31/7/15

Ο Νετανιάχου επικοινώνησε με τον Αμπάς μετά το θάνατο του βρέφους στη Δ. Όχθη

REUTERS/AMMAR AWAD
Παλαιστίνιοι μεταφέρουν το  σώμα του βρέφους που σκοτώθηκε μετά τον εμπρησμό του σπιτιού του από Ισραηλινούς εποίκους.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς με πρωτοβουλία του Νετανιάχου μετά το θάνατο ενός βρέφους Παλαιστινίων από τον εμπρησμό του σπιτιού του από Ισραηλινούς εποίκους.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο και το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων έγινε γνωστό πως ο Νετανιάχου επανέλαβε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία την καταδίκη της ενέργειας.
Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους υπογράμμισαν ότι θεωρούν την κυβέρνηση του Νετανιάχου «πλήρως υπεύθυνη» γι' αυτό το «έγκλημα πολέμου».
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Νετανιάχου είπε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ότι επισκέφθηκε σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ την μητέρα, την 26χρονη Ρίχαμ Νταουάμπσεχ, η οποία φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 90% του σώματός της, και τον Άχμεντ, τον τετράχρονο αδελφό του ηλικίας 18 μηνών Άλι που κάηκε ζωντανός. Ο Άχμεντ φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 60% του σώματός του.
Ο πατέρας της οικογένειας, ο Σάαντ, φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 80% του σώματός του.
Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν πρόκειται επίσης να τους επισκεφθεί στο νοσοκομείο.
«Όλοι στο Ισραήλ έχουν σοκαριστεί απ' αυτή την καταδικαστέα τρομοκρατική πράξη που είχε στόχο την οικογένεια Νταουάμπσεχ», είπε ο Νετανιάχου στον πρόεδρο Αμπάς, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.