30/7/15

ΆΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, ΤΙ «ΕΚΠΛΗΞΗ»: "Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΧΑΜΠΕΡΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ “ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗ” ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ" και θέλει ... περισσότερα από τα ίδια.

Είναι γνωστή η εύστοχη παρατήρηση του Κονδύλη στο «Από τον 2ο στον 21 αιώνα» όταν λέει σαρκαστικά για όσους αεροβατούν στην διεθνή πολιτική πως όταν οι Αμερικανοί χαράσσουν την στρατηγική τους βαθιά στον 21 αιώνα δεν ερωτούν τον Χάμπερμανς ή τον Ρώλς. Στο «Πολιτικό και ο Άνθρωπος» ο Κονδύλης, επίσης, κυριολεκτικά αποδομεί τον Χάμπερμανς όπως και άλλους όπως τον Φουκώ. Προσωπικά εγώ επίσης, στηλίτευσα τον Γερμανό φιλόσοφο για το γεγονός ότι ο Χάμπερμανς νεφελοβατεί και ότι οι αναλύσεις του είναι ιδεολογικού χαρακτήρα στερούμενες οντολογικής αναφοράς.

Ο λόγος που κάνουμε την ανάρτηση είναι επειδή ιδεολογικά κινούμενοι φιλοσοφούντες ευθύνονται για τις ψευδαισθήσεις των νεοελλήνων τις τελευταίες δεκαετίες που μας οδήγησαν στην παρούσα συμφορά.

Η πατρίδα τους είναι η αναφορά των ανθρώπων όλου του πλανήτη και όχι οι φαντασιοπληξίες των φιλοσοφούντων ιδεολόγων όλων των αποχρώσεων του μοντερνισμού. Αυτά τα εξηγήσαμε εκτενώς στο «Κοσμοθεωρία των Εθνών». 
Παραμένει γεγονός ότι ο Χάμπερμανς στην Γερμανία και στην Ευρώπη έχει επιρροή. Δεν μας εκπλήττει πάντως το γεγονός ότι ο Χάμπερμανς «συνεχίζει το βιολί του». 

Πολλές μπορεί να είναι επικοινωνιακές σκοπιμότητες της άποψης του Ολάντ αλλά κοινοβούλιο που θα αναφέρεται σε μια κοινωνία και προϋπολογισμός που θα αφορά ένα διαφοροποιημένο εθνικό-κοινωνικό περιβάλλον είναι κίνηση προς προσανατολισμό ακόμη πιο επικίνδυνο. Χρειαζόμαστε φορά κίνησης προς μια Ευρώπη των Πατρίδων, ισότιμων και ίσων που θα αποφασίζουν ομόφωνα. 
Τόσο απλά και τον αλάνθαστο ορθολογισμό ο ενδιαφερόμενος να τον αναζητήσει στον πρόεδρο Ντε Γκολ. Την πολιτική φιλοσοφία του τελευταίου για την Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο την αναλύω εκτενώς στο κεφάλαιο 4 του «Διπλωματία και στρατηγική των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων».

Ας πούμε συνοπτικά ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην Ευρώπη. Και εδώ ασχολούμαστε με το plan B αντί με τα plan Α έως Ω που έπρεπε να είχαμε επεξεργαστεί εδώ και πολλά χρόνια. 

Πώς να γίνει αυτό όμως όταν το «πολιτικό» προσωπικό και όσοι οπαδοί τους έμειναν κινούνται όλοι στα σύννεφα. Μάλιστα μέσα σε διαφορετικά αεροπλάνα που κινούνται προς όλους τους προσανατολισμούς εκτός από αυτό που οδηγεί στην Ιθάκη, δηλαδή στην ανεξάρτητη και ισχυρή Ελλάδα-Πατρίδα.

http://mignatiou.com/2015/07/o-filosofos-champermas-theori-anaxioprepi-ti-stasi-tis-germanias-gia-to-elliniko-chreos/#more-69021
mignatiou.com
H «ψυχρή και απότομη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης (στις ελληνικές προτάσεις) ήταν αναξιοπρεπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.