30/7/15

Δημοκρατία αλα Τούρκα: Ο Μπουλέντ Αρίντς κάλεσε βουλευτίνα, ως γυναίκα, να σιωπήσει

Νέο περιστατικό σεξισμού από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης
Αθήνα 
O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε την Τετάρτη σάλο καθώς απαίτησε χωρίς περιστροφές από μια βουλευτίνα του φιλοκουρδικού κόμματος, που προσπάθησε να πάρει τον λόγο στο κοινοβούλιο, «ως γυναίκα, να σιωπήσει». Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στην Αγκυρα με επίκεντρο «τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» που κήρυξε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εναντίον των Κούρδων ανταρτών και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς βρισκόταν στο βήμα εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Η βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), η δικηγόρος Νουρσέλ Αϊντογάν, τον διέκοπτε συνεχώς έως εκείνος να χάσει την υπομονή του και να της φωνάξει: «Κυρία, καθίστε ήσυχα. Ως γυναίκα, σιωπήστε!»

Οι δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μέσα από το hashtag #BirkadinOlarakSusmayacagiz (Ως γυναίκες δεν θα σιωπήσουμε).

Το HDP απαίτησε από τον Αρίντς να ζητήσει συγγνώμη, εξασφαλίζοντας τη στήριξη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP, της δεύτερης μεγαλύτερης δύναμης του κοινοβουλίου.

Ο Αρίντς είχε βρεθεί στο επίκεντρο ανάλογης διαμάχης τον περασμένο χρόνο, όταν είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να γελούν δημοσίως.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.