  6. Τὸ νὰ περάση ὁ ἀγωγὸς ἀπὸ τὴν χώρα μας δὲν σημαίνει καὶ ἀλλαγὴ στρατοπέδου.

    Στὴν ἀνεξάρτητη ἐξωτερικὴ πολιτικὴ δὲν ζητᾶνε ἄδεια κανενὸς,καὶ ὁ ἀγωγὸς μπορεῖ νὰ συμφέρη τὴν Ρωσσία ἀλλὰ συμφέρει καὶ τὴν Ἑλλάδα.

    Ἄν οἱ Ἀμερικανοὶ δὲν θέλουν τὸν ἀγωγὸ γιατὶ δὲν τὸν σταματᾶνε ἀπειλώντας τὴν Τουρκία;

    Μήπως γιατὶ μᾶς ἔχουν γιὰ εὔκολη σφαλιάρα ἤ μήπως κάποιος βαθύτερος λόγος ὑπάρχει ὥστε νὰ μὴν ὀρθοποδήση ποτὲ ἡ χώρα μας;

    Καλὰ κάνει ὁ Λαφαζάνης μολονότι δὲν μοιράζομαι μὲ αὐτὸν τὰ ἴδια πολιτικὰ πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι. Η Ελλάδα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

      Διαγραφή
  7. Προσέχουμε κ. Λαφαζάνη ποιοὺς ἔχουμε ἀπέναντί μας προτοῦ ποῦμε ὅ,τι ποῦμε, διότι ἐὰν τὰ ποῦμε καὶ μετὰ ζητᾶμε συγνώμη ἢ τέλος πάντων τὰ πάρουμε πίσω, εἶναι πολὺ χειρότερο ἀπὸ τὸ νὰ μὴν τὰ ποῦμε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφ' όσον επανήλθε ο μετριασμός σχολίων, καλό θα ήταν να υπάρχει σχετική ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι Νατίβιστ, έτσι πρέπει. Έβαλα σχετική σημείωση στα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή σχεδόν κανείς εδώ μέσα δεν γνωρίζει τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ΗΠΑ - Τουρκίας, τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την Τουρκία και τους λόγους που ακόμη ανέχονται την συμπεριφορά της Τουρκίας σε μία σειρά θεμάτων, καλό θα ήταν να μην κοιτάμε τι κάνει η Τουρκία σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής. Για να επιλέξεις τον δρόμο της ρήξης με τις ΗΠΑ θα πρέπει πρώτα να πληρείς τρεις προϋποθέσεις. Αμυντική αυτάρκεια, ισχυρή οικονομία και κοινωνική συνοχή. Εμείς έχουμε διαλυμένες ΕΔ, διαλυμένη οικονομία και υπονομευμένη κοινωνική συνοχή.

    - ΕΔ που δεν είναι ικανές να αντεπεξέλθουν σε μία πρόκληση από τις γειτονικές χώρες - πιόνια των ΗΠΑ. Δεν είναι ικανές λόγω αρχαιότητας τους υλικού, μειωμένης διαθεσιμότητας του υπάρχοντος, μηδενική σχεδόν παραγωγή πολεμικού υλικού, χαμηλού ηθικού του προσωπικού και πολλαπλές ασύμμετρες απειλές στο εσωτερικό της χώρας.

    - Οικονομία στα πρόθυρα της ολοσχερής καταστροφής. Άμεσα εξαρτημένη από τους συμμάχους των ΗΠΑ στην ΕΕ. Εσωτερική παραγωγή σχεδόν μηδενική. Ανίκανοι να παράξουμε αυτά που καταναλώνουμε. Αδυναμία βοήθειας ακόμη και από την Ρωσία ή την Κίνα. Μπορούν να βοηθήσουν όσο βοήθησαν την Συρία....

    - Κοινωνία διχασμένη, κομματικά και ιδεολογικά. Χαμηλό ηθικό και αυτοεκτίμηση. Τα συμφέροντα της κάθε ομάδας πάνω από το συμφέρον τους συνόλου. Αδυναμία συλλογικής σκέψης και αποφασιστικότητας. Υπονομευμένη από τις ορδές λαθρομεταναστών και συμφερόντων εξωτερικών παραγόντων. Βλέπε 2008...

    Συνοπτικά αυτή είναι η κατάσταση της χώρας. Κανείς φαντάζομαι δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Αλλά πρέπει να γίνει διπλωματικά, ήρεμα και χωρίς μεγάλα λόγια μπροστά στην κάμερα και με την ουρά στα σκέλια στις διπλωματικές αίθουσες. Διπλωματία χρειάζεται και δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς στην υπάρχουσα βουλή που να είναι ικανός να ασκήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μία απάντηση από άλλο ιστότοπο που συχνά ο ινφογνώμονας αναδημοσιεύει άρθρα.
    http://www.defence-point.gr/news/?p=130163

    O Παναγιώτης Λαφαζάνης ξαναχτυπά καταδικάζοντας τη δήλωση του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου για θέματα ενέργειας Έιμος Χοχστάιν, που ζήτησε να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο σχέδιο του αγωγού Turkish Stream. O κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου «ως απαράδεκτη ανάμιξη στα εσωτερικά της Ελλάδας».

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει πως αν η Ελλάδα εμμείνει στα σχέδια για τον ρωσικό αγωγό θα αποτελέσει μέρος του ευρωπαϊκού ενεργειακού προβλήματος και όχι λύση. Είπε πως η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία.

    Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα, ή μάλλον ο αρμόδιος υπουργός της, δεν θέλει να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία και σε μια φάση που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κρέμονται, κυριολεκτικά, από μια κλωστή, συνεχίζει να προωθεί τις δικές του ιδεοληψίες ή τα δικά του σχέδια, ουδείς γνωρίζει.



    Εντελώς τυχαία, δε, ο κ. Λαφαζάνης, και πάλι, προχώρησε στην καταδίκη της «αμερικανικής επέμβασης» μιλώντας, που αλλού, στο ρωσικό RIA Novosti. Το πρόβλημα για τον Λαφαζάνη είναι ότι εμφανίζεται ως φορέας απαράδεκτης νοοτροπίας, αφού τη δικιά του πεποίθηση, ότι συμφέρει την Ευρώπη ο ρωσικός αγωγός, εμφανίζεται να επιθυμεί να την επιβάλει και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, απομονώνοντας την Ελλάδα.

    Άσε που δεν πρόκειται να γίνει αυτός ο αγωγός εάν δεν αποσπαστεί η συναίνεση των ευρωπαϊκών χωρών, αφού δεν θα υπάρχει πελάτης για να διατεθεί το προϊόν του, το φυσικό αέριο. Άρα, το να εκτίθεται με τέτοιον τρόπο η χώρα, είναι και βλακώδες…

    Πόσο δύσκολο του είναι να μην επικεντρώνει στους Ρώσους και να ζητά αέριο από το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, καθώς έτσι κανείς δεν θα τον κατηγορήσει (δηλαδή την Ελλάδα, για τον ίδιο σκασίλα μας) ότι λειτουργεί ως ατζέντης της Μόσχας, αλλά στόχος είναι να εξασφαλίσει για τη χώρα ρόλο ενεργειακού κόσμβου; Όσο για τα περί «πέμπτης φάλαγγας στο εσωτερικό» που λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, αποδεικνύουν ολοκληρωτική νοοτροπία και τίποτε λιγότερο με βάση την ανωτέρω επιχειρηματολογία.

    Διότι ο χαρακτηρισμός θα μπορούσε να του επιστραφεί εύκολα, καθώς δεν του λέμε τίποτα παραπάνω ότι δεσμεύει και εκθέτει την πολιτική της χώρας για κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς ή από τη Ρωσία για το αν θα υλοποιηθεί ως σχέδιο. Για ποιον λόγο να εμφανιζόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως; Κι όταν δε γίνει να υποστούμε τις γεωπολιτικές συνέπειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Μία απάντηση από άλλο ιστότοπο που συχνά ο ινφογνώμονας αναδημοσιεύει άρθρα.
      http://www.defence-point.gr/news/?p=130163<

      Αναναρτήθηκε προχτές 4/6/2015, http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/06/blog-post_80.html, μη λέμε ό τι θέλομε!

      Διαγραφή
  12. Να με συγχωρείτε αλλά κάποιοι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ανελλιπώς τον ινφογνώμονα διότι δουλεύουμε παραπάνω από 12 ώρες την ημέρα και δεν ξέρουμε τι έχει αναδημοσιεύσει το blog.

    Παρόλα αυτά ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΨΗ!!!!

    Μην λέμε και ότι θέλουμε....

    ΥΓ Και ηρεμήστε επιτέλους οι διαχειριστές...Έχετε καταλήξει ως μυστική αστυνομία στο blog...Αν θεωρείτε ότι δεν χρειάζεται να δημοσιευτεί το σχόλιο απλά το διαγράφετε....ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ!!!!

    ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ νευρικός σε βλέπω, Κυρίαρχε Λόρδε.
      Άσε τους αβάσιμους και αγενείς χαρακτηρισμούς.
      Πιες κανένα ουίσκι να συνέλθεις.

      Διαγραφή
    2. Κυρίαρχος Λόρδος είναι το όνομα μου αγαπητέ, όχι Ήρεμος Λόρδος...Και επί της ουσίας τώρα:
      "Αναναρτήθηκε προχτές 4/6/2015, http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/06/blog-post_80.html, μη λέμε ό τι θέλομε!"
      Σας προκαλώ να αναφέρετε που έχω γράψει ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ!!!

      Προφανώς δεν μπορείτε να το κάνετε...Από εκεί και πέρα όπως είπα, λίγο ντροπή δεν βλάπτει...Το γεγονός ότι κάνατε την γκάφα να γράψετε το παραπάνω σχόλιο αναφέροντας μάλιστα "μη λέμε και ότι θέλομε" και τώρα κάνετε τον ανήξερο χωρίς να απαντάτε κάτι επί της ουσίας, δείχνει το ποιος είναι αγενής και κάνει αβάσιμους σχολιασμούς....Αλλά δεν πειράζει...Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος συντονιστής σε blog/forum είστε που δεν κάνει σωστά την δουλειά του...

      Ουισκάκι να πιείτε εσείς, εμένα δεν είναι του γούστου μου, μήπως και "δείτε" διαφορετικά τα "πράγματα"...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.