29/7/15

Λαγκάρντ: Οι τέσσερις άξονες για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα

«Oι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι θετικές»
REUTERS/JONATHAN ERNST
«Η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη» συμπλήρωσε η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι η Ευρωζώνη έχει αρχίσει να «στρίβει» από τη γωνία.
Η λύση στο ελληνικό πρόβλημα εδράζεται σε τέσσερις άξονες, υποστήριξε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Οι τέσσερις αυτοί άξονες, συνέχισε, συνίστανται στη δημοσιονομική προσαρμογή, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την επαρκή χρηματοδότηση και την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
Κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα του χρέους, επανέλαβε ότι  «η Ελλάδα έχει ανάγκη μία γενναίας αναδιάρθρωσης του χρέους της» Όπως πρόσθεσε, στην περίπτωση της Ελλάδας, ουσία έχει η δράση και οι πράξεις.
Όσον αφορά την Ευρώπη, διαβεβαίωσε ότι η Ευρωζώνη έχει αρχίσει να «στρίβει» από τη γωνία, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να ξεπερνάει την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.
«Oι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι θετικές» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε ότι η ανάπτυξη είναι «χλιαρή», καθώς «η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη».
Σχετικά με την Κίνα, εκτίμησε ότι θα απέλθει μία μετριοπαθή επιβράδυνση, η οποία θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.
Όσον αφορά τις ΗΠΑ, κατέστησε σαφές ότι παραμένει ο στυλοβάτης της παγκόσμιας οικονομίας, χαιρετίζοντας παράλληλα την ανεξαρτησία της Federal Reserve.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις, σκοπεύει να αυξήσει τα μηδενικά επιτόκια, ομαλοποιώντας τη νομισματική της πολιτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.