29/7/15

Προκαταρκτική εξέταση για μη πολιτικά πρόσωπα του «σχεδίου Βαρουφάκη»

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Εντολή για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή τις μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν για την υπόθεση σχεδιασμού εναλλακτικού σχεδίου από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όσον αφορά μη πολιτικά πρόσωπα, έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος. 
Η έρευνα στρέφεται αποκλειστικά στην ποινική αξιολόγηση ενεργειών μη πολιτικών προσώπων που τυχόν ενεπλάκησαν στο αποκαλούμενο "Plan B» που ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι σχεδίαζε για την περίπτωση που δεν εξελίσσονταν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάστηκαν, από χθες Τρίτη, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τόσο οι μηνυτήριες αναφορές δικηγόρων που ζητούν την άσκηση ποινικών διώξεων για όσα μη πολιτικά πρόσωπα μετείχαν στον συγκεκριμένο σχεδιασμό όσο και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες δικηγόρους, τα πρόσωπα που μετείχαν στην ομάδα που σχεδίαζε την εναλλακτική λύση πρέπει να ελεγχθούν αν έχουν παραβιάσει το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, αν έχουν -εφόσον είναι υπάλληλοι του Δημοσίου- διαπράξει παράβαση καθήκοντος, παράβαση κρατικών μυστικών, ενέργειες για παραχάραξη νομίσματος κλπ. Οι μηνυτές ζητούν, επίσης, να διερευνηθεί αν οι εμπλεκόμενοι συνιστούν «εγκληματική ομάδα».
Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρ. Ντζούρας.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Nαυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Η δαιμονοποίηση της δραχμής και της εξόδου από τις δαγκάνες των κατακτητών ομοιάζει με την υπόθεση φιάσκο της Χρυσής Αυγής.Από ίδια κέντρα εκπορεύεται και σχεδόν ίδιοι δικηγόροι ασχολούνται με τις υποθέσεις.Αντί να επέμβει η δικαιοσύνη για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταλυθεί ως κράτος επεμβαίνει για υποθέσεις επί χάρτου τις οποίες μέχρι και ο κύριος Ντάισεμπλουμ είπε ότι το Νοέμβριο του 2014 εξέτασε με ειδικούς την επάνοδο της Ολλανδίας στο φιορίνι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.