30/6/15

Βαρουφάκης στην Telegraph: Θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα στην ΕΕ

Προκειμένου να αποφευχθεί η αποπομπή της χώρας μας από το ευρώ
Βαρουφάκης στην Telegraph: Θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα στην ΕΕ
Ασφαλιστικά μέτρα κατά των θεσμικών οργάνων της ΕΕ προκειμένου να εμποδίσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ και να σταματήσει την "ασφυξία" του τραπεζικού συστήματος, απειλεί να ζητήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με την Telegraph.

"Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων της", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. "Παίρνουμε συμβουλές και σίγουρα θα εξετάσουμε μια προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων", δήλωσε στην εφημερίδα ο υπουργός.

"Οι συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν την έξοδο από το ευρώ και αρνούμαστε να την αποδεχθούμε. Η συμμετοχή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη", είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα έχει αρκετή ρευστότητα για να συνεχίσει έως το δημοψήφισμα, αλλά αναγνώρισε ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων έχουν προκαλέσει δυσλειτουργίες στις ελληνικές επιχειρήσεις.

 e-typos

2 σχόλια:

  1. Ἄντε γειά. Δὲν σὲ βγάζουν, μόνοι μας θὰ βγοῦμε ἐκτὸς εὐρώ, μὴν πῶ Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι οικονομολόγος, για την ακρίβεια καθηγητής πανεπιστημίου, γι αυτό δεν καταλαβαίνει ότι, αν μάς κλείσουν την στρόφιγγα και ξεμείνομε από €, αυτομάτως τιθέμεθα ΕΚΤΟΣ €, αφού δεν θα μπορούμε να κάνομε συναλλαγές στο νόμισμα αυτό. Τόσο απλά.
    Δεν υπάρχει λόγος να ακολουθηθεί κάποια διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.