29/7/15

Συρία: Ο Ομπάμα αποκήρυξε δημόσια τον στρατηγό Άλλεν και τον πρόεδρο Ερντογάν

VOLTAIRE NETWORK | 28 ΙΟΥΛΊΟΥ 2015
Ο στρατηγός John Allen [ 1 ], ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα στην Παγκόσμια Συμμαχία κατά της Daesh, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Προέδρου Ομπάμα από τη Ουάσιγκτον (έφυγε στις 24/7 στην Αφρική μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ερντογάν) για να επιβεβαιώσει στον πρόεδρο της Τουρκίας ότι μπορεί να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία σε βάθος 90 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων.


Αυτή η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα γινόταν μια οπισθοφυλακή της «μυστικής» επιχείρησης εναντίον της Συρίας, στη συνέχεια θα προσαρτιόταν στο ιρακινό Κουρδιστάν προσφέροντας του έτσι μια διέξοδο στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το σχέδιο Ρόμπιν Ράιτ.

Δεδομένου ότι αυτό το Κουρδιστάν προβλέπεται να ελέγχεται από τους Ισραηλινούς μέσω της οικογένειας Μπαρζανί, ο Allen και ο Ερντογάν συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τον πόλεμο εναντίον του ΡΚΚ του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, του αντίπαλου του Μπαρζανί.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αποκάλυψε τη συμφωνία στην τηλεόραση «Α Haber».

Ο Πρόεδρος Obama αντέδρασε πολύ έντονα. 
Αποκήρυξε δημόσια τον στρατηγό Allen και διόρισε έναν ειδικό απεσταλμένο για τη Συρία, τον Michael Ratney, σε αντικατάσταση του Daniel Rubinstein [ 2 ].
Ο Michael Ratney είναι ειδικός της Μέσης Ανατολής, αλλά είναι κυρίως ειδικός στην επικοινωνία.

1 ] «Το απίστευτο σχέδιο "ειρήνης" των ΗΠΑ για τη Συρία», από τον Thierry Meyssan, Al-Watan (Συρία), Voltaire Network , 29 Δεκεμβρίου του 2014.
2 ] «A US official accuses Damascus of supporting Daesh»,  Voltaire Network , 3 Ιουνίου 2015.
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.